Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לצערי לפני כשעה הייתי מעורב בתאונה (לא רצינית) של פגיעה רכב ברכב.

אבא שלי אסף אותי מהרכבת עם הרכב שלי, אנחנו בנסיעה בדרך ראשית כאשר משמאלנו התפרץ רכב לנתיב (רצונה של הנהגת היה לפנות שמאלה ולהשתלב בדרך שבה נסענו ישר).

בקיצור, כביש רטוב, מרחק מטרים ספורים מאוד (כ-10 מטרים), ברקס חזק מאוד,נעילת גלגלים והחלקה על הקרח עד למפגש הנעים בין הכנף השמאלית שלי לטמבון האחורי בחלקו הימני שלה (של הנהגת ברכב השני):-(

החלפנו פרטים ומספרי נייד.

לי אין ביטוח מקיף אלא רק חובה+ג'. לה יש ביטוח מלא.

הנזקים:

אצלי(306)-פנס איתות שמאלי שבור, כנף שמאלית בסביבת הפנס התעקמה (תמונה מצורפת)

אצלה(אפלאוז)-טמבון משופשף וכנף שמאלית אחורית עקומה.

דבר ראשון היה להחתים אותה על פתק בהצהרה שהתאונה באשמתה,עם פירוט מלא של המקרה.

(מדובר בפגיעה שלי מאחור, שמתפרשת בד"כ כאשמת אי שמירת מרחק..)

עוד ייעצתי לה שאין טעם להפעיל ביטוח ולקבל פרימייה מכיוון שהנזקים לא חמורים.

מחר אנחנו נפגשים אצל הפחח כדי לעמוד על סכום הנזק שלי וכדי שהיא תשלם לו והרכב יכנס לעבודה.

שאלות:

1)לפי התמונה הנראית לעיל, האם כדאי לי לדרוש כנף שמאלית חדשה לחלוטין או שעליי להסתפק בתיקון המכה בלבד?

2)מתאונה בעבר שהייתה דומה אני מעריך נזק של בין 500 ל-1000 ש"ח. יש למישהו חוו"ד נוספת?

3)חשבתי לעצמי מה קורה אם לדוגמא הנהגת לא הייתה מסכימה לחתום, וזה היה מגיע למשפטים... היא הייתה יכולה לטעון שנכנסתי בה מאחור או בכלל להטיל עליי איזושהי אשמה על הפגיעה מאחור?

אגב, בזמן ההחלקה עברו לי בראש אותם תרגולים שביצעתי בזמנו בקורס הנהיגה המתקדמת.

גם אם אני הייתי נוהג ולא אבא שלי, ונגיד שהייתי נמנע ממצב החלקה ומונע נעילה, לדעתי עדיין לא הייתי מספיק לעצור, אבל סביר להניח שהנזק היה מזערי עוד יותר.:idea:

תודה

אמיר.

IMG_1162.jpg

IMG_1163.jpg

פורסם

במקרה של תאונה מאחור כתוצאה של השתלבות, במידה והרכב לא סיים להשתלב, ולכן פגעת רק בצד אחד שלו, האשמה לרוב תיפול עליו. אם הוא כבר הגיע למרכז הנתיב, והפגיעה שטוחה ומאוזנת, לרוב הפוגע מאחור ימצא אשם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אם הוא כבר הגיע למרכז הנתיב, והפגיעה שטוחה ומאוזנת, לרוב הפוגע מאחור ימצא אשם.

רגע ליעד, מדובר פה על אי מתן זכות קדימה קלאסי!

הנהגת לא נתנה זכות קדימה לרכב הבא מימין!, ומדרך ראשית!

למה בכל מצב כלשהו (גם אם הרכב סיים את ההשתלבות) אני יכול להימצא אשם?

פורסם

אם לא תצליח לשכנע את השופט בחפותך, תצא אשם...

במקרים כאלה, יהיה לך קל להוכיח שהיא אשמה, לך זכות הקדימה. העובדה שאביך נהג בהחלט לצידך.

לעניין המכה, נראה לי שתיקון בהחלט יספיק. המחיר שהערכת סביר לדעתי.

אגב, איפה זה היה? [זכרון, מן הסתם?]

dirty old man

need love too

פורסם
רגע ליעד, מדובר פה על אי מתן זכות קדימה קלאסי!

הנהגת לא נתנה זכות קדימה לרכב הבא מימין!, ומדרך ראשית!

למה בכל מצב כלשהו (גם אם הרכב סיים את ההשתלבות) אני יכול להימצא אשם?

לא היה ברור לי אם היא נכנסה ממחוץ לכביש, או פשוט עברה נתיב. בכל מקרה, אתה זכאי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדעתי תסתפק בתיקון המכה בלבד.

אם אין צורך בהחלפת כל הכנף עדיף להמנע.

בדרך כלל חלק חדש לחלוטין שונה בצבעו מצבע החלק המקורי.

אם ניתן להמנע מכך עדיף.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אגב, איפה זה היה? [זכרון, מן הסתם?]
בינימינה. תחנת הרכבת.

אנחנו הגענו מכיוון פרדס-חנה לכיוון הצומת המרומזרת.

הנהגת יצאה מהחניה הצפונית הגדולה, ופנתה שמאלה לכיוון הצומת המרומזרת.

מי שמכיר יודע שיש שם פקקים רציניים בשעות הערב ובמפגש הדרכים שבו עשיתי תאונה במיוחד יש בעיה משום שאם לא "נדחפים" לכביש(כפי שעשתה הנהגת בחוסר זהירות) לא יוצאים מהחניה במשך שעות!

במקרה הזה פקק מכוניות בנתיב הנגדי הסתיר לחלוטין את ההתגנבות שלה (יצאה פתאום מבין 2 רכבים פקוקים בשיירה).

בדרך כלל חלק חדש לחלוטין שון בצבעו מצבע החלק המקורי.

תודה ליטל.

ובדיוק כמו שאבא שלי חושב- כנף חדשה תהיה חשודה בעיניי הקונה העתידי (שמה הייתה תאונה רצינית יותר).

פורסם

או שתתבע את הביטוח שלה

או שהיא תשלם לך כמה שזה עולה (1000 +-) כדי לא להפעיל ביטוח

בכל מקרה, תשאיר את הצילום כך שכשתרצה למכור, שלא יבוא כל מיני "חכמים" ויתחילו לצעוק "שאסי" "שאסי", תשמור את הצילום כדי שתראה שזו מכה לא חזקה ובגללה הוחלפה\תוקנה הכנף.

נ.ב: הפנס הראשי שלך חלוד ומלא מים, מגביל את הראיה בלילה, לפח !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
או שתתבע את הביטוח שלה

נ.ב: הפנס הראשי שלך חלוד ומלא מים, מגביל את הראיה בלילה, לפח !!!

ליאור

זה בדיוק העניין, באתי לקראת והמלצתי לה בעצמי שלא תפעיל ביטוח כי חבל על הפרמייה והתיקון הוא לא בעלות רצינית שמחייב בהפעלת ביטוח.

הפנס לא מלא מים- אבל הוא כן מלוכלך! ניקוי של המכסה מבפנים יסדר את העניין.

פורסם

בעל האפלאוז אימא שלי נהגה כמו שצריך הביטה לצדדים הסתכלה וחצתה בבטחה.

כשאתם הגעתם זה כבר היה מהר מדי ולכן נגרם הנזק. אין שום סיבה לאשמה מצדנו.

רשלנות שלך או יותר נכון של אבא שלך אלי שראה שהכביש פקוק והמשיך בצורת נסיעה מהירה.

אל תשמח כל כך שהיא חתמה לך או לא חתמה לך כי אם זה יגיע למשפט אימא שלי תצא זכאית בדוק.

אתם נכנסתם בנו לא משנה באיזה סיבה ובאיזו נסיבה כל עוד אתם מאחור אתם אשמים.

עובדה אם לא הייתם שם זה לא היה קורה.!

פורסם

אתה עוד מספר שהיה לך 10 מטרים לפניי ההחלקה ושהכביש היה רטוב.

כשאתה אומר דבר כזה אתה צריך להגיד אותו בזהירות רבה כי חביבי שהכביש רטוב מורידים מהירות,במיוחד בימים גשומים צריכים לפתוח עוד עין ולנהוג בשיא הזהירות.

אז העובדות לפניי שופא יוציאו אותך אשם.

אבל עזוב סגרנו סגרנו..=]

פורסם

אמא שלך לא נתנה זכות קדימה!

היה לה תמרור עצור (אני מאמין שהיא עצרה) ותמרור עצור אומר גם מתן זכות קדימה! (בנוסף לחוק הבסיסי של זכות קדימה לרכב הבא מימין, ובדרך ראשית)

בגלל שהכביש היה פקוק, אבא שלי שנהג ברכב לא היה יכול לראות רכב מגיח מהפניה, תוך כדי שהוא לא נותן זכות קדימה.

המהירות הייתה נמוכה כי 20 מטר לפני עליתי על הרכב ואז התחלנו בנסיעה.

לגבי הכניסה מאחור:

לא היה ברור לי אם היא נכנסה ממחוץ לכביש, או פשוט עברה נתיב. בכל מקרה, אתה זכאי.

תקרא את שאר התגובות.

סה"כ, אבא שלי היה מאוד הוגן כלפי אמא שלך, המליץ לה לא להפעיל ביטוח ולא עשה פיל מהסיפור הזה בתור זכאי מאשמה.

כולל זה שהסכים לדרישותיה להיפגש יחד אצל הפחח רכב ולסגור את העיניין ביננו בצורה מסודרת.

מי שלא נותן זכות קדימה ומתפרץ לנתיב ראשי לא יכול לצאת זכאי!

פורסם
אתה עוד מספר שהיה לך 10 מטרים לפניי ההחלקה ושהכביש היה רטוב.

כשאתה אומר דבר כזה אתה צריך להגיד אותו בזהירות רבה כי חביבי שהכביש רטוב מורידים מהירות,במיוחד בימים גשומים צריכים לפתוח עוד עין ולנהוג בשיא הזהירות.

אז העובדות לפניי שופא יוציאו אותך אשם.

אבל עזוב סגרנו סגרנו..=]

לא מדוייק.

קודם כל מדובר בהערכת מרחק.

דבר נוסף, בדרך שזה קרה, גם רכב עם ABS לא היה עוזר.

המהירות הייתה סבירה ביותר, לאור העובדה שהתחלנו נסיעה כמה מטרים לפני כן.

אין לי רכב שעושה מ-0 ל-100 ב-5 שניות (גם לא ב-10 לצערי) ומה גם שאם היינו באים במהירות רצינית סביר להניח שלא היה נגרם נזק כזה קטן!

אגב, טענתי אפילו שאם אני הייתי נוהג ולא הייתי מגיע למצב נעילת גלגלים, עדיין היינו מתנגשים בכם מהסיבה הפשוטה שהיה פקק מכוניות בנתיב הנגדי ואתם יצאתם במרווח בין 2 רכבים.

אל תשמח כל כך שהיא חתמה לך או לא חתמה לך כי אם זה יגיע למשפט אימא שלי תצא זכאית בדוק

בדוק? אז אני מוכן גם עכשיו ללכת למשפט.

בעל האפלאוז אימא שלי נהגה כמו שצריך הביטה לצדדים הסתכלה וחצתה בבטחה.

איך אתה יכול לטעון כזה דבר, שטור שלם של מכוניות עומד בניצב אליכם בדרך ראשית ?

לא ראיתם מה מגיע מימין ומה מגיע משמאל.

חציתם בבטחה את הטור הזה, אבל לא גלשתם כראוי בפניה שמאלה ובהשתלבות.

פורסם

אני מציע שלא יהיו פה התנצחויות על גבי דפי הפורום, אם יש לכם משהו להגיד אחד לשני, ה"פ

או בטלפון.. זה סתם מוריד את הרמה.

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

• תוכן חדש...