Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

היום הבחנתי במשהו מוזר בחום מנוע ברכבי.

בנסיעה בעיר/מחוץ לעיר עם מיזוג החום מנוע נמצא בגדר הנורמה קו שני בתמונה. ברגע שאני מכבה את המזגן החום עולה לקו שלישי לפעמים אפילו לשלוש וחצי מהר מאוד ורק יורד עם הוונטה נכנסת לפעולה או בנסיעה סבירה מהירה שבה האוויר הקר מקרר את המנוע.

מישהו יודע מה קורה פה?

img31106xx.jpg

פורסם

אולי מהירות 1 הנמוכה יותר של הוונטה לא עובדת? רק מהירות 2 הגבוהה יותר תקינה וזו המהירות שנכנסת לפעולה שהמנוע חם יותר או שהמנוע חם ויחד עם מזגן עובד.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

נשמע כמו תקלה בחיישן החום (המוכר בכינויו "יוניט", ואולי מישהו מוכן להסביר למה דווקא הוא זכה לכינוי הזה מתוך כל ה"יחידות" שיש מתחת למכסה המנוע...).

מערכת הקרור שלך עובדת ביעילות מופלאה אבל המאוורר לא מקבל בזמן את ההוראה להתחיל לפעול.

שאלה למומחים ממני: האם אויר במערכת יכול לגרום לכך שהחיישן לא במגע עם הנוזל ולאי הפעלתו בזמן?

פורסם

אם אני לא טועה ברגע שאתה מפעיל מזגן המאוורר נכנס לפעולה באופן אוטומטי זאת אומרת שבדרך הוא כבר מקרר את המנוע אבל כשאתה לא מפעיל מזגן המאוורר מופעל על ידי טרמוסטט שברגע שהמנוע מגיע לחום מסויים הוא מפעיל את המאוורר וכניראה החום שהמנוע צריך קירור הוא לאחר הקו ה3

בברכה

ישראל

הכונו לביאת המשיח!

פורסם
...המאוורר מופעל על ידי טרמוסטט
הטרמוסטט מפעיל מין ברז.

המאוורר בד"כ מופעל ע"י חיישן חשמלי ("יוניט")

ולפעמים (לא ברנו קליו) ע"י מצמד עם עקרון פעולה דומה לטרמוסטט אך זה לא הטרמוסטט.

פורסם

את הפרטים האלה אני לא יודע, יכול ליהיות שזה לא טרמוסטט אלא חיישן. מה שרציתי לומר שהמנוע שלו מתקרר דווקה בעת הדלקת המזגן זה בגלל שעם הדלקת מזגן המאוורר נכנס לפעולה ומימילא המנוע מתקרר

אני טועה?

הכונו לביאת המשיח!

פורסם
מה שרציתי לומר שהמנוע שלו מתקרר דווקה בעת הדלקת המזגן זה בגלל שעם הדלקת מזגן המאוורר נכנס לפעולה ומימילא המנוע מתקרר

אני טועה?

זה נכון. בגלל זה גם אני חושד בחיישן.
פורסם

מאז ומתמיד המאוור היה נכנס תמיד מעל לקו השלישי.

יכול להיות שנסיעה עם מזגן גורמת למנוע יותר להתחמם (מאמץ) שכמובן מתקרר ע"י הוונטה כך שלא רואים שינוי בטמפ' מנוע. ברגע שאני מכבה את המזגן הטמפ' עולה בגלל המאמץ הקודם והחום הרב שנוצר מעבודה של המזגן, מן הסתם במצב הזה קירור אוויר רגיל בנסיע רגילה לא מספיק.

פורסם

שלום,

גם אני סבלתי מהתופעה הזאת - המחוג עלה לסוף הרבע השלישי (99 מעלות לפי המחשב).

תקרא היטב את השרשור הזה.

אני ממליץ לך בחום לנקות רדיאטור - זרימת האוויר תהיה אופטמלית, והמנוע לא יתחמם גם בחום .

אם אתה צריך יותר יעוץ - אני מוכן לצלם לך את המחוג מחר. רק תבקש.

במוסך אמרו ש 100 מעלות זה בסדר גמור, ובגלל שמד החום בקליאו ליניארי אז אתה יודע מה מצב חום המנוע בכל רגע נתון (לא כמה ברוב המכוניות בהן המחוג נתקע על חצי, ומתריע על חום גבוהה רק קרוב מאוד לאזור המסוכן).

ג'ימי

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
מאז ומתמיד המאוור היה נכנס תמיד מעל לקו השלישי.

יכול להיות שנסיעה עם מזגן גורמת למנוע יותר להתחמם (מאמץ) שכמובן מתקרר ע"י הוונטה כך שלא רואים שינוי בטמפ' מנוע. ברגע שאני מכבה את המזגן הטמפ' עולה בגלל המאמץ הקודם והחום הרב שנוצר מעבודה של המזגן, מן הסתם במצב הזה קירור אוויר רגיל בנסיע רגילה לא מספיק.

זה פשוט לא נכון , אצלי כשאני מפעיל את המזגן , המאוורר עובד בדרגה 1 כל הזמן - לכן המנוע שומר על טמפ' סביב ה 90 כל הזמן. כשאני מכבה אותו אז המאוורר מפסיק ואז מד חום המנוע מגיע עד לסוף הרבע השלישי (כ 99 מעלות) ואז נכנס המאוורר לעבוד בדרגה 2.

תודה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אז מה לא נכון?

הרי תיארתה בול את המקרה שלי.

קראתי את הטופיק שלך. תודה רבה!

שאלה קטנה: האם עשיתה משהו לבסוף? ניקוי רדיאטור או החלפת מים עלמנת להוריד טיפה את הטמפ'. או כל המאמצים לקרר קצת את המנוע לא הצליחו ואתה עדיין ממשיך לנסוע עם טמפ' מנוע תקינה לפי היצרן.

פורסם

שלום,

סליחה על התגובה המאוחרת.

עשיתי משהו פשוט. הלכתי למישהו שמתקן רדיאטורים, פירק לי אותו, ניקה, הרכיב את הכל מחדש והוסיף לי מים מסוג משובח. 200 ש"ח סה"כ.

זה לא מונע מהמנוע להגיע ל 99 מעלות (הרי היונט של החום נעה בין 92 - 99 מעלות), אבל ביום יום, וכל עוד הרכב בנסיעה, האוויר החודר פנימה מצנן את הרדיאטור ביותר יעילות וגורם למד החום להישאר בתחום "הלא מפחיד" ... (פסיכולוגית).

בנוסף רק כדי להיות רגוע (ולמנוע פריצת ראש מנוע - 3000 ש"ח) תיגש למוסך, תחבר את הקליאו למחשב דיאגנוסטיקה ותבדוק אם תפקוד המערכות תקין. אל תיקח צ'אנס. מצפה לנו קיץ חם.

בהצלחה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

בטיפול הקרוב אני הולך להחליף מי קירור אז אולי על הדרך נעשה גם ניקוי רדיאטור.

בנוסף לכ אני מבין שהתופעה קיימת והיא תקינה אז נרגעתי שלא מדובר בתקלה.

תודה L.A :wink:

• תוכן חדש...