Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב מיועד לעבור כ 33,000 ק"מ לשנה (לערך) והתקציב עד 30K ש"ח.

בתקציב הזה נכנס לתמונה ברלינגו דיזל שנת 98, שהוא מן המובילים בשוק הטנדרונים (דיזל) הידניים.

הבעיה:

אחזקת הברלינגו מאוד יקרה כמשומש. קיימת נטיה חריפה לקרע ברצועת התיזמון עקב מותחנים ארורים (נזק של אלפי שקלים), פולי מנוע שנקרע (מאות שקלים), בעיות במאווררי הרדיאטור (כל מאוורר באיזור ה 600-700 שח), משאבת סולר (2000-3000 שח) ומשולשים שהולכים כמו פיתות חמות אחרי פסח.

אגרת הרישוי שגם כך יקרה יותר מרכב בנזין רגיל ומחירי הסולר שמרקיעים שחקים גורמים יותר ויותר לפזילה לכיוון רכב סטיישן עם מנוע בנזין בנפח 1400-1600 סמ"ק (ידני).

השאלה:

האם כרכב עבודה נטו עבור משאות קלים מאוד (שכל סטיישן יעשה אותם בקלילות מזעזעת) כדאי לשקול סטיישן ידני בנזין (כגון הסובארו DL סטיישן), שאחזקתו זולה יותר מבחינת חלפים ותקלות (למשל: רדיאטור חדש - 350 שח, אלטרנטור משופץ כולל הרכבה - 400 שח, מנוע- כ 3500 שח, קלאץ' כולל עבודה- 800-1000 שח) ולספוג בכך את הפרשי הדלק באמצעות קיזוז עלויות בתיקון תקלות + אגרת רישוי, או שאולי בכל זאת כדאי להכנס להרפתקאת הברלינגו ?

אני יודע שגם קיימת האופציה לטנדר סובארו או רנו אקספרס - אבל כרגע אני אשמח לשמוע דיעות נקודתיות שמתייחסות להשוואה בין הברלינגו דיזל לבין בנזין ידני.

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם הרכב לא אמור להוביל גם משפחה, אז אולי שווה לשקול אפשרויות אחרות כגון

פולו או קורדובה ואריו שהן גם דיזל וגם נטולות יחסית מחלות של הברלינגו.

עוד אפשרות היא הVW קאדי/אינקה, המחיר שלהן נמוך יחסית ואפשר להרויח בשנתון.

האינקה גם נמכרה עם דלת צד בדגמים מסויימים, שמקלה על הכניסה למושב האחורי.

לאון.

פורסם

איציק אני חושב שבשאלה שלך יש כבר את התשובה (כך סטיישן)...

נ.ב אני חושב שאתה יכול לקנות משהו קצת יותר טוב מ dl במחיר של הברלינגו אבל אני לא בטוח בזה!

פורסם

כתבתי את תגובתי לפני שקראתי את תגובתו של לאון ולאחר קריאת תשובתו אני נוטה לחשוב שהוא צודק אבל לפי דעתי תוריד מהרשימה את הברלינגו בעיקר מהסיבות שכבר רשמת.

פורסם
אם הרכב לא אמור להוביל גם משפחה, אז אולי שווה לשקול אפשרויות אחרות כגון

פולו או קורדובה ואריו שהן גם דיזל וגם נטולות יחסית מחלות של הברלינגו.

עוד אפשרות היא הVW קאדי/אינקה, המחיר שלהן נמוך יחסית ואפשר להרויח בשנתון.

האינקה גם נמכרה עם דלת צד בדגמים מסויימים, שמקלה על הכניסה למושב האחורי.

לאון.

הסיבה שאני מעדיף להימנע מדיזל משומש וישן הוא נושא התחזוקה, כי תכל'ס הוצאות על תקלות כמו משאבת הזרקה, אלטרנטור, טיימינג וחלקים אחרים מתבלים יהיו יקרות יותר מרכב פשוט יותר ומנוע בנזין (סטייל ה DL סטיישן, שהוא אופציה מעולה מבחינת הוצאות אחזקה שוטפות). מחיר הסולר שלא משתבח לטובתנו עם השנים וכמובן האגרה הם חלק מצומצם מאוד לחוסר הכדאיות הנ"ל - כמו גם הבלאי המאוד גבוה שיש לרכבים הללו עקב ק"מ גבוה שהם עוברים ותחזוקה ברמה נמוכה עד בינונית.

מעבר לכך לא מתאימה לי החתונה הקטולית עם צ'מפיון ו/או שותפם, החלקים לא זולים ובהרבה דברים לא ניתן לגעת לבד אלא במוסכים ספציפיים.

השאלה היא אם מישהו נתקל בדילמה דומה ולקח את הבנזין ויכול לספר מניסיונו על אופי התחזוקה וסה"כ הוצאות שוטפות שנתיות.

תודה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה בוודאי לא עובר קרוב למקום שמתדלקים גז, כי אז היה ברור, לקנות את הרכב הכי חסכוני בחלפים לשנת 95 ומעלה, מנוע 2.0, ולהתקין מערכת גז; ולשלם 2.5 ש"ח לליטר, ועוד לשמור על נקיון מע' ההזרקה והמנוע, עם נסיעה שקטה יותר ואקולוגית יותר, ואפילו לא מסוכנת יותר. ויצא לך כ-8K ש"ח חיסכון לשנה מכל החלופות האחרות.

פורסם

התלבטנו בשאלה דומה בעסק המשפחתי, ואני דגלתי בבנזין סטיישן ידני יפני.

בסוף, בניגוד לדעתי, נקנה C-15 דיזל (תחסכו ממני את התנחומים) במחיר ריצפה, אני די בטוח שעוד מעט נשלם בדלת האחורית על החלפת חצי אוטו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
התלבטנו בשאלה דומה בעסק המשפחתי, ואני דגלתי בבנזין סטיישן ידני יפני.

בסוף, בניגוד לדעתי, נקנה C-15 דיזל (תחסכו ממני את התנחומים) במחיר ריצפה, אני די בטוח שעוד מעט נשלם בדלת האחורית על החלפת חצי אוטו.

מזה בדיוק רוצים להמנע.

דיזל משומש יכול להיות בור ללא תחתית מאחר והתיקונים יקרים משמעותית מרכב בנזין ידני עם מנוע 1400-1600.

מה כבר החלפתם וכמה עלה ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...