Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פונה פה לכל הנהגים אשר מחליטים לצאת למשימות התאבדות כאשר הם פותחים את הדלת ללא להסתכל? למה אני חייב לדפוק ברקס? מי הם שישחקו לי את הרפידות? :)

אני לא מבין את זה,היום אני נוסע לי בכביש ראשי גדול באשדוד,עומד לפנות ימינה ונהג משאית פתאום קופץ ממנה בלי שום התרעה קודמת.

זה ידוע שהנהג תמיד אשים,אבל לעזעזל אם אתה נהג משאית תפעיל ווינקר כשאתה רוצה לפתוח דלת.

אם מישו נתקל במקרים כאלה אשמח לשמוע עוד.

פורסם

אתם באמת רוצה לשמוע את כל המקרים? אתה תפיל את השרת.

לא צריך לפתוח שרשור על כל דבר קטן.

ומה קשור להדליק וינקר כשפותחים דלת?

פורסם

אתה צודק, מיקרים כאלו לא חסר.

בקשר לוינקר אני דווקא מאוד מקפיד על זה, הוא מושך את תשומת הלב של הנהג וזה דווקא משפיע המון.

אופק.

פורסם

פעם ראשונה אני שומע על וינקר כדרך להזהיר על פתיחת דלת :roll:

מה שכן חשוב באמת להסתכל במראות ...

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

ברור שלפני פתיחת כל דלת אני מסתכל במראה, גם כשאנשים אחרים יוצאים מהרכב כאשר אני נוהג אבל זוהי פשוט עוד שיטה למזער את הסיכוי לתאונה מיותרת.

בדיוק כמו שאני דואג להיסתכל על הכיוון של הגלגלים הקידמיים והמבט במראה עד כמה שאפשר כשאני עוקף.

בדיוק כמו שאני נותן למישהו להישתלב כשאני רואה שאין סיכוי שמישהו יוותר לו ואני דואג שאני לא מעקב תנועה.

בדיוק כמו שאני דואג לקפל את המראה שפונה לכיוון של הכביש אחרי שאני מחנה את הרכב.

כל אחד והשריטות שלו...

אופק.

פורסם

לגבי כניסה ויציאה מהרכב אתה צודק במאה אחוזים .

ישנן אנשים שלא יודעים כיצד להיכנס לרכב, וע"י כך הם מסכנים את עצמם ואת מי שמבקש להיכנס לרכב יחד איתם.

לגבי הווינקר מה הקשר ??

אין להפעיל ווינקר בשעת היציאה מהרכב .

הפעלת הווינקר תעשה אך ורק במיקרים הבאים:

תחילת נסיעה

פניה

סטייה

ועצירת הרכב (ע"י אור הבלמים)

יש לכבות את הווינקר בתום הפעולה שלשמה הופעלה!!!

ירון מאיר

פורסם

למה? זה לא שאני משאיר אותו קבוע, אני פשוט נותן לו להבהב פעם פעמיים כדי שאני יהיה יותר בטוח שהרכב/אופנוע שמאחורי שפ לב שהדלת ניפתחת.

צר לי אבל אני לא מבין מה הבעייה, אני אשמח אם תסביר לי מה לא בסדר.

אופק.

פורסם

נו אז מה אם זה עברה על החוק?

לנסוע יותר מהר מהמהירות המותרת זאת לא עברה על החוק?

לשפר רכב זאת לא עברה על החוק?

לינסוע יותר מהר בנתיב הימני כאשר יש בן זונה שנוסע לאט בשמאלי ולא יורד לימני זאת לא עברה על החוק?

להעביר תחנה ברדיו בזמן נהיגה זאת לא עברה על החוק?

עם כל הכבוד שיש לי לחוקים, אני לא מיתבייש להגיד שלפחות על חלקם אני עובר באופן יום יומי ואפילו על כמה מהם בתוך דקה...

אופק.

פורסם

הבעיה היא, שכאשר אתה מאותת לפי פתיחת דלת, הנהג שמאחורה לא ידוע שזה בשביל פתיחת דלת.

לכן, המצב שנוצר הוא שאתה מטעה נהגים שבאים מאחורייך.

פורסם

מאיר, אחרי הפירוט הזה - אתה יודע גם כמה ניקוד מקבלים על כל אחת מהפעולות האלה אם לא מפעילים את האיתות? :?

אני בטוח שאני לא היחיד שנתקל בנהגים כאלו בכביש, אבל זה לא יעזור לי אם אני אדע מזה גם ככה, אולי חלק מהשוטרים שכותבים פה (או תומכי משטרה, מתנדבי מתנ"א, מתנדבי משא"ז וכאלה) ישכילו, יפנימו ויגיבו... :idea:

בעניין השרשור - לפני חודש אחד האנשים שלומדים איתי יצא מהאוטו בחניה בדיוק שניה לפני שרכב אחר רצה להחנות לידו. כנראה הנהג תכנן להחנות ממש צמוד לחבר שלי - בסיכום המקרה, דלת הנהג לא נסגרה, כמעט יצאה מהציר... ופנס קדמי שמאלי של הרכב השני נעלם.

זה מה שיש לי שקשור לנושא הזה.

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

לפעמים אפילו יותר מעצבנים, הם אלו שבחנייה פותחים את הדלת שלהם על האוטו שלך וזה משאיר סימנים על הפח.

תופעה ממש מעצבנת, כשאוטו שחנה ליידי נסע, אני תמיד בודק את הצד איפה שהוא חנה כדי לבדוק אם השאיר לי סימנים ולקוות לטוב.

מתי יהיה לזה סוף כבר.

אני כשאני חונה ליד עוד מכוניות, תמיד נזהר שפתיחת הדלת שלי לא תיגע ברכב חונה אחר.

להם זה ממש לא אכפת.:roll:

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

איגור- אני לא מטעה נהגים אחרים כי מין הסתם שאני לא יפתח דלת אם יש 4 מטר מאחורי רכב...

כשאני יוצא מהרכב אני לוקח מרחק בטיחות גדול מאוד ובדרך כלל מעדיף שלא יהיו מכוניות בטווח ראיה בכלל. אתה אומר לי שבמידה ורכב 100 מטר אחרי רואה שאני מאותת פעם אחת ואז פותח את הדלת אז אני מבלבל אותו כי הוא יחשוב שאני מנסה להישתלב בתנועה ואז פיתאום אני יוצא מהרכב? לפי דעתי אין מספיק נהגים עד כדי כך טיפשים כדי שאני יתחשב בהם.

ל G-DOT אני מקווה שלא היתכוונת אליי :2gunfire: .

ולזה עם הראלי, זה כבר שירשור אחר לגמרי...

אופק.

פורסם
נו אז מה אם זה עברה על החוק?

לנסוע יותר מהר מהמהירות המותרת זאת לא עברה על החוק?

לשפר רכב זאת לא עברה על החוק?

לינסוע יותר מהר בנתיב הימני כאשר יש בן זונה שנוסע לאט בשמאלי ולא יורד לימני זאת לא עברה על החוק?

להעביר תחנה ברדיו בזמן נהיגה זאת לא עברה על החוק?

עם כל הכבוד שיש לי לחוקים, אני לא מיתבייש להגיד שלפחות על חלקם אני עובר באופן יום יומי ואפילו על כמה מהם בתוך דקה...

אופק.

אין לי מה להגיד לך

אם אתה להמשיך -תמשיך.

רק כאן הסבירו לך כי ישנם 4 מיקרים שבהם צריך לאותת זה הכל .

לעבור על החוק כל אחד יכול,

זה לא קשה בכלל

לשלם את המחיר זה לא נעים ולפעמים קשה.

לפי דעתי לא צריך איתות זה מיותר לגמרי

ההיגיון שלי אומר לפי מה שאתה רושם כי אתה מאותת ורק אז פותח דלת ורק אחרי זה מכבה מנוע ??

הרי כאשר אתה מכבה מנוע ומוציא את המפתח לא ניתן לאותת.

לפי דעתי זה מסובך מידי והליך היציאה שלך מהרכב נימשך יותר מידי זמן (כל עוד אתה צעיר זה לא צריך להפריע לך:-P ).

אבל סגל לך את ההליך הבא:(נסה את זה )

אחרי חניית הרכב והבטחתו ,

הבט אחורנית דרך כתף שמאל (לא דרך המראה -כי שדה הראיה מוגבל),

לאחר מכן יש להביט קדימה ושוב אחורנית,

ואם הכל פנוי יש לפתוח את הדלת למינימום ההכרחי ליציאה,

יש לצאת מהרכב ,

לסגור את הדלת וללכת לכיוון שממנו מגיע התנועה .

כלומר יש ללכת לכיוון האחורי של הרכב -עם הפנים לכייון התנועה.

ירון מאיר

פורסם

זה בדיוק הזכיר לי רובר שראיתי שבוע שעבר בנס-ציונה כאשר דלת הנהג היתה פתוחה ב-180 מעלות...

:?

• תוכן חדש...