טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,292 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
הסיפור התחיל מהעובדה שהמתג שמפעיל את האיוורור/מיזוג לא עבד נכון. המצב הראשון והשני היו באותה העוצמה, המצב השלישי טיפה יותר חזק והמצב הרביעי חזר לעוצמה של השניים הראשונים. לאחר פירוק המתג לא נראו בעיות, אז הלכתי לקצה השני, שם גיליתי שמישהו (שכנראה חשב שהוא חשמלאי) עשה כזה ברדק. שום חוט מקורי לא התחבר למקום שמיועד לו, מרוב גישורים לא ידעתי מאיפה להתחיל . בקיצור התחלתי בהחזרת כל החוטים למקום בו היו מהתחלה (המערכת בנויה מראוסטט שמקבל 4 חוטים מהמתג ושני חוטים נוספים שמתחברים למנוע של המאוורר פלוס מהסוויטצ' ומינוס מהמתג), בנוסף גם ווידאתי הכל ברכב דומה שאף חשמלאי לא התעסק איתו עדיין. לאחר ההפעלה המתג עובד כמו שצריך, כלומר כל ארבעת המצבים, אך משום מה המאוורר מתחמם וכנ"ל …
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום,תוכלו למנות לי את כל הסיבות שיכולות לגרום לאי סחיבה ,במיוחד עם מזגן. יש לציין שמערכת פליטה היא כנראה לא אחת מהם כי היא נבדקה. הרכב הוא ניסאן אלמרה 97 . תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר בחומר למנוע הרכב
הודעה אחרונה מאת jorden, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום... לצערי דפקו לי את הרכב . דלת ברכב צבע לבן משנת 2000. הדפיקה היא לא כולכך רצינית אבל ממה שהבנתי כדי לתקנה צריך לפרק את הדלת ולרתח כי בעזרת ואקום לא ניתן לסדר את הדפיקה (זאת מעין דפיקה סריטה עצבנית כזאת). אמרו לי שניתן לעשות את העבודה אבל לצערי התיקון לא יחזיר את הדלת למצב כמו שהיא הייתה לפני הדפיקה. כלומר יראו את מקום התיקון ובגלל שיתבצעה ריתוח אני גם אזדקק לצביע מחדש של הדלת ובגלל שהצבע לא כולכך שמור על הרכב אז יהיהו הבדלי גוונים. האם זה באמת כך? (אני רואה פחחים שמחזרים רכבים מטוטאלוס לכביש שבלי בדיקה מדוקדקת לא ניתן לראות שהכרב עבר תעונה). חשבתי לחפש בפירוקית דלת מרכב מדגם שלי (רכב מאוד נפוץ) ורק לצבוע אם צריך ולאחר מכן להשקיע איזה 300 ש"ח בפוליש וואקס טוב …
הודעה אחרונה מאת nissan, -
-
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שאלתי היא בעיקר לאיציק לאחר שקראתי את עמוד הפרוייקט שלו בקשר להחלפת השטאנגות במוט ידית ההילוכים: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=27249 בהנחה שאני רוצה לעשות פרוייקט כזה גם, או כל פרוייקט אחר מתחת לרכב (אפילו ריקון והחלפת פילטר שמן) כיצד אתם ממליצים להרים את הרכב בצורה בטוחה... אני משתמש בג'ק ומאבטח בעזרת בלוקים (אבני אקרשטיין), אבל אני מצליח להגיע לגובה מאד מוגבל (כ-20-30 ס"מ מעל הקרקע)... האי יש דרך טובה ובטוחה יותר? אולי להרים את שני הצדדים של הרכב? בתודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ככלל , עם איזה סוג מנוע קל יותר להגיע להספקים גבוהים ובעלות הנמוכה יותר? קרבורטור או הזרקה?? ומדוע? בתודה מראש , עמרי
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו אולי ראה? שמע? או יודע איפה או באיזה פירוקיה יש טויוטה קורולה מהדגם 95'-93' לפירוק? אני צריך כמה חלקים! עדיף באזור המרכז!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 879 צפיות
מזה כחודש אני נאבק בתופעה מוזרה. הabs בפיאט פונטו שלי נכנס לפעולה לקראת סוף הבלימה. לא מדובר בכניסה לפעולה בשעת הצורך כמובן... בדקתי צלחות בילום אחוריות ואפילו מיסבים קדמיים...אין לי התראה על תקלה במערכת וגם הדיאגנוזה במוסך לא עלתה על תקלה. אם יש רעיון אשמח לקבלו. ואם יש מקום שמסוגל להתחבר ספציפית למחשב של האי בי אס אשמח לדעת כי הדיאגנוזה של sun לא היתה מסוגלת. תודה
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 17 אלף צפיות
אפשר לקבל הסבר קצר על החלק הזה ותפקידו במנגנון של הגלגלים הקדמיים
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לכל מי שמעוניין להכין בעצמו גבות להלן מדריך מקוצר: מצרכים: תעלה לצנרת מזגן/חשמל בעלות של כ 30 ש"ח ולפי הגודל ואת אלה ניתן לרכוש ברשתות עשה זאת בעצמך. מספריים טובות סכין יפני נייר שיוף במס' דרגות כולל 0. דרמל או מקדחה עם סט של כרסומות. נייר דבק דו צדדי באיכות גבוהה ורצוי עם ספוג. סיליקון בטיובה עם אקדח. קרטון עט/טוש סימון רצון טוב. הוראות הפעלה: את הקרטון מסמנים וחותכים בצורה הרצויה ובודקים התאמה על הפנסים. זו תהיה השבלונה שלכם, בתמונה אתם רואים שבלונה של "שפם" קרי, חלק תחתון של פנס. למיותר לציין שאסור להפריע לאור של הפנס בשל אספקט בטיחותי ולכן על הגבות להיות לא גדולות מדי ובמידת הצורך להתאים לאלמנטים בפנס(…
- 2 תגובות
- 960 צפיות
יש לי פונטו שנת 95 דגם S55 והייתי רוצה לדעת ( חיישן טמ"פ אוויר )מה זה ואיפה הוא ממוקם אצלי "בקרבורטור" (זה רכב עם הזרקת דלק) ? בתודה לעל העונים... אם אפשר צירוף תמונות להמחשת המיקום ברכב...
הודעה אחרונה מאת scorpion23, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר שלי יש מועקה כבר כמה זמן עם נורת כרית האוויר. לטענתו נורת כרית האוויר נדלקה לפתע באמצע הנסיעה ללא כל סיבה. במוסך המרכזי של פיאט , כמובן לא רוצים לחסוך לנהג בהוצאות ולכן אמרו לו "הלך החיישן, 3000 שקל!". כמובן שזה מגוחך לשלם סכום כזה עבור עניין חשוב זה [לא מזלזל כמובן] אבל די ברור לי שפיאט מחרטטים לו את השכל. אז אם מישהו מכיר מקום [גוש דן רבתי] שאפשר לעשות בו דיאגנוסטיקה ולבדוק בידיוק מה קורה שם, הוא יודה לכם מאוד. תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
מתי הכי טוב לבדוק שמן ברכב, כאשר הרכב אחרי נסיעה במצב שהחום מנוע גבוה או כאשר או קר?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חשבתם פעם ליצור דיסקים מחוררים במקום לקנות חדשים ? מה כבר יכול להיות ההבדל ? (וזאת בהנחה שבעל מקצוע יודע לעשות את העבודה) שמוליק
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פשוט הספר רכב שלי בגדר נעלם. תודה, דניאל.
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כמה זה אמור לעלות ?
הודעה אחרונה מאת Sefi, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בפונטו 1995 55, ישנה בעיה שכאשר המזגן עובד והאוטו יורד לסיבובי סרק , המנוע כבה... בד"כ לפני רמזור אחרי נסיעה שמוציאים לניוטרל. מה הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה.?
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
השבוע התקנתי את הגבות החדשות לTS. מכיוון שהרכב חדש ואסור "לגעת" בו מבחינה מכנית, אני מנסה לצ'פר אותו מדי פעם בכל מיני "שיפורים" שונים ומשונים.... השני (לאחד האודיו) היה זה : הגבות עשויות מפיבר (נקנו בUK מאחד החבר'ה בפורום TOYOTA ונשלחו בעזרתו האדיבה של ה"אחראי" על מנהל המערכת ), ונצבעו בארץ. הדבות מודבקות לפנס עם דבק דו-צדדי + דבק זגגים שחור משחור .
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
1. אני מעוניין לצבוע את התופסנים האדומים של חגורת הבטיחות ברכב (דהינו את ה"כפתור" שעליו לוחצים כדי לשחרר את חגורת הבטיחות) מדובר כמובן בחגורה הסטנדרטית (את הספארקו פירקתי), התופסנים די שחוקים ודהויים אצלי, ואני מעוניין לצבוע אותם לכחול כמו כל הראלי שלי האם זה אפשרי לעשות את זה ללא נזק? איזה סוג צבע דרוש ע"מ לצבוע אותם? האם צריך לפרק את התופסנים, ואיך? --- 2. אני מעוניין "לעגן" את שטיחי האלומיניום כך שלא יחליקו על השטיח הכחול של הראלי. החלטתי לקנות ניר שמצידו האחד הוא דביק (יבדק לשטיח אלומיניום), ומצידו האחר הוא מכיל סקוץ' (כך שידבק לבד של השטיח הכחול). איפה ניתן להשיג בזול? האם יש ב-Ace / Home Center ודומיו? --- 3. השטיח בבגאז' מלוכלך ומלא…
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 0 תגובות
- 975 צפיות
שלום, לפני יומים קניתי פיגו 106 xs שנת 96, יש לה אמבוליזר (שאולי זו הסיבה) וכאשר אני לוקח סיבובים או פניות בכיכר אז האוטו פתאום נכבה לי. אין לי מושג ממה זה נובע ואפשר להניע רק אחרי שמכבים תאוטו לוחצים על האמבוליזר וממשיכים רציתי לדעת מה הסיבה לכך ואיך אני מונע מזה להתרחש נערך - חשוב לציין שזה גיר אוטומט!
הודעה אחרונה מאת Yossiop18, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 946 צפיות
האם ניתן יהיה לחרוט מנוע 1840 סמ"ק לנפח של לנטיס מנוע 2000 סמ"ק ? עלה במוחי רעיון לבצע חריטה בעתיד. מה אתם אומרים ? האם זה אפשרי ? שמוליק, שרוצה עוד קצת סוסים
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני פונה כאן לעזרה ובעיקר מבקש עזרה מבעלי ZX למינהם (וולקן,אורה,אוונט'ג וכו') לאחרונה נתגלו קרקושים אצלי ב-ZX, (אורה שנת 93) בצד ימין של הדשבורד, ממש מעל האיזור שממוקם בד"כ תא הכפפות- באיזור כרית האויר לנוסע. הקרקושים האלה נשמעים כמעט אך ורק בסל"ד סרק, ועם עליית הטורים נעלמים הרעשים. ידוע שהבעיה היא איזה חלק שהשתחרר שם. השאלה איך אני מפרק את האיזור ומגיע לחלק, והאם יש למישהו כן רעיון/נסיון עם חלקים שעשו בעיות באיזור הנ"ל. בתודה אמיר..
הודעה אחרונה מאת eli-g, -
- 8 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
כן... אז אחרי שבוע שיש ברשותי את הבוקסות, התפנה לי קצת זמן וניגשתי למלאכה. תזכורת - מדובר בסיאט איביזה דור ראשון שמשמיעה חריקות איומות מאזור הבולמים האחוריים... ולאחר שהקשבתי לעצתו של קומפי, לקחתי על עצמי את הפרוייקט להחליף את הבוקסות במשולש מתלה אחורי. שלב 1 - הורדת הגלגל ואיבטוח הרכב ע"ג בלוקים (מה לעשות, אין ליפט) http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=16730&stc=1 שלב 2 - חילוץ הבורג בין המתלה לבולם הזעזועים http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=16733&stc=1 שלב 3 - השלב הקשה מכל, ללא ספק. הוצאת הבוקסות הישנות - הנבלות הארורות פשוט דבוקות למתלה ואחרי שעות של דפיקות עם פטיש + מברג/טסטר/…
- 2 תגובות
- 850 צפיות
שלום לכולם , ולחובבי המיני בפרט ולבני ל אני חייב תודה לכל העוזרים והמיעצים , ואני מאמין שמצאתי פיתרון לבעית המיני אז ככה : היום בבוקר , אחרי שכל השבוע פירקתי כמעט כל חלק אפשרי במערכת הקירור (רדיאטור , בית טרמוסטט משאבת מים , וניקיתי הכל ממש כמו חדש , אמרתי לעצמי נרכיב את הכל ונראה אם משהו השתנה . החלפתי אטמים במשאבת מים , בבית טרמוסטט וחיברתי את הכל משהו כתב לי לנסות להרכיב בלי טרמוסטט ואכן כך עשיתי , אני מניע את האוטו - נסעתי כחצי שעה , ולשמחתי המנוע לא מתחמם - עובד על טמפרטורה נורמלית ולא מגיע לטמפרטורה גבוהות מידי - שאלתי היא 1. מה תפקידו של הטרמוסטט ? 2. איזה בעיות או תקלות יכולות להגרם בנסיעה ללא טרמוסטט ? 3. הבנתי …
- 5 תגובות
- 947 צפיות
רצית לדעת + /- מה המחיר של אטם ראש לאוטוביאנקי והיכן אני יכול לקנות אותו ? בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה סוג הדלק המומלץ ? לרכב מסוג גרנד ליאונה אימפרזה LX שנת 1995 אשמח אם יש לכם עוד פרטים חשובים לגבי רכב מסוג זה תודה
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה לפני משהו כמו 3-4 חודשים, אמא שלי פגעה בטעות ברכב, והפגוש האחורי באוטו (כריזמה 98) נסדק בפינה ונפל מעט בצד שמאל של האוטו היום שבאתי לאוטו, ראיתי שהפגוש היה עוד יותר בחוץ (עדיין לא הכי רציני, אבל בכל זאת בחוץ) ועם דחיפה של הפגוש פנימה, הצלחתי קצת להחזיר אותו חזרה, אבל עדיין הוא לא ממש בפנים רציתי לשאול איך אפשר להחזיר אותו חזרה? האם בכח או שיש דרך אחרת? אני פשוט לא רוצה לעשות בכח ואז לשבור ולגרום נזק יותר גדול תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת שגיא ישראל, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי המון חלודה על המגש של המצבר שממש גורע מהמראה הכללי של המנוע השמור שלי. החלתתי שמחר אני מפרק את המגש משייף מוריד את כל החלודה וצבוע בשחור. באיזה צבע כדאי לי לשהתמש? יש לי סתם ספריי צבע שחור בבית זה מספיק?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- 2 תגובות
- 933 צפיות
שלום לכלום אני רוצה להחליף את כל הדש בורד ב=205 שלי הוא קצת מתפרק וחשבתי אולי אני יחליף אותו רציתי לדעת כמה יעלה לי דבר כזה ומאיפה אני יכול להביא דש בורד כזה תודה מראש
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
האם אתה יכול לומר לי היכן אפשר למצוא מכווץ קפיצים ואולי אפשר להשכיר כלי יעודי זה תודה
הודעה אחרונה מאת amore,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,523 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- רכוב כעומד
- Aviady001
- שביט
- amosbmw
- sperial
- ofekchen6
- Albetx
- viper83
- סולל הדרך
- גולדן191
- Mech Morphix
- yoav911gt2