טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא חייב להיות מורשה צ'מפיון צריך אמין וידע סיאט ( הרכב הוא סיאט איביזה 95 / 1400 ) יש כמה דברים לסדר ( מנוע מגבים כנראה נמאס לו , בלמים לבדוק , מנוע מאבד מים כאלה , בדיקת סקאנר לא תזיק ) המלצות מניסיון יתקבלו בברכה . עפר.
הודעה אחרונה מאת crock, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
יצאתי ממנה, ולאחר מכן, האוטו התחיל לרעוד. בטורים גבוהים 1.5 סל"ד ומעלה, הוא כבר לא רועד. מה אתם אומרים ? זה חוטי הצתה שנרטבו ? נזק למחשב ? או שאני סתם דואג, ומחר בבוקר אני אניע בסבבה ?
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכשתי לאחרונה פיאט פונטו 55S שנת 95 יש לי מספר שאלות 1. מוסך מומלץ באיזור תל אביב. 2. האם למכונית יש הזרקת דלק או קרבורטור. 3. איזה סוג דלק משתמשים 4. מקום מומלץ לתיקון אזעקה. תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש מקום טוב כדי לבצע כיוון פרונט. אשמח לקבל המלצות למכונים בבאר שבע. בתודה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת Ofer Dotan, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פיאט פונטו ואני רוצה לשים באוטו אנטי פריז יש לי מיכל של אנטי פריז כתוב עליו שהוא לכלי רכב ולטרקטורים השאלה אם הוא מתאים כתוב שצריך לערבב אותו ביחס של 25% - 50% איך אני יודע כמה ליטר יש ברדיאטור??
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
החלפתי היום את 2 הדודים של הפונטו שלי (על הרכב היו המקוריים והם היו רקובים). זה עלה לי 500 שקל. נראה לכם הגיוני ? שחטו אותי ? יצאתי בזול ?
הודעה אחרונה מאת tkamin, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
בהנחה שזו הבעיה שלי , מה לעשות כדי לפתור אותה? פיאט טמפרה קרבורטור.
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני כמה ימים נשפך חלב בתא המטען של האוטו שלי, הדבר התגלה רק למחרת ע"י ריח מאוד (!!!) לתי נסבל בכל האוטו, לא יכולתי להכנס אליו בלי מסכת חמצן, התחלתי לרחרח וגיליתי שהמקור הוא בתא המטען עקב חלב שנשפך שם, הדבר התגלה אחרי זמן לא מועט כי לא אני שמתי שם את החלב... בכל אופן, הורדתי את הריפוד מצא המטען, וכיבסתי אותו ידנית פעמיים ועדיין(!) יש ריח רע ממנו, אומנם הרבה פחות חזק רציתי לשאול איזה שיטות יש להוריד לגמרי את הריח הנל, ובאיזה חומרים להשתמש (אם כבר השקעתי והורדתי את הריפוד לגמרי אז רצוי שגם החומרים יבשמו לי את הריפוד)... תודה רבה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת morpheus1234, -
יש לי פיג'ו 205 שנת 90 .... כשאני מעביר מהילוך ראשון לשני יש חריקה של הגיר מה שגורם להאטה של האוטו זה קורה בדרך כלל כשהטורים גבוהים... אם מישהו יודע מה הסיבה ואם אפשר לטפל בזה אני אשמח
הודעה אחרונה מאת BMW_10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 746 צפיות
ברשותי ניסאן אלמרה פרפקט 2003. לפני מספר שבועות התחילו להישמע רעשים (חריקות) כנראה מהבולמים כאשר נוסעים בבוקר או בלילה כשקר על במפרים. המוסך טוען שלא מכיר את התופעה ולא ממש יודע איך להתמודד. האם מישהו מכיר או שמע על התופעה בניסאן בת שנה?
הודעה אחרונה מאת zadkani, -
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
רכב רגיל, מנוע רגיל (אטמוספירי) - שמוסיפים לו טורבו - האם הוא חייב אישור לכך? האם יש ברשיון הרכב סעיף ברכבים בעלי טורבו שמציין כי ברכב יש טורבו?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 5 תגובות
- 922 צפיות
חברים, רציתי לדעת , אם אני מחליף גודל גאנ'ט ( למשל: מ14' ל 17' ) , אני צריך גם להחליף את הדיסקה שיש עליה את הברגים שמחזיקים את הגלגל. ( בגלל שהמרווח בין החורים של הברגים בגא'נט , גדל )????
הודעה אחרונה מאת orenyoyo, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אונו 1.3.(89) קרבו'.בזמן האחרון תהיתי לעצמי אם זה בגלל המזג האוויר הקר, או שמשהו אצלי באוטו לא תקין? הרכב קצת מקרטע לי בזמן שאני מדביק דוושה לרצפה ובהילוכים גבוהים, וכמובן שאני שם לב לחום המנוע זאת אומרת שהמד מראה לי שהחום בין הרבע לחצי בערך שבקיץ במצב כזה האוטו היה נוסע לי חלק. ברגע שאני מפעיל צ'וק זה לא קיים, אבל כמובן שזה לא סביר שאני ייסע כל הזמן על צ'וק, אז אני כבר לא יודע מה לחשוב, בימים קרים כמו שעכשיו תוך כמה זמן אמור הרכב להגיע לטמפ' עבודה בנסיעה עדינה? או שבכלל יש אצלי בעיה, והבעיה לא קשורה ישירות למזג האוויר...... אגב, קיימת הסבירות שזה בגלל שאני ממלא אוקטן 95 עם התוסף, במקום 96 שזה בעצם הוראות יצרן שאני אמור למלא, האם זה משמעותי במידה כ"כ רבה???…
הודעה אחרונה מאת asi08, -
שטיפה ידנית
מאת צחי 22- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הייתי מעוניין לדעת על מקומות לשטיפת רכב בהם מבצעים שטיפה ידנית בצורה איכותית עד כמה שניתן לבקש ממכון שטיפה וכמובן בלי להעביר מטאטא עם סבון על הרכב בתודה מראש צחי
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
מישהו יכול להסביר לי איך ומה אני אמור לעשות כדי לשים ג'אנטים בעלי חתך נמוך באוטו שלי, לאן ללכת איפה לבדוק אם אני יכול וכמה זה יעלה כל העסק, הצמיגים עצמם והג'אנטים..? יש לי ניסאן אלמרה 15".
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
גומיות לחלונות
מאת maier- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש אתר ,חנות,שניתן ליקנות גומיות לחלונות לפורד אסקורט mk2 ירון
הודעה אחרונה מאת maier, -
- 2 תגובות
- 877 צפיות
לאחר חיפושים מצאתי רק 3 תוצאות http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=137072 עכשיו יש 2 בעיות אז ככה: בפיאט אונו השפריצר שמשפריץ מים מאחורה פשוט לא משפירץ (נשמע רע ) אי שומע רעש שהמשאבה עובדת אבל לא יוצא מים (וכמובן שיש מים במיכל מים), מאיפה הצינור עובר? איך אפשר לתקן? בעעיה 2 בפיאט טיפו השפריצר מקדימה (2 או 3 מתזים באחד) לא משפריץ לפי דעתי זה סתום מה עושים? הצתברה אבנית??
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הייי-ושבת שלום!! מזה חודשים כעוקב אחר האתר אז-עורכי האתר כה לחיי!! והנה גם אני נכנס ורושם אז השקיטו ושימעו- הרבה כותבים רשמו על שלאחר בדיקות רכב ממוחשב וקניתו התגלו תקלות ברכב ועוד יותר מזה הוצאו נורות החיווי המתריעות אודות תקלות אלו.... כהמלצת השף היום אוכל רק לומר שגם באם פתחנו את מתג ההנעה וראינו שכל הנוריות -מנוע גיר כריות אוויר מערכת בלימה ממוחשבת דולקות ובעת ההנעה כבות זה עדיין לא אומר כדבר וחצי דבר אודות תקינות המערכות כי... נתקלתי במעבדה בחיבור הנוריות לקו נורת הטעינה למשל כך ש בעת הנעה תדלק נורת החיווי של המערכת התקולה ומיד תכבה!!! אי לכך תמיד ובמיוחד בארצנו יש לגשת טרם הקניה למוסך המתעסק אם מערכות מיחשוב -וזה לא בקטע פרסומי כי יש הרבה היו…
הודעה אחרונה מאת neon12, -
-
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום , היום הבחנתי בנזילה מצינור הדלק , הנזילה נמצאת 10ס"מ לפני הכניסה למע ההזרקה. יש לציין כי הנזילה איננה מחיבורים אלא מדפנות הצינור(אחד מהם) ומטפטפת רק כאשר הרכב מונע - כשיש לחץ. קצב של טיפה ל-7-8 שניות על סל"ד של 2000... הגעתי למוסך מורשה ברחובות שם המחסנאי טען שאף פעם לא הזמינו כזה בישראל וצריך לפנות לחו"ל.שם בסוף הפנו אותי למורשה אחר באשדוד שם הזמנתי זוג שעולה שימו לב : 409 ש"ח לזוג חדש (צינורות). לשאלותיי : - האם הביצועים נפגעו קשות עקב כך ? כי לא הרגשתי בבעיה חוץ מטיפטוף... -האם המחיר נראה מוגזם מדיי? כמובן שללא הרכבה , את זה אני הולך לעשות.... משהו שקצת פחות קשור ,אם אני רוצה לחבר ווסת דלק , איפה הוא אמור לבוא? יש 2 צינורות כל אחד הולך לפינה אחר…
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 11 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
כשיש אדים על החלון צריך חימום או קירור? בתודה לעזרים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום הבעיה שלי כזאת כשאני עומד בניוטרל אז הטוריםשל האוטו יחסית גבוהים בערך 2000RPM ולפעמים זה בסדר עלחצי אלף וזה משחק עם הטורים יש למישהו מושג למה זה ככה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 4 תגובות
- 769 צפיות
שלום לכולם יש לי פונטו טורבו GT שנת 95 ולאחרונה יש לי רעשים מוזרים בזמן נהיגה איטית מכיוון מכסה המנוע. האם יש למישהוא רעיון לסיבה? ובעיה נוספת היא שיש רעש נוסף של חריקות בכל פעם שאני מסובבת את ההגה שמאלה לפניה חדה . ושאלה אחרונה בקשר להחלפת ה -Timing .... כל כמה ק"מ צריך להחליף והאם לעשות זאת במוסך מורשה בלבד? תודה מראש
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש רכבים שהמד הוא דיגיטלי וניתן לראות רק עם התנעת הרכב. כידוע, מד רגיל שאינו דיגיטלי ניתן לזיוף ולמשחק ע"י בעלי מקצוע שעוסקים בתחום. השאלה אם למשל מצאתי רכב בן 7 שנים עם קילומטראז' 26 אלף ק"מ ומד דיגיטלי אבל הנהג אדם מבוגר עם פירוט טיפולים ממוסך מורשה האם יש סכנה פה שמישהו שיחק בקילומטרים ?
- 7 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בבעלותי 106 ראלי דור ראשון שנת 96 יפה ואופה, קיבלתי הצעה לריקון מוחלט של הדוד מבלי להסירו אבל רציתי יעוץ לפני המעשה כגון מהן ההשלכות של המעשה (חסרונות יתרונות) בנוסף לכך בחלק מהרכבים החיישן למדה נימצא בממיר האם גם אצלי? דבר אחרון הבנתי שיש שינויים בקומפרסיה של האוטו זה נכון? אם כן לטובה רעה?
הודעה אחרונה מאת roy_tong_tong, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי גולף 92 1.8 אוטומטית+הגה כוח בדרך חזרה הייתי עם חברים ושמתי לב שהאוטו נוטה לי לימין , אני רגיל להחזיק את ההגה ולהחזיק תאוטו (תאוטו = את האוטו) ישר אז הפעם עזבתי וממש האוטו משך ימינה תוך זמן קצר כבר הייתי בנתיב השני (הייתי בשמאלי) ולא לא היו מכוניות בכביש ממה יכולה לנבוע הבעיה ? , לפני שלושה שבועות ככה אמא שלי נכנסה במדרכה ועיקמה תג'נט (תג'אנט = את הג'אנט)הקדמי ימיני אבל הלכתי וסידרו אותו בדקתי אוויר בגלגלים והכל בסדר מה יכולה להיות הבעייה ? תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בשעה טובה רכשתי פיג'ו 206 xt 1600 אוט'.. אני רוצה לעשות מספר שינויים ואיבזור : 1. אני רוצה להוסיף ספויילר אורגינל של פיג'ו 2.להחליף בקליות לשקופות (פנסים שקופים) 3.האם אני יכול לצבוע את הפגוש והפנלים של הדלתות באותו צבע? (האוטו כסוף הפנלים והפגוש שחורים) ואם כן, איפה אני יכול לעשות את זה וכמה זה עולה.. והשאלה העיקרית שלי היא האם למישהו יש מושג האם אני יכול לעשות את כל אלה במוסך המרכזי של פיג'ו בבני ברק? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Psycho Puncko, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
*** הכותרת נערכה. זה שהפיאט שייכת לשכנה לא ממש קשור לדיון *** היום בבוקר היא לא הצליחה להניעה וביקשה את עזרתי ,כמו שאמרו החברה באחד השרשורים על שלוליות כנראה שגם לה קרה אותו דבר ובאמת אחרי יבוש הפלאגים והמפלג וניקוי עם ספריי מגעים הבעיה נפתרה. עכשיו בערב הנעתי את הרכב לבדוק שהכל בסדר וגיליתי בעיה חדשה ,כאשר המנוע קר ומניעים אותו אז כשעוזבים את הגז והטורים יורדים ל800 סיבובים בערך המנוע נכבה. הבעיה לדעתי בקרבורטור אך לא עליתי בדיוק מהי. עם יש למישהו רעיון אשמח לקבל עצות.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
שקע דיאגנוזה
מאת punto_S- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני יודע שכבר דיברתי על זה אבל אני לא בטוח שנתנו לי את התשובה הנכונה, האם מישהו יודע היכן נמצא שקע הדיאגנוזה בפיאט פונטו???
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התפוצץ לי מנוע ב 90,000 ק"מ. מישהו שמע על בעיה דומה? הרכב אוטומטי יד ראשונה, בנסיעה שיגרתית מהירות של כ 70 קמ"ש. טלטל עף החוצה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה למומחים הבנתי שזה עוזר בצריכת דלק אבל לא הבנתי את אופן הפעולה נלקח מכאן: http://www.ecotekplc.com הרמן
הודעה אחרונה מאת lev_p, -
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 998 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פאר האורה
- שלמה.נ.
- eladts
- seat2005
- Avia
- Step
- FROGIE
- Shai.sku
- malcishua
- Camaro 92
- adir10
- Mega