Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהזיכרון שלי כאשר חיפשתי רכב

1.לקורסה מספרי סוגי ותצורות מנועים.

2.מנוע ה 1200 נחשב להכי פחות אמין.

3.הקורסה היא די בעיתית ולכן בזמנו ויתרתי עליה (במיוחד עם אתה קונה מליסינג).

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
מהזיכרון שלי כאשר חיפשתי רכב

1.לקורסה מספרי סוגי ותצורות מנועים.

2.מנוע ה 1200 נחשב להכי פחות אמין.

3.הקורסה היא די בעיתית ולכן בזמנו ויתרתי עליה (במיוחד עם אתה קונה מליסינג).

אם אתה מצהיר כאלה דברים, תן דוגמאות ותעמוד מאחורי זה!

אתה מדבר מניסיון? או משמועות?

מנוע ה-1200 אמין מאוד, לא מרגיש חלש בכלל, וצריכת הדלק שלו נהדרת לסגמנט הזה.

הדבר היחיד שבעייתי (אם אפשר לטעון ככה) זה הגיר הרובוטי (איזיטרוניק) שפוגם בנוחות- וגם איתו אפשר להסתדר בלי בעיה (הוא לא מראה בעיות אמינות).

לכותב השרשור, חבר קרוב מאוד רכש בזמנו קורסה שנת 2002 חדשה מהחברהמנוע 1.2 והגיר הרובוטי.

הרכב עבר 100K ק"מ אצלו, ולמעט סטרטר שהלך לעולמו, לא נרשמו שום בעיות אמינות.

הרכב בנוי היטב, פלסטיקה ואיכות הרכבה טובה, איכות השמע נהדרת והמזגן מקפיא עצמות!

הרכב מטפס את העליות בזכרון בצורה חלקה, גם עם מזגן עובד.

ליוותי את הרכב הזה אצל החבר בכל התקופה- זה רכב שיכול לענות בצורה נאה מאוד על הצרכים הנ"ל.

אמיר.

פורסם

בדקתי מ"ס רכבים שכאלו, ברובם היו בעיות התחממות ופליטות שמן בין חלקי המנוע (הרכבים היו אם קילומטרז' יחסית נמוך).

אני חושב שבעיות אילו לא נבעו מאיזו בעיה מושרשת ברכב, אלא יותר טיפול לקוי שמשולב עם מנוע מורכב ולכן קשה למצוא אקזמפלר טוב ושמור.

נהגתי ברכב ואני יכול להגיד שהוא די נחמד ונוח מבפנים (מנוע 1400).

כמו כן אני די חושב שבעלי ועובדי המוסכים שבפורום יביעו חב"ד דומה על הרכב.

ואולי אני טועה אבל אחרי הכל זוהי דעתי האישית ואשמח אם מישהו אכן יוכיח שלא כך הדבר.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אני מדבר על מנוע ה-1200 (זה מה שביקשו בשרשור).

סימני נזילות ופילטות שמן כמו שרשמת ברכב חדש עם ק"מ נמוך זה לרוב בעיות אחזקה לקויות.

גם בדגמים הישנים של הקורסה לא דובר על בעיות כאלו של אמינות.

האחזקה אמנם יקרה,זה נכון, אבל לרכב יתרונות משלו.

הבעיה היא שוב, לא במנוע אלא בגיר.

בסופו של דבר: שני רכבים עברו תחת ידי, באחד שמעתי תגובות טובות על הרכב מבעליו, וברכב השני (של החבר שלי) נהגתי, נסעתי, ביליתי המון שעות בנסיעות וכל זה בתקופה של 3 שנים מלאות ורצופות!!

פורסם

אני ממליץ לרדת בשנתון, אפילו לשנתונים עם ה-8 שסתומים.

יתרונות:

- בדגמים הישנים יש גיר רגיל.

- המנוע 8 שסתומים יותר אמין.

- ישאר יותר כסף בצד לתיקונים.

- יותר קל למצוא אקזמפלר פרטי ולא עם עבר של השכרה.

חסרונות:

- המערכת חשמל של הקורסה לא שורדת טוב את השנים.

- שנתון נמוך וק"מ גבוה.

לי אישית זה לא מפריע אבל יש אנשים שמפריע להם שרשום להם יד 3 ברישיונות או שלרכב יש יותר מ-200K ק"מ. יש לי רכב שנת 83 שעבר כולה 107K ק"מ יד ראשונה עם ספר טיפולים הרגע שהוא עלה לכביש ורכב שנת 75 יד 11 שעבר לפחות חצי מיליון ק"מ (אין לי מספר מדויק), אני יודע שזו לא דוגמא כ"כ טובה אבל המנוע משנת 75 עדיין נוסע למרות ש-5 שנים הרכב עמד וברכב שנת 83 (שעמד שנה וחצי) הקומפרסיה בצלינדר הרביעי נמוכה.

מסקנה, צריך לבדוק כל רכב לגופו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתעניין באופל קורסה ממודלים 94-96 גיר ידני אני מעוניין לנסוע איתה פעם בשבוע לירושלים

לעומת פיאסטה דינמיק 97-98 מה הייתם ממליצים? ומה צריכת הדלק בשתי המכוניות ובמיוחד

בקורסה 1.4 ? ואילו דגשים כדאי לבדוק בקורסה משנים אלו?

נ.ב.

אני גר במרכז

פורסם

בתור בעלים של קורסה 1.2 איזיטרוניק 04 אוטו חמוד ביותר לסטודנטים , משפחות קטנות וכו'....

תצרוכת דלק מכובדת ( הכי הרבה הגעתי ל 1:12 כשאני נוסע בעיקר בראשל"צ ובאיזורים של ראשל"צ ,נס ציונה ,רחובות , באר יעקב וכו' .......

בטיפול באחרון שלי יצא מעט יקר ( מוסך מרכזי של UMI בראשל"צ ) אבל הרכב נחמד מאוד כול עוד תלמד להסתדר עם תיבת האיזיטרוניק המציקה של אופל בהתחלה , קח לסיבוב ניסיון קודם .. והמנוע מרגיש מעולה מעל 2500 סל"ד ........

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...