Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

סתם חשבתי לשתף פה את קוראי הפורום על תופעה שקרתה לי ושנראתה כמו בעיה הרבה יותר חמורה ממה שבסוף הייתה...

יום בהיר אחד (האמת לא כל כך בהיר, היה די גשום) חזרתי ומצאתי את האוטו בחניה עם טסה שבורה בגלגל הקדמי. עד היום לא ברור לי מה קרה לה, כי לא זכור לי שנתקעתי בכלום ולא שייפתי שום דבר ...

אולי מישהו לא כל כך חכם ניסה לגנוב אותה על ידי משיכתה - מה שלא יעזור כי זה פונטו, והטסה מוברגת עם הגלגל (לא סתם מולבשת כמו רכבים מסויימים).

בכל מקרה, מאז שמתי לב שההגה קצת רועד במהירויות גבוהות. ליתר דיוק, ב-90 או 100 מרגישים טיפה רעידה אם "מחפשים" אותה, ב-110 כבר מרגישים גם בלי לחפש, ואם מאיצים מעבר לזה הרעידות כבר ממש מתגברות.

בנסיעת מבחן שעשיתי באזור ה-120 כבר נראה די מפחיד - פחדתי שתיכף הגלגל מתפרק לי :)

אז חשבתי, אולי לא סתם שברו את הטסה - אולי דפקו לי את הגלגל בחניה והטסה השבורה זה רק הסימפטום...

אז פירקתי את הגלגל, הורדתי את הטסה, והסתכלתי טוב טוב על הגלגל בעין לפני שאני הולך למוסך ולמכון בדיקה, ולא ראיתי שום סימן למכה כלשהי - לא עיקום, לא שיוף ולא שריטה - כלום.

הרכבתי את הגלגל בלי הטסה (מה התועלת בטסה שבורה ), ועשיתי נסיעת מבחן לבדוק שהרכבתי את הגלגל טוב.

למרבה הפתעתי, הרעידות נעלמו לגמרי - לא סתם התמתנו, נעלמו ממש כאילו מעולם לא היו...

אחרי שנסעתי מספיק לקבל ביטחון שהגלגל הורכב כמו שצריך, האצתי גם מעבר ל-120 שקודם היה ממש בלתי אפשרי - וכלום, נסיעה חלקה לגמרי.

(לא לדאוג, את הנסיעות מבחן המטופשות האלה עשיתי בכבישים גדולים, רחבים, ישרים ונטושים)

שורה תחתונה, מסתבר שטסה ששבורה בצורה מסויימת יכולה לגרום להפרת איזון כל כך גדולה שההגה פשוט ישתולל.

אז אם קרה לכם משהו דומה - דבר ראשון תורידו את הטסה השבורה. זה לא אומר בהכרח שאין לכם עוד בעיה, אבל זה משהו שידוע שיכול להפריע.

מה שבטוח, אם הייתי יודע את זה לפני, הייתי חוסך לעצמי הרבה זמן.

מקווה שזה יועיל למישהו :-)

ניר

פורסם

תיאורתית, מה שאתה כותב כאן אפשרי ביותר.

כאשר הטאסה נשברת, נשבר גם האיזון שלה על הגלגל, והמסה של הטאסה אינה מפוזרת כבר באופן אחיד על פני הגלגל.

מכיוון שלא צריך הרבה כדי להוציא גלגל מאיזון (משקולות איזון הם בסדר גודל של עשרות גרמים בודדים לכל היותר), גם טאסה קטנה יכולה לגרום לתופעה דומה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

או שאולי הצמיג לא הוברג כמו שצריך ורק לאחר שפרקת והברגת את הצמיג בחזרה , אז הופסקו הרעידות כתוצאה מכך שהצמיג יושב הרבה יותר טוב.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מגאן הוצאת לי את המילים מהפה..

לא נראה לי סביר שרעידות בסדר גודל כזה יווצרו מפלסטיק ששוקל גרמים

כנראה נגעו לך בהברגה של הגלגל וכעת כשהברגת אותו שוב נפתרה הבעיה..

פורסם

לי היתה חוויה דומה עם רעידות בגלגל של אופניים שפסקו לאחר שהורדתי את מחזיר האור שהיה מוצמד לגלגל...

פורסם
מגאן הוצאת לי את המילים מהפה..

לא נראה לי סביר שרעידות בסדר גודל כזה יווצרו מפלסטיק ששוקל גרמים

כנראה נגעו לך בהברגה של הגלגל וכעת כשהברגת אותו שוב נפתרה הבעיה..

כמה אתה חושב ששוקלת משקולת איזון רגילה?

לא מזמן שילמתי 100 ומשהו ש"ח על כמה משקולות של 5 גרם שהודבקו לג'אנטים שלי, אבל הפסיקו רעידות איומות מעל 110 קמ"ש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חיים פ. ומגאן, חיזרו וקיראו שוב מחדש את דברין של פותח השרשור, הבחור לא הזביר טיפול מסויים בגלגל, שקדם לרעידה בהגה, הדבר היחיד שהוא ציין, זה טסה שבורה לפתע בגלגל קדמי, מבלי להתיחס לסיבת שבירת הטסה,העובדה של רעידות חזקות בנסיעה עם טסה שבורה, והפסקת הרעידות, לאחר פירוקה, מעידות ללא כל ספק, שכנראה יש הפרעה באיזון הגלגל, בנסיעה עם טסה שבורה, בלי קשר למשקל הטסה, גם התנגדות של רוח חזקה בנסיעה, בגלל עצירת הרוח, בגלל השיפוע של הטסה, כלפי

ההתנגדות האוירודנמית יכולה להשפיע, ועובדה שנסיעה בחלונות פתוחים, גורמת להתנגדות, המתבטאת בתצרוכת דלק, בגלל התנגדות הרוח, ותכנון הרכבים למקסימום שיפוע של גג הרכב והחלקתו , כדי למנוע התנגדות, יש לה סיבות .

נגד עובדות לא ניתן להתווכח, ולא משנה הסיבה המקצועית לכך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לי זה נישמע [או שמא נאמר נקרא :-) ] הגיוני,מיכיוון שהטסה יכול ליהיות עמדה בזווית והייתה היתנגדות רוח על הגלגל,וככל שהמהירות עלתה כך גם השפעת הטסה על הגלגל.

יום טוב רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

נראה לי שלא רק הטסה שבורה - אלא גם הג'אנט עקום - וכל הגלגל יצא מאיזון בגלל זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא יכולתי לענות טוב יותר בעצמי :-)

לקרוא פעמיים לפני שסתם מגיבים עוד לא הרג אף אחד, למיטב ידיעתי...

טסה, ורק טסה. זאת לא היתה שאלה - זה היה סיפור.

ניר

פורסם

לכל הספקנים, אני הרכבתי טסה על הג'אנט ובגלל שהייתה לו משקולת אז הטסה לא ישבה טוב עליו בגלל שהמשקולת הפריעה מעט ,וזה גרם לרעידות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לא נוסעים מעל 90 קמ"ש - אז אין רעידות

עוד סיבה לנסוע לאט

ס ת ם

:lol::lol::lol:

פתאום קלטתי שאף אחד לא אמר את זה, למרות שכתבתי שהרעידות היו רק במהירויות גבוהות...

מה קרה לכל אלו שחושבים שמהירות מופרזת היא אם כל החוליים בעולם?

סליחה... לא יכולתי להתאפק

ניר

פורסם

:-)

לא נוסעים מעל 90 קמ"ש - אז אין רעידות

עוד סיבה לנסוע לאט

ס ת ם

:lol: :lol: :lol:

פתאום קלטתי שאף אחד לא אמר את זה, למרות שכתבתי שהרעידות היו רק במהירויות גבוהות...

מה קרה לכל אלו שחושבים שמהירות מופרזת היא אם כל החוליים בעולם?

סליחה... לא יכולתי להתאפק

ניר

אם כך אם זה אכן אם כל החולים בעולם, אז למה אתה נוסע?

סליחה.... לא רציתי להתאפק.:-)

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...