Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כבר שאלתי פעם אך לא מצאתי את ההודעה המקורית.

שמתי לב לכך כי לפעמים אני שומע את מנוע הסרבו זז כשאני לוחץ על בורר האויר למע' המיזוג חוץ/פנים ולפעמים שקט... לא שומע דבר.

אני חושד בבעיית מגעים.

שאלתי מופנית בעיקר למר רפי לין אך אשמח ואודה על כל עזרה.

אז כך, כיצד אני מגיע אל המנוע המדובר - אילו חלקים עליי לפרק וכיצד אזהה אותו.

המון תודות מראש.

פורסם

כדי לראות את פעולת דלת האויר חיצוני/פנים המופעלת ע"י מנוע הסרבו פעל כך:

בתוך תא הכפפות שבצד ימין יש פלסטיק הניתן לשליפה החוצה, הוצא אותו.

הפעל מנוע ומזגן ובלחיצת הכפתור פנים/חוץ ראה אם יש תזוזה של דלת (מצופה בחומר מבודד בז' צהבהב). כמו כן אתה אמור להרגיש את שינוי זרימת האויר אל חלל הרכב מתוך פתחי יציאת האויר.

בברכה - רפי לין

פורסם

ניסיתי ולא הייתה שום תזוזה מכל גוף שהוא.

שהכנסתי את ידיי היו שם זוג ממסרים שהיו חמים מאוד.

כשניסיתי לנתק אחד מהם הבחנתי כי נעלמה השליטה על עוצמת האויר שיוצא מן המזגן (כנראה בקרה למדחס).

איך אני ממשיך מכאן רפי?

המון תודה.

פורסם

לדעתי אין ברירה אלא לגשת למוסך מורשה פיאט המכיר הרכב כדי שיבדוק אם המע' פועלת.

אם התקלה הנה מנוע סרבו אז הוא די יקר ועבודת החלפתו קשה.

כתוב לי באיזה אזור אתה ולפי זה יתכן ואוכל לכוונך למוסך מתאים.

בברכה - רפי לין

פורסם

מראשון.

כן, די הבנתי שכנראה אצטרך ללכת למוסך אך רציתי לוודא כי בטרם עשות זאת אוכל לשלול כל אפשרות של בעיית מגעים.

תודה רבה.

פורסם

היי רפי אני מקבל בחום את עצתך.

יחד עם זאת, אני רוצה לשלול כל אפשרות של מגעים או ממסר תקול בטרם אכניס את הרכב למוסך.

שמתי לב שכאשר אני לוחץ על לחצן On/Off של המזגן אני אכן שומע רעש מיתוג באיזור תא הכפפות וכן הממסר ששולט על עוצמת המדחס עובד אך כאשר אני לוחץ על לחצן הבורר אויר אין כל רעש של מיתוג.

כפי שציינתי כבר, איזור הממסרים היה חם צמד ממסרים כאשר האחד שולט על עוצמת המדחס ועוד ממסר שלא הבחנתי כל שינוי בעת שהוצאתי אותו ממקומו ולכן אני די חושד בו כאחראי על מנוע הסרבו וחושד בו כתקול.

אנא, באם תוכל לאמר לי האם אני בכיוון ואיכן ברכב נמצא עוד ממסר כזה בכדי שאוכל להצליב בינהם וכן לציין כל פיוז הגנה אפשרי שקיים בשרשרת או נק' כאלו.

אין לי בעיה לשבת גם כל יום שישי מהבוקר לפרק את הפאנלים אך שיהיה לי קצת מידע מול מה אני מתמודד.

ושוב, המון תודה.

פורסם

2 הממסרים הנם ממסרי פקוד למאורר הפנימי שבתא הנוסעים. אחד מזין מתח להפעלת המאורר

באופן הרגיל והממסר השני להפעלת המאורר הפנימי גם כשמתג המאורר על מצב 0 (סגור) כשאתה לוחץ על לחצן המזגן להפעלתו (המאורר פועל המירות 1 למרות שהוא במצב כבוי).

אין קשר בין הממסרים ולמנוע הסרבו המדובר.

כדי לראות יותר טוב את הנעשה באותו אזור של מנוע הסרבו, פרק את הברגים המהדקים את תא הכפפות אל הדשבורד והוצא החוצה את כל פנים תא הכפפות.

בברכה - רפי לין

פורסם

הכן עשיתי זאת, הוצאתי ביום שישי האחרון את כל תא הכפפות החוצה.

האם בכדי להגיע אליו או אל המחברים שלו יש צורך לפרק את הלוח הקדמי (זה שעליו מצויי לוח הפיקוד על המזגן,רדיו וכו')?

פורסם

לא ולא, אין כל צורך לפרק את הקונסולה המרכזית שעליה יושבים מתגי הפעלת המזגן ופתחי האויר.

מנוע הסרבו לאויר צח נמצא בצד הימני ביותר של מע' האורור/מזוג מאחורי תא הכפפות והוא קרוב מאוד אל דופן ימנית של תא הנוסעים העטופה ברפוד. מנוע הסרבו מתחבר אל גוף מע' האורור/מזוג ע"י 3 ברגים קטנים עם ראש פיליפס והמרחק בינם להין הדופן קטן מאוד. אני בניתי לי מברג פיליפס (מס' 1) קצר מאוד וכך לאט לאט ובזהירות וכוח הייתי פותח את 3 הברגים ומחליף מנוע כזה. הוראת היצרן נותנות זמן לפעולה כזאת של כ 5 שעות. השימוש במברג המיוחד שבניתי וחתוך הרפוד של הדופן והרבה סבלנות גרמו לכך שהחלפתי מנוע סרבו כזה בערך בשעה אחת.

בברכה - רפי לין

פורסם

היי רפי,

אם הבנתי נכון, בערך במיקום המסומן בחץ?

אם לא, אני מצרף תמונה ריקה מסימונים ואשמח אם תוכל לסמן איכן.

תודה.

dashboard.JPG

dashboard_clear.JPG

פורסם

סימנת כמעט במדויק את המיקום וזה אפילו עוד יותר ימינה. דרך אגב, בתמונה שצרפת אין מנוע סרבו אלא ידית הזזה מכנית להפעלת תריס אויר צח כך שאני משער שזאת לא מכוניתך.

בברכה - רפי לין

פורסם
...בתמונה שצרפת אין מנוע סרבו אלא ידית הזזה מכנית להפעלת תריס אויר צח כך שאני משער שזאת לא מכוניתך.

בברכה - רפי לין

:-) אלוף.

אכן זוהי אינה מכוניתי. זו תמונה שמצאתי אתמול ב-Google.

או.קיי. תודה רבה בינתיים רפי, אני אגש לפרק לי קצת ולבדוק.

אל תחשוב שזה נגמר כאן, וודאי יתעוררו שאלות נוספות.

בכול אופן, נראה לי כבר כעת כי אם לא אמצא משהו שיעורר בי חשד אגש עם הרכב למוסך שיטפלו בו

המקצוענים.

תודה.

• תוכן חדש...