טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,310 נושאים בפורום הזה
-
" אוטו גלם "
מאת ben- 0 תגובות
- 950 צפיות
איפה אני יכול לקנות את המוצרים של אוטו גלם ? ( של יעקבי ) אני גר בנתניה.
הודעה אחרונה מאת ben, -
- 1 תגובות
- 984 צפיות
נכון תמיד נהגי מוניות מספרים שמטפלים באוטו במאה שקל במוסך 'סופר-זול' בטייבה או משהו כזה? אז בדיוק כזה אני צריכה. לא מדובר בטיפול במכניקה (כאן אני משקיעה מעט יותר) אלא בקצת צבע, קצת פחחות, תיקון חלון שלא נפתח וכאלו דברים. האוטו המדובר הוא סוזוקי סוויפט 95' שעובד מעולה אבל נראה לא-משהו. מה אתם אומרים - מכירים כאלו? אשמח לכתובות וטלפונים. תודה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 3 תגובות
- 959 צפיות
אני הוצאתי את הגג ש להמכונית וקניתי לבד.הבד הקשה הזה שטיח קיר זה ניקרא גם.אכשיו יש בחלק של הגג שהוצאתי אותו קיפולים של הפח אכשיו אני לא מצלייח לקפל יפה את הלבד איך אני אמור עשות את זה ראיתי שיש מדריך לזה או שיש לכם רעיונות תיתנו לי בבקשה??
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 3 תגובות
- 750 צפיות
אני רוצה ליצבוע חלד מפנים הרכב בספריי כסף מכדי שיצאה יפה.האם כדאי זה יתפוס הצבע או לנסות משהו אחר.??
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דובר פה רבות בפורום על שיפורים לכל מיני רכבים שחלקם ספורטיביים יותר וחלקם ספורטיביים פחות. לפי מה שראיתי לרכבים היותר ספורטיביים הומלץ לערוך כל מיני שינויים בראש המנוע, להגדיל או לחזק בוכנות, להוסיף סופר צ'ארגר; טורבו צ'ארגר וכו' וכו'.. ולרכבים הפחות ספורטיביים הומלץ להביא את הרכב למצב של חדש. וכאן מגיעה השאלה שלי: מה זה בעצם מצב של חדש? אילו תהליכים מכניים כדאי לבצע במנוע? איך אפשר להביא מבחינתכם רכב בן 6 (פיז'ו 205 לדוגמא) למצב של חדש מבלי לפשוט רגל? מאור
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
שלום, הרכב, רנו סניק 2 מנוע 1600 חדשה, לא מזמן סגר 1500 ק"מ ראשונים. כבר לאחר ה-1000 ק"מ הראשונים החלו להופיע חריקות מוזרות מכיוון הגלגלים (ברקסים?), שמופיעים במהירות איטית, בעת לחיצה על הברקסים, ובסיבובים (בכל אחד מאלה). במוסך המורשה בדקו בדקו ולא מצאו את הגורם לרעש. למישהו יש השערה אולי לאן לכוון את המוסך?... בנוסף, למי שמכיר את הרכב, המזגן על הפנים (בלשון המעטה), ואני לא מדבר רק על רמת הקור, העוצמה של האיוורור חלשה בצורה לא נורמלית, בייחוד בפתחים האמצעיים. תופעה או תקלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Gforce, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. התקנתי בולמי זעזועים מסוג קוני מתכווננים (אתמול). טרם גיבשתי התרשמות. אך דבר אחד בולט והוא רעש פעולה " פיססססט " בכל מעבר על שיבוב גדול (נניח פס האטה). רציתי לשאול האם חברי פורום שהתקינו בולמים כאלו בעבר התרשמו מרעשי פעולה דומים. תודה מראש. אריאל.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי רנו קליאו החלון החשמלי שלי נדפק ואני צריך מנוע חשמלי חדש או משופץ אשמח עם תתינו לי הערכה לגבי המחיר של חדש או משופץ והיכן ניתן לקנות בתודה ZABRA
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 10 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
החלפתי צלחות ורפידות קדמיות לחדשות. מרגע שהיצאתי מהמוסך הברקסים שורקים כאילו אין מחר... המוסכניק אמר שזה יעבור עם הזמן אבל בינתיים אני מעיר את השכונה בלילה והמצב לא נראה לי.. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
יש ברשותי הונדה סיויק DX שמשום מה נוטה להיכבות אם אני טיפה לא עדין עם הקלאץ' (בא לידי ביטוי בעיקר בתמרונים בחניות). בשביל להתחיל נסיעה אני צריך ללחוץ גם על הגז ולא רק לשחרר קלאץ'. חשבתי שאם אני יעלה את הסל"ד בסיבובי סרק של המנוע (מ-800-900 סל"ד עכשיו ל-1100-1200) זה יוכל אולי לעזור , ע"י כך שיהיה לי יותר כוח בתחילת הנסיעה וככה אני יצטרך להיות קצת פחות רגיש עם הקלאץ' והאוטו לא ייכבה לי לעיתים קרובות. ועכשיו לשאלות: 1.האם אני יכול להזיק למשהו באוטו כתוצאה מהכיוון שאני יעשה? 2. האם כל מה שצריך הוא לסובב קצת את הבורג שמתחת למצערת ככה שהוא יעלה את המצערת טיפה יותר למעלה מאשר עכשיו? בתודה רבה מראש , עמרי
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם בבעלותי פונטו hgt 01 ואחרי נהיגה של כמעט שנה החלטתי סוף סוף מה אני רוצה לשפר ברכב ואני אשמח מאד אם מישהו יוכל לעזור. אז ככה הדבר הראשון שאני רוצה להחליף זה את המיטלים אחרי זה את הבולמים .ברקסים הבנתי שזה יקר בטירוף . אז אם מישהו יוכל לתת לי קצת פרטים אל איך זה משפיע על הרכב כמה זה עולה אם זה סיפור להרכיב את זה וחברות מומלצות. תודה.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 1 תגובות
- 828 צפיות
יש רעש מהדוד היום נכנסתי לבדוק את העניין במקום שנמצא מול שניצל איילה באזור תעשייה הישן בנתניה אחרי שבדקנו לוודא שהרעש מגיע משם הוא נתן לי הצעת מחיר של 500 שקל , ואמר לי שהצינורות הם בקוטר יותר רחב ולכן גם טיפה יקר יותר ,השאלה היא האם המחיר מוצדק ואם לא אז אולי אפשר לקבל על מקום אחר באזור. האם סתימה באגזוז יכולה לגרום להתחממות של המנוע ואי סחיבה?
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פתאום הפסיק לי הצפצוף של האזעקה ברכב. מישהו יודע מה זה יכול להיות? תודה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי פיאט אונו שנת 91 צבע כחול כהה.אני רוצה ליצבוע חלקים ממנה פנים וחוץ יש לכם אולי תמונות ודוגמאות שאתם ממליצים לי לעשות ברכב ???
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום, הגעתי להחלטה שבעקבות קניית הרכב הייתי רוצה להכניס אותו למוסך לאיזה יישור קו קטנטן ולהיות בלב שקט שהכל אכן בסדר, בנוסף אני אנצל גם את הטיפול 100 אלף שהרכב צריך לקבל (שכולל רצועת טיימינג) אני מבקש המלצה למוסך הונדה מורשה באיזור המרכז שידוע שהוא אמין ולא שוחט במחירים החלטתי ללכת למוסך מורשה גם בגלל הטיפול 100 אלף וגם כדי שיבדקו באמת מה תקין ומה לא (יותר מהבדיקה שלפני הקניה) ומה המצב הכללי של המכלולים.
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר חרט שיכול לייצר חלק בהזמנה? הבעייה העיקרית היא שדרושה חריטת שיניים פנימיות ל"בוקסה" - כמו בתמונה. הקוטר הוא כ- 20 מ"מ. החלק צריך להיות חזק (חלק של תיבת הילוכים). תודה! יובל
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 2 תגובות
- 901 צפיות
איך אפשר להחזיר את הצבע לכל הפלסטיקים השחורים שנמצאים לאורך הדלתות, איפה שמראות הצד ושתי הפסים לאורך הגג? הם דהו אם הזמן וזה ממש מכוער כי הצבע במצב מצוין! הודה לכם על העזרה. בברכה בני.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חבר'ה בטח השאלה מוזרה אבל בכל זאת מישהו יודע איפה אפשר להשיג cold air intake לטויוטה קורולה שנת 95?? אני מתכוון למקורי לא משהו בבניה עצמית! יש מקום שמוכרים בארץ?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
שלום חברים! הייתי רוצה ללמוד ולהשכיל קצת על האוטו שלי ועל מכוניות בכלל. קראתי מאמרים והודעות בפורום הזה וזה עזר לי לא מעט. העניין הוא, שכל מה שאני יודע כרגע על האוטו מסתכם בבדיקת שמן ומים. כשאני הולך למוסך והם קורעים אותי על כל דבר קטן (החלפת פלאגים, שמנים וכו') שלא לדבר על תקונים רציניים יותר. אני גם אף פעם לא יודע אם מה שאומרים לי במוסך זה נכון או לא. יש לכם המלצות על דרכים בהם אני יכול להתמקצע יותר? אגב, יש לי פיזו' 106 XS שנת 98' שזה פשוט אוטו להיט ואני ממש נהנה ממנו.
הודעה אחרונה מאת user32, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה זה פוליש מה זה ווקס איך עושים את שניהם בקיצור תנו פרטים בבקשה וכמה עולה כל אחד ומה צריך עוד ליקנות בישביל לעשות פוליש ו-ווקס
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 9 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת - איך ניתן לדעת אם הבעיה היא ראש מנוע או אטם ראש? והאם ראש מנוע - איך התהליך הולך? מחירים? אולי מוסכים מומלצים שיש לכם ניסיון איתם? הרכב הוא סיטרואן דיזל. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 938 צפיות
תודה (למי שהגיב בשאלות הקודמות שלי - מדובר בסולנויד של ההילוך הרביעי. 2,300 חדש, 800 משומש, ויש איזה טריק שהסבירו לי איך לעשות אותו ולעקוף את הסולנויד - בחינם. כמובן שבינתיים גם נפל המאוורר של מעבה המזגן, התקלקל חלון וכו' וכו' וכו')
הודעה אחרונה מאת Suppressor, -
- 2 תגובות
- 895 צפיות
קניתי 205 forever שנת 97 (אני ממש מרוצה)הרכב עבר הרבה קילומטרז' 163k הבעיה היחידה זה חריקות בחלק האחורי של האוטו (בקפיצות, כשיושבים). בדקתי במוסך ואמרו לי שצריך להחליף את הגשר האחורי זה סיפור של בערך 1500ש"ח 1)מה זה גשר אחורי? 2)זה באמת כזה יקר?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
במהלך בדיקה שגרתית של השמן , החלק פלסטיק שמחובר בתחילת המדיד נשאר בתוך הצינור מדידה , כל הנסיונות לשחרר אותו לא צלחו עד אשר הוא נפל פנימה , מדובר בחלק של 3 עד 4 ס"מ , יש להוסיף גם שחלק מהפלסטיק התפורר בפנים . בכל מדידת שמן יוצאים על המדיד עוד ועוד חלקיקים . השאלה היא האם ניתן לנסוע כך , הרי הפילטר שמן מסנן ראשוני ויש עוד את המשאבת שמן לסינון שני ( בנוסף גם החלקיקים צריכים לצוף לדעתי..) השאלה העיקרית היא מה עושים? משאירים את זה ככה? , פותחים בורג ניקוז ומחליפים פילטר שמן , או הפתרון האחרון: פתיחת קארטר וניקוי ( כרוך בטח באטם חדש וכו'.) אשמח לקבל תשובות ..
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבוקר האוטו לא הניע. מצבר די חדש. יש לי בבית מטען הטענתי אותו הכנסתי לאוטו-הכול בסדר. אחרי שלושה ימים כלומר היום- שוב לא מניע נגמר המצבר.מנורת טעינה לא נדלקה. האם למשהו יש מושג מה הבעייה?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קראתי את מה שנכתב בנושא שפתחתי (וננעל מסיבה לא מובנת) קודם כל ממש צר לי שהמשתמש שכתב שאני חושב שאני מציג את חברי הפורום כנערי שליחויות חושב כך. כי זה ממש לא נכון !!! לידיעתך התקשרתי לפחות לעשרה מקומות ובניהם למקומות שהמשתמש בני ל. כתב. ואין שם את החלקים שאני צריך. בנוגע זה ששאלתי אם מישהו ראה את החלקים הנ"ל אז מקריאה מעמיקה בפורום אז הבנתי שיש אנשים שמבקרים במקומות כאלו בדרך קבע , והרשתי לעצמי לשאול אם מישהו ראה .... אני לא חושב בשום צורה שהיא על אף אחד שהוא נער שליחויות , להיפך....... אני מאוד מעריך את כל העזרה שניתנה לי בפורום הזה. הסיבה שאני ביקשתי היא כי לי כמעט ואין זמן התעסק בזה בגלל שאני בבית בדרך כלל רק בסופי שבוע וכל שאר הזמן אני…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בשבוע שעבר נתקעתי עם הפיאט טמפרה - נכבה באמצע הנסיעה. שגריר הגיע, בדק ומצא שפיוז הצתה נשרף, החליף פיוז ונסעתי. כעבור מספר ימים (עוד לא הספקתי ללכת למוסך) שוב אותו דבר. הפעם עלה לי שגריר 240 ש"ח (קריאה חוזרת). הפעם ליווה אותי הטכנאי ישר למוסך (ובדרך זה קרה שוב). "צריכים לעשות לך בדיקה יסודית מדוע זה מקצר" הוא אמר. "צריכים ללכת לאורך קו החשמל ולמצא את המקור לקצר". הגעתי למוסך (לא אציין את שמו ורק אגיד שהוזכר כאן בפורום פעמים רבות כ"מקצועי") והסברתי לו את הבעייה. בין השאר, ביקשתי מיוזמתי החלפת חגורת טיימינג. הטיפול כלל החלפת משאבת דלק (זה מה שמקצר אמר לי בעל המוסך), החלפת דיסקיות בלם קידמי (התלוננתי על כך שנורת בלם יד דלקה בזמן נסיעה - גם קרה אחרי טיפול אצלהם), ורצועת טי…
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 992 צפיות
יש לי רכב פונטו S55 יש לה מנוע מקורי 1100 סמ"ק האם אפשרי לשים לה מנוע אחר עם 1400 סמ"ק חזק יותר..
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב הוא לאדה דגם 2105 שנת יצור 1991 האוטו עבר 60000 ק"מ אני רוצה לדעת את דעתכם כמה יעלה התיקון מחיר הרכב עצמו הוא 2000 ש"ח כמה דגשים ! הגלגל זז כמה ס"מ אחורה וזאת ניראת לי הבעייה היקרית ! המנועה לא ניפגה הרכב נסעה עד לחנייה אחרי התאונה הכל עובד רק פחחות וגלגל מה דעתכם כמה עולה ועים כדי?????
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי אימפרזה 1600 אוטומט . אני עכשיו בודק האם זה אפשרי וכדאי להחליף את הגיר שלה לגיר ידני, אני אשמח לשמוע את דעתכם ואת ההצעות שלכם....
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,207 אורחים (הצג רשימה מלאה)