רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
תאורה מתחת לרכב 1 2
מאת boolfast- 21 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
שלום האם הסיבה שאין כבר רכבים עם תאורה מתחת לאוטו זה בגלל שזה אסור מבחינה חוקית?(אני מדבר על הניאונים בכל מיני צבעים מתחת לרכב כמו בסרט "מהיר ועצבני")
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפני שבועיים לערך הגיעה הbabe החדשה שלי. אין מילים, לנסוע באוטו הזה זו פשוט חוויה מדהימה, מתלים מטורפים שמחזיקים אותך טוב טוב על הכביש, מערכות בקרת אחיזה שפשוט עובדות, מנוע גמיש כמו אקרובט (מדביק אותך לכיסא כבר ב1900 סל"ד (תחילת שיא המומנט) דרך 2100 סל"ד (שם הטורבו מתחיל להרביץ) ועד 4100 סל"ד (שיא ההספק, קצת לפני האדומים), המנוע שקט כמו תינוק בשינה עמוקה, רעידות דיזל? לא באודי... כלום, נאדה, בעמידה על סרק אין רעש, אין רעידות, המדד היחיד שיש למנוע עובד הוא מד הסל"ד שיושב לו בשקט שם באיזור ה900... גם בנסיעה - הרעש מנוע עדין וחלק יותר משאר מנועי הדיזל שהכרתי. הגה אלקטרו-מכאני מדהים שמצד אחד מנתק אותך לחלוטין ממה שקורה בחוץ, מצד שני מעביר לך מידע חשוב. הישיבה ברכב נוח…
הודעה אחרונה מאת דייויד, -
אם מישהו יתן לי את הסטסטיסטיקה של נקודות היצרנים והנהגים אני אודה לו מאוד. אייל
הודעה אחרונה מאת ALI-G., -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
*פוצל משירשור לגבי שירות העו"ד בפורום* אני לא יודע בדיוק אם זו שאלה מתאימה או לא אז אני מצטער אם לא ואין לי שום בעיה שתמחק מכאן אם היא כזו. בכל מקרה השאלה שלי היא שאני נהג חדש עדיין ודוד שלי שהגיע מחו"ל השכיר אוטו. מה העונש שאקבל על נהיגה על הרכב? כי עד כמה שידוע לי אסור... אני לא יודע בדיוק למה אבל אני גם לא יודע מה חומרת המעשה ולכן אני מעוניין לדעת... שוב אני מצטער אם השאלה לא מתאימה... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת subnos, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעקבות החלטת הממשלה על איחוד סניפי משרד הרישוי משרד הרישוי בכפ"ס נסגר(15.6.04). תושבי כפ"ס והסביבה יוכלו להמשיך לקבל שרותים בסניפים בפ"ת ובנתניה, מבחני הנהיגה ימשיכו להתקיים בעיר. עמית
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב צח, האם ידוע לכם כמה אמור לעלות ליסנינג תפעולי לפיאט פונטו בימינו ? (לחברה, לא לאדם פרטי)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הטיגרה החדשה ?
הודעה אחרונה מאת MUSTANG1967, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אנשים, היום בלילה סביבות 2 ככה, יצאתי מכיוון בסיס הקריה בת"א לאחר ביקור חבר ונסעתי לכיוון איילון צפון. שעמדתי ברמזור, בדיוק עישנתי ותוך כדי שאני עם חלון פתוח, אני שומע חריקות בלמים מצמררות בכמה טונים של רעש ושניה אחרי זה 3 בומים עצבניים!! הירוק ברמזור הגיע וכשאני יורד לכיוון הכניסה לאיילון נחרדו עיני!! פיאט פונטו (חצי פואט פונטו) בתוך הקיר שגובל את הכביש עם הבניינין שמעל, פולו במרחק לא רחוק ממנה עם מכה רצינית בצד הנהג, וג'יפ שלא הצלחתי לזהות (ואני מכיר רכבים) מרוב הנזק, הפוך כאשר הגג באיזור הנהג והנוסע לידו קרס כליל. מהיותי חובש בצבא מיד עצרתי את מכוניתי עם אורות חירום לפני הפונטו (שהייתה הכי קרובה למחלף) כדי למנוע נזק נוסף ולהתריע את הבאים להירידה כי היא ב…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 1 תגובות
- 957 צפיות
כמו שאמרתי אני סקרן לדעת מה המהירות המירבית שמכריזה פג'ו לגבי הדגם 309 ידנית, בעלת מנוע בנפח 1400, מודל 92. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב אז היום אחרי מפגש PSI החלטתי לנסוע לבקר חבר בת"א, אך לא את זה באתי לספר... לאחר שהחנתי את ריכבי בחצרו, קלטה עיני רכב ללא תו חניה העומד בחוץ, בסימון כחול לבן. מה שמוזר פה זה שהלוחית לא תאמה כלל את הסדרה של הרכב, וזאת אפילו לא הייתה לוחית של רישוי זר או יבוא אישי. הרכב היה מזדה מיאטה ללא פנסים מתקפלים דהיינו 2003 ומעלה ומס' הרישוי היה 16 - *** - 66 זאת סדרה שלא מוכרת לי כמזדה. עכשיו השאלה: האם יתכן שרכבים משנים לוחיות כדי שתהיה טעות בדוח? מצד שני ברגע שגוררים את הרכב אזי יש אפשרות להסתבך עם החוק, הלא כך? או שאולי בכלל כן יש סדרה כזאת למזדה ואני טועה? סוגייה מעניינת... הרמן.
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הנאשמת הואשמה בנהיגה במהירות של 70 קמ"ש בדרך עירונית במקום בו המהירות המותרת 50 קמ"ש בלבד, עבירה לפי תקנה 54(א)(1) לתקנות התעבורה תשכ"א � 1961. לאחר ששמעתי את העדים והתרשמתי מהם ולאחר שעיינתי בראיה בכתב ושקלתי אותה ולאחר שהזהרתי את עצמי כי בעדות יחידה עסקינן לעניין עבירת העבירה על ידי הנאשמת, הגעתי למסקנה שיש לזכות את הנאשמת. על המאשימה להוכיח שהמפעיל בקי בדרך הפעלת מכשיר הממל"ז, שביצע את כל ארבע הבדיקות הדרושות להבטחת תקינות המכשיר ושהמכשיר הופעל בתנאים המונעים כל שיבוש במדידה נכונה. במקרה דנן, המאשימה לא עמדה בנטל זה. בעדותו בבית המשפט מפעיל הממל"ז לא היה מסוגל לתאר בשלמות ובמדויק את אופן ביצוע כל אחד מארבע הבדיקות. אף התובעת בסיכומיה מאשרת את הפגמים בעד…
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האישום: 1.נגד הנאשם דלעיל, הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה במהירות מופרזת, ברח' אלנבי בחיפה, בניגוד לתקנה 54 (א) לתקנות התעבורה, תשכ"א - 1961 (להלן: "תקנות התעבורה"). 2.המהירות המיוחסת לנאשם הינה מהירות של 65 קמ"ש, במקום בו מותרת מהירות מירבית של 50 קמ"ש, וזאת ביום 28.11.01 בשעה 18:59. 3.כתב האישום דנן, נערך על סמך צילום שבוצע ע"י מצלמה אלקטרונית (מד מהירות אלקטרוני) מסוג מולטנובה F-6. טענות הנאשם: 4.הנאשם טוען, כי יש לזכותו מן העבירה המיוחסת לו שכן התביעה לא עמדה בנטל אשר מוטל על שכמה, וזאת כדלקמן: א. לא הוכח כי המהירות המותרת במקום הינה 50 קמ"ש כנטען. ב. לא הובא מפענח סרט הצילום שיעיד איזה מבין שני כלי הרכב הפעיל את המצלמה.…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה הדין במקרה שרכב חברה, בליסינג, (כלומר - משלמים סכום קבוע כל חודש (שיורד מהמשכורת), ומקבלים רכב חברה צמוד, כאשר כל ההוצאות : דלק ללא הגבלה, תיקונים, טסט, ביטוח, שטיפה וכו' וכו' -על חשבון החברה) אני יודע שאר יש נזק למכונית, זה מתוקן ואפילו מוחזר אלי באותו יום, אך האם יש השתתפות עצמית של העובד ? ושאלה נוספת בדיוק באותו נושא - יש לי חבר שיש לו רכב מהחברה, אבל הרכב לא בליסינג, אלא רכב שכור (למרות שמבחינתו זה אותו דבר - משלם מהמשכורת סכום קבוע, ומקבל את כל השירותים) - מה הדין במקרה שלו ?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בוקר 11 בערך, המפקד שלי נותן לי מפתח של אופל ומבקש ממני לנסוע למוסך בבני ברק (מוסך מאוד אדיב ונחמד גם לחיילים). נכנסתי לאוטו התנעה של בוקר והאוטו מניע בלי שום בעיות, המד אוץ (קלומטרז') מראה 67000. הישיבה נוחה כראוי לגרמניות הכסאות תומכים ולא שוקעים בהם מייד ( בניגוד לרנו מגאן ), מוט ההילוכים נוח וממוקם טוב כך גם ההגה ושאר המכלולים. הדלקתי מזגן על הכי חזק, הלואי ולכל אוטו בישראל היה כזה מזגן, עפו לי הקוצים אחורה. התחלתי לנסוע היה כבישים ריקים יחסית והיה אפשר ללחוץ, נסעתי דרך כביש 5. האוטו מספק המון כוח גם במצבים שהטורבו עדיין ישן, המומנט מטורף כוח זמין והרבה כוח יחסית לרכב דיזל סטנדרטי. המיאוץ מ0 ל100 הפתיע אותי לטובה לאוטו יש רצועת כוח החל מ 2000 סל…
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
גניבת ונטילים 1 2
מאת leonid18- 18 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
היום בבוקר כמו כל יום שישי אני יורד לשטוף את האוטו לקראת הסוף אני מעביר סמרטוט על ה גלגלים ופתאום אני מגלה שגנבו לי את הונטילים , נכון שהונטילים הם מאלומיניום אבל בכל זאת סט כזה לא עולה יותר מ 50 שקל. והכי מעצבן שגנבו רק 2 . עד לאן אפשר להגיע **** הכותרת נערכה - קרא את כללי הפורום ****
הודעה אחרונה מאת fiat127, -
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בגרמניה נצפתה בניסויים הA קלאס החדשה בניסויים מדובר לראשונה על גרסת קופה 3 דלתות, שכן עד עכשיו שווקו גרסאות במרכב 5 דלתות - רגיל ומרכב ארוך. בסיס הגלגלים בדם החדש יהיה גדול יותר מהגרסה הארוכה העכשיוית. כמו מתוכנן דגם חדש לגמרי שכנראה יקבל את השם B קלאס אשר יתבסס על ה A קלאס, אך יהיה בעל הנעה כפולה ויהיה בתצורת רכב פנאי. תמונות עדיין איןף לצערי. הרמן The carconnection
הודעה אחרונה מאת ZiZi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
האם HDI זהו מנוע עם טורבו גם? או שרק TDI זה מנוע טורבו דיזל... אם מישהו יכול להביא פרטים אני מאוד אודה! אגב עשיתי חיפוש לפני ולא מצאתי משהו...
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הכרעת - הדין החלטתי לזכות את הנאשמת, וזאת מחמת הספק. 1.הנאשמת שלפניי, הועמדה לדין על עבירה בניגוד לתקנה 83 (ב) לת"ת, בכך, שנהגה ברכבה מבלי שהייתה חגורה בחגורת בטיחות. 2.מקום האירוע, הוא ברח' גושן, בקרית מוצקין. 3.עד התביעה אשר העיד בפניי, ואשר הוא אף רשם את הדו"ח ת/1, מעיד, כי הבחין בנאשמת אשר הגיעה משמאלו, נוהגת מבלי שהיא חגורה בחגורת בטיחות. כאשר כרז לה לעצור, ראה שהיא מושכת את החגורה וחוגרת אותה. 4.הנאשמת בעדותה בפניי, כופרת בעבירה המיוחסת לה. לטענתה, חנתה הניידת רכב אחד לפניה. היא יצאה מהחנייה כשהיא חגורה בחגורת בטיחות, עקפה את הניידת והמשיכה בנסיעה ואז כרזו לה לעצור. לטענתה, השוטרים שהיו בניידת דיברו ביניהם ולפיכך עד התביעה …
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 782 צפיות
גזר דין הנאשם הורשע על פי הודאתו בכך שבתאריך 30/12//02 בעה 19:15 ברח' דב גור - צומת אברהם שפירא, התיר לבלתי מורשה לנהוג ברכב שבשליטתו, מבלי שנקט באמצעים סבירים למנוע זאת ולכן גם ללא פוליסת ביטוח תקפה לדרישת החוק. הנאשם יליד 68', לחובתו רישומים והרשעות בתחום הפלילי בעבירות גניבה, התפרצויות, סמים, הפרת הוראה חוקית, נשיאת סכין, אלימות ועוד. לאחרונה, בספטמבר 01', הוטל עליו צו מבחן סמים למשך שנה. הנאשם הוציא רשיון נהיגה בשנת 93' ולחובתו 54 הרשעות קודמות ביניהן עבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה משנת 92', מס' עבירות מהירות, אי ציות לתמרורים, גרימת תאונת דרכים בשנת 94' בגינה אף נדון ל � 9 חודשי פסילה, אי ציות להוראת שוטר, אי ציות לאור אדום ברמזור. שימוש בטלפון באמ…
מה זה golf rs4??? 1 2
מאת maatrixx-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי אני יודע איפה חונה גולף שנת 2002 עכשיו למטה רשום לה RS4 מתחת ל-golfלממישהו יש מושג מה זה אומר? ויכול לתת פירוט על האוטו? וזה לא נראה מודבק האותיות האלו! כאילו זה אורגינל!
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הרכב הוצג לראשונה בדטרויט 2003 כרכב קונספט אך במהרה התגלגל הרעיון ליצר אותו בהמונים. הרכב יהיה הכי זול במשפחה ויתומכר בסביבות ה 100K $ (בחו"ל) גודלו יהיה קטן במעט מהDB7 ויהיה בתצורת קופה לשתיים. יחידת ההנעה כוללת מנוע V8 בנפח 4.3 ל' אשר ימוקם בחזית וייניע את הסרן האחורי דרך תיבה אשר תמוקם גם כמה שיותר מאחור, על מנת להגיע לחלוקת משקל של 50/50. הרמן. The carconnection
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היום היה לי דייט עם ה-SLK החדשה באדיבות כלמוביל. למעשה זו לא פגישה ראשונה לנו. כמו חצי מדינה, גם אני נרמסתי ע"י המון מגיר ריר כשפגשתי בה לראשונה בביתן (ביתן? זה נראה יותר כמו ממ"ד) של מרצדס ב"אוטומוטור" האחרון. אהבתי את הקימורים הנאים שלה, את אחוריה השמנמנים ואת החץ השלוח בין פנסיה. רק אחרי שעזבתי את התערוכה הבנתי שלא יכולתי להקדיש לה את תשומת הלב הראויה, כיוון שכל פעם שלקחתי צעד לאחור, מחפש את הפרופורציה הנכונה של הרכב, התמלא המקום ע"י רבבות נטולי דיאודורנט ושעירים בגב. בשבוע שעבר ארעה פגישתנו השניה. הייתי בהשקה של דגמי 2005 של מרצדס. שם , בינות סושי ומוסיקה קלאסית יכולנו להתוודע זה לזו ביתר קלות. בחנתי אותה, ליטפתי אותה, דיגדגתי לה את מוט ההילוכים והחלפנו …
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני כשבועיים, בה בעת שאני עושה את דרכי בכביש החוף מכיוון צפון לדרום בואכה למפגשים, לפתע אני שם לב כי אין תנועה נגדית כלומר מכיוון דרום לצפון, חלפה בי המחשבה, אולי סגרו הכביש למירוצי דראג? רחמנא ליצלן.... בהמשך הדרך באופק אני מבחין במסלול הנגדי פקק עצום שלא ראיתי את סופו מאותו מקום בו הייתי באותו פרק זמן בנהיגה, משהתקרבתי, הבחנתי במשהו מוזר, סיטרואן קסארה טיפסה על גדר הבטיחות, שמפרידה בין הנתיבים בכביש מספר 2 להלן כביש החוף. אני לא רוצה אפילו לתאר לעצמי מה היה קורה אילו לא היתה מוצבת בדיוק באותו המקום גדר הפרדה , המכונית שכנראה נסעה באותן שניות מאחורי הקסארה היתה סובארו סטיישן שכנראה פגעה בה מאחור, כולה היתה מעוכה מקדימה. נשאלת השאלה, כביש ישר…
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חלק גדול מהנתונים שאתן כאן מגיע ממוסף "הארץ" של השבוע (18.6), מהכתבה "גלויה מסין" של אליחי וידל. כמה דברים אחרים לקחתי מהאינטרנט. כיום יש בסין כ-17 מיליון כלי רכב. ב-1996 היו 11 מיליון. ב-1986 היו 4 מיליון בלבד. בבייג'ין הבירה היו כ-2000 מכוניות פרטיות בלבד ב-1980. כיום יש יותר ממיליון מכוניות פרטיות - 1000 מתווספות מדי יום. יותר מחצי מהרכבים בסין הם משאיות ואוטובסים ומשמשים את התעשייה או השלטון. כשני מיליון כלי רכב סה"כ בבייג'ין זה אמנם כעשירית מהרכבים הנוסעים בערים כמו לוס אנג'לס, אבל רמת זיהום האוויר דומה. במרכז בייג'ין גרים כ-8 מיליון תושבים, לצורך השוואה. הרוב המכריע של בעלי רישיון הנהיגה שם הם "נהגים חדשים". אסור לשכוח שלפני 10 שנים האופניים היו אמצעי התח…
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהיו יכול לתת לינק?
- 3 תגובות
- 891 צפיות
אני רוצה לעשות מנוי למגזין של מכוניות (אפשר גם מחוץ לארץ אבל שיהיה כתוב בא בעברית (מתורגמת)) אז לאיזה לעשות תנו שמות ולמה ?
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אלו תמונות שהגיעו דרך המייל. נתקבלו מ-Ranster מהפורום. בתמונות מצולמת מצלמה קבועה הנראית כמו מצלמות המהירות הנייחות המוצבות בחו"ל (דמיון רב למצלמות הבריטיות, אם אני לא טועה) כשהיא מוצבת על אחד מגשרי המצלמות של כביש 6. לפי התמונה, הייתי מהמר שזהו הגשר במחלף נשרים לכיוון מצפון. הימור בלבד. יש לציין שמצלמות הלוחיות מותקנות מעל הגשר ולא לצידו. האם מישהו יודע משהו בנידון ויכול לעדכן?
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אתמול לקחתי מחבר שלי סיבוב על היונדאי לנטרה שלו (שנת 96 מנוע 2000 משופר אוטו מטוססס) בכל מקרה האוטו הוא של אבא שלו והוא נכה (לחבר יש אישור מביטוח לאומי לנהוג על הרכב) רציתי לדעת סתם לידע כללי אם יש עונש על נהיגה ברכב של נכה ואם כן אז מהו... תודה
הודעה אחרונה מאת Sefi, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אם יש לי רישיון על רכב רגיל מותר לי גם לנהוג על טרקטורון? יש הגבלה לכלי הזה, אסור לו לעלות על הכביש במקומות מסויימים?
שאלה לגבי BMW M5
מאת BMW-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב, נתחיל מזה שערכתי חיפוש, מצאתי המון שרשורים על ה-M5 ועדיין יש לי שאלה מוזרה: נסעתי היום עם רכבי בחדרה, עצרתי בצד הדרך להחנות שבמקרה במראה אני רואה סדרה 5כחולה מתקרבת,נראית ממש אגרסיבית וממש קרבית.. M5????? חשבתי לעצמי?! המכונית עברה על פניי... מאחורה רשום בצורה כל-כך מגרה M5 , ארבעת האגזוזים (פתחי פליטה) יוצאים להם בצורה מרשימה מאחורה ממש כמו ב-CSL, רק מה?? בלוחית הרישוי היה משהו כזה: XX-XXX-08 כלומר זה לא יבוא אישי (שכן הבנתי שהיא יובאה רק ביבוא אישי) וזה גם לא תואם את היבואן (שספרותיו בסוף הם 15 ,16) מבחינה חיצונית היא נראית אמיתי לגמרי, וידוע שיש מספר מצומצם של M5 מקוריות (וכמובן של עשרות מזוייפות) יש למישהו הסבר? אמיתית או לא? נית…
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,084 אורחים (הצג רשימה מלאה)