Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכל מקרה, לפני שיתחילו פה מכות ויינעלו את השרשור הזה, גם בחיפה ניתן לקנות את אותו שמן ELF שהועלה בתמונה במחיר זהה (80 שקלים למיכל של 4 ליטר). וכן - הוא מיוצר בתורכיה!

פורסם

מה זה משנה אם צרפתי או טורקי ימלאו את הג'ריקן?

אם פועל טורקי מקבל פחות מצרפתי והמחיר לצרכן יהיה נמוך עקב כך הרי זה מבורך, הארומה של הבגאטים בצרפת עושה טוב לשמן?

אני בטוח שELF לא יתנו לשמן לא איכותי לענוד את הלוגו שלהם.

אם רנו ממליצים על ELF אז אני אשים ELF, לכן אני מעדיף אותם מ LM או ACDELCO, מחר או יום ראשון אני עושה טיפול לרכב, יוצא MOS2 אפור של LM נכנס הELF , אני אחזור לדווח על ההבדלים.

פורסם

גם מאזדה ממליצים על רק על ELF, אז מה? מישהו שם על זה בכלל? זה לא משנה על איזו פירמה ממליץ היצרן, זה רק משיקולים של מרקטינג.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שרשור ישן כי:

ישנה הוראה טכנית מנובמבר 2002 האומרת למלא שמן גיר ELF TRJ 75w80 בתיבות הילוכים JBx , JCx.

זה לא סותר את מה שמריוס רשם בתחילת השרשור אבל מעלה תהיות, למה לשנות את סוג השמן ?

אישית, אחרי ההחלפה לשמן ELF TRX בעלות של יותר מ-400 ש"ח לא הרגשתי שום שינוי לטובה (לא שהייתה בעייה במעבר הילוכים לפני כן). לעומת זאת, מס' אנשים אשר החליפו שמן גיר לשמן TRJ מדווחים על שינוי לטובה. לעיונכם.

ליאור

ELF - Gearbox oil.JPG

ELF - Gearbox oil 2.JPG

Veni Vidi Vici

פורסם

ליאור, דווקא אני, שהחלפתי ל-TRX ב-MK1, כן הרגשתי שינוי לטובה וההעברה 'קלה' יותר של ההילוכים.

אחרי התחממות של הרכב, בכלל- ההילוכים עוברים כמו חמאה.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

תיבת ההילוכים במגאן שלי (JB3) מרוצה מאוד מה-TRJ ואני גם.

השיפור לעומת השמן הישן (אני מניח שזה היה השמן שהרכב יצא איתו מהמפעל) מורגש בעיקר בבקרים קרים מאוד.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי מגאן 2 2005 בנזין ידנית.

נאמר לי במוסך מורשה שעל פי הוראות יצרן לא צריך להחליף שמן גיר, אלא אם כן הייתה בעיה.

בהודעות, החבר'ה מדברים על החלפת שמן גיר כפעולה שוטפת.

אשמח לתשובה בעניין.

בברכה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכל החברים בעלי 172 הסוסונים :)

שוחחתי עם יעקוב בטלפון ועשיתי הזמנה לשמן גיר TRZ מכיוון שהTRX לא מויוצר מעל שנה לפי דבריו של יעקוב.

מה גם שהא שבח את הTRZ,בנוסף הזמנתי גם שמן מנוע ldx אשר מגיע בגלונים של ליטר,לכן הזמנתי 5 יח',יעקב טוען שזה מלאי שנשאר לו על המדף כ 8 חודשים ושהוא טוב לשימוש.

2 שאלות:

1)האם באמת אין בעיה עם שמן ישן,ניצא מנקודת הנחה שהשמן אצלו אף יותר מהזמן הנקוב?

2)מישהו שמע/יודע/מכיר/ניסה את השמן החדש של elf ?

elf new formula

יעקב אמר לי שאין יותר יצור ldx

מודה לחברים מראש

:lol: CLIO B sport MK2 :lol:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברת ELF כבר לא מייצרת את השמן TRANSELF TRJ 75w80 שהיה מומלץ לבעלי תיבות הילוכים JBX ו-JCX

השמן החדש שבא להחליף את TRJ הוא TRANSELF NFJ 75W80

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום שלום לכל החברים שהשאירו מאחוריהם שירשור מאובק זה ושלום לכל החביר הפורום הנותרים.

אני עומד בפני החלפת שמן מנוע, וכמו שראיתי בשרשור גם לי יש תווית עם המלצה על ELF. מספר שאלות על תהליך זה ברשותכם:

• איזה שמן אצתרך?
  • כמה צריך לעלות בשקלים חדשים?

כמו כן יש לי בעיה קשה של העברת הילוכים שצצה קצת אחרי קניית הרכב נדמה לי. לפי שרשור זה הבנתי שיכול להיות קשר בין טיב שמן הגיר לאיכות העברת ההילוכים. כמו כן שמעתי על אפשרות שהבעיה נובעת ממצמד שחוק ואצלי הוא אכן כזה.מספר שאלות מסודרות בעניין זה:

• מה דעתכם על על העניין?
  • אני לא נהג שודים, לא מקצוען ולא צריך סופר שמנים לרכב, רק רוצה מוצרים באיכות שתשרת ותשמר את הרכב בצורה טובה. למקרה זה איני יודע אם יש חשיבות רבה לאיזה שמן גיר אצתרך : TRJ , TRZ או TRX.מכאן נובעת השאלה: איזה באמת כדאי?
  • מה מחירו ההוגן?
  • מאוד אודה אם מישהו יוכל להסביר היכן נצא מיכל שמן הגיר, היכן פקק המילוי , היכן פקק הניקוז, ואיך בכלל מתבצע תהליך ההחלפה.

לפני שאסיים בתודות מראש, אצרף צילום ופרטים על הרכב שיעזרו לכם לעזור לי:

ה"בובה": רנו מגאן 96 1600 סמ"ק

דגם: BA0F0D RMG RN 1.6

מספר שלדה: VF1*BA0F0D*15066200

דגם מנוע: K7M

מספר מנוע: DB04082

ועכשיו: תודה לכולם מראש!

IMG_5695.jpg

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

• 5 חודשים מאוחר יותר...
  • ספונסר פורום
פורסם

חברת טלרון מצברים קנתה את פעילות החברה של יעקב ברוך שעבר לשורותיה ביחד עם מותג ELF

טלרון כיום משווקת שמנים ממספר מותגים והמותגים המובילים הם ELF ן TOTAL.

שמני TOTAL ו ELF זהים ולכן הפרדנו ו TOTAL נימכר בעיקר ברשת לובינסקי וELF נימכר בשאר השוק

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
חברת טלרון מצברים קנתה את פעילות החברה של יעקב ברוך שעבר לשורותיה ביחד עם מותג ELF

טלרון כיום משווקת שמנים ממספר מותגים והמותגים המובילים הם ELF ן TOTAL.

שמני TOTAL ו ELF זהים ולכן הפרדנו ו TOTAL נימכר בעיקר ברשת לובינסקי וELF נימכר בשאר השוק

רן שלום

יש אתר ברשת שניתן לרכוש ממנו את השמנים של ELF?,במיוחד שמנים לעמידות גבוהה במיוחד?

אם לא,כיצד ניתן לרכוש את השמנים באזור חדרה?

תודה.

• תוכן חדש...