Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מתאים לך, אל תמיר את הרכב לרשיון אספנות. רכבים שהזדקנו בכבוד ועוברים טסטים, עודם מורשים לנסוע באיזה שעה שיחפצו.

אם החלטת להמיר את רשיון הרכב לאספנות (או לחילופין יבאת אחד כזה), אתה נהנה משורה של הטבות, והגבלת השעות היא המחיר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה???!!!

אם כל הכבוד, הטבת האספנות ניתנה לי בעל כורכי. הרכב שלי יובא ארצה לפני שנתים, ועל פי חוק, כל רכב מיובא ארצה נכנס כרכב אספנות! אף אחד לא שאל? ואם היתי יכול היתי הופך את היוצרות בן רגע.

מאיר

פורסם

אל תיתמם. אף אחד לא הכריח אותך ליבא את הרכב. במדינת ישראל אסור ליבא רכבים שגילם מעל שנתיים, ורכבי האספנות קיבלו את ההטבה שמאפשרת את זה. לולא חוק האספנות לא היית יכול ליבא את הרכב בכלל.

על פי חוק, כל רכב מיובא ארצה נכנס כרכב אספנות!
רכב עד גיל שנתיים לא מוגדר כרכב אספנות. רק רכב שמיובא במסגרת תקנות האספנות מוגדר כך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדעתי, הנושא צריך לעלות לסדר היום ולקבל מענה הולם. לא כי עושים לנו טובה שמתיחסים ואנחנו מפחדים להעיר דובים משנתם, אלא, כי זו בעיה שצריכה להיפתר.

יש לנו אי-הסכמה: אני לא חושב שזו בעיה, ולכן לדעתי אין מה לפתור.

רכב אספנות מקבל שורה של הטבות, שהמשמעותית שביניהן היא הנחת הביטוח הגדולה (75%). יש סיכון לא קטן שאם מגבלת השעות תרד, תהיה אח"כ עליה בביטוח, וזה יכול להיות גזר-דין מות לתחביב הזה עבור הרבה אנשים שמחזיקים רכב אספנות כשמו - כלומר לשם התחביב והשימור.

אם אתה חושב שהמחיר שאנחנו משלמים עם מגבלת השעות לא שווה את ההטבות - אל תרשום את רכבך כרכב אספנות. אם קנית רכב אספנות, אתה אמור לדעת את זה לפני שאתה קונה. כנ"ל לגבי רכב מיובא - מי שהביא אותו ידע שזו הדרך היחידה לייבא כזה רכב לארץ. תיזכור בבקשה שרכב "רגיל" אפשר לייבא רק עד גיל שנתיים, או 4 שנים אם אתה תושב חוזר.

נקודה נוספת - התהליך של רישום רכב אספנות אינו הפיך, ויש לזה סיבה: תאר לעצמך שקנית רכב עם 10 טסטים שלא שולמו, הפכת אותו לאספנות וקיבלת "מחילה" על הטסטים האלו, ולמחרת אתה ממיר אותו בחזרה לרכב רגיל - זה יכול להיות פתח לתיכמונים של אנשים שישתמשו בסטטוס רכב אספנות כדי להתחמק מתשלום אגרות. כמו שאנחנו יודעים, עם ישראל הוא מומחה גדול בתיכמונים... המדינה לא מסכימה לזה, ובצדק מבחינתה.

שורה תחתונה - המדינה נתנה לחובבי האספנות הטבה מצויינת כדי שיוכלו לעסוק בתחביב שלהם. אני לא מכיר הרבה מקרים בעבר שהיתה התחשבות כזו של הרשויות בתחביב של מיעוט יחסי. בואו לא ננסה לקלקל את זה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קובי ו Nitch,

האם גורל אחזקת רכב אספנות נקבע על פי גובה הביטוח? הרי עצם המחשבה בלהחזיק רכב אספנות היא מחשבה יקרה. ואני לא מתיחס לפעמיים טסט, אישורי בדיקה, מנועיים ישנים שצורכים דלק בצורה לא חכמה, וכמובן, איך אפשר בלי בעיית מלאי החלפים.

צריך להתיחס לכול הסיטואציה בצורה הפוכה מזו שאתם מסתכלים:

המדינה (משרד התחבורה) צריכה לבוא לקראת התחביב בהפחתת תעריף הביטוח וביטול התקנה האבסורדית 7-9 ובצורה כזו לעודד את הענף! לא מתוך רחמנות לאספנים ולא מתוך "נעשה טובה" לחבר'ה האלה, אלא מתוך ההבנה שאחזקת רכב כרוכה בהוצאות רבות מעבר למשוער.

אני יבאתי רכב אספנות ושילמתי עליו מיסים עפ"י חוק. למה אני לא יכול להנות מזכויות של רכב רגיל?!

אדון Nitch היקר, אין כאן בעיה של תמימות. להיפך, יש לי זכויות ואני רוצה להשתמש בהם בלי אפליה כזו או אחרת. יש שמעדיפים את הרכב ליום שישי, לעשות סיבוב סביב הבית או למפגש, ויש שיעדיפו לנסוע איתו גם באמצע שבוע וגם בסופשבוע. ואני רוצה את שניהם.

אני חושב, שאפשר וצריך לקבל יותר ובלי להרגיש רגשי אשם.

פורסם

נותנים אצבע - רוצים את כל היד....

עוד פעם:

כל הרעיון של רכב אספנות הוא רכב לתחביב ולא לשימוש יומיומי.

להיפך, זה יהיה מאוד מעוות לא לאפשר יבוא של אוטו בן 5 אבל לאפשר יבוא של גרוטאה בת יותר מ-30, שהיא גם מסוכנת (בלי כריות אויר לדוגמא) וגם מזהמת לשימוש יומיומי.

תחשוב בגדול, נסה לראות את כל התמונה... :)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

קובי ו Nitch,

האם גורל אחזקת רכב אספנות נקבע על פי גובה הביטוח? הרי עצם המחשבה בלהחזיק רכב אספנות היא מחשבה יקרה. ואני לא מתיחס לפעמיים טסט, אישורי בדיקה, מנועיים ישנים שצורכים דלק בצורה לא חכמה, וכמובן, איך אפשר בלי בעיית מלאי החלפים.

המדינה (משרד התחבורה) צריכה לבוא לקראת התחביב בהפחתת תעריף הביטוח וביטול התקנה האבסורדית 7-9 ובצורה כזו לעודד את הענף! לא מתוך רחמנות לאספנים ולא מתוך "נעשה טובה" לחבר'ה האלה, אלא מתוך ההבנה שאחזקת רכב כרוכה בהוצאות רבות מעבר למשוער.

אני יבאתי רכב אספנות ושילמתי עליו מיסים עפ"י חוק. למה אני לא יכול להנות מזכויות של רכב רגיל?!

אדון Nitch היקר, אין כאן בעיה של תמימות. להיפך, יש לי זכויות ואני רוצה להשתמש בהם בלי אפליה כזו או אחרת. יש שמעדיפים את הרכב ליום שישי, לעשות סיבוב סביב הבית או למפגש, ויש שיעדיפו לנסוע איתו גם באמצע שבוע וגם בסופשבוע. ואני רוצה את שניהם.

אני חושב, שאפשר וצריך לקבל יותר ובלי להרגיש רגשי אשם.

אז בוא נעשה את זה הפוך -

הסיטרואן שלי , נוסעת רק בסופי שבוע (אם בכלל) , צורכת דלק כמו מטורפת , אחזקה מכנית שלה יקרה בטירוף (כמעט כל חלק בהזמנה מיוחדת) , ועדיין , אני משלם כמעט 2000 ש"ח ביטוח חובה , כמעט אלפייה לטסט , ועוד כמה מאות טובות לצד ג' .

למה שלא אהנה מהנחה כמו רכב אספנות ? הרכב שלי נמצא על הכביש אפילו פחות זמן מרוב רכבי האספנות...

למה אני מופלה לרעה ? גם אצלי זה תחביב.

המדינה צריכה לעודד אותי - לא ?

ברגע שרכשת רכב אספנות - הסכמת לתנאי ה"חוזה" שנחתם בינך לבין המדינה , על מתן הנחות מסויימות - תמורת הגבלת התנועה האמורה. לא קיבלת את ההגבלה הזו בהפתעה.

אתה לא באמת מצפה מהמדינה לעמוד ולבדוק באופן פרטני איזה רכב אספנות נוסע כאילו אין מחר (או בקצב התנועה ומעלה) ואיזה מעכב אותה. הגבלה זו נקבעה באופן גורף - ולדעתי הקורבן בעבורה הוא קטן.

אתה לא מרוצה ? מכור את הרכב וקנה לך רכב מן השורה שלא יטריד אותך בבעיות כאלה.

פורסם

הערותי בגוף ההודעה שלך, בכחול:

קובי ו Nitch,

האם גורל אחזקת רכב אספנות נקבע על פי גובה הביטוח? הרי עצם המחשבה בלהחזיק רכב אספנות היא מחשבה יקרה. ואני לא מתיחס לפעמיים טסט, אישורי בדיקה, מנועיים ישנים שצורכים דלק בצורה לא חכמה, וכמובן, איך אפשר בלי בעיית מלאי החלפים. אולי לגבי רכב אחד אתה צודק (למרות שגם-1500 ש"ח לא הולכים ברגל), אבל לאספן שמחזיק 2 מכוניות כמוני, או 4-5 כלי רכב כמו אספנים אחרים, זו כבר הוצאה כבדה מאד.

המדינה (משרד התחבורה) צריכה לבוא לקראת התחביב בהפחתת תעריף הביטוח וביטול התקנה האבסורדית 7-9 ובצורה כזו לעודד את הענף! לא מתוך רחמנות לאספנים ולא מתוך "נעשה טובה" לחבר'ה האלה, אלא מתוך ההבנה שאחזקת רכב כרוכה בהוצאות רבות מעבר למשוער. המדינה לא "צריכה" - באותה מידה היא גם צריכה לבוא לקראת הרבה תחביבים אחרים. אולי גם נבקש מהמדינה פטור מאגרת כלי-שייט לבעלי אופנועי-ים? לפני הגישה שלך, אולי היא גם צריכה לבוא לקראת התחביב הזה...

אני יבאתי רכב אספנות ושילמתי עליו מיסים עפ"י חוק. למה אני לא יכול להנות מזכויות של רכב רגיל?! פשוט מאד - בגלל שלא יבאת רכב רגיל. רכב רגיל בכלל לא היית יכול לייבא מהשנתון הזה. אלו הכללים, וידעת אותם לפני שייבאת את הרכב.

אדון Nitch היקר, אין כאן בעיה של תמימות. להיפך, יש לי זכויות ואני רוצה להשתמש בהם בלי אפליה כזו או אחרת. זו לא אפליה - יש "חבילה" של זכויות שכוללת גם מגבלות, שבעיני הן סבירות לחלוטין. אם כבר, יש כאן אפליה לטובתנו, וכנגד הרבה תחביבים אחרים שלא מקבלים שום הקלות מהמדינה. כנראה שאין להם אירגון בעל יכולת כמו "מועדון החמש" שילחם עבורם... יש שמעדיפים את הרכב ליום שישי, לעשות סיבוב סביב הבית או למפגש, ויש שיעדיפו לנסוע איתו גם באמצע שבוע וגם בסופשבוע. ואני רוצה את שניהם.

אני חושב, שאפשר וצריך לקבל יותר ובלי להרגיש רגשי אשם. זה לא עניין של רגשות-אשם. זה עניין של סיכונים וסיכויים. אפשר תמיד לרצות יותר, אבל לפעמים זה חוזר אליך כמו חרב-פיפיות. אני לא מוכן לקחת את הסיכון.

לסיום - למיטב ידיעתי, מועדון החמש מתנגד בתוקף לכל שינוי שעלול לגרום לפגיעה בהנחת הביטוח, וטוב שכך. אולי יבוא יום וועד המועדון יחשוב אחרת, ויסכים לקחת את הסיכון. זה אולי יקרה אם יהיה רוב של חברי מועדון שחושבים כמוך - נכון להיום זה לא המצב וטוב שכך. אני יכול לומר באופן אישי שאני כחבר מועדון אלחם בזה ככל יכולתי, כמובן במסגרת הכללים הדמוקרטים המקובלים במועדון. אתה יכול לנסות לקדם את הרעיון שלך מול הרשויות מחוץ למסגרת המועדון, אבל לשמחתי הרבה המועדון מוכר ע"י הרשויות בתור הגוף שיזם את התקנות האלו מלכתחילה, ולכן הרשויות עובדות מולו בעניין.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני חייב להסכים עם קובי בקטע הזה.

חוץ מיזה,ברכב מיושן זה קריזה כל פעם תלך להקפיא רשיונות אם אתה רוצה לעשות על האוטו פרויקט כלשהו? או תהיה בלחץ שתגמור את כל הדברים שתכננת לעשות עד לטסט?

גם ככה אני חושב זה עונש לרכב ומכלוליו לנסוע איתם ביום יום (דעתי האישית) ואני מעדיף את הליסינג.

שורה תחתונה יהיה "נחמד" להוריד את הגזרה של 7-9 ולא יותר מיזה.

מאיר מפריע לך? אם אתה חבר במועדון ה5 באמת תנסה להעביר שם מהלך אולי רוב חברי המועדון חושבים כמוך.

אם לא קח עו"ד ועוד כמה אנשים תומכים בשינוי בחוק ותנסה לשנות את החוק.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מאיר מפריע לך? אם אתה חבר במועדון ה5 באמת תנסה להעביר שם מהלך אולי רוב חברי המועדון חושבים כמוך.

אם לא קח עו"ד ועוד כמה אנשים תומכים בשינוי בחוק ותנסה לשנות את החוק.

אני כמעט בטוח שאם הוא יעשה את זה, גם המועדון יקח איזה עו"ד אחד או שניים...

אצל רוב חברי המועדון שאני מכיר, העניין הזה הוא ממש "בנפשנו".

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קובי,אם תוריד את ה"גזירה" של 7-9,אתה למעשה מבטל כליל את חוק רכב האספנות.

כידוע לכולם,האוייב הכי גדול של הטוב-מאד הוא המעולה..

אין טעם לבזבז את מכסת השתדלנות המצומצמת שלנו על בקשות שונות ומשונות,ויחסית למקובל בעולם מצבנו לא רע כלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קובי,אם תוריד את ה"גזירה" של 7-9,אתה למעשה מבטל כליל את חוק רכב האספנות.

כידוע לכולם,האוייב הכי גדול של הטוב-מאד הוא המעולה..

אין טעם לבזבז את מכסת השתדלנות המצומצמת שלנו על בקשות שונות ומשונות, ויחסית למקובל בעולם מצבנו לא רע כלל.

אני לא יודע לאיזה "קובי" התכוונת, אבל בנקודה הזו כנראה ששניהם מסכימים אתך - גם קובי חובב ה-MG וגם קובי חובב המוסטאנגים :wink:.

המסר מיועד מן-הסתם למאיר (fastbullitt).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

שדרך אגב מאיר חובב מוסטאנגים לא קטן!

וקובי באמת...... שדרג אותי לחובב MUSCLE CARS.

וחוטא בחיבה ל ג`וניור ואלפטה GTV

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

קובי ו Nitch,

האם גורל אחזקת רכב אספנות נקבע על פי גובה הביטוח? -מה לעשות, גם! הרי עצם המחשבה בלהחזיק רכב אספנות היא מחשבה יקרה. ואני לא מתיחס לפעמיים טסט, אישורי בדיקה, מנועיים ישנים שצורכים דלק בצורה לא חכמה, וכמובן, איך אפשר בלי בעיית מלאי החלפים. -בדיוק, וכאן בא העניין של "לא לשימוש יומיומי", שמצמצם את כל זה משמעותית!

המדינה (משרד התחבורה) צריכה לבוא לקראת התחביב בהפחתת תעריף הביטוח וביטול התקנה האבסורדית 7-9 ובצורה כזו לעודד את הענף! לא מתוך רחמנות לאספנים ולא מתוך "נעשה טובה" לחבר'ה האלה, אלא מתוך ההבנה שאחזקת רכב כרוכה בהוצאות רבות מעבר למשוער. - סתם שאלה: ואם בא לי להחזיק מטוס, גם כתחביב - גם אז המדינה צריכה לבוא אליי "מתוך ההבנה"? -הרי, אני רוצה אותו כתחביב, פשוט נורא בא לי לטוס מדי פעם!

אני יבאתי רכב אספנות ושילמתי עליו מיסים עפ"י חוק. -אתה שילמת מיסים מופחתים של רכב אספנות, ולא רק - כבר אמרו רבים, שלפי החוק, כידוע לך, אסור להביא רכב ישן לארץ. בכלל. אתה רוצה לשנות את החוק הזה - אני ראשון, שיבוא איתך, ואני בטוח, שרבים האחרים! למה אני לא יכול להנות מזכויות של רכב רגיל?! -בקיצור, אתה רוצה גם "לשבת על ה"@@@, וגם להישאר בתולה" -איפה ראית בחיים, שזה עובד?!

:-) -כלומר, הלוואי, אבל תהיה קצת מציאותי גם!

אדון Nitch היקר, אין כאן בעיה של תמימות. להיפך, יש לי זכויות ואני רוצה להשתמש בהם בלי אפליה כזו או אחרת. - שמעת פעם על מושג "חובות" גם?! יש שמעדיפים את הרכב ליום שישי, לעשות סיבוב סביב הבית או למפגש, ויש שיעדיפו לנסוע איתו גם באמצע שבוע וגם בסופשבוע. ואני רוצה את שניהם. -שוב "אני רוצה גם"!

אני חושב, שאפשר וצריך לקבל יותר ובלי להרגיש רגשי אשם. -למה בארץ אנשים חושבים, שמגיע להם תמיד הכל, הרבה, מיד ובלי לשלם שום דבר בתמורה?! -נכון, יש מלא דברים, שהיינו באמת אמורים לקבל, ואנחנו לא. נכון, שאנחנו הרבה פעמים משלמים ביוקר על משהו, שכלל לא צריכים לשלם. הכל נכון. אבל מכאן, ועד "אני רוצה הכל, עכשיו, ובחינם"- בחיאת, צריך להיות מציאותיים! אנחנו עדיין לא בעולם המושלם, וקשה לי להאמין, שנחייה איי-פעם, ואגב, לא רק בארץ, ככה זה בטבע של האדם, ובכלל בטבע.

בקיצור, אחזור על מה שכבר אמרו רבים לפניי - נותנים לך אצבע - אל תנסה למשוך את כל היד. שום דבר טוב לא ייצא מזה. אין שום מצב שבעולם, שתוכל להנות משני העולמות, מבלי שמישהו יצטרך לשלם על זה. יכול להיות, אגב, שזה לא תהיה אתה - אולי לך לא אכפת לשלם את מלוא הסכומי ביטוח וטסט לאוטו שלך. אבל רבים כאן יידפקו בגלל זה - נראה לך הוגן?! - ותאמין לי, שזה יקרה, אם עוד הפעם ייגעו בנושא הזה - פעם אחת ניצלנו, בפעם הבאה עלול כבר לא להצליח! זה לא נאמר סתם - כבר יש תקדים לשינויים! אז, אנא, תחשוב/ו פעמיים, לפני שמישהו מנסה משהו! זה לא רק עיניינכם/כספכם/תחביבכם האישי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...