Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקבל אלקטרוליטי יש שכבות אלומיניום ועליהן משחה כימית מבודדת. המשחה הזאת מתייבשת עם השנים וככל הידוע לי זה קורה גם בקבלים יקרים. אין לי ניסיון מעשי בנושא אך לא קשה למצוא מקרים של אנשים שנאלצו להחליף קבלים במגברים יקרים שגילם נמוך מ17 שנים.

בכל אופן אני אישית לא ממש בקטע של "they don't make them like they used to" לדעתי אין בזה הרבה מעבר להתרפקות על העבר ואני משוכנע שהמגברים הטובים של היום אינם נופלים מאלו של לפני 20 שנה (אם כבר ההפך הוא הנכון).

פורסם

לסטרלט...

יש מונחים מקצועיים לכל דבר... קבל מתייבש זה קבל שהחומר שנמצא בו בפנים עיבד את ערכו החשמלי ויכולת האגירה שלו נפגמה או נהרסה כליל...

לפעמים גם אומרים שהקבל "נשפך" - בצבא הייתי מתחזק מגברים עם יחידות אגירה מפלצתיות - יחידת אגירה זה מגירה עם המון קבלים שמחוברים בטור או במקביל (כבר לא זוכר למען האמת) הקבלים האלה היום מכילים בתוך חומר שכאשר היה מתחמם יתר על המידה היה הופך לנוזל ונשפך...

לקבלים אחרים יש מעין חומר בפנים שהוא נראה כמו רצועת קרטון - לפעמים קבל גם מתפוצץ והסליל הזה פשוט יוצא ממנו ואז בפירוש רואים שהוא... יבש... מתפורר... מפוחם....

אז כן, קבל מתייבש, מאבד מערכו החשמלי! עייפות החומר וכו'...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהה... אוקיי. תודה על ההסברים.

זה כנראה מסביר למה יש לי בפרה-אמפליפייר שני קבלים שנראה כאילו בין לאדן עשה בהם ניסוי בפצצה גרעינית. שניהם מפוחמים ומפוצצים. כנראה שזה קבל יבש.

טוב, אני לוקח אותם לשוקת להשקותם במעט מים. גלו-גלו-גלו...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בפתיחה ראשונית של המגבר , הוא לא הראה שום סימני התייבשות וכבלים מקורטעים או סתם משהו יבש .

מבחינה פנימית הוא ניראה ממש טוב , ואי אפשר להאמין שהוא בן 17 שנה . (כניראה המגבר נשמר באיזה בולדר או מקלט כל השנים האלו ) . הוא ממש שמור , גם חיצונית .

בכל הנוגע לקניית המגבר , המגבר כמו שאמרתי הגיע אליי ממש בפוקס ועפ"י השיחה של עם המוכר (ראו הודעות ראשונות) אתם יכולים כבר להבין לבד , מה , מי , ואיך ! (אני לא יפרסם בכמה רכשתי).

שבתור חובב אודיו , זה היה ממש שטות וחוסר בלטרינה מבחינתי לא לחטוף אותו . וכך עשיתי :) ושמייח !

זו ממש לא הודעת פירסום על מנת למכור , אם המגבר הנ"ל היה מגיע למישהו אחר , אני הייתי רוצה לקרוא ולהתפעל מהמגבר . שכן הוא נדיר .

בלי קשר אם המגבר ישן או לא , אתם ראיתם את הנתונים שלו ?!?! מכאן שזה הופך את המגבר ליותר נחשק (לפחות מבחינתי) .

וזהו , תודה על הברכות , אני מבסוט :)

זה נכון

פורסם

בלי קשר אם המגבר ישן או לא , אתם ראיתם את הנתונים שלו ?!?! מכאן שזה הופך את המגבר ליותר נחשק (לפחות מבחינתי) .

וזהו , תודה על הברכות , אני מבסוט :)

אני קצת בספק לגבי הנתונים, כדי לדעת בוודאות תרשום לי מה רשום על הטרנזיסטורים שמחוברים לאלומניום בצד השמאלי (הספק) ובצד הימיני (ההגברה).

בחלק של ההגברה יש 4 בטור, מחוברים על הגוף קירור משותף, בחלק של הספק יש 6-10 שמחוברים בטור על הגוף קירור המשותף, (2 מהם זה גשרי דיודות).

תמיר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אני קצת בספק לגבי הנתונים, כדי לדעת בוודאות תרשום לי מה רשום על הטרנזיסטורים שמחוברים לאלומניום בצד השמאלי (הספק) ובצד הימיני (ההגברה).

בחלק של ההגברה יש 4 בטור, מחוברים על הגוף קירור משותף, בחלק של הספק יש 6-10 שמחוברים בטור על הגוף קירור המשותף, (2 מהם זה גשרי דיודות).

תמיר

לקח קצת זמן עד שפירקתי שוב את המגבר , אז עדיף מאוחר מלעולם לא .

מצורפת תמונה שבה חילקתי מספר לכל איזור שבו ראיתי טרנזיסטורים .

1 . 2 (הפנימיים) טרנזיסטורים שרשום עליהם A1667 , ו-2 (החיצוניים) C4381

2 . 2 (הפנימיים) A1492 , ו-2 (חיצוניים) C3856 .

3 . 2 FMU32R .

4 . 8 טרנזיסטורים D1445A

אהה , שכחתי להוסיף שקראתי עליו שהדמפינג פאקטור שלו הוא 1000 (1K) .

inside211.JPG

זה נכון

פורסם

לגבי הנתונים ב4 אום, הם יכולים להיות ממשיים, לגבי הנתונים ב2 אום, אני כבר בספק, משום שיש הרבה גורמים שמשתנים והמגבר לא מסוגל להפיק פי 2 עוצמה בפי2 פחות התנגדות, לכן 160W ב2 אום, אני קצת בספק,

רכיבי ההגברה הסופית הם כ130W שזה דיי חזק לרכיב עומד (מסוג הגברת אהודיו),

רכיבי הספק והסליל שלו קצת מיושנים, אפשר לראות שזה מגבר ישן, היום משתמשים לרוב במוספט למיתוג,

מסוג Irfz44\48 ש4 כאילו מסוגלים לעשות כמו 8 2sd1445.

לגבי ביצועי הסאונד של המגבר זה אתה תגיד :).

תמיר

פורסם

נתון שלא מצאתי עליו , מה ההספק שלו בבריג' ?

הוספתי שוב פעם תמונה , אלא הפעם שאלה אחרת .

רציתי לדעת מה תפקידם של הרכיבים שסימנתי (בבורדו ובתכלת) , הם ניתנים לסיבוב . מה הם מכוונים ?!

קשה למצוא פרטים על המגבר הזה באינטרנט , שלא לדבר על MANUAL .

תודה ,

יותם.

insid.JPG

זה נכון

פורסם

תומר,

קצת קשה לדעת על פי התמונה מהו תפקידם המדוייק של הטרימרים שסימנת אך בכל אופן אני אנסה להמר שהטרימרים שמסומנים בתכלת ונימצאים על הבורד של המגבר (ולא על הבורד של הספק) הם כיוון ה - BAIS של המגבר. והטרימרים שמסומנים בעיגול בצבע בורדו הם כניראה או רגישות כניסה (GAIN) או כיוון ה - DC OFSET של המגבר. לגבי הטרימר שממוקם במעגל הספק יתכן ותפקידו ליקבוע את מתח המוצא של ספק ה - PWM של המגבר. אם הייתה לי תוכנית אלקטרונית של המגבר הייתי אומר לך בוודאות מהו תפקידם של הטרימרים הנ"ל. בכל מיקרה על תסובב לבד את הטרימרים הנ"ל, אתה עלול ליגרום נזק למגבר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

תומר,

לגבי השאלה שלך מהו ההספק של המגבר בברידג', התשובה תהיה שמכיוון שהמגבר שלך מסוגל לעבוד בהיתנגדות של 2 אוהם (לערוץ בודד), בחיבור ברידג' המגבר יוכל לעבוד בהיתנגדות של 4 אוהם ובהספק שאמור להיות פי 2 מההספק שהמגבר מוציא בהיתנגדות של 2 אוהם (לערוץ בודד).

בכוונה לא ציינתי מספרים, כי על פי מספרי הטרנזיסטורים שציינת אני בטוח שהמגבר אינו מסוגל לספק את ההספק של 160Wrms לערוץ בהיתנגדות של 2 אוהם, באופן יציב ולאורך זמן, מבלי שהוא ישרף. לגבי ההספק של המגבר ב - 4 אוהם אני דיי מסופק אם הוא אכן מסוגל לספק 80Wrms. אם תוכל לבצע בדיקת מתחים במגבר כאשר הוא פועל זה יוכל לעזור ליקבוע את ההספק של המגבר. לצורך בדיקת המתחים עליך ליפתוח את המגבר ולהפעיל אותו כאשר רק חיבורי המתח מחוברים למגבר (פלוס מינוס ורימוט) אין צורך לחבר רמקולים ו - RCA. עכשיו כאמור עליך להפעיל את המגבר לקחת רב מודד כאשר המודד מכוון על בדיקת מתח DC ועל סקאלה של 200 וולט. יש לגעת עם הפרוב השחור של המודד ברגל האמצעית של אחד מהטרנזיסטורים A1492 ועם הפרוב האדום של המודד יש לגעת ברגל האמצעית של הטרנזיסטור שנימצא לידו שמיספרו הוא C3856. הקריאה במודד אמורה להיות כמה עשרות וולטים, יש אפשרות שהקריאה במודד תהיה גם מעל 100 וולט. אם הקריאה תהיה במיקרה 0 וולט, עליך לבצע את הבדיקה בצורה הבאה: יש לגעת עם הפרוב האדום של המודד ברגל הימנית (כאשר הכיתוב של הטרנזיסטור הוא מולך ואתה רואה אותו) של אחד מהטרנזיסטורים שמספרו הוא A1492 ועם הפרוב השחור של המודד יש לגעת ברגל הימנית (כאשר הכיתוב של הטרנזיסטור הוא מולך ואתה רואה אותו) של הטרנזיסטור שנמצא לידו שמספרו הוא C3856.

יש לציין שאסור לבצע את הבדיקה אם במיקרה היד שלך אינה יציבה!!! קצר קטן בין 2 רגליים של הטרנזיסטור עלול ליגרום לשריפת המגבר.

בהצלחה בבדיקה, שלו.

פורסם
תומר,

קצת קשה לדעת על פי התמונה מהו תפקידם המדוייק של הטרימרים שסימנת אך בכל אופן אני אנסה להמר שהטרימרים שמסומנים בצבע בורדו הם כניראה או רגישות כניסה (GAIN) או כיוון ה - DC OFSET של המגבר.

שלו.

לאחר בדיקה , הטרימרים שסימנתי בבורדו הם אחראים ל-GAIN , והסיבה שיש 2 , לכל ערוץ יש GAIN משלו (מעין TIME CORECTION) .

בנוגע לבדיקת מתח , ברגע שאני יביא רב מודד אני יכתוב את התוצאות .

יותם .

זה נכון

פורסם

היי שלו, יש לציין שבדיקת המתח הזו תראה את ההספק הPEAK של המגבר, ההספק בכמה mSec הראשונות, כאשר יש עומס הקבלים מתפרקים והמתח המוצא יהיה נמוך יותר בשל העומס,

כמו שאתה יודע המדידה לא תראה על הספק הRMS היא תראה על ההספק המשוער שהמגבר מסוגל להפיק, והמדידה הנכונה תתבצע רק ע"י עומס, אבל לא נסבך אותו.

תמיר

פורסם

היי תמיר,

ברור שבדיקת הספק מדוייקת בעומס תהיה הכי מדוייקת. בדיקה זו מצריכה ציוד וידע, שאני לא בטוח שיש אותם ליותם. על פי התוצאות של בדיקת המתח שביקשתי מיותם לבצע במגבר, אוכל לדעת, כמעט בוודאות מוחלטת, האם הנתונים שפורסמו כאן על ההספק של המגבר הם הגיוניים או לא.

שלו.

פורסם

יכול להווצר מצב, שמתח המוצא אכן הוא מתח שמאשר תאורתית הספק XXX,

אבל זרם הספק לא מאפשר את זה... וזה אי אפשר לבדוק.....

אבל נחכה לתשובות מהבחור.

תמיר

פורסם

תמיר,

ההרגשה שלי היא שהתוצאה של בדיקת המתח תהיה נמוכה עד כדי כך, שנניח שיש מצב תיאורטי שאין הגבלת זרם בכלל, עדיין המתח הנמוך שיתקבל בבדיקה לא יאפשר למגבר לספק את ההספק שהוצהר עליו. לכן כמו שאמרת צריך לחכות לתוצאות של בדיקת המתח.

שלו.

• תוכן חדש...