טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,309 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 966 צפיות
האם אפשר לחבר למנוע 1600 קרבורטור טורבו??? אני מדבר ספציפית על פורד סיירה שנת 88! אם כן מה תווך המחירים ואיפה עושים דברים כאלה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש מקום שמוכר או יכול להשיג לוח שעונים לבן או כסוף (כמו בתמונה) http://memimage.cardomain.com/member_images/3/web/447000-447999/447048_6_full.jpg לפיאט בראבו כתובת טלפון,מה שיש...
הודעה אחרונה מאת twhyman, -
- 3 תגובות
- 940 צפיות
הגלגלים האחוריים אצלי לפי העין במצב של פלוס במיוחד הגלגל הימיני הלכתי לכיוון פרונט ואמרו לי שהגלגלים תקינים והכל יושב כמו שצריך .. אבל שמסתכלים רואים את זה בבירור בכל ההונדות שראיתי עד היום עם צמיג 205 רואים בצורה משמעותית את המינוס בגלגלים , כלומר אם מסתכלים מאחורי האוטו אז הגלגלים בצורה כזאת : \ / ואצלי | | במקרה הטוב , ובמקרה הלא טוב / | נטייה ממש ממש קטנה אם מסתכלים בעין חדה חשוב לציין שהאוטו עבר בעבר תאונה והגלגל הימיני אחורי ספג מכה קשה ההגה ישר פלס ,אין רעידות אין אכילה והכל נראה בסדר במחשב מה אני יכול לעשות בעניין הזה ??
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 834 צפיות
רצוי owner manual service manual כל דבר יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
שלום חברים. קניתי את האוטו שבכותרת, ויש לי 2 תיקונים קלים לעשות בו: 1. המראה הימנית שבורה, וקניתי היום מראה ימנית במחסן חלפים לפי המלצת אחד מהחברים בפורום ב-365 ש"ח. עכשיו אני רק צריך פחח שירכיב לי אותה. 2. המגן הקדמי שבור, וקיבלתי היום במוסך מזדה הצעת מחיר: מגן קדמי ב-310 ש"ח, צביעת המגן 300 ש"ח, פירוק הישן והרכבת החדש - 180 ש"ח (כל המחירים לא כוללים מע"מ). 3. המוסכניק הציע לי לעשות טיפול לאוטו ב-1400 ש"ח + מע"מ, הוא אומר שכדאי לעשות טיפול לאוטו כשקונים (אין ספר טיפולים במוסך הקודם - אין שם מחשב בכלל). מה דעתכם לגבי הצעת המחיר בסעיף 2? אפשר להשיג בפחות? ומה דעתכם לגבי סעיף 3?
הודעה אחרונה מאת Clarion Man, -
- 3 תגובות
- 873 צפיות
מחפש כיסויים איכותיים שיהיו גם נוחים למושבים שאיבדו מהנוחות שלהם , מה כדאי ? האם מושב ביצים כזה(בצבע כחול) באמת מוסיף נוחות ?האם משענת של ד"ר גב? מה הכי כדאי? ישנם גם כיסויים כאלה עם ספוג בצדדים שלהם, נראה נוח, האם זה באמת נוח ואוחז?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום הרכב הוא פג'ו 306, SR שנת 95. קיימות אצלי מספר בעיות בפנסים האחוריים (בלבד), שלדעתי נגרמות ע"י בעייה מרכזית אחת, שאותה אני לא מוצא: 1. כאשר האורות הרגילים דולקים, פנס ימין דולק מעט יותר חזק משמאל (לא נורות שרופות). 2. כאשר אני מפעיל וינקרים, נוצר אפקט 'דיסקו': כל הנורות (דרך, ברקס, רוורס) מתעמעמות לפי קצב הוינקר, כאשר לא משנה איזה צד מאותת, אבל - כאשר אני מאותת לצד שמאל, אורות דרך שמאל יעומעמו יותר מאשר כאשר אני מואתת לצד ימין. על כל שאר הנורות אין השפעה לאיזה צד אני מאותת והן מתעמעמות תמיד באותו האופן. 3. כאשר אני משלב לרוורס (כאשר אורות דרך דלוקים), נדלק אור רוורס (קיימת נורה בכל אחד מהפנסים אם רלוונטי) ותוך כדי אורות הדרך…
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 1 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן חברים. אחרי חודש שהחלפתי מנוע עשיתי בדיקת מחשב אצל גיא פרילינג,כל החישניים תקינים חוץ מהחיישן למדה שלא מראה סינגל בכלל,אולי בגלל זה יש לי באק פיריים חזקים כל פעם שאני עוזב את הגז רציתי לדעת אם זה חשוב להחליף את החיישן הזה ומה תפקידו העיקרי. אני מעדיף למשוך את זה כי אחרי בירור קצר אצל גאן חיישן כזה עולה 700 שח רצתי לדעת גם אם מישהו יודע אולי החיישן של ה8V יתאים גם ל 16V וככה אני יכול לחסוך הרבה כסף. מה עושים
מגנזיום ומידות.
מאת 620SI-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם...... רציתי לדעת אם מגנזיום של פזו 206 יכול להתאים למאזדה 323? אתם יכולים לענות לי ככה או שאני צריך לתת עוד פרטים? תודה
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
הממסרת בוולו 144 היא 'WB35 שאלתי היא: האם קרטר שמן מתפרק? והיכן הפילטר?
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יכול להמליץ לי על צמיגים אחוריים במידה 16\50\225 להונדה S2000. אני לא מחפש אחיזה היסטרית. אם תוכלו להמליץ גם על מקומות טובים לרכישה אני אודה לכם מאוד. בתודה מראש רוני
-
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה זה עושה בדיוק לטורבו חוץ מה רעש היפה ששומעים שעוזבים את הגז ואיך זה עובד בדיוק , כמה עולה תודה מראש
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.carbytes.com/DashMat.php שווה משהו? או סתאם ערסי?
הודעה אחרונה מאת Leon, -
- 2 תגובות
- 979 צפיות
שלום לכולם!!! יש לי מיני מיינור שנת 82 אוטומטית, עשיתי טיפול כללי במנוע ועכשיו אני בבעיה אחרת, הגיר שלי לא עובד, מה עליי לעשות: 1. אם אני מחליף גיר אני לא יודע אם הוא תקין וזה יכול לגרום להרבה בזבוז כסף. 2. האם ישנה אפשרות להחילף את הגיר האוטומת שלי לגיר רגיל(שנת 82)? 3. אם אני מחליף את כל המנוע למנוע של מטרו עם גיר רגיל, איך אני מבקש אישור על כך, במשרד הרישוי לא רוצים לתת לי, מה עושים? בבקשה תעזרו לי כי אני "תקוע" עם הרכב אחרי הוצאה כספית גדולה ועדין לא נוסע . תודה מראש, שלומי
הודעה אחרונה מאת shlomikakon, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שותה הרבה דלק ..אני לא מבין ..ליטר 1 בערך 2 קילומטר...מה אפשר לעשות ? לתקן אותו ? הזרקה משהו כזה ?
הודעה אחרונה מאת taxxl, -
-
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש מוסך לסוזוקי סמוראי באזור הצפון(עדיף אזור הקריות/חיפה).. לא הצלחתי לאתר שום מוסך כזה לעזאזל.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת fireman, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם. שאלה שקצת מטרידה אותי מה הסיבה לכך שרכב עם מנוע בוקסר נחשב לשתיין דלק? (לדוג' סובארו או חיפושית) האם זו צורת המנוע או גורם אחר או שזה בכלל לא נכון ואין הבדל? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 892 צפיות
שלום, אז אחרי שמלאתי בתחנה שאנשים פה אמרו לי שהם יודעים ממקור ראשון שבמקום דלק הם שמים מים שמן וכו' החלטתי לשאוב את הדלק מהמיכל. רציתי על הדרך להוציא גם את מעט הדלק שנשאר בתחתית המיכל כדי שיצאו איתו לפחות חלק מהמשקעים שיש במיכל (בכ"ז מכונית מלפני עשור) בתודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה... למערכת אזעקה שהייתה באוטו (GP מסריחה) שבקה חיים לאחר שהמנוע עבר טיפול במים (עכשיו אני יודע שמים ואזעקה לא הולכים יחדיו) ... בירורים, התייעצויות וכו' הובילו למערכת אזעקה מסוג GUARD 635 LS עם ביפר (ממש כמו המערכת של "מולטילוק"). המערכת הורכבה היום בהצלחה אך מה שעברנו כדי לנקות את הרכב היה סיוט... התוצאה לפניכם בתמונה. מוסר השכל קטן - תעמדו על ראש המתקינים (למי שעוד לא עושה זאת) ותראו שלא דוחפים לכם חיווט מיותר לאוטו! נ.ב המקום שבו הרכבתי את האזעקה הוא "מילניום-אוטוספורט" שנמצא ליד ת. הדלק אלון בביל"ו סנטר. באם הינכם מעוניינם בשיפורים, הרכבת אזעקות, דיבוריות (" אורנג'") טלפון: 08-9419555, בחור בשם תומר הרכיב לי את המערכת בהמון אה…
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. מישהו יודע / מכיר פירוקיה באיזור ירושלים? תודה! ***אזהרה מראש*** בלי ציניות לגבי פירוקיות מעבר לקו הירוק.
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האוטו במצב קשה מבחינת פחחות ממש בלתי נסבל. אני מעוניין שהוא יעבור צבע מחדש: 1. בסביבות כמה זה אמור לעלות? 2. האם זה יעורר בעיות במכירה (יש לזכור שהצבע עכשיו במצב אנוש וגם כל מיני מכות קטנות ומצעבנות בפח.
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המנוע הנ"ל אינו תקין ברכבי ומחירו יקר,בסביבות ה-800 ש"ח,לא כולל עבודה. לא הצלחתי למצוא מידע עליו בספר ההיינס של רכבי,ורציתי לדעת האם מישהו יודע מה רמת הקושי של פירוקו,על מנת שאשיג מנוע כזה מפירוקיה כלשהי ואחליפו עם המנוע התקול. תודה מראש,נתי.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש רכבים שיבואו בגירסה עם ובלי הגה כח. (למשל וולו 144 DELUX שנת 1974) האם הוספת הגה כח היא שינוי מבנה? איך אי פעם יאמתו שזה לא הגהכח מקורי?
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה הקשר וההגדרה של: סל"ד, מומנט, קג"מ וכח סוס? אני מבין שהם איכשהו קשורים אבל מה קודם למה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הלך הגיר בוולבו..נמאס לו לסוע, אז הוא התחיל ללכת.. עכשיו, החלפה בלבד עולה 600-700 ש"ח ויש לי בחצר גרוטאה שהגיר שלה אמור להיות טוב. השאלות הן: 1-האם אני יכול לפרק את הגיר מהגרוטאה בעצמי(ביחד עם חבר)? 2-האם גיר של שנת 82(מנוע B20) יתאים לשנת 76(B21)? עוד שאלות בהמשך.. תודה מראש..
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. יש במתלה האחורי רעש חריקה. בבדיקה לא מקצועית שערכתי. כששכבתי מתחת לרכב: אז כשיש תנודות החריקה מופיעה מהציר פיתול הרוכבי בחיכוך עם גומייה שמחוברת לכמו עמוד קצר שמחובר לאזור הקפיץ. השפרצתי wd 40 לא עזר. גריז לא עזר.אולי הגומייה יבשה. האם למשהו יש פתרון? אולי וזלין?
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
*** הכותרת נערכה. קרא את כללי הפורום **** טוב ככה דייהו רייסר עשו לה ראש מנוע במוסך מורשה של דייהו .. מאז הטיפול רק בעיות : ***נזילה של שמן שלפי מה שראיתי יוצאת ממש מעל הבלוק באטם... רציתי לשאול אם יכול להיות שהראש מחוזק אבל האטם לא יושב נכון? או שלא צריך להיות גאון ופשוט לא עשו חיזוק מספיק חזק?? שאלה שניה שזה יותר יעוץ .. לראש מנוע מחובר המפלג שממנו יוצאים חוטי ההצתה... יש מזלג ובורג עליו כשמשחררים את הבורג המזלג משתחרר (אפשר להוציא את המפלג כולו גם) וכשהוא משתחרר אפשר לסובב/לכוון אותו (את המפלג)... הקטע הוא אם אני מסובב אותו מעט לכיוון "צפון" הפתיחה של האוטו משתפרת מאוד יש ממש מכה של גז התחלתית אבל בסל"ד גבוהה יש מן …
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לאחרונה אני מחפש זוג צמיגים אחוריים חדשים בגודל 12". הוצעו לי מבחר צמיגים באזור המחירים של 200 ש"ח לצמיג. וזה היה לי יקר מדיי אז הלכתי לאנטון. הדגם היחידי שהיה לו להציע לי זה של GT. המחיר - 150 ש"ח לצמיג. כלומר חסכון של 100 ש"ח (זה המון כסף בשבילי) לזוג. האם GT היא חברת צמיגים טובה? בואו נזכור שמדובר בסובארו ג'אסטי 1000 שלא תעבור את ה-100 קמ"ש. ושאלו צמיגים אחוריים ולא המנווטים הקדמיים. בברכה,
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני לא כל כך מבין בסוגייה זאת ולכן אשמח לקבל כאן דעות מקצועיות נאמר ע"י מכונאי לשעבר שאם אני יכניס את התוסף דלק ישירות למסנן דלק אני יקבל ניקוי חזק יותר של המזרקים האם זה נשמע לכם הגיוני ? האם מישהו ניסה זאת פעם ? האם זה יכול להזיק למערכת ? תודה
הודעה אחרונה מאת amore, -
- 1 תגובות
- 938 צפיות
מישהו מכיר במקרה אלפא 145 שעומדת לפירוק איפשהו? אני זוכק שהייתה כאן אחת למכירה לחלקים בפורום קנייה ומכירה, מישהו יודע איפה היא היום ויכול לעזור לי? אפשרי גם אלפא 146 למרות שלא כל החלקים זהים- אני מכיר את ה-146 הירוקה שעומדת בכביש אזור, אז חסכתי לכם אחת. בתודה מראש, איתי
הודעה אחרונה מאת רפי לין,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,708 אורחים (הצג רשימה מלאה)