טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,204 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם ניקוי מנוע בעזרת לחץ אויר יכול לגרם נזק כלשהוא? תודה. דניאל.
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לדעת למה החימום בפולקסווגן שלי לא עובד?יש רק קירור בונטה,מה עושים?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 1 תגובות
- 980 צפיות
שלום רציתי לדעת למה כשאני מדליק את הרכב יש מעט פיצוצים מהמנוע?בנסיע אין בעיה,אבל רק כשאני מדליק,אחר כך נשמעים קצת פיצוצים קלים,נראה לי מהאגזוז... זה פולקסווגן
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז ככה... החל משלשום הקליאו שלי החלה לעשות לי חיים קשים בהתנעות. עד היום האוטו התניע בקלות ולא עשה בעיות גם בימים קרים. למרות שזה נראה קצת קשור לימים הקרים האחרונים אני לא מאמין ששם הבעיה. כשאני מתניע כשהאוטו קר (כלומר לא נסעו עליו כמה שעות) המנוע פועל למשך כשניה ואז נחנק. אם אני לוחץ מעט על הגז (ממש קצת כדי לא לעשות נזק שהוא קר) אז יש קצת השתנקויות (כאילו משהו סתום...) של המנוע ואז אחרי כמה שניות פתאום כאילו השתחרר שם משהו (מזרקים או לא יודע איפה) והכל עובד טוב חלק וסלד סרק יציב מאוד (אפילו שקר מאוד...). למישהו יש רעיון מה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת megapuzik, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רציתי להעשיר את הידע שלי במכונאות רכב,האמת שאני לא מבין בזה כלום,מישהו יוכל לומר לי איפה אפשר ללמוד קורס מקוצר בכך?
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האוטו המדובר הוא סוזוקי סוויפט שנת 91....
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כתב אחד ממנהלי הפורום השמן בטמפרטורת "החדר" ובטמפרטורת "עבודה" (כמעט 100 מעלות) של המנוע. שמן 10W40 למשל הינו בצמיגות "10" בטמפרטורת החדר ו "40" בטמפרטורת עבודה של המנוע. ). , לכן שמן שהואגנה "40" בטמפרטורת החדר יתנהג כמו, נניח, "10" בטמפרטורת עבודה של כמעט 100� שני המשפטים לא יכולים להיות נכונים!
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 2 תגובות
- 979 צפיות
כמה בערך אמור לעלות? (והאם יש הבדל בין מוסך מורשה ללא מורשה במחירים?) תודה מראש רון.
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כיוון שאני יודע שיש פה כמה אנשים בעלי יאריס T, רציתי להעלות כמה בעיות שיש בריכבי ולדעת האם אתם גם מכירים את הבעיות. בעיה ראשונה: בנסיעה ברוורס, ברקס עדין --> קולות חריקה של הברקס, לא יודע למה זה מגיע רק במצב הזה אבל זה קיים. בעיה שניה: בהעברות הילוכים, בעיקר אם אני מעביר מהילוך שני/שלישי בקצה הטורים להילוך חמישי, ההילוך לא נכנס טוב ויש כחחחחחק של חיכוך לא בריא ... בעיה שלישית: מדי פעם, אם אני נועל בטעות את הדלת שאני נוהג, אני לא יכול אחר כך לפתוח אותה ואני צריך לצאת מהדלת של ליד הנהג ... לאחר זמן מה שאני חוזר לאוטו המנעול כן נפתח ... קיצור תקלות מוזרות וגם מפתיעות מעניין אם גם אחרים פה נתקלו בזה ... לילה טוב ניב
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש קיט חצאיות וספויילרים לאימפרזה wrx sti ? ועוד שאלה: האם מספר הצילנדרים משמעותי או הגודל שלהם?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 6 אלף צפיות
היום הייתי בחנות ויש שם מבחר שמנים. אחד מהם היה TOTAL שידוע שפיז'ו משתמשת בו. רציתי לדעת מה דעתכם על השמן הזה. הקיבולת היא 5 ל' והמחיר הוא 70 שקלים, במבצע. תודה. נ.ב. היה גם צ'מפיון, אבל אני לא מכיר את השמן הזה.
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מתתח שקובע אצת חוזק הסגירה של ברגים
הודעה אחרונה מאת yossivarman, -
-
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי איביזה שנת 88 מנוע 1.2 האם שווה להגדיל אותה אותה ל1.5 הביצועים יעלו באופן משמעותי ? כמה עולה בערך להחליף מנוע ? האם שמחליפים מנוע צריך להחליף עוד דברים ? תודה מראש על התשובות
הודעה אחרונה מאת tamirbike, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
יש כמה בעיות באוטו ורציתי חוות דעת לגבי עלות תיקון ומה יותר ומה פחות רציני 1.רעש מערכת שסתומים 2.לחץ עוקה גבוהה 3.סיבובי מנוע לא יציבים 4. נזילות שמן 5. מערכת פליטה רועשת (נשמע כמו אגזוז זרימה חופשית קצת ויש רעשים טיפה של ברזל רועד) 6.מצמד קשה 7.שילוב לא חלק לראשון (אין החלקות וכאלה אבל זה פשוט לא נכנס חלק) 8. נזילת שמן בדיפרנציאל (זה נראה לי מפחיד ביותר ואני לא יודע מה זה) אני מבקש ממי שבאמת יכול לעזור ולתת הערכה כי במרכזי בבני ברק לא ידעו להעריך לי את המחיר ואמרו זה תלוי פה תלוי שם (ומה שתלוי כמובן מתייבש ונופל), לכן אני שואל פה כי חשוב לי להביא את האוטו למצב כמה שיותר חדש. הרכב עבר לפני כ4 ימים טיפול במוסך (לא ידוע לי מה הוחלף כי לא אני ביצעתי א…
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ניסיתי לאתר בפורום מוסכים שאינם מורשים לטיפול ב - ZX ולא מצאתי. אני מחפש מוסך אמין וסופר מקצועי (מקווה שהבקשות שלי לא מוגזמות... ). הבנתי שכאן נמצאים מיטב המומחים בוולקן, מקווה שתוכלו לעזור...... במידת האפשר אזור רחובות-ראשל"צ - ת"א יהיה נחמד.....
הודעה אחרונה מאת חיים_k, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אוקיי, נתחיל מזה שבצעתי כמה חיפושים בפורום ולא מצאתי את מבוקשי ! הגעתי למסקנה: החיפוש ב PHP דפוק. קיצר, לעיניינינו. מוסך מורשה טוב למאזדה (לאנטיס, לאנטיס...) באיזור דרום ת"א-יפו-בתים-חולון. אשמח לשמוע. אגב, אם יש לכם מוסך ממש טוב אבל הוא רחוק, סבבה תרשמו. דבר שני. הלאנטיס חדשה. כבת חודשיים. אחרי הגשם הראשון אבא שלי בא להתניע אותה: זיבי. האוטו מת. אין אזעקה. אין התנעה. מה מתברר: המצבר מת. המתח במצבר 5 וולט קיצר, 2 כבלים, התנעה ויאללה נוסעים. איך זה יכול להיות?! המצבר חדש לגמרי ! וממה הוא התרוקן פתאום ?! תודה על תשובותיכם ! לאון.
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע אם קיימות נורות כאלה? כמו של האור הראשי - H7 ומה סוג הנורה של אורות החנייה בגולף 4?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין לדעת איך אפשר לשפר את המקסימום בתצרוכת דלק בפולקסווגן דרבי 81 אני זוכר שהיא עושה 1 ל 12 ק"מ אבל ,אך הבנתי שזה נחשב לתצרוכת גבוהה תודה לכל מי שיעזור
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
- 14 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום יש פולקסווגן דרבי 81 שאני רוצה לקנות עמדה שנתיים אבל אני נסעתי עליה לפני זה,נוסע מעולה!! מה עליי לעשות אם אני קונה אותו??איך אני צריך להניע אותו?מה לבדוק ומה להחליף? מבקש סיוע תודה
הודעה אחרונה מאת avi75, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
נכון... לכל מי ששאל... לא מצאתי קרב' של BX (אבל יש לי כיוון רציני לקרב' של 309 1.6)... ולכן אני עדיין עם הקרב' הנוכחי שלי... אבל, והאבל הזה גדול... הוא חתיכת חרא. (כמה אדיוטי מצידי - להתעצבן על חתיכת ברזל ולקרוא לה בשמות...) בכל מקרה, מדובר בWEBER, לוע יחיד 50מ"מ, לא יודע איזה דגם, צ'וק ידני, ואני מחפש מקום שידע לטפל בו \ לשפץ אותו \ לזרוק אותו ממש חזק כנגד קיר בטון... ככה שהאוטו שלי יפסיק לגמגם כל הזמן. יש למישהו המלצות? תודה מראש. רון. -ובכל מקרה, התופעה לא קרתה עד עכשיו, אלא שבשבוע שעבר החלפתי את בית הפילטר המקורי - שעל קצהו הולבש הפילטר הפתוח (חובבני , אני יודע... אבל זה היה הפתרון בזמנו) - המיקום של הפילטר הוחלף וכעת הוא שוכן לו מאחור…
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיבלתי מחבר דיבורית חדשה לגמרי, וזה בדיוק מה שהיה חסר לי בבונבונירה הכחולה, האם אפשר לעשות זאת לבד או ששוב אשפיל את עצמי ואתן למישהו אחר לעשות בכסף משהו שיכולתי בעצמי?!
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 1 תגובות
- 979 צפיות
הכבל בלם יד השמאלי נתפס בתוך הכיסוי שלו בקיצור,פירקתי אותו מהידית ומהסופית בקליפר, איך אני יכול להוציא אותו מהתותב שמיישר אותו מול הקליפר? תודה מראש, איציק.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
תרשו לי להתחיל בהתרשמות כללית מנוסחת היטב... וווואוווו. עכשיו לעניין: התמונות די מדברות בעד עצמן. כל מה שיש לי להוסיף הוא המלצה לכל מי שמתכנן בעתיד להחליף סעפת פליטה, להצטיד מראש באטמים (24 ש"ח לשני זוגות) כי בשעה 15:30 ביום שלישי אחרי שהסעפת המקורית פורקה גיליתי שלמשתיק אין אטמים לסעפות ואני צריך להביא אותם בעצמי. חלק מחנויות החלפים והמוסכים באזור היו סגורים עקב היום והשעה והיה לי מזל שמצאנו (השרות במשתיק מאד אדיב ובעל המקום לקח אותי במכוניתו לסיבוב חנויות חלפים) במקום לא רחוק את האטמים המתאימים. אז תהנו מהתמונות ולגבי דעתי על השיפור אני אעדכן במועד מאוחר יותר אחרי נסיעה ממצה.
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו יכול לעזור? המגב האחורי וגם המפשיר אדים לא עובדים, מה שמחשיד שמדובר בבעיה בחיווט או בחיבור של שניהם לכוח, כי שניהם מאחורה על אותו חיווט, מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת benmen, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני קורא בעיון את השאלות והתשובות בפורום זה וחייב לציין שיש פה מוחות ואני משכיל יש לי המון שאלות ואני אנסה לרכז זאת בשאלה אחת. אני אוהב מכוניות אמריקאיות בעיקר,ואני נתקל בהרבה כאלו זרוקות שיש להם פוטנציאל רק צריך לשפץ את המנוע וכו. אני רוצה לדעת,למה מתכוונים שאומרים את המילה אוברול,מה זה אומר ומה זה כולל,ולמה זה כל כך יקר?? כמו כן אני רוצה לדעת,איך אוכל ללמוד מכונאות רכב,על מנת שאוכל לשפץ בעצמי מנוע,והאם זה באמת אפשרי.. אודה לכל אחד אישית על העזרה והתשובה. בתודה אבי
הודעה אחרונה מאת Maserati, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ישנה בעיה עם ההגה שעושה המון רעשים ולאחרונה מרגיש מאוד מוזר, התגלת נזילה של נוזל ההגה ועכשיו התקשרו ואומרים לי שצריך להחליף "יוניט לחץ שמן של הגה כוח" העלות 500 ש"ח לא כולל מע"מ ועבודה, זה נשמע סביר ??? מה זה היוניט הזה בכלל ? תודה! ינון.
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
פיזו 405 שנת 1992 מנוע 1905 ממסרת אוטומטית קרבורטור סולקס. היריקון מהקרטר! המילוי ???
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי אופל אסטרה 01 ופתאום היום אנ י מגלה שיש לי אדים או בתוך הפנסי דרך.מה לעשות ?איך זה נוצר?...למישהו יש מושג
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שמעתי את הדבר כמה פעמים ורציתי לדעת מה זה בעצם קויילאובר. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמו שהכותרת אומרת מילאתי שמן , מעט מעל קו המקסימום (כולל הריבוע שתוחם את המקסימום) האם יכול להגרם נזק כל שהוא ?. וכן אני יודע שכאשר ממלאים יותר מידי שמן יכול להגרם נזק לאטמי השמן ולרינגיים וכ'ו. כמו שאמרתי השאלה האם טיפה מעל המקסיום יכול לגרום לנזק כל שהוא ? תודה מראש עמית.
הודעה אחרונה מאת sronis,