Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז היום החלטתי לעשות סדר ברכב - שטיפה חינוצית פנימית וקס ניקוי חיישנים של הרכב(יש שעונים ) כיוון מערכת לבדוק שמן מים וכו' (מה שנקרא להתחיל מחדש הכל)

אז הכל סבבה...

חוץ מזה

1)הסתכלתי על הרצועות ברכב - טיימינג עושה רושם בסדר כמו כן הוחלף לפני 35,000 אלף

אבל.... יש רצועה שמגיע מהמנוע (גלגל מסויים במנוע) אל עבר האלטרנטור והיא סדוקה- יש בה פס קרע במרכז הרצועה- אין קושי בהתנעת הרכב בכלל אין רעש של צווחה מהאוטו (מה שלפעמים מסמן על החלקת רצועה)

השאלה היא כיצד מחליפים רצועה זו? ז"א האם חשמלאי רכב מסוגל לבצע את זה? או מוסך מכאני? והאם איש מקצוע מסוגל לבצע את בביתו? ( מישהו אמר בני .ל. :wink: )

2) שאלה שנייה - כאשר אני מתניע ז"א רכב מונע הכל תקין אני מדליק אורות יש מן שריקה חלושה שכזו - כאשר אני מוסיף אורות ערפל השריקה גוברת ( עדיין חלשה אך אני שם לב) בבדיקה נוספת כאשר אני לוחץ על מתג חשמלי רצוף יש מעיין נפילת מתח קטנה ז"א הרעש עולה ויורד (לפי עזיבת המתג..

יש לציין ברגע שאני מכבה אורות הרעש מפסיק וישנה הרגשה ש"הוקל" לרכב מבחינת עומס.

המצבר חדש לפני חצי שנה אין בעיה בהנעת הרכב אין הפסקות מתח או קצרים.

האם זה גם קשור לאלטרנטור? מסמן על סיום חיים? אולי יש צורך בהחלפה לאחד חזק יותר- ז"א יותר אמפר?

אשמח לתגובה גם בקשר לרצועה וגם בקשר לשריקה

יום טוב ותודה מראש

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

כל צרכן חשמלי שמופעל גורם לאלטרנטור לייצר יותר זרם המהווה עומס מכני גובר על המנוע ולכן אתה גם שומע את האלטרנטור קצת יותר "שורק" וגם מרגיש קצת כעין בלימת המנוע.

יש רק לבדוק את מתח טעינת האלטרנטור שהוא תקין וזאת ע"י מד מתח המחובר ל 2 קוטבי המצבר והעלאת סל"ד מנוע לכ 1800 וכל צרכני החשמל כבויים. מתח טעינה תקין יהיה בין 13.8-14.3 וולט.

אם אתה מאזור חיפה דני זומרשטיין יפתור את כל בעיותיך כולל הרצועה ואם מהמרכז בני בקלות יבצע החלפת רצועה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם שמת לב לקרע\סדק ברצועה, אל תתמהמה עם זה, במיוחד אם היא שורקת לך אחרי כל פעם שאתה מדליק רכיב חשמלי כזה או אחר ברכב.

גש לכל חשמלאי רכב\מכונאי רכב והוא יוכל להחליף לך את רצועת האלטרנטור, מה שכן, אחרי שתחליף תיסע איתה קצת, יש מצב שהיא מקבל גמישות אחרי שבוע שבועיים ואז צריך אולי לבצע מתיחה נוספת, אז עדיף שתעשה את זה במוסך\חשמלאי קרוב אלייך על מנת שלא תטריח עצמך לנסוע שוב למקומות שכוחי אל.

בכל אופן, לא סיפור יקר מידי, אין טעם לחפש פתרונות קסם.

under construction..

פורסם

2 שאלות

1. האם יש קשר בין מצב הרצועה לבין טעינת האלטרנטור.?

2. כמה פחות או יותר סיפור כזה אמור לעלות? בסביבות.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ברכבי הוחלפה כזו לפני חמישה חודשים (איפרזה 98 ) עלות הרצועה 50 שקלים.

עבודה? אני לא יכול להגיד במדויק כי החלפתי גם טיימינג על הדרך..אבל בעקרון 130-150 שקל נשמע לי מחיר סביר.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בני ל

עדיין מחכה לתשובה - איש יקר- משום מה אתיבה שלך לא מקבלת את ההודעות שלי.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ניתן בקלות להחליף את הרצועה גם בבית

החלק "הכי קשה" בסיפור הזה זה למצוא את הבורג שמותח אותה (בדרך כלל נמצא על האלטרנטור)

משחררים מעט את הברגים התופסים את האלטרנטור

משחררים את הרצועה בעזרת הבורג המותח, מורידים את הרצועה, שמים חדשה, מותחים עם אותו בורג מפורסם ומחזקים חזרה את הברגים

במנועים קטנים לפעמים אין בורג מותח וצריך למתוח אם היד (או עם איזה לום)

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...