Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע נהג חדש (חודשיים על הכביש), האם לחכות קצת עם הקורס נהיגה מתקדמת (הכוונה לחכות שנה או יותר כמה שצריך, לרכישת ניסיון וביטחון), או שמא לעבור אותו מיד אחרי תום המלווה?

מצד אחד עדיף לעשות עכשיו כי הרגלים רעים קשה לתקן, אבל מצד שני מה זה יתן לי אם אני עדיין לא כך בטוח בעצמי, ובקושי יודע לנסוע במצבים רגילים?

סליחה על ההדחפות עם השאלה, פליקס

ROOONEEYY

פורסם
כמה שיותר מוקדם יותר טוב

דווקא אני ממליץ לחכות שנה ככה, אתה תנצל את הקורס יותר טוב עם נסיון קודם ורגיל.

ולשנות הרגלים רעים בנהיגה לא כל כך קשה בטח לא כשמראים לך כמה פעמים (מעשית) שמה שאתה עושה לא נכון ויש דרך יותר נכונה לעשות, ברגע שאתה רואה את זה בעיניים ומתנסה בזה אתה לא תרצה לחזור להרגל רע.

Fun Is Not A Straight Line!!!

פורסם
דווקא אני ממליץ לחכות שנה ככה, אתה תנצל את הקורס יותר טוב עם נסיון קודם ורגיל.

ולשנות הרגלים רעים בנהיגה לא כל כך קשה בטח לא כשמראים לך כמה פעמים (מעשית) שמה שאתה עושה לא נכון ויש דרך יותר נכונה לעשות, ברגע שאתה רואה את זה בעיניים ומתנסה בזה אתה לא תרצה לחזור להרגל רע.

ואת זה אתה אומר בתור אחד ששינה הרגלים מייד ?

נסה פעם לאלף גור בן כמה חודשים , וכלב מבוגר.

נראה את מי תחנך קודם (ואם אתה חושב שההשוואה לא במקומה , אז אתה צודק. הרבה יותר קשה להוציא הרגלים מגונים מבן אדם מאשר מכלב).

פורסם
ואת זה אתה אומר בתור אחד ששינה הרגלים מייד ?

נסה פעם לאלף גור בן כמה חודשים , וכלב מבוגר.

נראה את מי תחנך קודם (ואם אתה חושב שההשוואה לא במקומה , אז אתה צודק. הרבה יותר קשה להוציא הרגלים מגונים מבן אדם מאשר מכלב).

וואלה כן, ההרגלים שונו בו במקום, את זה אני יכול להבטיח לך, מתנוחת ישיבה וכיוון מראות ועד כל פעולה שאני עושה, ואתה מוזמן לבדוק אותי.

אני רק אומר שלדעתי צריך קצת ניסיון עם הכבישים בארץ והשתפשפות עם הרכב ככה שתכיר סיטואציות ולא שתגיע לקורס ויתקנו לך סיטואציות שאתה לא מכיר.

Fun Is Not A Straight Line!!!

פורסם
פששש... גבירותי ורבותי יש לנו עילוי כאן. גרשון המשפר המחונן גם הופך למדריך נהיגה בעקבות קורס שעשה. מרשים, מרשים מאוד.

מה שמוביל לסתירה לוגית, מצד אחד הקורס לא שווה את הכסף

מצד שני הוא כל כך מוצלח שהוא הופך הדיוט למדריך.

מעניין...

קיימת גם האפשרות שהוא ידע את כל החומר לפני הקורס ולא למד שם שום דבר חדש.
פורסם

תנוחת נהיגה זה לא הרגל , זה ידע.

מבט קדימה במקום על הטמבון של זה שלפניך זה הרגל.

יד בתוך ההגה בעת פנייה זה הרגל.

בלימה בתוך סיבוב זה הרגל.

קלאץ' בתוך סיבוב זה הרגל.

את כל אלה ודומיהם - ככל שתנהג יותר , יהיה קשה יותר להוציא ממך.

פורסם
קיימת גם האפשרות שהוא ידע את כל החומר לפני הקורס ולא למד שם שום דבר חדש.

נו, וזה אומר שמה שנלמד שם לא יועיל למישהו אחר או שהוא מוכשר (מלשון הכשרה) דיו להעביר את החומר בעצמו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא לכולם מיועד קורס נהיגה מתקדמת ( בסיסי).

לארי ואטאנן, קולין מקריי, לואב, גורנהלם וחבריהם זה באמת בזבוז כסף.

אבל לרוב הנהגים זה יתרום.

כמה יתרום? ככל שהם יתייחסו לחומר הנלמד ברצינות, יפנימו את הדברים, ישנו (במאמץ לא קטן) את הרגליהם השגויים ויבינו שהקורס נתן להם רק את הכלים, ההכוונה וההתנסות הראשונה בתרחישים שאולי לא היו בהם מעולם לפני כן.

לא כל בוגר קורס מיד הופך למדריך.

הסכנה שבכך היא האפשרות שלא הבין נכון את הנלמד ואת הטעות ינחיל הלאה לאחרים.

אמצעים כמו סקידקאר (אצלנו באלטרנתיבי) למשל, מאפשרים הבנה טובה בהרבה של המתרחש בעת אובדן אחיזה , במהירות איטית מאוד המאפשרת לימוד והבנה טובים יותר.

מגרש סטרילי מיועד לתירגולים , נסיון של מדריך שכבר נתקל באינספור תגובות וביצועים , שימת דגש על העקר ולא על הטפל הם חלק מיכולת בית ספר מסודר העוסק בנושא ויתרון על פני הסברים מחברים טובים (שכוונתם טובה).

.

פורסם
נו, וזה אומר שמה שנלמד שם לא יועיל למישהו אחר או שהוא מוכשר (מלשון הכשרה) דיו להעביר את החומר בעצמו?
אפשרי בהחלט שהקורס יועיל מאוד לאנשים אחרים, ואפשרי בהחלט שגרשון המשפר נוהג בפזיזות כשהוא מלמד את החברים שלו נהיגה מתקדמת בעצמו. אני רק רציתי לפתור את הסתירה הלוגית שעליה הצבעת.
  • תוכן חדש...