Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו, מספר חודשים אחרי שקניתי את הפולו (אי שם בשנת 2002) ,

פירקתי את הקונסולה המרכזית כדי לחזק אותה מפני היווצרות שברים ותיקון הגלגלים שפותחים

את תריסי המזגן.

אתם יכולים לראות את הספוגים בתמונה המצורפת (חלק עליון).

עריכה : לאלו בעלי הלב החלש : צורפה תמונה של אחרי התיקון אחרי שהכל נראה כמו חדש ומורכב.

Copy of P7040013.JPG

P7040016.JPG

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• שנה מאוחר יותר...
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקפיץ את הנושא מחדש...

גם לי בגולף 97' מתרחשת התופעה, השאלה שלי היא איך ניתן לסדר את כל העניין הזה באופן עצמאי (ולא סתם להעיף את מה שכבר התפרק)?

מרק10 - אולי יש לך שרטוטים לפירוק הדשבורד?

ובכלל, כמה עמוק אותו מדף שמכווין את האוויר? היכן הוא יושב?

האם ידוע לכם על מוסך שמטפל בדבר כזה? ואם כן מה עלות התיקון?

תודה.

פורסם

אם מדובר בספוג בידוד של תעלות אויר שמופיע רק בתעלות הראשיות ולא בצדדים, מפרקים את הקונסולה המרכזית (כמו בתמונה למעלה) מורידים את הספוג הישן ומרכיבים חדש. יש ספוגים כאלו עם דבק בצד אחד שלהם בשוק החופשי וניתן גם להזמין מקורי.

פורסם

גם אצלי בסיאט איביזה 97 מופיעה הבעיה, הספוגים כבר נגמרו (פה ושם קצת), אבל יוצא אוויר לרגליים של הנהג בלי אפשרות לשלוט בזה, גם כשהכל מכוון למעלה, אין תלונות האמת(אפילו דיי מפנק בימי קיץ חמים), אבל זה מחליש את המזגן הכללי ברכב.

בנוסף, לא יודע אם זה קשור לספוג הזה או לא, כבר אין אפשרות לבחור בין סירקולציה פנימית לחיצונית, וכשהמזגן מכובה יוצא חום (מהמנוע).

יש פיתרון, שלא כולל החלפה של כל המערכת?

תודה

פורסם

כאשר מפעילם את אחד החוגות או הכפתורים במזגן, אתם בעצם מזיזים איזה תריס או מדף.

לדוגמא כאשר מזיזים את החוגה של החום והקור אתם בעצם מזיזים מדף שמפריד בין יציאה של אוויר קר, לבין יצאיה של אוויר שעבר דרך הרדיאטור הפנימי ולכן התחמם. כאשר אתם מזיזים את החוגה של כיוון הזרם (רגליים ,פנים,שמשה) אתם בעצם מזיזים מדף ששולט על כיוון הזרימה לכל תעלה. בקיצור כל מדף כזה מצופה בספוג אפור, על מנת שברגע שהמדף יגע באחד הקירות של התעלות תיהיה אטימה מוחלטת. לאחר 9-11 שנים הספווג הזה מתחיל להתפורר ועף דרך היציאות וככה מאבדים אטימה .

בקשר לסידור התופעה בדרך כלל צריך לפרק את כל בית המזגן שנמצא מתחת לתא הכפפות, ולהדביק שם ספוגים חדשים. לא תמיד הספוגים החדשים תופסים. חשוב להדגיש שהוצאת בית המזגן היא עבודה מאוד מסורבלת ויכולה לקחת למקצוען כמה שעות טובת.

הנה קישור לאיך מוצאים את בית המזגן על מנת להחליף רדיאטור פנימי, בפאסט כמו שלי.

http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://vwgolf.pl/source/porady/nagrzewnica/11.jpg&imgrefurl=http://vwgolf.pl/index.php%3Fid%3Dwymiananagrzewnicy&h=375&w=500&sz=16&hl=iw&start=8&um=1&tbnid=Mvc1p47SigoAiM:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3D%2Bpassat%2B35i%2Bsalon%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DN

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

תופעה מוכרת ומעצבנת. אכן הספוגים דביקים ומלכלכים את הבגדים. הפתרון הוא לפרק את כל העסק- המון עבודה. לפורר בסבלנות את הספוגים הישנים, להיעזר בשואב אבק ולהדביק תחליף הולם.

כל התופעות שתוארו כאן אכן נכונות.

מומלץ כי תפנו לאחד המוסכים המומלצים כדוגמת מוסך רון כדי לבצע את העבודה.

פורסם

כן כן הספוג הזה כל הזמן מתפורר.בגלל שזה אף פעם לא נגמר אני חושב שבחורף כשה פחות משתמשים במזגן הספוג גודל מחדש וכך כל הזמן...

• ספונסר פורום
פורסם

לעיתים אין מנוס מפירוק הדש וחידוש הספוגים ,במקרה למשל שעוצמת החימום

בחורף נחלשת מאד מכיוון שהמדף שאוטם אותה נפרד מהספוג שלו .

זה לא יכול להשפיע על המיזוג אלה רק על החימום מאחר וברירת המחדל

של היחידה הפנימית היא מעבר דרך יחידת המיזוג ,וכדי להשיג חימום יש להסיט את

המדף שמצופה בספוג הזה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני חושב שזה עדיף על עלים שעפים לך בהפעלת מזגן לתוך הפרצוף , לפעמיים האוטו שלי נראה מבפנים כאילו הגיע הסתיו.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור הזה מהאוב (4 שנים זה הרבה זמן...)

התופעה הנ"ל עם הספוגים קיימת אצלי בחצי שנה האחרונה.

לדאבוני - לפני חודשיים החל אצלי רעש מציק של "רשרוש" שמגיע מאיזור פתח האוורור העליון, כתלות בעוצמת המאוורר (מאוורר חזק = רעש חזק, מאוורר כבוי = אין רעש).

האם הרעש של הרשרוש הוא תוצאה של התפרקות הספוגים?

האם יש דרך כלשהי למנוע את הרעש המטריד? מה העליויות?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אצלי יש גם את בעיית הספוג אף אין שום זכר לרעש בגלל הנושא, הבעיה היחידה שנגרמת מכך היא היחלשות עוצמת הפן של המזגן ואי אפשרות להפריד את נקודות היציאה שלו, האוויר יוצא למפשיר האדים ולרגליים ולפתחים הרגילים בו זמנית וזה מעצבן.

הפתרון היחידי הוא פירוק כל הדש והדבקת ספוג חדש שזה הרבה עבודה ויוצא יקר, אני קיבלתי הצעה פה בקריות להחלפה של כל המערכת (כולל היחידה של הברזים והמנועים החשמליים) ספוגים חדשים וגם יחידת חימום חדשה כולל עבודה ב2200.

פורסם

גם אצלי בפולו 96 קיימת הבעיה הזאת. אמנם הפסיקו לעוף עליי ספוגים אבל יוצא אוויר גם ברגליים ובמפשיר אדים.

אין בעיה עם זה בקיץ השאלה היא מה עושים בחורף כי שרציתי להפשיר אדים בשמשה הקדמית זה פשוט לא הצליח בגלל זה..

HU: Pioneer AVH-P8450BT Amp: Rockford R300.4

Rear: JBL GT5963 Front: Focal 165vb

Sub: Hertz es250

פורסם

איזה קטע,

בידיוק היום גם שמתי לב שיש לי חתיכת ספוג שתקוע באחד התריסים, ובידיוק עכשיו ראיתי את הפוסט הזה.

מישהו יודע איך מפרקים את זה ב-206 2001 ?

ומאיפה אני מביאה את הספוג הזה?

Peugeot 206 1.4 automatic '01

• תוכן חדש...