Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצילינדר יש צורה שבה הוא נשחק עם הזמן והצורה הזאת היא קונית , את המדידות יש לבצע בכמה מפלסים.

חוץ מהצלינדר מודדים את את גל הארכובה שהפינים לא אובליים, מודדים את מרווח הסיכה במיסבי ההחלקה , מפרקים את המשאבת שמן וגם שם בודקים את גלגלי השיניים לשחיקה ושכל החלקים באותו גובה .

הכלים שצריך הם:א)מד זכיח (קאליבר)

ב)מד עלים

ג)מיקרומטר

ד)חוגן

יש גם מכשיר שבודק זריקה של חלק עגול בזמן שהוא מסתובב .

דרך אגב כל ההוראות מופיעות בכל ספר היינס, אני מציע שתוריד באימיול ספר אחד ,לא משנה של איזה רכב ותקרא את פרק של האוברהול זה יתן לך פחות או יותר תמונה כללית.

פורסם

זאת עבודה קשה מידי למי שלא מכיר את החלקים ואת המדידות.

הרי אם אתה עושה שיפוץ אתה תשאיר בוכנה שעדיין בתחום הנורמה של היצרן ע"פ המדידות?

לא כדאי אז ישר מחליפים כנ"ל לגבי הכל.

לפותח הדיון יש הרבה ספרות מקצועית בנושא אבל אין תחליף לעבודה מעשית.

אם בא לך להחליף רינגים אתה יכול אבל הרבה צריך קודם לבדוק אם זה כדאי והבדיקה היא גם עסק לא פשוט למי שלא מכיר.

ניסן בבית המלאכה כבר בודקים איזון של הקראנק אז הוא לא צריך את זה כי מילא הוא צריך להביא את החלקים לבית מלאכה לחריטה.

פורסם

האם המכשור שציינת ניתן להשיג בחנויות כלי עבודה או שאלו כלים מיוחדים שיש להזמין דרך ספקי כלים של מוסכים, בקשר לעבודה קשה, זה דווקא אחד המקומות שאני משקיע בהם יותר, כנראה בגלל שאני אוהב את זה וכשיש אהבה מוצאים דרך להתמודד עם בעיות ויש גם סבלנות לנסות ולהבין דברים בפעם השנייה שלישית אם צריך אז יותר, אני לא מהר לשום מקום, האוטו היה אצלי מעל שנה, שירת אותי נאמנה פרט לפעם אחת, וכעת אני יכול לנצלו ללימוד, ואם ילך לי בעתיד כמו שאני מקווה שילך לי אז תמיד טוב שיש מעט ניסיון "רטוב" לפני שלומדים על יבש (אצלי זה פועל ככה אצל אחרים הפוך).

פורסם

כלי המדידה מאוד יקרים , ניתן לקנות אותם אבל לא למטרת לימוד , אולי תוכל למצוא איזה בית מלאכה שבו יש אפשרות להעסיק אותך במשרה חלקית או בלי כסף רק למטרת לימוד.

פורסם

חברים יקרים!

כל מה שכתבתם יפה ונכון,לזמן הלימודים.

באופן מעשי,כשעובדים מתוך צורך להביא פרנסה.כל הבדיקות שהוזכרו מיותרות.

מכונאי מיומן לא צריך לפרק ראש כדי לבדוק אם צריך להחליף טבעות בוכנה.הוא גם לא צריך למדוד

אם הקרנק אוולי.יש סימנים על הלגרים.החרט בודק, כדי לדעת לאיזה מידה לחרוט.

לפני שנים המכונאי,היה מבצע גם התאמת מייסבים לקרנק ,וגם שלייף לשסתומים.

כל עבודות המדידה,ההתאמה,והשלייף שייכות לחרט המשפץ .

המכונאי מקבל את הראש מוכן,שוטף שבבים,מרכיב גומיות וקפיצים.

הבדיקות של שחיקת הצילינדר גם היא מיותרת.בצילינדר שחוק יש מדרגה למעלה.

הבדיקה בצילינדר עם מדרגה, מיותרת,משום שמה איכפת לי מידת השחיקה.

מדרגה בצילינדר = לחרוט.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אמנם אתה צודק דוד ונכון שהיום לא כל מכונאי יודע לעשות את זה ודיי ברור לי שכל אחד חייב להתמקצע במשהו (פעם אמרו לי "תפסת מרובה לא תפסת"), אבל רק לידע כללי מורחב אני רוצה לדעת.

נ.ב. אם מישהו מכיר בעלי מקצוע שכאלו מאזור צפון (עדיף לטבריה, עמק הירדן, גליל תחתון), או שהינו בעל מקצוע כזה ומוכן שאני מידי פעם אבוא לסדנה שלו לראות ללמוד, אני מוכן תמיד.

פורסם

דוד צודק כל החלקים נשלחים ביחידה אחת והחרט מחליט מה עושים אם לא מחליפים ולאיזה גודל חורטים וכו...

אבל גם למדרגה בצילינדר יש מידה מסויימת ויש משהו שניתן "לחיות איתו" ויש מקרים שפותחים את הראש מודדים ואומרים שאי אפשר להמשיך ככה.

מכונאי עם נסיון יכול לקבוע את זה בקלות אבל למתחיל כלי המדידה האלו נחוצים להחלטות כאלו.

פורסם

ושאלה אחרונה.

כמה ילעה כל העסק (בסיכומו של עניין), בהנחה ולא צריך להחליף גל ארכובה, גל זיזים, ובוכנות.

וכל מה שיתצע זה החלפת מיסבים (גל ארכובה,זיזים), שליחת ראש לניקוי מילוי וישור, שליחת הבלוק גם כן לניקוי וחריטה (אם צריך חריטה אז גם הבוכנות והטבעות יוחלפו, טבעות בין כה וכה אבל בוכנות, אם אין צורך בחריטה וצריך רק לתת שיוף קל אז הבוכנות נשארות), החלפת כל מחזירי השמן למינהים, ניקוי משאבת שמן, משאבת מים חדשה ו....נראה לי שזהו (אוליי שכחתי משהו),

אז מה טטוח המחירים לכל העסק הזה (עבודות הפירוק וההרכב יבוצעו על ידי)?

לא צריך סכום מדוייק אבל טווח מחירים בקפיצות של 500 שקל יעזור.

פורסם

ועוד דבר קטן. אם לאחר שליחת הראש הבלוק וגל הארכובה יאמר לי כי אין מנוס מלהחליף גל ארכובה כי זה שחוק, ויש להחליף בוכנות כי הבלוק נחרט האם לקנות חלקים מקוריים או שניתן לקנות חלקים אלו מתוצרות של חברות אחרות המתמחות בכך?

• תוכן חדש...