טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,212 נושאים בפורום הזה
-
החלפת פלאגים...
מאת Jeka-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אנחנו עומדים להחליף פלאגים עוד מעט,אז השאלה היא האם נדרשת איזשהי פעולה נוספת בזמן החלפתם..(כמו שאתם יודעים הרכב הוא באלנו שנת 2000). תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
הלכתי היום בכוונה להחליפ משולשים ובלומים קידמיים ברכב. פתאום !!! ליטל סגורים ביום שישי ?! WTF ??? יש לכם המלצה על מישהו אחר טוב מאוד אך "מסתדר" במחיר .... תודה.
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמעתי שאפשר להחליף את הנורות הצהובות בפנסים הקדמיים לנורות לבנות הנותנות אור לבן יפה אני לא מדבר על מערכת קסנון שלמה אלה על נורות לבנות למישהו יש מושג? המלצה על נורות כאלה? חוקי? (לא המנורות שנותנות אור כחול וקצת לבן אלה לבן או לבן וקצת כחול) תודה!@
הודעה אחרונה מאת almog, -
חוסר מים במצבר
מאת יוסיי-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מידי פעם אני נאלץ למלא מיים במצבר המצבר בן 4 צריך להחליף? אין בעיות בהתנעה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם מישהו יכול לפרט בבקשה, פחות או יותר מה השלבים בהורדת "השיניים". כמה שיותר מפורט יותר טוב תודה.
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני כמה ימים באתי להתניע והמנורה הקטנה במאכז לוח השעונים (מי שראה יודע) המשיכה להבהב והרכב כמובן לא התניע הוצאתי את המפתח וכשהחזרתי הנורה נכבתה והאוטו נדלק היום אני בא לנסוע ואותו סיפור הנורה נשארת דולקת חוזרת להבהב ואין סטרטר הרכב הוא קליאו ספורט אם זה חשוב יש לי גם קודן אבל אני כמעט בטוח שהבעיה לא משם הצרה הכי גדולה שאני ברוב טיפשותי נמצא עם מפתח אחד והמפתח השני לא אצלי האם למישהו יש רעיון איך לנסות לסדר את זה? אם לא האם נראה לכם שאני יצטרך לבוא עם האוטו למוסך או שמספיק לבוא עם המפתח בלבד (אני לא ממש רוצה להעלות את הקליאו על גרר)? ולבעלי רנו מישהו יודע אם המוסך מטפל בזה או שהם מפנים אותך למישהו? תודה מראש דור שהשלים עם העובדה שבסוף השבוע הזה ה…
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר נסיעה של כ20 דק , לא קשור לחום מנוע (מנוע לא מתחמם) נדלקת נורת שמן ועוד נורה ששיכת גם לשמן אבל אני לא יודע מה התפקיד שלה הנורות נדלקות רק בעצירה - כאשר הרכב בהילוך (אוטומט) - לא מאירות רצוף לפי קצב מנוע מהבהבות , ואם ממשיכים את הנסיעה או מוסיפים קצת צוק זה מפסיק האם זו בעיה רצינית ? - מישהו יודע איך לטפל בבעיה ?
הודעה אחרונה מאת tuval, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בונז'ורנו לכל חברי הפורום , כידוע לחלקכם או שלא לפני כחצי שנה בערך עקרו לי את האנטנה מהגג , בחצי שנה שעברה התפתחה חלודה מסביב עקב הזנחה פושעת מצידי ( כן אני יודע צריכים לשרוף אותי במוקד ...) וכיום החלודה הגיע להיקף גדול יחסית , אפשר להגיד 8 ס"מ רוחב על 7 אורך. חלודה ממש קשה ואני חושב שאין מנוס מלחתוך פלח . לכל מביני העניין , מה הפרוצידורה של הסידור? , כלומר אפשר לחתוך ולהלחים חתיכה אחת בלבד ( אני לא רוצה אנטנה אז אין לי בעיה שלא יהיה חור ..) בכל מקרה המלצות על פחח טוב ולא יקר יתקבלו בברכה...
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
שלום לכולם לחבר שלי יש ג'סטי 92 והוא החליף לה מנוע מ 1000 ל 1200 לאחר ההחלפה האוטו גימגם בנסיעה במיוחד בהילוכים גבוהים ת השאלה ממה זה יכול לנבוע , ראוי לצייין שלא החליפו לו מפלג ( 2 המנועים 3 ציל') ואלי זו הסיבה. תודה
הודעה אחרונה מאת Charde 88, -
- 5 תגובות
- 970 צפיות
המוכונית כבר כמאט הגיע ל 2010 קילומטר ואני רוצה לעשות טיפול פילטרים שמנים וכול הירקות שמסביב. לאחרונה הוחלפו דיסקים ורפידות וגם שמן +תוסף (כדי להגביר את הלחץ) את השמן אני מחליף כי צריך להחליף פילטר. עכשיו אני רוצה לדעת מה צריך להחליף בטיפול 10K עם אפשר אז רשימה של כול הדברים. תודה מראש! נ.ב האוטו הוא פגו 309 1.6 88
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם זה אפשרי לשים ג'נט 14 על פיז'ו 306?? (ב-306 הוא 13.... ) זה לא יפריע בסיבוב של ההגה?? לא צריך מתלים אחרים כדי שלא יפגע בשילדה בבמפר או משהו כזה??? תודה לכל העוזרים..... marksab
הודעה אחרונה מאת חיים_k, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , במהלך נסיעה ( כ - 5 דקות מהבית ) נדלקה המנורה של המצבר , עצרתי בצד וראיתי שהמותן של הרצועה יושב עקום והרצועה לא תפוסה ( הבורג התחתון נשבר ) . הוצאתי את הרצועה שלא תתקע לי את המנוע והגעתי הבייתה , אני צריך מחר בבוקר בדחיפות לטפל בזה , מה שצריך לעשות שם זה חידוש הברגה של הבורג התחתון , והנה השאלות . 1. אני שונא את מוסך חוצה ישראל והבטחתי לעצמי שאני לא יחזור אליו בחיים אבל הוא הכי קרוב אלי וזה דחוף כי אני צריך את הרכב מחר , האם ללכת אליו ? , האם זה עבודה מסובכת 2. האם מוסך יכול לחדש הברגה או שצריך איש מקצוע בשביל זה ? האם מישהו יכול להמליץ לי על מוסך פג'ו סביר בפ"ת ? תודה . מה אתם חושבים על מוסך הצומת בפ"ת ?
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טוב כפי ששמתם לב בשבועות האחרוניםהקלאץ' שלי הולך וגוסס וגם אני צריך לעשות טיפול- עכשיו השאלה היא-האם החלפת קלאץ' דורשת ניקוז של שמן המנוע? אם אני יעשה טיפול ואחרי זה קלאץ' אני לא אצטרך לעשות עבודות פעמיים?.. אני כל השבוע משתמש ברכב ויכול לקחת אותו למוסך רק ביום שישי והם לא יספיקו לעשות טיפול וקלאץ' ביחד.... תודה רועי
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בזמן כמה פניות חדות נדלקה לי הנורה ונכבתה ...ממה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת CaRReRa, -
172 כ"ס לRSI ניתן? 1 2
מאת K&N- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בכל האתרים שעיינתי עד כה לא ראיתי ולו רכב אחד (RSI-WILLIAMS-16V-19 16V) ששודך לו מנוע של קליאו ספורט(172) למה? השאלה האם ניתן פרקטית לבצע זאת (כמובן ציריות ,מחשב, צמת חוטים, ואולי אפילו גיר ,בלמים בלה בלה בלה)? מישהו מכם ראה/יודע שבוצע פרוייקט כזה בעולם?ואם כן באיזה אתר?
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
- 0 תגובות
- 981 צפיות
שלום אני רוצה לשאול אם יש פה מישהו שמבין ברכבים הנ"ל או אם אתם מכירים מקום שמטפל ומתמחה ברכבים אלו. בתודה אבי
הודעה אחרונה מאת avi75, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אנשים אני בהתלהבות והארנק מכביד... בקשה תעזרו לי לעשות השוואה בין הלבשות לבין אגזוז מלא אנא התייחסו לכל הסוגים ולכל המינים של כל הסוגים לא להשוות בין הלבשה ב30 שקל לאגזוז ב5000 תהיו הגיונים ורצינים כמה קטגוריות חשובות לי.. מחיר רעש! כוח סוס כמה זה באמת עוזר להוציא אוויר... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן רציתי לשאול את חברי הפורום המלומדים : האם יש אפשרות לתקן/לסדר אנטנה חשמלית סוררת הבעיה שצצה היא שהאנטנה לא עולה עד הסוף כאשר הרדיו מופעל ושומעים רעשים של סיבוב סרק , וכאשר מכבים את האוטו האנטנה אחרי שמושכים אותה ידנית עד למעלה יורדת רק עד החצי וצריך להוריד אותה ידנית כדי שתחזור למטה . האם יש מה לעשות האם ניתן לתקן שם בפנים משהו האם משהו יודע מה מתחולל שם בפנים מי יודע לתקן (אם אפשר בכלל) מערכת כזו העניין הוא שהיא מקורית ואני לא רוצה סתם להחליף ולהתחיל להתעסק איתה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 28.6 אלף צפיות
מידי פעם שאני מניע את הרכב לאחר שלא הנעתי 5 6 שעות ויותר אז יש ריח של דלק (זה לא תמיד קורה). יש השערות ממה זה יכול להיות? אין לי נזילות מתחת לרכב.
-
שטיפת מנוע
מאת Charde 88-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לנקות את הרדיאטור וכל הצינורות מכל החלודה שיש (היה נוזל קירור גרוע) במה כדי להשתמש אם בכלל כדי ?
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בהמשך להודעתי בעבר: יש לי דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 ידני. בהנחה שמד הדלק לא מזייף כל כך הרבה אז צריכת הדלק אצלי ממש מוגזמת. הייתי בערך על רבע מיכל דלק (ע"פ מד הדלק) ותידלקתי מיכל מלא (כ-23 ליטר) וכן איפסתי את מד המרחק. עד עתה נסעתי כ-35 ק"מ בערך ומד הדלק עומד על 3/4 מיכל דלק בערך. הגיוני???? לא נראה לי....מה דעתכם? להמשיך בבדיקה עד סוף המיכל או לגשת למוסך כעת? מה יכולות להיות הסיבות לכך?
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום קיימת לי ברכב בעיית האצה מאוד ספציפית באזור ה-2700 סל"ד , זאת אומרת אני מתחיל נסיעה מהמקום הכל טוב ויפה עד לאזור ה-2700 סל"ד מה שקורה באזור הזה הוא שהרכב "נבלם" כזה ואחרי שאני עובר את ה-3000 סל"ד (בערך) הוא ממשיך להאיץ בצורה יפה וחלקה. התופעה מורגשת בצורה חזקה כאשר הרכב קר או בהאצה "חזקה". עמית
הודעה אחרונה מאת shainin, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מנוע של הסאן רופ של BX יכול להתאים לקליאו ?
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הייתי רוצה להרכיב ברכב של אח שלי מד גדישה של הטורבו (פאסאט 1.9 דיזל 130 כ"ס) בשביל הכיף כמה יכול לעלות מד כזה (דיגיטלי)? למישהו יש מידע\אתר בקשר לגדישה של רכבים סטנדרטיים (אימפרזה טורבו, גולף GTI ועוד...) תודה לעונים שמבינים... אלעד.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מים של מזגן בראדיאטור אמרו לי שזה טוב האים נכון הדבר?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
צופר של לאנטיס
מאת דוד- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אולי מישהו יתן רמז איפה הם מותקנים ואם צריך להוריד איזה פאנל-כיסוי על מנת להגיע. חיפשתי בתא המנוע ולא מצאתי את הצופר. כנראה שיש שני צופרים כי התקלה היא שהצליל משתנה מידי פעם ואילו העוצמה נשארת פחות או יותר קבועה. יש עצה.
הודעה אחרונה מאת דוד, -
נוזל קירור
מאת Charde 88- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם היום החלפתי מים ברדיאטור שמתי מים קירור מתצרת גרמניה משהו בצבע כחול סמיך שבא בבקבוק לבן משהו כמו 2 ליטר המוכר המליץ עליו מה שהיה מוזר שהוא הסביר לי שזה לערבב את זה עם מים רגילים ( כך גם כתוב בהוראות ) מישהו מכיר את זה ?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 0 תגובות
- 754 צפיות
לאחר כחודש בצבא , חודש בו האוטו שלי הופקד בידי א'חי, קיבלתי טלפון כי האוטו החל מקרטע, לא סוחב ואף מרעיש בצורה בלתי סבירה. בדיקה קצרה העלתה כי שמן מגיע אל הפלאג בצילינדר ה-4 וכי ישנה בריחת קומפרסיה - אם כי לא רצינית כל כך. האם הבעיה הינה במנוע או בראש מנוע ? או אולי בשניהם ? בנוסף, יש רעש שסתומים חזק מאז ומתמיד , האם יש איזשהו תוסף שיכול לעזור ? או שהאופציה היחידה היא לשפץ את הראש ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Superdror, -
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למישהו יש טיפ כלשהו? משהו שאסור לי לעשות? אולי אפילו "פרויקט" מצולם של התהליך? אחרי הכל, זה עניין של בטיחות. תודה, סהר.
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזה לקנות? (ברמבו)....? מאיפה ? (קראתי בפורום על יובל מלמד), רק לא ראיתי מה הטלפון...כתובת. מחירים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 289 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולד1
- elibaba
- 318i
- גולדן191
- jpex
- hans
- ANUTKK
- danielos
- צוק
- this_is_me
- רכוב כעומד
- Gosser1860