רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום ניגשתי למוסך בו טופל רכבי על ידי האדם שממנו קניתי את הרכב כאשר רציתי לשאול איזה טיפולים נעשו לרכב בעל המוסך אמר לי שהוא אינו יכול להגיד לי את המידע הזה השאלה שלי: למה הוא לא יכול להגיד לי הרי האוטו כעת שלי אז זכותי לדעת מה נעשה לאוטו
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
Dodge Viper
מאת Miata- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלתי הי כזאת, למה לא מייבאים דודג' וויפר לישראל זה אותו משהו בן **** ראינו למבורגיני, ראינו פרארי, חאלאס תאמת אני הייתי מעדיף את הדודג', האוטו הזה לפחות מציאותי ודיי מגניב ודווקא אתם יודעים מה הוא לא כזה יקר אני בעת לחתום עצומה ליבוא רשמי של דודג'ים לארץ מי בעדי?
הודעה אחרונה מאת חולה~הגה, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עלות הרכב ההיברידי גבוהה מאד בגלל החידוש הטכנולוגי. לכן, כדי לעודד רכישת רכב כזה כחלופה לרכב בנזין או דיזל וכחלק ממדיניות הממשלה לעודד שימור איכות הסביבה וצמצום בזיהום אוויר, הוחלט להפחית את מס הקניה כעל סוג רכב זה. מתוך NRG: http://www.nrg.co.il/online/16/ART/749/016.html
הודעה אחרונה מאת mordy, -
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נהג ישראלי עשוי להיות נהג מבחן בקבוצת ג'ורדן בפורמולה 1. הדובר בחנוך ניסני, נהג בן 41 שגר בהונגריה וזכה לשבת היום במכונית של ג'ורדן פורד EJ14. ע"פ הידוע ל-ONE הוא יקבל הזדמנות לבחון את המכונית לפני מירוץ סילברסטון, בריטניה, באמצע חודש יולי. לכתבה המלאה.. http://www.one.co.il/next.asp?id=50993&Bz=14
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 23 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איזה קבוצת ראלי ונהגים אתם אוהדים ב-WRC? אני אישית... סובארו ופטר סולברג הנורווגי (מת על נורוגיה )
הודעה אחרונה מאת דייויד, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נצפתה יונדאי גטס כסופה של אלדן כאשר היא עוצרת נהגים ובתוכה שוטר תנועה במדים, כביש 40 בין קריית גת לבאר שבע! הזהרו..
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
פיג'ו 1007 1 2 3
מאת LotusElise-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
יצרן רכב צריך ביצים גדולות בשביל להציא רכב עם דלתות הזזה.
הודעה אחרונה מאת VW RaCiNg, -
-
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום בבוקר קיבלתי טלפון מצחיק... "אל תיכנס לצהלה. המשטרה מחפשת אוטו צהוב ולבן". מתברר שבזמן האחרון היו 2 מכוניות שעשו בלאגן בשכונה עם המכוניות. אחת מהם היא לבנה, כניראה ראלי דור ראשון. השנייה צהובה. או פונטו HGT, או איביזה, כניראה איביזה. יש לנו באזור כ 5 איביזות ספורטיביות. 4 טורבו, ואחת אני. מתוך 4 טורבו - 2 אני חושב שהן צהובות. המתנדבים למשמר האזרחי בצהלה דיברו עם כמה חברים שלי ושאלו אם הם מכירים רכב צהוב שעושה בלאגן או רכב לבן קטן. את הלבן נעזוב כי לא איכפת לי ממנו. בקשר לצהוב... המתנדב טוען שישנם אנשים שמוכנים להעיד בשבועה שראו את האוטו מתפרע, ושחלק מאותם האנשים אפילו טוענים שהם יכולים לזהות את אותו הבן אדם. אני לא דואג מכמה סיבות. קודם …
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 0 תגובות
- 986 צפיות
תוך זמן שיא של שבוע פחות יום השלימה היוע"מ לועדת הכלכלה של הכנסת, עו"ד אתי בנדלר, את מלאכת הכנת הצעת החוק להצבעה ראשונה במליאה. אלא שיו"ר הכנסת נכנע לטענת נציגי המפלגות הדתיות כי ביום ג' � בו נוהגים חכי"ם רבים להעדר מהמליאה, אין להעלות ללא תאום מראש הצעות חוק "קונטראוורסליות" � הניצבות בניגוד לעקרון שמירת השבת. באחרונה החל מיסוד הספורט המוטורי להכנס להילוך גבוה כיאות למרוצי רכב, ומאז חברו יו"ר ועדת הכלכלה שאול שמחון (עבודה מימד) ומנהלת הועדה לאה ורן לח"כ אהוד הרצאבי (שינוי), התנהלו הדברים בקצב מסחרר. כפי שצפינו כאן לראשונה הפך ה - 23 ביוני לתאריך מפתח בהליכי מיסוד הספורט, כשתוך כשעה וחצי הוזנו כל סעיפי הצעת החוק הממשלתית ('חוק הנהיגה הספורטיבית'), אל תוך פלטפורמת 'ח…
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עד שמונה וחצי. רוני
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קראתי בעיון את כל ספר הרכב של C5-ה שלי. לאחר מכן התחלתי לקרוא את הספר באנגלית, שניתן לי לאחר שביקשתי במפורש, ושם גיליתי המון דברים שמשום מה לא מצאו לנכון לתרגם בגרסה העברית. לדוגמא: אורות הרכב נדלקים לא רק בחושך אלא גם כשהמגבים פועלים זמן מסויים. דבר מצויין, שאילו היה קורה לי באור יום, הייתי בטוח שיש לי קצר. אפשרות הנעילה האוטומטית של הדלתות בזמן נסיעה לא מצויינת כלל בגרסה העברית וכך גם כיוון מראת הנוסע בנסיעה לאחור. פשוט מדהים ומבזה. זו הסיבה שאין מה לקרוא חוברות הפעלה בעברית ולא רק בנושא רכבים. מישהו מחליט מה אנחנו צריכים וראויים לדעת וזה מגעיל ולא הוגן. מי אחראי על כל הנושא הפרוץ הזה?
הודעה אחרונה מאת shahar75, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מקווה שזה הפורום הנכון. לפני חודש קיבלתי דו"ח ממשטרת ראשל"צ ואיבדתי אותו. יש למישהו מושג אם אני יכול לשלם אותו ללא הספח? ואם כן, איך? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
*אני כותב זאת בשביל חבר* חברי נהג צעיר ואבא שלו קיבל קנס של 1000 ש"ח על מעבר באור אדום. הוא רוצה לקחת זאת עליו בגלל שחלק מהמקצוע של אביו קשור בנהיגה על משאית והוא לא רוצה שזה ישלל. אם כך האם ישנה שלילה לנהג צעיר על רמזור אדום? או שזה רק קנס ו10 נק'? כמו-כן הוא לא קיבל צילום של העבירה , הוא יכול לדרוש צילום כזה? תודה לכולם. * הפעלתי את החיפוש אך לא מצאתי תשובות לשאלות.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
סוזוקי X90? היום היתי ברמת אביב וראיתי שם סוזוקי X90 בצבע סגול, זה ג'יפ כזה קטן סגנון הראב 4. למישהו יש עוד פרטים?
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 8 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
אז ככה. אישה נותנת רורס נכנסת די חזק ברכב חונה. לצערי הרכב הוא של ידיד. התוצאה של התאונה פגוש אחורי פגיעה חזקה, מכסה תא מטען ופנס אחורי גם כן. האישה בלי לחשוב פעמיים מכניסה לראשון וטסה מהמקום. אני שהייתי בקרבת מקום מזהה את הרכב הבורח. מגיע לאזור חניה שלו רושם מספר ומעביר את הפרטים לידיד עם הרכב הפגוע. לא צילמתי את הרכב הבורח (אי זמינות של מצלמה). מה העונש לנהג הבורח כי מדובר רק בפגיעת רכוש ולא בפגיעת בחיי אדם. האם התהליך עכשיו הוא השתתפות עצמית (ביטוח מקיף) ותיקון הרכב כמובן מוערבות של המבטח וזהו או שתביעה של הנהגת יכולה להציל פה את ההוצאות? נ.ב היו עוד עדים במקום. בבקשה לא להכנס ל דיון פגיעת שלדה, קצה שלדה זאת לא הנק' בתר'ד. תודה.
הודעה אחרונה מאת עו'ד הלוי - מאירוביץ, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קיבלתי דוח והיתי יכול לשלם עד חודש לאחר קבלתו, שילמתי היום שזה אומר חודש ושבוע, וזה שבוע לאחר הפג תוקף. מה קורה במצב כזה? ישלחו לי עוד דוח לבית כי כאילו לא שילמתי?
הודעה אחרונה מאת עו'ד הלוי - מאירוביץ, -
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המבחן עצמו מ 25 ליוני 2003 אבל עדין מעניין תהנו (20 עמודים) תהנהו *לקוח מפורום ב SUPERCARS.NET* אלי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
(למי שידע (ולמי שלא) אתמול התקיים טיול מועדון BMW. אני לא אכביר במילים ואתן לתמונות לדבר:
הודעה אחרונה מאת דייויד, -
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
נכון שזה לא אוטו מבריק במיוחד או ספורטיבי אבל החלטתי לשתף אותכם בכל זאת בחוויות ממנה ... בוקר אחד התעוררתי ולתדהמתי גיליתי סמארט חונה בחנייה שלנו כמו שהיה מתוכנן שיהיה , אבא הביא אותה מחבר לסופשבוע במיוחד בשביל שלי ולו יהיה אוטו חדש לבדוק . טוף , לעינייין : למי שלא יודע לסמארט מנוע קטנטן של 600 סמ"ק עם טורבו שעוזר להוציא ממנו 61 כ"ס , המנוע כמובן הוא של חברת מרצדס . לסמארט שקיבלתי ( מדגם הPURE ) יש תיבה רובוטית שמאפשר מצב אוטומט מלא או מצב חצי ידני . ראוי לציין שמבחוץ האוטו חמוד ויפיפה לדעתי מה שמסביר את שלל המבטים שהוא קיבל כאילו היה איזה אוטו אקזוטי ... המהנדסים החכמים של האוטו הזה גרמו לו להיראות מבפנים הרבה יותר גדול מאשר הצורה החיצונית שלו . אני …
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
Some are from yesterday some are older....enjoy That how a 10s car look like
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אז נכון שהשוטר גר שם, ונכון שאולי הוא ממהר... ונכון שאי אפשר לפספס שזה אדום לבן... אבל... זה רחוב חד סיטרי!!! ובאורך של אולי 400 מטר שהוא נכנס בו מהכיוון ההפוך, חנה בצד (עדיין נגד כיוון התנועה) לסידורים שלו, ואז יצא מהרחוב (עדיין נגד כיוון התנועה!). נכון שמעצבן לעשות לפעמים עיקוף בשביל להיכנס אל הרחוב כ-חוק, אבל יש סיבה לחוק הזה. אז אולי פשוט נלמד - מהיום חץ לבן בריבוע כחול אומר, שים לב, עבריין אולי נוסע מולך, והוא שוטר. (יש לי גם סרט ווידאו של כל המסע, אבל בינינו...מה כבר יעשו? מקסימום יהפכו את הרחוב לדו סיטרי בשביל לחפות עליו).
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לי קורולה שנמסרה לידי בעליה (אני יד שניה) באמצע דצמבר 1996. בקטלוג אוטו מופיע שבשנת 1997 הגיעה הקורולה עם מנוע שהותאם לתקינות האירופיות ולכן ירד ההספק מ117 ל-106. מישהו יכול לעזור לי איזה דגם יש לי בדיוק..? אני חושב שזה ה-106 כוח סוס בגלל ששנת הדגם ביפניות מתחלפת במאי שנה קודם, כלומר כבר במאי 96 הגיע המנוע עם ההספק הנמוך יותר, צודק או לא? תודה לכל המשיבים מראש
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
סאאב הציגו את מפתח הרכב הבא שמשמש כמד שכרות כדי למנוע נהיגה בשכרות. המפתח פועל כמו אימובילייזר אלחוטי שהטריגר להפעלתו הוא בנשיפה לתוכו. ייחודו של המפתח הוא בגודלו הקטן לעומת גלאי שכרות אחרים המותקנים על לוח מחוונים או על מנעולי דלתות שהינם יקרים ומסורבלים יותר. סאאב טוענים כי ניתן לכוון את סף ההפעלה, היות ובכל מדינה יש סף אחר בו מוגדר כי הנהג אינו כשיר לנהוג. המפתח החדש יכנס לניסויים בשבדיה וישווק כתוספת אופציונלית לכל סאאב חדשה. אין סאאב תשובה לטענות כי ניתן יהיה להתל במפתח על ידי נשיפה של חבר או הכנסת אוויר מבלון למשל, אך הם טוענים כי בארה"ב מפותחים אמצעים לזיהוי קולי שיכולים להשלים את פעולת המפתח. מה אתם חושבים? חלפו להם הימים בהם היה ניתן לסמו…
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
האם רוב המכוניות מגיעות למהירות סופית קרובה למה שכתוב במד מהירות שלהן?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://www.host-xl.com/shanti/
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
יום שישי, 5 בבוקר, בדיקת שמן, מים, אוויר בצמיגים, מנוע הקמארו מתחיל לגרגר בצלילי V8 ענוגים, כאילו וידע שבעוד כשעה הוא יגרד את קצה גבול יכולתו, גבול לו הוא משתוקק בכל נסיעה... כביש ירושלים-ת"א כמעט וריק ממכוניות, אך המהירות לא עוברת את המהירות המנהלתית אשר מספיקה בהחלט בשביל להנות מהנסיעה עצמה, כנסיעת הכנה ורגיעה.. ימינה לכיוון בית-שמש, כבישים רעועים של איזור התעשייה טלטלו את הקמארו, המוקשחת בארבעה בולמי קוני מתכווננים, במקסימום הקשחה, כמו במתקן בלונה פארק אשר מרעיד את האיברים הפנימיים. הרפייה של הרגל מהגז, נסיעה על 20 קמ"ש, אחרת הגב היה נשבר לי לפני שהייתי מגיע ליעד הנכסף... היה רגע, בו הייתי מוכן להשבע שהמכונית שלי יודעת לקרוא, שלט שמאלה ובו רשום "נס הרים" גר…
הודעה אחרונה מאת דודו172, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו אולי יודע מהי הפרוצידורה להחלפת תמונה בכרטיס הרישיון? בכמה כסף זה כרוך? למי צריך לפנות? (ממסי, משרד הפנים, שניהם?) נ.ב. חיפוש בפורום הביא לכ 4000 ממצאים.
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
למאמר המלא: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=442553&contrassID=1&subContrassID=1&sbSubContrassID=0 תודה לדלעת שפירסם את הידיעה הנ"ל בפורום האופנועים. פליקס.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 16 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
נגיד שאני נוסע ומחליק על כתם שמן שיש על הכביש, מהן הפעולות הבסיסיות שעלי לעשות? לבלום בחוזקה ולקוות לטוב? להפנות את ההגה נגד כיוון ההחלקה? או שחוץ מתפילה לא ניתן הרבה לעשות...? כמובן שאינני מתכוון ללמוד נהיגה מתקדמת בהתכתבות אך רק דרך פעולה בסיסית שתוכל לעזור במקצת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Maserati, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1334223 נ.ב. כן, ידוע לי שיש כבר תמונות ללא הסוואה אבל בכל זאת
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,084 אורחים (הצג רשימה מלאה)