Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון יש לי שאלה האם יכול להיות מגבר של פלטיניום אודיו שישרוף סאבוופר של MGNAT???

קישור לסאב:

http://pompa.co.il/Product.asp?Pid=REFLEX130&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=177

קישור למגבר:

http://www.pompa.e-shop.co.il/Product.asp?Pid=USC9980&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=398&aff=Zap

דבר שני האם אפשר לתקן את הסאב??

ואם לא אז אחרי שנשרף לי הסאב מה ההמלצה שלכם בעיניין?? איזה סאב וופר לקנות עכשיו במקום? והאם להחליף גם את המגבר כי הוא זה שעשה את הנזק לסאב??

את התיבה של הסאב אני משאיר.. כי היא תיבה אורגינל שחבל לזרוק אותה

אשמח אם תעזרו לי

התקציב לסאב חדש ללא תיבה הוא 500 עד 800 שקל

פורסם

לי נראה מאוד לא סביר.

בהנחה שהמגבר שלך מחובר בגישור לסאב הוא נותן 120W RMS במקרה הטוב, והסאב שלך הוא 200W RMS לכן לא נראה לי שהסאב נשרף מהמגבר.

לפי דעתי לך על KICKER COMP12 יעשה את העבודה בהתחשב במגבר.

פורסם
לי נראה מאוד לא סביר.

בהנחה שהמגבר שלך מחובר בגישור לסאב הוא נותן 120W RMS במקרה הטוב, והסאב שלך הוא 200W RMS לכן לא נראה לי שהסאב נשרף מהמגבר.

לפי דעתי לך על KICKER COMP12 יעשה את העבודה בהתחשב במגבר.

כן מחובר בגישור 2 ערוצים לסאב ועוד 2 ערוצים לקומפננט מקדימה של האוטו

פורסם

אם יש לך רב מודד בבית אתה יכול לבדוק האם באמת הסאב נשרף - תצפצף את ההדק החיובי והשלילי של הסאב ותקווה למדוד 4 אוהם.

כמו כן, אולי תנסה להחליף יציאות לעשות הצלבה עם הקומפוננט לראות אולי יש איזה תקלה במגבר.

פורסם
אם יש לך רב מודד בבית אתה יכול לבדוק האם באמת הסאב נשרף - תצפצף את ההדק החיובי והשלילי של הסאב ותקווה למדוד 4 אוהם.

כמו כן, אולי תנסה להחליף יציאות לעשות הצלבה עם הקומפוננט לראות אולי יש איזה תקלה במגבר.

האמת שאני לא כל כך מבין בזה....ואין לי את הרב מודד....והסאב עצמו שרוף אני בטוח ב99% כי היום שנסעתי עם האוטו ושמעתי בכיף שלי בווליום דיי גבוה אבל רגיל כמו שאני אוהב פתאום חצי רמקולים עבדו חצי לא או שפעם יש "בום" של הסאב פעם אין וכאשר ניתקתי את הסאב הכל המשיך לעבוד כרגיל רק בלי "הבומים" של הסאב וופר (יש לציין שאחרי הנסיעה הזאת המגבר עצמו היה חם אששש והיה ריח חזק של שרוף) אז לפני חצי שעה הוצאתי את הסאב מהאוטו והעלתי אותו לבית לבדוק מה קרה לסאב עדיין היה ריח של שרוף וכשחיברתי אותו למערכת של הבית לראות אולי הוא יעבוד הוא הוציא צליל מגעיל עם הרבה רעשים...אז לכן אני כמעט בטוח שנשרף לי הסאב....

פורסם
האמת שאני לא כל כך מבין בזה....ואין לי את הרב מודד....והסאב עצמו שרוף אני בטוח ב99% כי היום שנסעתי עם האוטו ושמעתי בכיף שלי בווליום דיי גבוה אבל רגיל כמו שאני אוהב פתאום חצי רמקולים עבדו חצי לא או שפעם יש "בום" של הסאב פעם אין וכאשר ניתקתי את הסאב הכל המשיך לעבוד כרגיל רק בלי "הבומים" של הסאב וופר (יש לציין שאחרי הנסיעה הזאת המגבר עצמו היה חם אששש והיה ריח חזק של שרוף) אז לפני חצי שעה הוצאתי את הסאב מהאוטו והעלתי אותו לבית לבדוק מה קרה לסאב עדיין היה ריח של שרוף וכשחיברתי אותו למערכת של הבית לראות אולי הוא יעבוד הוא הוציא צליל מגעיל עם הרבה רעשים...אז לכן אני כמעט בטוח שנשרף לי הסאב....
"חצי רמקולים עבדו חצי לא" - נראה כמו תקלת מגבר...

"כשחיברתי אותו למערכת של הבית" - אני בספק אם סאב לרכב יעבוד טוב עם מערכת ביתית מטעמי הספקים ועכבות. אם הפיק רעש - לפי דעתי תקין.

לפי דעתי הכי מומלץ זה שתבצע הצלבה בין הערוצים במגבר - מה שהיה מחובר לקומפוננט - אז תחבר אותם לערוצים שהיו מחוברים לסאב.

פורסם
"חצי רמקולים עבדו חצי לא" - נראה כמו תקלת מגבר...

"כשחיברתי אותו למערכת של הבית" - אני בספק אם סאב לרכב יעבוד טוב עם מערכת ביתית מטעמי הספקים ועכבות. אם הפיק רעש - לפי דעתי תקין.

לפי דעתי הכי מומלץ זה שתבצע הצלבה בין הערוצים במגבר - מה שהיה מחובר לקומפוננט - אז תחבר אותם לערוצים שהיו מחוברים לסאב.

ומה בנוגע לריח השרוף החזק ולצליל "המלוכלך"??? זה לא מספיק סימנים לכך שהסאב שרוף???

וגם כאשר הוציאתי את הסאב מהמגבר הוא המשיך לעבוד טוב כל הרמקולים עבדו כמו שצריך....לא יודע אם זה יעזור לך להבין אבל היה מנורות במגבר שהתחלפו מירוק לאדום בזמן שחלק מהרמקולים לא עבדו כאילו יש מן "הגנה" למגבר שהוא לא יהרס גם....

וכמובן שהסאב לא יעבוד טוב במערכת של הבית זה היה לבדיקה אולי הוא יוציא צליל נקי אבל גם בווליום נמוך שהסאב קיבל מהמערכת של הבית היה נשמע צליל בכלל לא נקי

פורסם

לפי דעתי תקלה במגבר

יכול להיות שלסאב נדבק הריח של השרוף מהמגבר בכל אופן תריח גם את המגבר

ודרך אגב בדרך כלל אם תחבר סאב של רכב למערכת של בית זה יחרחר מניסיון של 2 סוגי סאבוופרים...

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם
לפי דעתי תקלה במגבר

יכול להיות שלסאב נדבק הריח של השרוף מהמגבר בכל אופן תריח גם את המגבר

ודרך אגב בדרך כלל אם תחבר סאב של רכב למערכת של בית זה יחרחר מניסיון של 2 סוגי סאבוופרים...

המגבר עובד טוב מאוד לדעתי....לא מזמן חזרתי מנסיעה שהסאב לא באוטו המגבר מחובר רק לקומפננט מקדימה עשיתי נסיעה של כחצי שעה בערך ושמעתי טוב מהקומפננט והמגבר גם לא התחמם לי וגם לא היה יותר ריח של שרוף
פורסם

קודם כל הריחב

אם תשים לב העטיפה של הסאב היא מבד - והוא סופג ריחות

כמו חולצה וריח של סיגריות

עכשיו יכול מהאד להיות שהקומפוננט שלך עובד מצויין כי נשרפו לך רק הערוצים של המגבר

והריח השרוף אם זה היה ריח שרוף כמו של פלסטיק

אז רוב הסיכויים שניצלה לך אחד הטרנזיסטורים במגבר (בגלל זה קוראים לזה MOSFET)

ולכן הוא לא עובד\מחרחר\שורק וכל שאר מיני ירקות

זה קורה לא מעט במגברים פשוטים

ההמלצה שלי הוא תשקיע קצת יותר במגבר טוב ואחרי שתשמע את ההבדל.

אתה תשדרג את כל השאר.

אבל תתחיל במגבר את זה אתה חייב כרגע, כמובן לפי התיאור שלך

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

שמדובר עם MOSFET בדרך כלל מדובר על ספק כוח, כאשר זה מגבר של רכב, וכאשר זה רכיב הגברה IC מדובר על הטרניזסטורים הסופיים.

לענייננו, המגבר הפיק לסאב יותר הספק מימה שהוא מסוגל לקבל וההספק הזה התבטא בעיוות גבוה שלא נשמע בתדר נמוך, וCLIP שגרם לסליל להתחממות על יתר מידה.

היה לחבר שלי בדיוק אותו דבר, רק עם סאב של 180WRMS.

תמיר

פורסם

אני חושב שאני אלך לחנות שקניתי ממנה את המגבר ואבקש שיעשו לי בדיקה לראות אם המגבר בסדר....אם לא אז יש לי אחריות אבל בקשר לסאב אם הוא נשרף אז אני צריך חדש כי עליו אין לי אחריות...ויש לי עוד שאלה התיבה שיש לי עכשיו של MAGNAT יכולה להתאים לכל סאב 12" כי אני לא רוצה שיהיו לי גם עם זה בעיות...

פורסם
אני חושב שאני אלך לחנות שקניתי ממנה את המגבר ואבקש שיעשו לי בדיקה לראות אם המגבר בסדר....אם לא אז יש לי אחריות אבל בקשר לסאב אם הוא נשרף אז אני צריך חדש כי עליו אין לי אחריות...ויש לי עוד שאלה התיבה שיש לי עכשיו של MAGNAT יכולה להתאים לכל סאב 12" כי אני לא רוצה שיהיו לי גם עם זה בעיות...

בדרך כלל מתאימים את התיבה לסאב ולא ההיפך..:)

אבל אפשר לנסות, מה הנתונים של התיבה? נפח? פורט(פתח אויר) - קיים /לא קיים?

בברכה

• תוכן חדש...