Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום,

אנא רק מי שמבין בנושא שיגיב

אחי היקר ישי שושן ז"ל עבר תאונת דרכים במוצאי שבת

בצומת מגידו,

הוא נסע ברכב של אבי מדגם וולו S40

אחרי התאונה הנוראה ברכב נפתחה רק כרית אוויר אחת!מצד ימין

רציתי לשאול האם כל הכריות אוויר נפתחות ביחד?

באיזה מקרה כל כרית נפחת?

תודה רבה

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם

שלום. תנחומי על האבידה האיומה.

כרית האוויר נועדה כדי לרכך את פגיעת גוף הנוסעים במשטחים הקשיחים שברכב. בשעת תאונה לא מופעלות כל כריות האוויר, אלא רק אלה שחיישני התאוצה קובעים שהן נחוצות על מנת לספוג את תנועת גוף הנוסעים.

על פי תיאורי התאונה שפורסמו בכלי התקשורת, כלי הרכב נפגע בצידו הימני ע"י אוטובוס. בתסריט שכזה יפתחו כריות צד ימין על מנת להגן על ראש וגוף הנוסע מפגיעה בקורות הצד של הרכב.

כעקרון, כריות האוויר נפתחות בצד שאליו צפויים נוסעי הרכב לנוע בעקבות התאונה.

האם אחיך היה חגור בשעת התאונה ? האם קיבלתם מידע על סוג הפגיעה שספג ?

בתאונת צד שכזו, צוואר הנהג אינו ממוגן, ומופעלים עליו כוחות כבדים. כרית האוויר החזיתית אינה יכולה לסייע במקרה זה.

פורסם

שלום,

משתתף בצערך.

לפי דעתי שאלתך אינה במקום מכמה סיבות.

1.לך אין את הפרטים המדוייקים של מהירות הנסיעה זוויות פגיעה ותנאי הכביש.

2.אין ברשותך את נתוני היצרן המדוייקים מתי ובאיזה מצב הכריות נפתחות.

ניתוח מקרה כזה מצריך ידי מעמיק שרק יצרן הרכב יכול לנתח ולבצע סימולציה האם הכרית היתה אמורה להפתח בתאונה מצערת זו.

איזה כייף לי :)

פורסם

הפגיעה היתה מצד הימני אחורי

הפגיעה של אחי באמת היתה בצוואר נשברה המפרקת כנראה ממש במקום

השאלה שלי היא כזאת מי שראה את התמונות של הרכב

לא נשאר כלום מהרכב עד המושבים של הרכב מקדימה כמו שאפשר לראות בתמונות לאלן

אחי היה חגור.

http://www.hnn.co.il/ShowArticle2.asp?artId=15435

אני ראיתי את אחי המנוח אחרי התאונה,

היה לו פגיעה בראש ובפנים שברגע הראשון אני חשבתי שמזה הוא נהרג

השאלה שלי בתאונה כזאת שיש כזה לחץ (מכה) על הרכב לא אמורות להפתח כל הכריות?

זה רכב מסוג וולו ולא נשאר ממנו כלום יש ברכוב שישה כריות אוויר חזיתיות וצדדים,רק אחת נפתחה.

פורסם

חלילה לי מלהסיט את הדיון מהנושא אך אני חייב להביע צער והשתתפות בכאבך על האבידה האיומה.

תהיה חזק.

תנחומי לך ולמשפחה האבלה.

שלא תדעו עוד צער.

פורסם

אף אחת מכריות האוויר שבמכונית לא היתה יכולה לסייע לאחיך בתאונה הזו.

מותו לא נגרם מפגיעה בעצם קשיח ברכב, אלא מהחבטה עצמה.

חייה של אשתו נצלו, ככל הנראה, בשל כרית האוויר הימנית שהגנה על ראשה וגופה מפגיעה בקורת הצד הימנית והחלון.

אין תועלת להתייסר ולהתלבט בשאלות "מה היה קורה אילו". אין שום רכב שהיה מציל את אחיך, כיוון שמהתמונות ומתאוריך נראה שמותו נגרם עקב עוצמת המכה שהונחתה על חוליות הצוואר, ולא עקב הנזק שהרכב ספג.

פורסם

א.אני ברוך השם מאמין בבורא עולם

אני לא בא להגידע מה היה אילו

עם זה לא היה ברכב זה היה במקום אחר

לא אנחנו מחליטים מי איפה ומתי,

רק היה לא הגינוי בעיני שאחרי מכה שכזאת הכריות אוויר לא נפתחו

תודה לכולם

פורסם

משתתף בצערך ובצער המשפחה.

זוהי אבידה איומה, כל מילה נוספת מיותרת.

בעניין המקצועי לא נראה לי שמישהו יודע בוודאות כיצד ניתן להתגבר על עוצמה כזו המונחתת על גוף האדם.

בגדול, מה שאמור להקטין את הנזק של עוצמת המכה היא מותחני החגורות, בזמן תאונה , מערכת כריות האוויר (ובתנאי שהיא פועלת) אמורה למתוח את הרצועה ולהצמיד את גוף האדם לכיסא (למשענת הכסא) ולהקטין את טלטול הראש קדימה מחד, משענת הראש אמורה למנוע טלטול הראש אחורה ככל שניתן , לאחר שהראש מטלטל קדימה .

בסוג זה של המכה , יתכן וגם אם הוצמד גופו של הנהג -אחיך זכרונו לברכה, עדיין לראש היתה תנועה קדימה וחזרה אחורה עד משענת הראש.

גם אם היתה נפתחת כרית האוויר, ומכיוון שלא ידוע לי האם היא מסוגלת בהתאם לתיכנונה ומיקום כסא הנהג (מבחינת כיוון קדימה ואחורה בהתאם לכיוון הנהג וגודלו ואורכו והרגלי כיוון הכסא בנהיגה הספציפת שלו) להצמיד את ראש הנהג למשענת הראש , מה שבאופן תאוריטי היה אמור להקטין את התוצאה האיומה.

חיישני התאונה של מערכת כריות האוויר היא זו שאמורה להחליט מתי לפתוח את כריות האוויר, מהנדסי המערכת הם אלה שיודעים מתי לכאורה אין טעם שהמערכת תפעל, כלומר אין בה כדי לעזור או להפחית מן הנזק האפשרי באותו אירוע.

בעולם על פי ידיעתי יש בסהכ שניים עד ארבעה יצרני מערכות כריות אוויר אשר מייצרים את מערכת הכריות אוויר לכל סוגי הרכבים בעולם, ועל כן נסיונם רב, והמערכות שלהם מקצועיות מאוד.

אין "חאפרים" בתחום הנדסה וייצור זה.

נזק למפרקת האדם הוא אחד מהנושאים העומדים בראש פרק כריות האוויר, אך שוב, אין אני בתחום ההנדסה והפיתוח של מערכות אלה, ועל כן תשובתי מוגבלת.

רק מהנדסי המערכת יכולים לדעת האם אכן מדובר באירוע שלא היה ניתן לשפרו בפתיחת כריות האוויר,או חס וחלילה כשל מסויים שאיני מאמין שהיה כזה, שוב, איני מאמין שהיה כשל כזה.

תשובה כזו בכל אופן יכולה להשער ולהנתן לאחר בדיקה מדוקדקת בשטח בלבד.

מי יתן ולא תדעו עוד צער, גם כך זה יותר מידי, הרבה יותר מידי, ויותר מכך.

בכאב.

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מצטרף לתנחומים, יהי רצון ולא תדעו עוד צער.

לגבי השאלה עצמה, הייתי ממליץ לפנות ליצרן ולגורמים נוספים בתחום, בצירוף התמונות.

אי-פתיחת כריות-האויר (במידה והנ"ל אמורות היו להיפתח; יש להיעזר בחוות דעת נוספות של מומחים על מנת לדעת זו) היא עילה לתביעה, נגד VOLVO במקרה זה.

פורסם

המקרה הנ"ל מעניין אותי מכיוון שקרוב משפחה שלי עם אותו רכב בדיוק נכנס בעמוד בטון בתוך חניה של קניון.

מעוצמת המכה שאגב כן הייתה בצד הנהג נפתחה רק כרית אוויר נוסע למרות שלא ישב שם אף נוסע.

יתכן וישנו כשל רציני במנגנון כריות האוויר בוולו S40???

חשוב לציין שכרית אוויר נהג לא נפתחה והרכב לא עבר תאונה או תיקון כל שהוא בכרית אוויר.

רצוי שהעניין יבדק לעומק.

אם תצטרך את פרטיו של הקרוב אשמח לברר מולו את האפשרות הנ"ל.

בתודה והשתתפות רבה בצערך.

משה גולדמן

פורסם

כדאי להרגע עם תאוריות הקונספירציה.

הרכב נפגע בצידו הימני אחורי, לאחר שהחליק לרוחב הכביש ונפגע על ידי אוטובוס שהגיע בנתיב הנגדי.

כרית האוויר הימנית נפתחה.

חייה של הנוסעת שישבה במושב הימני ניצלו.

אין בנמצא כרית אוויר שהיתה מסוגלת להגן על ראשו של הנהג בתסריט שכזה.

לשאר כריות האוויר שברכב (חזית, שמאל) אין שימוש במקרה שכזה, והן אינן אמורות לפעול.

סעו בזהירות.

פורסם
כדאי להרגע עם תאוריות הקונספירציה.

הרכב נפגע בצידו הימני אחורי, לאחר שהחליק לרוחב הכביש ונפגע על ידי אוטובוס שהגיע בנתיב הנגדי.

כרית האוויר הימנית נפתחה.

חייה של הנוסעת שישבה במושב הימני ניצלו.

אין בנמצא כרית אוויר שהיתה מסוגלת להגן על ראשו של הנהג בתסריט שכזה.

לשאר כריות האוויר שברכב (חזית, שמאל) אין שימוש במקרה שכזה, והן אינן אמורות לפעול.

סעו בזהירות.

למה לדעתך כרית הצד הימנית לא אמורה היתה להיפתח? הרי זו (איכשהוא) פגיעת צד... (הכותב כתב בפירוש שברכב שש כריות, רק אחת נפתחה)

פורסם

אני מניח שהכרית שנפתחה היא כרית הוילון, המגנה על ראש הנוסע מפגיעה בשמשה. כרית הצד מגנה על גוף הנוסע מדלת הצד, כאשר זו נפגעת בתאונת צד ע"י רכב אחר.

במקרה הזה לא היתה פגיעת צד בדלת הקדמית, ויתכן שזו הסיבה לכך שכרית הצד לא הופעלה.

צריך להבין שגם פתיחה מיותרת של כריות טומנת בחובה סכנת חיים ליושבי המכונית, ולכן תמיד מבוצעת הפעלה סלקטיבית על פי אופי התאונה, ולא פיצוץ קולקטיבי של כל הכריות שיש ברכב.

סיבה נוספת להפעלה הסלקטיבית - תאונת דרכים יכולה להיות רב שלבית. אם כל הכריות יפתחו במכה הראשונה, כולל אלו שאין בהן צורך, הן לא יוכלו לבצע את תפקידן במכה השניה.

כך או כך, כאמור, אף כרית אוויר לא יכלה לשנות את התוצאות העגומות של התאונה הטראגית הזו.

• תוכן חדש...