טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,299 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שבת שלום. אני רוצה לדעת בקשר לצביעת בקליות אחוריות של פיאסטה 91 . אני רוצה לצבוע את הבקליות בצבע הרכב בדיוק, אותו קוד צבע אותו דבר הכל, איך אני עושה את זה מאיפה אני מזמין צבע כזה, עוד בערך חודש אני צובע את האוטו האם הבחור שצובע לי את הרכב יוכל לעשות זאת, כאילו לצבוע הכל אותו דבר יחד עם הבקליות? בבקשה אני ישמח אם תעזרו לי ואם זה לא אפשרי אז בבקשה תכוונו אותי למישהו שעושה את זה... או אם אפשר לעשות זאת לבד...
הודעה אחרונה מאת Clarion Man, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הדלת האחורית ברכב יורדת יש שני מוטות טלסקופ שמתחברות מהרכב לדלת. הדלת מחוברת גם למגש שעליו שני רמקולים. כאשר אני מנתק את המגש הדלת נשארת למעלה. אולי זה מהמשקל של הרמקולים? או שהטלסקופים חלשים? האם יש אפשרות לכוונן אותם? תודה. פשוט יש לי להכניס לבגאז עגלת תינוק וכול הזמן אני חוטף את הדלת בראש. תודה.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר עם אסטרה GSI 2001 שמורה בקנאות. הוא רוצה לעשות לה סאנרוף. עכשיו ככה, אני יודע שיש במושב גנות אם אינני טועה, מקום שבו עושים את זה, ושם נותנים אחריות ויש להם שם טוב, מישו יכול להגיד לי איך קוראים למקום ואיפה זה בדיוק ? כדאי בכלל לעשות סאנרוף ברכב הזה ? מה טווח המחירים לסאנרוף חשמלי ? יש אפשרות לעשות סאנרוף מסילות מקצה אחד של הגג לקצה השני (כמו בפג'ו 206) ? תודה לכולם, ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת srack, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במיכל הדלק של הוויליס (משנות ה60 מנוע הריקן) יש חורים... א. משהוא מכיר חומר אטימה? ב. האם בנזין תוקף פיברגלס או חמרים מרוכבים אחרים כמו סיבי קרבון?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 4 תגובות
- 937 צפיות
שלום,החלון של הנהג ברכבי נתקע שמעלים אותו לחצי ועושה רעש -בררררררר. המנוע מת או שזאת בעיה אחרת? תודה,מדובר בניסאן 97.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברנו מגאן 2003 יש "תיבת הילוכים חכמה". לומדת את הנהג במהלך 60 הק"מ הראשונים של הנהיגה. (כך אמרו לי במוסך רנו).אנחנו 4 נהגים במשפחה. הגיר לא יוצא פסיכי?. האם ניתן להטעין למחשב האוטו גירסה פשוטה של הגיר?. ניסיתי לשלח דוא"ל לרנו בצרפת, אבל אני מופנה חזרה לארץ, וכאן אין להם תשובה.
הודעה אחרונה מאת new driver, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לחברי יש 307 וכידוע שלפני שמניעים את הרכב, במקום מד המרחק רואים את ק"מ לטיפול הבא. הק"מ שיש לו עכשיו זה בסביבות 18,000ק"מ והצג מראה שיש עוד 6500ק"מ עד הטיפול הבא. ( 30,000 ) כמובן שהוא ירוץ למוסך, אך מעניין לדעת מה פשר הדבר? מחכים לתגובתכם.
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ה-ZX (שנת 95) כבר עוד מעט בת 10 והוחלט לחגוג את הארוע בהבאת האוטו למצב "חדש". יש לי כמה שאלות ואני אודה מאוד למי שיוכל לעזור. 1.האם אפשרי להחליף את המנוע מ1600 ל1800? אם כן אז איפה אפשר לקנות מנוע והאם כדאי ישר לקנות מנוע חדש או לחפש משופץ או בכלל להביא מנוע מחו"ל? 2.איזה הליך צריך לבצע על מנת שההחלפה תיהיה חוקית? 3.האם הגירים ב1600 וה1800 שונים? אם כן כדאי להחליף גם את הגיר? 4.האם קיימים הבדלים נוספים בין שתי הגרסאות הללו (בלמים,בולמים וכו')? 5.שמעתי שמכל המנועים בZX ,ה1600 היה הכי פחות מוצלח,זה נכון? 6.כמה יכול לעלות פרוייקט החלפה שכזה? שוב תודה מראש לכל מי שיעזור! ואם שכחתי משהו שהייתי צריך לכתוב אז אני נורא מצטער
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- 7 תגובות
- 977 צפיות
שלום לכולם וסופ"ש נעים. אני רוצה מחר לצבוע את הפנים של הפונטו שלי (הפלסטיקים) בצבע מלבד השחור המשעמם שיש לי אכשיו (המקורי). הבעייה שרוב הרכב שלי אדום (כיסויי רכב מקדימה ואחורה). אני הולך להיעזר בשני המדריכים האלו שהארו תוצאת מאוד יפות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=41607&highlight=%F6%E1%E9%F2%E4 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=3612 אין לי מושג באזה צבע לצבוע כדי מאט לספוג את האדום הצעקני בפנים הרכב. חשבתי על לבן, כחול כהה וכסוף. לדעתי הבעייה עם לבן כל לכלוך קטן יראה אליו וכסוף נראה לי שאחרי זמן יאבד מהברק והיופי שלו. מה דעתכם? האם יש לכם הצעות לצבעים אחרים? לצערי אין לי מצלמה דיגטלית כדי להראות את פנים רכבי. …
הודעה אחרונה מאת Clarion Man, -
- 1 תגובות
- 963 צפיות
קניתי את האוטו יד שלישית 124 אלף קילומטר. טיפולים בחברה כול 15 אלף ק"מ. מנוע 1300 עם מזגן. ועכשיו השאלה שלי כמה היא שותה ?!? תמיר
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, המזגן בקליאו חביבתי הפסיק לקרר בהדרגה כעת לא מקרר בכלל. כשלוחצים על כפתור המיזוג המדחס נשמע כאילו נכנס לפעולה, הטורים עולים ואוויר יוצא מפתחי הקירור אך אינו קר. כשהרמתי מכסה מנוע ניתן לשמוע שהמדחס מרעיש (משמיע דפיקות). הייתי לפני יומיים במוסך שלי והאבחנה: מדחס מזגן תקול, מרעיש + אין יניקה. במיכל העיבוי יש שבבים מהמדחס ההרוס. חשד לדליפה מהמייבש עלות תיקון כ- 3000 ש"ח כולל המדחס שלי שישופץ. במידה שלא ניתן לשפצו, המחיר יקפוץ בעוד 1500-2000 ש"ח עם מדחס חדש. ניגשתי למזגניסט לקבלת איבחון והצעת מחיר נוספים. לא אמרתי לו מה התקלה והוא לאחר שבדק, תיקן דליפה קטנה, עשה ואקום ומילא גז הגיע, קצת באיחור , למסקנה הלא מפתיעה מדחס לא תקין …
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
הרכב הוא הונדה סיויק שנת 95 DX (לא שזה נראה לי משנה...) עכשיו , אח שלי מתלהב מהקטע (למרות שלי אישית זה נשמע מוזר ביותר ) אבל הוא מבקש כבר הרבה זמן שלכבוד היומולדת אני יסדר לו משהו באוטו. מה שהוא רצה זה צופר נוסף (מומלץ שיהיה צופר חזק , שהוא יוכל להקפיץ טרמפיסטיות פרחות שעומדות באמצע הכביש). עכשיו לשאלות: 1. איפה אני משיג כזה צופר? כמה הוא יעלה? 2. איפה מומלץ לשים את הצופר? לאיזה חלק ואיך אני מחבר אותו? 3. איך אני עושה את החיבורים החשמליים? ואם יש עוד איזה משהו שכדאי שאני אדע אז אני מודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי מעל המספר מקדימה "יחידה" כזאת שקופה בצורת נאון שמחובר אליו חוט וזה הולך ל UNIT מתחת להגה. שקניתי את האוטו הבחור אמר לי שזה משבש רדאר , חשבתי סתם חרטה אבל חבר שלי אומר שזה באמת ועכשיו חיברתי את ה UNIT לפיוז מתחת להגה ולא קורה כלום איך יודעים שזה פועל ???? ( חוץ מלנוסע מול משבש ושירדפו אחרי תודה מראש , שבת שלום
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מיתכון להדביק שטיח על הגג של המכונית כלומר להוציא אותו.אכשיו יש לי פיאט אונו ויש כמו בליטה כזאת באמצע ובחלק של המושב ש הנהג למטה זה התיכנון של הגג ואי אפשרר להכניס לשם להדביק שטיק כיר אני מיתכון ללבד.למישהו יש פיתרון יותר טוב כי אני א יכול לחתוך זה לא יראה טוב וממש לא יתאים זה יהרוס הכל יש אולי פילרונות מישהו ממכם חשב על משהו ...????
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 10 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
OK, אני יודע שכבר אמרו ועשו הכל... אבל אני בכל זאת רוצה להודות לאיציק, שהיווה את "ההשראה" לפרוייקט הזה... אמנם אין יותר מידי תמונות, אבל יש את ההתחלה והסוף הנה תמונה של התקרה הערומה: הגג בחוץ עם מברשת הפלדה בשלב מתקדם של ניקוי (אתם לא יודעים איזה דרעק יצא שם) הלבד מודבק ומהודק באמצעות אטבי כביסה "סטנדרטיים" התקרה מורכבת חזרה, ב-2 פוזות מרשימות כן, אני יודע, לא מושלם, יש כמה "קמטים" בריפוס... ויש לי גם כתם די מעצבן של דבק מגע מאחורה... אבל אתם יודעים מה - לא אכפת לי... בשביל פחות מ-100 ש"ח, וההרגשה שעשיתי את זה לבד... זה פשוט ש-ו-ו-ה את זה!!! כמה טיפים למי ששוקל לעשות את הפרוייקט הזה גם: לקנות לפחות 3 ליטר דבק …
הודעה אחרונה מאת GO-PED, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כשאני מניע את הרכב (אוקטביה) יש רעש מוזר שנייה אחרי שהמנוע מתניע. מין חריקה מלחיצה..צ'חקק כזה.. מה זה יכול להיות? וכשאני יוצא מהרכב והחלונות פתוחים ואני לוחץ על הכפץור בשלט של הנעילה מרכזית, החלונות עולים 5 סמ' וזהו. הם אמורים לעלות עד הסוף? אני שואל כי כשאני סוגר אם המפתח ומחזיק אותו שנייה מסובב, החלונות עולים עד הסוף.
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
בורג לקלאץ
מאת topxri- 0 תגובות
- 965 צפיות
אתמול "לחצתי" קצת עם הרכב (פיגו 205 GTI) ובאמצע נסיעה נפל לי הבורג שמתכוונן שמרחיק את הידית שמזיזה את הקלאץ מאוד קשה לי להסביר את עצמי כי אני לא יודע את שמות החלקים אבל אם תסתכלו בקישור הבא: http://www.elcats.ru/peugeot/detail.asp?smod=205F&page=205F%202%2021C20A החלק הוא מס'9 או A C אני לא בטוח איזה, כי לא מובן בדיוק לאן כל אחד מתחבר הבורג מעצם גורם למרחק מסויים בין הידית שמחוברת לכבל קלאץ לבין הידית שמזיזה את הקלאץ עצמו הבורג שהיה לי באוטו היה חלופי וגרם לרעידות (אורכו כ 3 ס"מ) השאלה שלי בעצם מה אורך הבורג שאני צריך לשים ??? נ.ב האתר ממנו לקוח הקישור הוא אתר מעולה לא רק לדגמי פיגו' ניתן להזמין ממנו חלקים אך המחיר …
הודעה אחרונה מאת topxri, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, כבר שאלתי פעם אך לא מצאתי את ההודעה המקורית. שמתי לב לכך כי לפעמים אני שומע את מנוע הסרבו זז כשאני לוחץ על בורר האויר למע' המיזוג חוץ/פנים ולפעמים שקט... לא שומע דבר. אני חושד בבעיית מגעים. שאלתי מופנית בעיקר למר רפי לין אך אשמח ואודה על כל עזרה. אז כך, כיצד אני מגיע אל המנוע המדובר - אילו חלקים עליי לפרק וכיצד אזהה אותו. המון תודות מראש.
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 1 תגובות
- 938 צפיות
היי אנשים. ברשותי פג'ו 106 שנת 98. מהדור השני. דגם XS שמתי לב שלאחרונה מתחילים כילופי צבע באזור הגג הכנף והמכסה מנוע. אבל חשוב לציין שזו רק ממש ההתחלה שכן בקושי מבחינים בזה. הפג'ו בשנים האלה הרי ידועות בפאק בצבע... השאלה שלי היא..איך אני מונע את התופסה שהיא עוד בשושרים שלה!! וכדי שלא תתפשט בעתיד. שמעתי פעם ממשהוא שאולי מריחת לקה שקופה עוזרת??? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 3 תגובות
- 898 צפיות
הרכב מזדה אף כמו ההודעה הקודמת שנת 97 1.8 יש בעיה מוזר בברקסים ... נניח שנוסעים מהירות ממוצעת 70 קמש.. בכביש "משובש" תוך כדי הקפיצות של האוטו והרעידות לוחצים על הברקסים לעצור או להאט מרגישים בדוושה מכות ברזל, כאילו שהקפיצות של האוטו מתקבלות בדוושת ברקסיםץ... חזקקק ומורגש שמשהו שמה לא במקום... מאוד דחוף עם ברקסים לא ממש רצוי לשחק למישהו היה בעבר משהו כזה או שמע ויכול לומר לי מה הבעיה + -
הודעה אחרונה מאת DRS, -
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מה דעתכם על התקנת ממיר קטליטי חלופי במקום מקורי של היצרן. מה עלות פחות או יותר לממיר חלופי למזדה 97, המקורי עולה משהו קרוב ל 2000 שח
- 5 תגובות
- 875 צפיות
היי אני יתחיל בזה ששמתי לב שלמנהלים יש נטיעה לנעול תרדים כאלה אז אני מבקש אם אתם נועלים לפות תרשמו למה אם אתם אומרים חיפוש סבבה תנו לי דוגמא אחת ! כי לא ראיתי בחיים מספר למקום שמוכר בקליות שקופות וחיפשתי הרבה מאוד טוב אז נחזור לנושא של התרד... אני מחפש מקום שמוכר בקליות שקופות לרכב... ואם יש לכם אתר של שיפורים חיצונים אני אמשח לשמוע ראיתי באתר הזה http://extreme-tuning.net/picture/projectchip.htm שיש גוקים שמוסיפים כוח סוס יש כזה גם לפיגו 206 ? אם כן מה המחיר פחות או יותר ? וכמה כוחות סוס זה מוסיף ? תודה רבה על התשובות... נ.ב אני מאמין שעל זה אני ימצא בחיפוש אבל אני כבר שואל אז נישאל פה זה חוקי הוספת ג'וקים ? אם לא…
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עברתי כבר במס' פירוקיות, או שהחלק לא נימצא או שהמחיר הנדרש היה מופקע וזהה למחיר ידית חדשה, אבקש את עזרתכם במציאת ידית איתות במחיר הגיוני, שמא , מישהו כאן מכיר פרוקיות של פורד או מקום ניתן יהיה למצוא. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איביזה 2001 אמרו לי בחברה 3500 כולל הכל שווה ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מושיקו הנהג, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 964 צפיות
לאחרונה התגלה סדק בבלוק מנוע של קסאה דיזל (אטמוספרי) של בת דודה שלי. קיבלנו הצעת מחיר למנוע חלופי. ביום ראשון, כנראה, נלך למוסך. מה שמפחיד אותי זה כל נושא הרישוי של מנוע חדש. אני מבקש את עצתכם במה לבדוק ואיך אפשר לבדוק שהמנוע הזה חוקי ושאני לא יאכל חרא עם איזה טסט בעתיד. כמו כן כל עצה בכל נושא אחר שקשורה לבדיקת המנוע גם מבחינה מכנית או כל בחינה אחרת תתקבל בברכה. בתודה עומר.
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה אחת לכל בעלי ה VW למינים במיוחד גולף ובורה... יש לי חבר שהשבוע אני מקבל ממנו טלפון הוא אומר לי בוא יש לך אזעקה כמו שלי (MVP של רב בריח עם הביפר...) בוא תעזור לי לפתוח את האוטו הוא ננעל לי והאזעקה לא מגיבה. טוב אני מגיע לחניה עכשיו אני לא מבין אני בא מנסה לתפוח דלת משהו כלום לא נפתח הדלתות כאילו נעולות גם מבפנים מנסה מושך את הידית שמבתוך האוטו כלום הדלת לא נפתחת הצ'ופצ'יק של הדלת לא עולה ללמעלה כלום נעילה מרכזית לא עובדת. זה כאילו שהתקינו "נועל מכסה מנוע" בכל הדלתות... בבקשה תעזרו לי ואחרי שהתייעצתי עם עוד כמה אנשים ומתקיני מיגון לרכב אמרו לי שהם נתקלו גם בגולף בבעה כזאתי.. (אני נתקלתי בבורה בזה...).
הודעה אחרונה מאת george, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברשותי סיאט מלגה sxi ספורט 88" ,האם תוסף אינג"קטורים יכול להזיק?[בגלל שזה אוטו ישן בטח הצטבר לכלוך במיכל,ואני פוחד שהליכלוך יעלה למזרקים]אני מבקש רק ממי שבאמת יודע לענות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
רעש\צליל מנוע
מאת or213- 0 תגובות
- 846 צפיות
יש לי תהיה . כשאני נוסע בטורים נמוכים המנוע מגרגר יותר בגסות מאשר שנוסעים בטורים קצת יותר גבוהים , השאלה היא האם זה בגללש בטורים היותר גבוהים המנוע נושם יותר טוב ומפיק יותר מומנט כלומר מתאמץ פחות כדי להניע את האוטו ?! דרך אגב (קורולה אוטומט 98) הרעש תמיד היה כזה עוד כשהוא היה תינוקון כך שלא סביר שזה רעש מבלאי
הודעה אחרונה מאת or213, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
מדובר בסקודה אוקטביה 1.6 אוט' שנת 2000, שבה התעורר הצורך לנטרל את כרית האויר שמול הנוסע כדי להתקין מושב לתינוק. ספר הרכב מצהיר שיש אפשרות לנתק אבל לא מציין מה היא. מוסך מורשה הזמין את בעל הרכב לבוא ולבצע את הניטרול, אך הוא מחפש אופציה לנטרל ולהפעיל מחדש בעצמו כדי שהכרית תהיה שמישה בזמן שמושב התינוק אינו מותקן. בפורום סקודה בריטי קראתי שקיימת אופציה בתשלום למתג בתא הכפפות שעושה את העבודה, אבל אופציה זו לא הותקנה ברכב הנ"ל (הרכב הוא דגם מהשכרה ורמת האיבזור בו אינה המקסימלית). נאמר גם שקיימת אפשרות ביטול דרך המחשב. מישהו מכיר, יודע איך עושים את זה? האם אכן מדובר בהתחברות למחשב שאפשרית במוסך בלבד, או שיש איזו שהיא קומבינציה של פעולות נהג שעושה את זה? גם מידע על …
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
עצוב עד כמה שזה ישמע, אני הולך להעביר את הרכב שלי טסט בפעם הראשונה. כאילו, זאת לא הפעם הראשונה שהוא עובר טסט (הפעם ה12 לדעתי, אבל מי סופר?), אבל בדרך כלל פשוט היינו משאירים את הרכב למוסך, והוא היה עושה את הטסט בשבילנו, רק שהפעם זה פשוט לא מסתדר.. ולשאלות - 1. אני לוקח את הרישיון רכב החדש שקיבלתי בדואר, משלם אותו בבנק הדואר, ואז ניגש איתו לכל מכון טסטים שאני רוצה? 2. אני מתאר לעצמי שצריך לשלם גם על הטסט עצמו, במכון בדיקה.. כמה זה עולה? 3. מה קורה במהלך הבדיקה עצמה? הבוחן לוקח לי את האוטו, ומחזיר אותו אחרי הבדיקה, או שאני צריך לעבור בין כל התחנות שיש שם? ואיך בדיוק אני יודע לאן לנסוע עם הרכב? 4. הרישיון רכב שלי תקף עד ה 14 לחודש, שזה יום שבת, ואני מתכנן לג…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -