Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

קשה להסכים עם העובדה שהמכוניות של פעם הרבה יותר חזקות, איכותיות ואמינות מהמכוניות של היום, אבל זו המציאות.

פעם איכות החומרים היתה הרבה יותר טובה מהיום, פעם ייצרו מכוניות שרק ייסעו ולא יתקילו את בעליהן.

היום הכל טכנולוגיה, מחשב אחד מתקשה לתקשר עם השני והאוטו לא נוסע!! :cry:

עדכון תוכנה, חיישנים, טכנולוגיה איזה פחד..... :oops:

מה ביקשנו בסה"כ להניע את האוטו ללחוץ גז ולהגיע מנקודה1 ל- 2 ??

אפילו וולבו ישנה יותר איכותית מחדשה- עובדה!!

הלכתי לראות לא פעם וולבו יותר צעירה משלי ב- 8 שנים ואין מה להשוות!!

הדשבורד בשנת 88 עמיד יותר, חזק ואיכותו הרבה יותר טובה מאשר בשנת 96 ומעלה!!

כנ"ל הסקאיי שמכסה את החלק העליון של הדלתות , בחדשות יותר הכל מתכווץ ויוצא מהמקום , בישנות חזק כמו בטון!!

היום הכל פלסטיק, דיפון וחרטה..

ביום שישי נסעתי בבמוו 520 שנת 89 , לא להאמין איזו רמה ואיכות האוטו בנוי, הכל מושקע מקורי ושלם!!

המכוניות של היום שיהיו בגיל של במוו שנת 89 או וולבו 88 קשה לחשוב איך ייראו?? :shock:

בכל אופן אני נשאר עם ישן.....אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

הדשבורד בשנת 88 עמיד יותר, חזק ואיכותו הרבה יותר טובה מאשר בשנת 96 ומעלה!!

לא תמיד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האמת, שהרבה יותר מעניין אותי לראות איך יזקנו כל הגיזמואים האלקטרוניים במכוניות החדישות.

אני רואה מערכות חשמל של מכוניות ישנות, מערכות פשוטות יחסית, קורסות לחלוטין עם השנים. אם מערכת החשמל בצרפתייה שלי מתחילה לעשות בעיות, איך תראה מערכת חשמל של פיג'ו 407 בעוד 11 שנים?

הנסיון שלי מראה אחרת..

כנראה שלא קנית רכב צרפתי (AKA 205)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת, שהרבה יותר מעניין אותי לראות איך יזקנו כל הגיזמואים האלקטרוניים במכוניות החדישות.

אני רואה מערכות חשמל של מכוניות ישנות, מערכות פשוטות יחסית, קורסות לחלוטין עם השנים. אם מערכת החשמל בצרפתייה שלי מתחילה לעשות בעיות, איך תראה מערכת חשמל של פיג'ו 407 בעוד 11 שנים?לא הייתי רוצה שתיהיה לי 407 בת 11 :lol: :lol:

פורסם

העניין שפיקה צביק מעלה, גורם לי לחשוב שבעצם כשהמכוניות החדישות של היום תהיינה "מבוגרות", יהיו מעט מאוד טיפולים שבעל הרכב יוכל לעשות בעצמו, בלי מחשב דיאגנוסטיקה/מעבדה.

נתחיל לראות בפירוקיות אנשים מחפשים צ'יפ לחיישן גשם של המגבים ...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

העניין שפיקה צביק מעלה, גורם לי לחשוב שבעצם כשהמכוניות החדישות של היום תהיינה "מבוגרות", יהיו מעט מאוד טיפולים שבעל הרכב יוכל לעשות בעצמו, בלי מחשב דיאגנוסטיקה/מעבדה.

נתחיל לראות בפירוקיות אנשים מחפשים צ'יפ לחיישן גשם של המגבים ...

זה יהיה מצחיק לראות את החפרים מהפירוקיות מתעסקים עם חיישנים :-D :-D

בטח החפרים יוחלפו בבחורים צעירים עם תואר ראשון :wink: :wink:

פורסם

או אנשים קצת פחות חאפרים - מארגנים לעצמם יכולת דיאגנוסטיקה מושלמת לחלוטין! כמו אנשים מסויימים שאני מכיר (אהההההממממממממ אההההההההמממממממממ)

פורסם

מכוניות היום הן מוצר, בעוד שפעם הן זכו ליותר ומעמד של נכס בצורה כלשהי.

מכוניות היום נבנות כך שאחוז גדול מהחומרים שלהן הוא מתכלה וניתן למחזור, בספק אם כדי להשקיט את צו המצפון של מקימי הבריקדות של גרין-פיס\אוכלי ביצי חופש ושות' או בגלל רצון טוב אמיתי של היצרן.

המכוניות של היום הן מוצר הרבה פחות עמיד ממכונית של לפני 20 שנים, בגלל שרוב הרכבים בארצות המפותחות(לא פה) לא זוכות להגיע לגיל המופלג אלא נגרטות כדי לשרת את האנושות בתור קופסת ביסקויטים או משו שימושי אחר.

המכונית של היום היא מוצר פחות עמיד, בגלל שהיצרנים הבינו שרוב התוצרת שלהן לא תעבור גיל מסוים.

וגם האלקטרוניקה שמושתלת לתוכן לא עוזרת כלל, בין אם זה בגלל חוטים רזים במערכות חשמל של רכבי VAG או כל צעד ייעול אחר.

אפשר לומר שיצרני הרכב מתמקדים יותר על כך שהרכב ייתן לך 200% פונקציונליות לאורך X שנים,במקום 100% לאורך X*5.

כי 200% מוכרים יותר, גם אם אף-אחד לא צריך אותם.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

מכיוון שאנחנו לא עוסקים במכוניות מתחילת המאה, ראית אלפא סוד? (למשל).

הרכבים המודרנים יותר אמינים (מס' התקלות לרכב לאלף קילומטרים ברכבים עד גיל 5 רק יורד עם השנים).

כמו שהצתה אלקטרונית אמינה יותר ממפלג מכאני, הזרקת דלק מדוייקת יותר מקרבורטור (סליחה צביקה, זה ברוב המקרים) ודורשת פחות טיפול, כמו שאיכות הפח שממנו מייצרים רכבים עולה.

מצד שני, חומרים כמו פלסטיק נבנים עכשיו כדי שיוכלו למחזר אותם בקלות :).

לכל חלק יש אורך חיים מסויים (גם לחוט חשמל) וצריך להחליף אותו כל פרק זמן מסויים.

אתה לא מציע שנחזור להניע את הרכבים שלנו עם מנואלה, נכון?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אסור לשכוח דבר אחד, מכוניות לא ניבנו כדי שאנשים "פשוטים" יתעסקו בהן...

זה שאנחנו עושים את זה זה סבבה... זה לא אמור להיות כך!

המכוניות הוותיקות יותר ניבנו בשיטה של סרט נע והורכבו ע"י בני אדם, חלק מהרכיבים אפילו יוצר ע"י בני אדם בצורה ידנית ובגלל זה ניתן לייצר את החלקים האילו בעזרת אותה טכנולוגיה...

כיום קשה לייצר חלקי פלסטיק שנוצקו בהזרקות וואקום מתוחכמות...

אני מאמין שעוד 20-30 שנה, יהיו פיתרונות לבעיות של "מחשב מנוע" בדמות רכיב אוניברסלי שיתחבר לאוטו ויזהה את הרכב ויתאים את עצמו אליו. אם יהיה ביקוש יהיה היצע... זה החוק.

כמו שכיום יש חברות שמייצרות חלקים ליגואר סביר להניח שגם לשלב הזה נגיע מתי שהוא עם הרכבים החדשים כיום...

כמו שכיום ניתן לייצר מנועים או לשחזר אותם בצורה שיחזיקו טוב יותר מהמקור הישן והמיושן כל גם יהיה בעתיד...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

המכוניות של היום ברובם מיוצרות בידיעה מראש לשלוש-חמש שנים, אח"כ מתחילות כבר בעיות הבלאי.

הרכבים החדשים ברובם טובים ל 3-5 שנים אח"כ לשדרג לחדש.

פעם היו מייצרים מכוניות עם חשיבה לטווח רחוק, שיסע ויסע , להמון שנים.

לראיה, סובארו לאונה, דשבורד\פלסטיקים משנת -6-7-85 עם השמש בארץ הזאת ועדיין,שום קרקושים ושום התפרקויות, אז איך זה?

איכות בנייה\איכות חומרים\אין מה לעשות.

פורסם

מה עם פג'ו 404?

אוטו שהפסיקו לייצר כי לא היו תקלות....

חוץ מזה, כן,

בגלל כל מיני תקנים לאיכות הסביבה הפלסטיקים של היום נשברים/מתקלקלים.

אגב, בקשר לחלונות חשמל, אני מסכים עם מה שנאמר. הייתי באמת מעדיף חלונות ידניים, זה סתם מתקלקל כל הזמן.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...