Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנו סיאט איביזה ספורט חדשה מהחברה, עכשיו הדילמה היחידה שעדיין אנחנו לא סגורים עליה זה עיניין הצבע, ההתלבטות היא בין צהוב לאדום. תנו בקשה חוות דעת אנשים.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

ברור שאדום.....

זו קודם כל דעתי...

אבל אם בוחנים את העניין

אוטו צהוב מתחמם פחות בקיץ

אדום יותר מושך את העין

1+1=3

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

אז ככה, השרשור הקודם הוא באמת דיי ממצא, אבל בכל זאת...

צהוב הוא אומנם הצבע הרשמי של הלמבו' (למבורגיני), אבל מכיוון שלא לא בלמבורגיני עסקינן, והסיאט דיי רחוקה מלהיות כזו אז זה לא פרמטר שיש לייחס לו כל חשיבות. בישראל הצבע הצהוב דיי נתפס עם ערסים וכאלה, מה עוד שצבע צהוב (בסיאט) יש דיי הרבה... אם אתה ערס, אז לך על הצהוב חופשיייייייי.

אבל בתקווה גדולה שאתה לא... אז האדום הוא צבע שמצד 1 מושך המון תשומת לב, ואין ממנו,עדיין, הרבה על הכביש, והוא דיי שובה את העיין... אבל מצד שני, אם אתה גר באיזור דיי שכונה אל תתפלא שתקום בבוקר תגלה שמתבגרים השאירו לך שריטות פה ושם, כי הצבע דיי "מושך". אני בכל אופן הזמנתי בצבע שחור :) בנוגע, לבולשיט "מתחמם", "מתקרר", "חם קר ופושר" הביאו לפה כמעט מומחים שעסקו בעיניין, הביאו גם מחקרים, וחלק טוענים שלא משנה הצבע אל שטח הפנים של השמשות (בתור 1 שלמד פיזיקה נשמע לי דיי הגיוני)...

איזו סיאט ספורט הזמנת? 1,400 , 100 כ"ס???

פורסם
בנוגע, לבולשיט "מתחמם", "מתקרר", "חם קר ופושר" הביאו לפה כמעט מומחים שעסקו בעיניין, הביאו גם מחקרים, וחלק טוענים שלא משנה הצבע אל שטח הפנים של השמשות (בתור 1 שלמד פיזיקה נשמע לי דיי הגיוני)...
ממש לא נשמע הגיוני

ידוע לכל שכל עניין הראיה הוא בעצם אפקט של החזרת אור ותירגומו לתמונה.

חפץ ירוק, קולט אליו את האור ומחזיר רק ירוק (לא מדוייק אבל לא ניכנס עד כדי כך לעומק) .

חפץ לבן בעצם מחזיר כמעט את כל הצבעים,

שחור (של חפצים) מחזיר קצת.

כמובן שאין אוטו שחור אמיתי כי צבע שחור אמיתי הוא לא אחר מהעדר אור, כמו חור שחור נניח

שמושך אליו את האור ככה שלא מוחזר כלום, ובגלל זה לא רואים אותו כי הוא שחור אמיתי.

אחרי שהבהרנו את זה נוסיף למשוואה את העובדה שאור הוא צורת אנרגיה, וחוק שימור האנרגיה קובע שהאנרגיה לא הולכת לאיבוד אלא רק משנה צורה.

כלומר אם השחור מחזיר קצת אור לאן הולכת כל האנרגיה (אור) שלא הוחזרה???

היא כמובן הופכת לאנרגיית חום כנהוג (תעמוד בשמש ותרגיש).

אז ככל שיותר אור הופך לאנרגיה (בעצם ככל שהאוטו יותר כהה) ככה האוטו מתחמם יותר והחום נשאר כלוא בתוך חלל האוטו כי האוטו אטום יחסית, ואין שום קשר לשמשות שגם הם מתחממות מהשמש אבל קצת כי הם מאפשרות לחלק מהאור לעבור אל פנים האוטו (ששם גם האור הופך חום)

מכאן נובע שצבע אוטו זה פאקינג פאטאלי מבחינת חום...

כפיש???

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

פורסם

עכשיו כל אחד יכנס לתיאוריות שלו עם השמש, חום, קור, סופות שלגים, הוריקנים ועוד אסונות טבע למיניהם.

אני מציע לפתוח שרשור שנקרא: "צבע הרכב והשלכותיו".

ככה יהיה שרשור אחד ברור לכל צבע וצבע משלל צבעי הקשת ומהם השפעותיו לגבי הרכב והנהג.

מי בעד? :)

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אני!

ככה כוווולם יוכלו להביא את "מחקרים" ונוכל לקרוא ולהבין

פורסם

מתחמם, לא מתחמם.... מה זה משנה?? מפעילים מזגן אחרי 10 שניות האוטו כבר קריר ונעים.

ולשאלתך... צהוב יש פוללל (במיוחד כשאתה מזכיר איתו סיאט איביזה 3דלתות\ספורט), ככה שהתשובה שלי דיי ברורה.

האדום הרבה יותר מיוחד, אנשים שקונים מכונית אדומה זה אופי, לא כל אחד אוהב אדום על מכונית.

אני דוקא כן :)

בהצלחה בבחירה.

נ.ב- explotion, תודה על השיעור בתורת הצבע, אבל לא נראה לי שלכזו תשובה הוא ציפה :shock:.

DARK Purple MAZDA 3

ZOOM - ZOOM

פורסם
ממש לא נשמע הגיוני

חפץ ירוק, קולט אליו את האור ומחזיר רק ירוק (לא מדוייק אבל לא ניכנס עד כדי כך לעומק) .

כמובן שאין אוטו שחור אמיתי כי צבע שחור אמיתי הוא לא אחר מהעדר אור, כמו חור שחור נניח

שמושך אליו את האור ככה שלא מוחזר כלום, ובגלל זה לא רואים אותו כי הוא שחור אמיתי.

אחרי שהבהרנו את זה נוסיף למשוואה את העובדה שאור הוא צורת אנרגיה, וחוק שימור האנרגיה קובע שהאנרגיה לא הולכת לאיבוד אלא רק משנה צורה.

אז ככל שיותר אור הופך לאנרגיה (בעצם ככל שהאוטו יותר כהה) ככה האוטו מתחמם יותר והחום נשאר כלוא בתוך חלל האוטו כי האוטו אטום יחסית, ואין שום קשר לשמשות שגם הם מתחממות מהשמש אבל קצת כי הם מאפשרות לחלק מהאור לעבור אל פנים האוטו (ששם גם האור הופך חום)

כפיש???

אל תיתן לעובדות לבלבל אותך. מבלי להיכנס לאי הדיוקים שבמה שכתבת, אני אצביע על כמה טעויות.

1. הפח באמת מתחמם אם הוא צבוע בשחור, אבל הקשר של זה לטמפרטורה בתוך הרכב קלוש למדי. במכוניות מודרניות ישנם חומרי בידוד מצויינים מתחת לפח, ולכן מעט מאוד חום אם בכלל מגיע לפנים הרכב דרך הפח.

2. שמשות אכן כמעט ולא שוברות את קרני האור, ולכן הקרניים מגיעות לפנים הרכב, כאן הן נבלעות בריפודים/דיפונים/שטיחונים/חגורות/קליפסים/שקית במבה אכולה למחצה/קונדומים משומשים ומשחררות חום. זה הרכיב המשמעותי בהתחממות. אם תאפיל את הרכב ע"י זה שתכסה את החלונות שלו מבחוץ בבד שחור לדוג', הוא יתחמם הרבה פחות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ממש לא נשמע הגיוני

כפיש???

בתור "פיזיקאי" מומחה אתה די הדיוט... (ושים לב - לא אמרתי"אידיוט"!)

הדבר כבר נבחן ולרבות במבחן השוואתי ע"י מגזיני רכב בארץ ובעולם, ונמצא שהבדלי ההתחממות בין רכבים בצבעים שונים הם מינוריים לחלוטין (מעלה-שתיים לכל היותר). כשאתה בתוך הרכב צבע מכסה המנוע או הגג לא משנה, שכן ממילא יש בידוד פנימי - גע בו ותראה שהוא ממש לא רותח, בניגוד לטמפ. הפח שיכולה לעבור 70-80 מעלות... מנגד, דווקא ההגה והדש-בורד מתחממים בקלות. מה המסקנה? החום נובע מקיומם של חלונות אשר מכניסים אור (=חום) לתוך חלל הרכב. בנקודה זו יתכן שגוונים בהירים בתוך הרכב דווקא יועילו מעט לעומת הכהים (הגה לבן?). חוץ מזה, גם כיסוי החלונות מבפנים (ע"י סוככים וכו') לא יהיה לעולם יעיל ממש, שכן הקרניים כבר עברו את החלון ואזי התרגום לחום נעשה בתוך חלל הרכב, שהוא חלל סגור שמתחמם בקלות. הפתרון - כיסוי בד חיצוני או קירוי יעזרו. מעבר לכך - נאדה!

קאפיש?

עריכה: שיט. NITCH השיג אותי...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

צהוב צבע של מתלהבים ומושך את העין הכחולה

אדום אחרי כמה שנים אין צבע בשמש הישראלית

לדעתי שחור זה ה-צבע לרכב ספורטיבי ( תוסיף כמובן ג'אנטים כסופים גדולים וזהו...)

פורסם
צהוב הוא אומנם הצבע הרשמי של הלמבו' (למבורגיני), אבל מכיוון שלא לא בלמבורגיני עסקינן, והסיאט דיי רחוקה מלהיות כזו אז זה לא פרמטר שיש לייחס לו כל חשיבות.
דווקא תתפלא לשמוע כמה שלמבורגיני וסיאט קרובות, שניהם תחת חטיבת הספורט של אודי.

האוטו שלנו צהוב - זה הופך אותי ערס? :roll: מזה השטויות האלה?
בטח :-D RS נשמע כמו ערס :wink:

אני אישית לא סובל אדום...
היי היי...עד צבע אדום 8)

זה הסדר עדיפויות שלי לגבי צבעים.

1. שחור

2. צהוב

3. אדום

4. כחול

5. כסוף

הכי מכוער זה ירוק.

פורסם

אם אפשרות הבחירה היא בין אדום לצהוב, אז בחירתי היא אדום.

למרות שהייתי מעדיפה רכב בצבע לבן או כחול.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...