Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הגיונית אם אתה מבצע הנצה כמו שאמרת, היריות לא מסונכנות עם סיבוב הפרופולר..

בעיה..

פתרון?

אור.

תעבור לטילים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא יודע איך זה עבד ,אבל אם הרצועה מחוברת לציר המדחף בין המנוע למדחף,ויש קלאץ' בין הרצועה למנוע אז המדחף והמקלע יכולים לעבוד בלי המנוע.

מוטי ,כשאתה בא לארץ אני מזמין הדרכה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
והמטוס היה Fokker E, שדווקא היה, באופן לא מקובל לתקופה, חד כנפי. רק תסתכלו באילו מכונות אנשים היום פעם ממריאים. גם בתור בימבה לתינוק בין שנתיים זה נראה רעוע...

הבן אדם שמחזיק את הזנב של המטוס בא כקיט מהיצרן ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הנצה היא פעולה שבעצם מנתקת את הפרופלור מציר המנוע, וגורמת לו להסתובב בחופשיות ללא התנגדות מצד המנוע.

מלשון נוצה.(Feather=נוצה)

זהו בערך.

למיטב ידיעתי, בהנצה יש פעולה נוספת - הלהבים מסובבים ע"י בקרת הפסיעה של המדחף (pitch control) כך שהם יהיו ניצבים לכיוון התנועה ולא יצרו התנגדות אירודינאמית גבוהה. לכן, מדחף בהנצה גם לא מסתובב. זה כמובן אפשרי רק במטוסים שיש להם בקרת פסיעה.

תמונה להמחשה:

feathered_prop_large.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
הבן אדם שמחזיק את הזנב של המטוס בא כקיט מהיצרן ?

לא, הוא בעל מקצוע בצבא הקייזר. למקצוע הצבאי שלו קוראים בתרגום חופשי 'מש"ק מרחק קרקע זנבי' ובקיצור "מזניב".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למיטב ידיעתי, בהנצה יש פעולה נוספת - הלהבים מסובבים ע"י בקרת הפסיעה של המדחף (pitch control) כך שהם יהיו ניצבים לכיוון התנועה ולא יצרו התנגדות אירודינאמית גבוהה. לכן, מדחף בהנצה גם לא מסתובב. זה כמובן אפשרי רק במטוסים שיש להם בקרת פסיעה.

לכל מטוס בעל מדחף יש בקרת פסיעה.(לגבי טורבופרופ אני לא בטוח אבל דיי סגור על זה שכן)

מתי שאבא שלי יחזור מארה"ב אני אתקיל אותו בשאלות הללו... ;)

פורסם

לכל מטוס מודרני בעל מדחף יש אולי בקרת פסיעה, וגם זה בעירבון מוגבל.

בתקופות שאנחנו מדברים עליהן היו מגלפים מדחפים מעץ.

עריכה:

שאלתי עכשיו טייס, לרוב המטוסים האזרחיים אין פסיעה משתנה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

טוב אז ככה בינתיים מהידע שלי אני אספק את הנ"ל:

למיטב זכרוני מטוסי טורבופרופ משתמשים בפסיעה משתנה במקום הרוורס שיש במנועי סילון סטנדרטיים(להב מתהפך).

הנצה - אפשרית במנועי טורבופרופ.

מעבר לכך, כל מטוס אזרחי, חד מנועי או דו מנועי, שמבחינת מנוע, ואפשרות שליטה על תערובת נכונה, על מנת שיוכל לטוס בגבהים של מעל כ-7000-8000 רגל בשיוט, ***חייב*** בקרת פסיעה משתנה.(משנים את הפסיעה של הפרופלור בגבהים על מנת להתאים אותה תנאים המשתנים(גובה ומהירות) ובכך להגדיל את יעילות המנוע.)

פורסם

או שמעלים את הסל"ד...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

או שלא.

לכל מטוס יש הגדרות רשומות לסל"ד אופטימלי בגובה מסויים בהתאם למשקל וכו'.

למשל במטוסים "מודרניים" בעלי FMC, יש מהירות טורבינה אופטימלית(N1 - פתיחת מצערת באחוזים), של בערך 75 אחוז. הדבר היחיד שנותר לטייסים לשחק איתו הוא גובה השיוט, שגדל ככל שהמשקל של המטוס יורד, ומחשב הניהול יודע לחשב את הגובה הזה ע"פ כמות דלק, טמפ', משקל מוסף של נוסעים מטען וכו'.

במטוסי בוכנה כאשר אין אפשרות לטפס מעל גובה מסויים עקב העדר דיחוס במטוס, משנים את פסיעת הפרופלור בכדי להגביר את יעילות המנוע יחסית לגובה/מהירות/סל"ד אופטימלי.

עשיתי סלט?

אולי

אלעד

עריכה: FMC=Flight Managment Computer - הטייס האמיתי לאורך רוב זמן הטיסה. :)

פורסם

אולי לא הייתי ברור.

כל מה שאתה מדבר עליו מתייחס למטוסים גדולים ויקרים, רובם מסחריים, ואני מניח שאלו המטוסים שאביך מטיס.

יש עוד המון מטוסי בוכנה פשוטים יותר שזה לא נכון לגביהם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

נכון,

למטוסים אלה התייחסתי לפני 2 הודעות. כל מטוס לא מדוחס, שנועד לשייט חסכונית בגבהים שהם יחסית גבוהים למטוסים לא מדוחסים, חייב בבקרת פסיעה משתנה על מנת לשמור על שיוט חסכוני בדלק.

פורסם

טוב, זה קצת שונה ממה שהיה בהתחלה.

לכל מטוס בעל מדחף יש בקרת פסיעה.(לגבי טורבופרופ אני לא בטוח אבל דיי סגור על זה שכן)

מתי שאבא שלי יחזור מארה"ב אני אתקיל אותו בשאלות הללו... ;)

תן לאבא להתאושש מהג'ט לאג לפני... :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

דוגמאות:

ססנה 172 - מטוס קל חד-מנועי, מנוע בוכנתי, מדחף עם פסיעה קבועה.

ביצ'קראפט בארון - מטוס קל דו-מנועי, מנועים בוכנתיים, בקרת פסיעה.

ATR42 - מטוס נוסעים למרחקים קטנים, דו-מנועי, מנועי טורבו-פרופ, בקרת פסיעה.

לסיכום - למיטב ידיעתי, כל המטוסים עם מנועי הטורבו-פרופ הם בעלי מדחף עם פסיעה משתנה . לעומת זאת, המטוסים עם מנועי בוכנה קיימים עם שני הסוגים: בדרך כלל לקטנים והזולים יש פסיעה קבועה, ולגדולים יותר ו/או היקרים יש פסיעה משתנה.

רגע, רגע - זה קארספורום, או פורום גדנ"ע אוויר?

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...