Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיאט לאון באמת נראית מעניית מאוד.... יש אחת שאני גם הולך לראות יום ראשון...

בכל מקרה אם מישהו מוצא אוטו כמו שמצויין בפרטים של הדף הראשון (ואני יודע שזה קשה...)

שישלח לי בבקשה הודעה פרטית או ייצור איתי קשר בדרכי התקשורת בעמוד הראשון...

לגבי הסיאט לאון טורבו, די ברור שאני מחפש יד ראשונה, עד 70,000 ק"מ וללא תאונות ותוספות לא מקוריות...

בכל מקרה למי שיש עוד פלוסים ומינוסים לגבי הרכבים שהוזכרו באשכול הזה, אני אשמח לקרוא וללמוד עוד...

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי מהשהבנתי זה אחזקה של 2500-4000 בחודש

(כולל: דלק, ביטוחים, טסטים, טיפולים וחלקים לא מתוכננים כיוצא בזה. כולל הכל.)

ותקנו אותי אם אני טועה...

חלק מהדברים זה בלאי וחלק תלויים בנהג עצמו ובדרכי "התעללותו" ברכב...

תגזים עוד קצת...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ה4X4 של הליאון זאת מערכת של פולקסווגן (שברח לי שמה.. אני חושב שהאדקס) - שמופעלת רק בשעת הצורך ולא כל הזמן..

מלך המירוצים - אנשים שחוששים לצאת לעקיפה בגלל התהפכות זה הדבר הכי מופרך ששמעתי אי-פעם בנוגע לעקיפה..

שמעתי הרבה סיבות לא לעקוף, מוצדקות יותר ומוצדקות פחות, אבל התהפכות?!

ונראה לך באמת שמערכת 4X4 תמנע התהפכות שכזו?

(שצריכה בכל מקרה להיות בסגנון של שבירת הגה+ הנדברייק וגם שיהיה בור רציני/סלע באמצע הכביש כדי להתהפך)

מערכת 4X4, לכל היותר, תעזור בפניות ובהאצה מהמקום.. אין שום דרך שהיא תעזור לך לא להתהפך

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הסיאט לאון באמת נראית מעניית מאוד.... יש אחת שאני גם הולך לראות יום ראשון...

בכל מקרה אם מישהו מוצא אוטו כמו שמצויין בפרטים של הדף הראשון (ואני יודע שזה קשה...)

שישלח לי בבקשה הודעה פרטית או ייצור איתי קשר בדרכי התקשורת בעמוד הראשון...

לגבי הסיאט לאון טורבו, די ברור שאני מחפש יד ראשונה, עד 70,000 ק"מ וללא תאונות ותוספות לא מקוריות...

בכל מקרה למי שיש עוד פלוסים ומינוסים לגבי הרכבים שהוזכרו באשכול הזה, אני אשמח לקרוא וללמוד עוד...

הסיאט ליאון יכולה להיות פתרון לא רע עבורך על פי הדרישות שלך. אם כי נדמה לי כי היא יקרה מן השאר. בכל זאת יהיה לך קל יותר [לדעתי] למצוא אקזמפלר נאה , והיא גם תספק לך בסיס לא רע לכל מיני גשעפט.

באופן אישי , הייתי מתאזר בסבלנות, ממשיך לחפש קליאו ספורט שתעמוד בדרישות הרכישה שהצבת לך [גם אם מעט הזויות] ובמקביל פוקח עין לכל מיני אופציות מענינות.

בהצלחה

ניר

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
תגזים עוד קצת...
אני לא יודע אם אני מגזים.... עברתי פה ובעוד אתרים על כל נושא הקליאו ספורט

וראיתי סכומים מטורפים....

רק דוגמא היא: חגורת הטיימינג ומשאבת המים ב-5000 ש"ח.....מטורף... למרות

שנראה לי שזה שווה את זה...

לגבי המכוניות.....

אני ממשיך לחפש, אני לא נכנע כל כך מהר. כמו שמצאתי את הפולוGTI שהייתה לי...

יד ראשונה, מבן אדם בן -40, בלי תיקון צבע אחד!!!! נראית 2005!!

סבלנות פה היא שם המפתח...

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

תלוי מה אתה אוהב,עם סיבובים זה בשבילך אז קח קליאו,בא לך רכב עם פוטנציל שיפורים ושיזוז גם, אז קח איביזה טורבו-רכב אמין ביותר האיביזה.

נ.ב-גם עם האיביזה תוכל להנות בכבישים מפותלים,זה לא שאתה נהג מרוצים שתתאכזב אנושות ממנה.

פורסם

נראה לך מוזר הא ??

למשל יש לי דוד שהוא פשוט לא אוהב למהר ואין לו ת'בטחון עצמי כדי לעקפוף משאית באמצע עליה - פעם הייתי איתו הוא לא עקף אוטובוס שהייה עולה בכביש במהירות של 50 קמ"ש אשר שבכביש מותר לנסוע 80 קמ"ש !!

פורסם
ה4X4 של הליאון זאת מערכת של פולקסווגן (שברח לי שמה.. אני חושב שהאדקס) - שמופעלת רק בשעת הצורך ולא כל הזמן..

מלך המירוצים - אנשים שחוששים לצאת לעקיפה בגלל התהפכות זה הדבר הכי מופרך ששמעתי אי-פעם בנוגע לעקיפה..

שמעתי הרבה סיבות לא לעקוף, מוצדקות יותר ומוצדקות פחות, אבל התהפכות?!

ונראה לך באמת שמערכת 4X4 תמנע התהפכות שכזו?

(שצריכה בכל מקרה להיות בסגנון של שבירת הגה+ הנדברייק וגם שיהיה בור רציני/סלע באמצע הכביש כדי להתהפך)

מערכת 4X4, לכל היותר, תעזור בפניות ובהאצה מהמקום.. אין שום דרך שהיא תעזור לך לא להתהפך

צודק, למערכת קוראים "האלדקס".
פורסם

לפי הדילוגים בין ליאון טורבו 4X4 לקליאו ספורט וכדומה, לא נראה לי שאתה מגובש עם עצמך לגבי דרישותיך מהרכב.

עשה לעצמך RESET והתחל מחדש.

עלויות האחזקה של ה- 172 נחשבות לסבירות ביותר ביחס למעטפת הביצועים של הרכב.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אני לא יודע אם אני מגזים.... עברתי פה ובעוד אתרים על כל נושא הקליאו ספורט

וראיתי סכומים מטורפים....

רק דוגמא היא: חגורת הטיימינג ומשאבת המים ב-5000 ש"ח.....מטורף... למרות

שנראה לי שזה שווה את זה...

כנראה שלא קראת את כל השרשור אם ראית רק סכומים מטורפים. החלפת רצועת טיימינג בקליאו ספורט היא באמת לא זולה. כ-3000 ש"ח. תוסיף רצועת אביזרים עוד כ-200 ש"ח, תוסיף משאבת מים (במקרה הצורך) עוד 400 ש"ח לערך. קח את ה-3600 הללו ותחלק ב-5 שנים (כלומר 60 חודשים, הזמן בין החלפות רצועת טיימינג), תקבל 60 ש"ח לחודש. פתאום זה לא כזה נורא, אה?

יש לקליאו כמה תיקונים וטיפולים יקרים, זה נכון. אבל בהנחה ותיקונים וטיפולים אלו מתרחשים אחת לכמה שנים, ההוצאה לא כזו היסטרית.

אבל אתה יודע מה, תחשוב מה שבא לך. אם אתה מחפש סיבות למה לא לקנות קליאו ספורט, כנראה שהיא לא בשבילך (או כל אוטו ספורטיבי אחר, לצורך העניין)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נראה לך מוזר הא ??

למשל יש לי דוד שהוא פשוט לא אוהב למהר ואין לו ת'בטחון עצמי כדי לעקפוף משאית באמצע עליה - פעם הייתי איתו הוא לא עקף אוטובוס שהייה עולה בכביש במהירות של 50 קמ"ש אשר שבכביש מותר לנסוע 80 קמ"ש !!

אני לא אומר שזה מוזר לי שבנאדם מפחד לעקוף.. אני מכיר מספיק כאלה בעצמי...

רק ביום רביעי האחרון חוויתי נסיעה של שעה וחצי במהירות 50 קמ"ש כי הנהגת חששה לעקוף משאית שנסעה לפנינו באיטיות..

מה שמוזר לי (אפילו מאוד) זה שמישהו מפחד לעקוף בגלל שהוא מפחד להתהפך..

ואם לא המצאת את זה שהוא מפחד להתהפך ובגלל זה לא עוקף, אז תכניס לו טוב טוב לראות שבשביל להתהפך הוא צריך לעשות הרבה הרבה יותר מאשר לעקוף מישהו..

ותסביר לו שהוא לא נהג מספיק טוב בשביל שיצליח להפוך את הרכב סתם ככה באמצע הכביש.. :roll:

מה גם שמערכת 4X4 ממש לא תעזור במקרה שכזה..

כמו שאמרתי, היא לא תורמת ליציבות של הרכב מבחינת התהפכויות - היא יכולה לתרום בפנייה/סיבוב ובזמן האצה...

בעיקר כאשר יש הרבה כח והכביש רטוב (או מצב אחר בו האחיזה של 2 גלגלים מועטה)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
כנראה שלא קראת את כל השרשור אם ראית רק סכומים מטורפים. החלפת רצועת טיימינג בקליאו ספורט היא באמת לא זולה. כ-3000 ש"ח. תוסיף רצועת אביזרים עוד כ-200 ש"ח, תוסיף משאבת מים (במקרה הצורך) עוד 400 ש"ח לערך. קח את ה-3600 הללו ותחלק ב-5 שנים (כלומר 60 חודשים, הזמן בין החלפות רצועת טיימינג), תקבל 60 ש"ח לחודש. פתאום זה לא כזה נורא, אה?

יש לקליאו כמה תיקונים וטיפולים יקרים, זה נכון. אבל בהנחה ותיקונים וטיפולים אלו מתרחשים אחת לכמה שנים, ההוצאה לא כזו היסטרית.

אבל אתה יודע מה, תחשוב מה שבא לך. אם אתה מחפש סיבות למה לא לקנות קליאו ספורט, כנראה שהיא לא בשבילך (או כל אוטו ספורטיבי אחר, לצורך העניין)

רוני

רוני, לא עדיף לחשב לפי ימים? 2 ש"ח ליום ויש לך רצועת תזמון חדשה.

מבלי להגיב על עלויות אחזקה של קליאו ספורט-פשוט כי לא היתה לי כזו (אני יכול לספר על עלויות אחזקה של רכב אחר ובעיקר עדיף :mm_wink: ).

אני חושב שמחיר של 3,600 ש"ח לרצועת תזמון הוא מוגזם ולא ריאלי.

אני מאמין שגם אתה חושב כך אחרת לא היית מעלה את זה לדיון בפורום ולא מנסה "להיאבק" בקרסו, פשוט כי זה לא הייה מפריע לך.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

כמו שאמרו, תבדוק שוב מה אתה רוצה מהרכב שלך. תראה שאתה נעול על רכב ספורט ואם אתה באמת רוצה, אתה לא תחשוב על החלפת רצועת טיימינג או על טיפולים כאלה אחרים. אתה פשוט תקנה אותו, כי אתה מאוד רוצה אותו.

אגב, אפשר למצוא קליאו במצב טוב. סבלנות. יש כאן בקריות בחור מבוגר (מעל 50 או אפילו יותר) שמחזיק קליאו ספורט MK2, יד ראשונה שמשמשת אותו בעיקר לנסיעה לקניות וחזרה. כמה שאני באמת מעדיף דור ראשון, אם הבחור הנחמד הזה יחליט למכור, אני אקנה. גם אם ירצה מעל המחירון (ובצדק). רצועת טיימינג? טסט? ביטוח? דלק?

נסתדר.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

קצת התפזרנו ...

המלצתי בתור בחור שנהג ושמע רבות על כל הרכבים הנ"ל:

איביזה טורבו פחות מהנה מה 106 או מהקליאו. היא חזקה ואכן ניתנת לשיפור בקלות אבל זה בערך הכל. היא לא נוחה, לא אוחזת יותר מדי ובעצם ... פשוט חזקה

ה 106 מהנה מאוד לנהיגה, ה GTI גם מאובזרת מאוד.

הקליאו ספורט מאוד מאוד חזקה, מאוד מהנה.

האחזקה של שני הרכבים הנ"ל אינה יקרה. הקליאו שהיתה למכירה נמצאת כרגע בידי אחי ועושה צריכת דלק נמוכה שכל משפחתית היתה שואפת להתקרב אליה. משהו בין ליטר ל 12 ק"מ ואפילו 14, תלוי כמה הוא לוחץ ... לגבי טיפולים אנחנו לא שיפותיים אבל מדברי חברים ומחקרים אישיים כנראה שהשד אינו נורא כל כך.

ביטוח תבדוק לפני עם הסוכן שלך. בתור נהג חדש אתה אולי תהיה בעייתי מאוד והסכומים יהיו גבוהים מהמצופה.

דבר אחרון. לפני כמה שנים הקליאו נראתה לי מכונת הנהיגה המושלמת. עד לפני שנה בערך ...

אז קניתי את הרכב שיש לי עד היום וגיליתי שאין מכונת נהיגה כייפית כמו רכב הנעה אחורית ... אולי לשיקולים שלך אפשר להוסיף גם מיאטה ???

שנת 95, 96 או 98 אמורות להיות בסביבות התקציב.

רכב אמין מאוד מאוד (הרכב הכי אמין של מזדה לפי איזה סקר :-) )

עלות אחזקה זולה יחסית. ורק הביטוח יקר ...

נתונים נוספים - גג פתוח, שני מושבים והנעה כמובן אחורית ...

ולמלך המרוצים.

20 זה צעיר. במיוחד בפורום. ואם אתה לא נהגת על רכב מסויים (נהגת בעצמך לא ישבת עם ...) נהוג שלא להמליץ או לתאר ;-)

• תוכן חדש...