Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי,

אני מאמין בשקיפות. שקיפות היא היכולת לדעת הכל בכל רגע נתון לגבי הנתונים ההיסטורים של הרכב.

מספר הידיים הוא נתון מסוג זה.

מספר הידיים כשלעצמו הוא לא מהווה גורם להגדרת מצב רכב אך עשוי להוות אינדיקטור לגבי ההיתיחסות אל הרכב בעברו.

זכותי כקונה לדעת את האמת, זכותי כקונה להחליט שהפרמטר הזה חשוב או לא חשוב לי. חובתי כמוכר לגלות לקונה את האמת. הבעיה מתחילה כאשר אני כמוכר מחליט לשקר וכמובן שיש הרבה שקרנים (לא רק לגבי הידיים ...).

כאן באה המדינה שצריכה להגן על החלש והחלש במקרה זה הוא הקונה. המדינה עושה זאת בעזרת הכלי המדהים שנקרא שקיפות. בסך הכל המדינה רושמת את פרטי התנועות שבוצעו בהיסטורית המכוניות. לדוגמה חבל שלא ניתן לראות את הסיווג של הבעלים הנוספים לאחר הראשון, חבל שלא ניתן לדעת כל כמה זמן הוחלפה הבעלות, חבל שלא נרשם הק"מ בזמן ביצוע הטסט השנתי ועוד.

גם מבחינה כלכלית יש להגן על הקונה אל מול המוכר. יש לזכור שהפער בין כל קניה לכל מכירה הוא תמיד יד 1. כך מי שקנה רכב יד 5 ומוכר בתור יד שישית מפסיד בגין ירידת ערך של יד 1 = (שווה) לירידת הערך של מי שקנה רכב יד 2 ומכר בתור יד שלישית. לא רק אלה שגם מדובר על ירידת ערך לא ליניארית שבה הירידה בגין ידיים ראשונות גבוהה מהירידה בגין ידיים גבוהות. כך שכעקרון קונה ישר שהופך גם למוכר ישר אין לא ממה לחשוש.

מי כן ירוויח מהשינוי בחוק ? מוכרים לא ישרים. האם אתה מכיר כאלה ? אני שמעתי שבישראל אין ...

לכן יש הגיון רב בהצגת הנתון ברישיון.

פורסם

אני לא מבין, שאתה קונה משהו ממישהו אז כתוב איזה יד הוא ?! מה זה השטויות האלה

מס' הידיים לא משנה.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

אני לא מבין מה זה הטימטום הזה, למה להמציא בכלל כזה חוק,למי זה מועיל?

לא מספיק כל הרמאויות עכשיו בכלל יהיה חגיגה.

פורסם
הרעיון פשוט מאוד.

נגיד ואתה בא לקנות רכב כרגע, ומצאת אחד שהוא יד שניה, הבעלים הראשון קרע לו את הצורה וטיפל בו רק מתי שהאוטו עמד למות, החלפים שהשתמשו בהם הם תחליפיים תוצרת סין ואף החלפת שמן לא בוצעה בזמן וכו' (אתה קולט את הראש כן?), לעומת זאת, מצאת עוד רכב אחד שהוא יד רביעית אבל כל החיים שלו נהגו בו בסדר וטיפלו בו בזמן ורק עם חלפים מקוריים.

בוא נניח גם ששני הרכב הם בדיוק מאותו הדגם ומאותה השנה ואפילו אותו קילומטראז', אתה מוזמן להסביר בהגיון למה הרכב שהוא יד שנייה יהיה שווה יותר מזה שהוא יד רביעית.

מוטי.

מוטי כמו שנאמר כאן,אנחנו במדינת ישראל ויש בערך 4 אנשים(אולי טיפה יותר) שמטפלים ברכבים שלהם כפי שצריך,עכשיו תסכים איתי שלא סביר שכולם היו הבעלים של אותו הרכב...הבנת את האבסורד שבחוק?
פורסם

עקרונית ככל שהרכב בעל מספר ידיים נמוך יותר קל ואפשר לבבר יותר על עברו ולדעת מה עבר על הרכב ז"א מבחינת טיפולים , ק"מ , תאונות והיסטורית הרכב..

ככל שהרכב החליף יותר ידיים ההיסטוריה ועבר הרכב מטשטשים ואפילו בעל הרכב לא יכול לדעת כמעט על עברו.

לכן אתם יכולים לזלזל אבל אני משתדל לקנות רק מיד ראשונה בלבד ובינתיים כל הרכבים שקניתי הם מיד ראשונה ומנסיוני זה כדאי גם רואים את מי שנהג וטיפל ברכב וגם במכירה ממש קל למכור את הרכב לאחר כמה שנים כיד שניה.

ואני חושב שכל העניין של ביטול הידיים הוא טוב לבעלי ציי הרכבים שאנשים פשוטים יפסידו עוד מידע על הרכב, ושוק הרכב יהפוך להיות עוד יותר פתוח לנוכלים.

פורסם

ממש מעודד לשמוע שיש מצב שאני יפול על הרכב הבא שלי שמור בטירוף שעבר מס' ידיים אבל מה היד ראשונה הייתה חברה וכדומה, שהיד השנייה קנתה את הרכב ב10 מתחת למחירון ואכשיו בגלל שכך הוחלט אני הולך לקנותו במחיר המלא בלי בכלל לדעת שיד ראשונה הייתה חברה.אז יוצא פה שאין יותר חשיבות להשכרה חברה משרד הבטחון מורה נהיגה וכו'. אהה בעצם יש עדיין חשיבות רק לעלות על זה יהייה יותר קשה.

לא מספיק שלפני שאני קונה רכב אני חייב לבדוק שאין לו שלדה שהמנוע תקין שהגיר מצויין וכו' אכשיו אני אמור גם לשבור את הראש ולנחש שאולי רכב משנת 2000 עם 150K זה לא בגלל נסיעות בין עירוניות של הנהגת החביבה אלא בגלל שהרכב בכלל עם היסטוריה של חברה.

אני עדיין לא מבין את ההגיון. אתם מבינים שהרפורמה הזאת הולכת לשנות את כל מחירון הרכבים וסוחרי הרכב הולכים לחגוג פה בגדול!

L.A

פורסם

לכל מי שכתב פה על רכבי חברה/ השכרה/ליסינג/ מדינה וכו'.

מה הקשר בכלל?

סעיף היד של האוטו ירד בקרוב, וטוב שכך.

סעיף המקוריות של האוטו נשאר על קנו, כך שרכב מדינה או חברה לשעבר, יהיה לו כתוב: "מקוריות - מדינת ישראל" או "חברה" או "צופי ישראל" או "הנוער העובד והלומד- קן צפון".

מה הקשר ליד?

למי שהתלונן על שקיפות - יש יותר שקיפות מאשר לקחת את האוטו לבדיקה?

לכל מי שעדיין חולם על רכבים מסבא שלי...... הם נוהגים בצורה מזעזעת, כל האוטו מלא דפיקות, הם קורעים קלאצ'ים בלי סוף והם חיים על קצבת זקנה אז אין להם כסף לטיפולים. מי המציא את הפיקציה הזאת של רכב מזקן? או שאולי אתם מתכוונים לאיזה קשיש בן 40?:wink:

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

A8 , אני לא יודע מה איתך , אני נוהג על אוטו עם יד גבוהה אבל:

15 אלף ק"מ ממוצע בשנה

והיסטורית טיפולים מלאה ושקופה.

הייתי מעדיף את זה ככה כל יום מאשר אוטו יד שניה עם שאר הנתונים יותר לוטים בערפל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
A8 , אני לא יודע מה איתך , אני נוהג על אוטו עם יד גבוהה אבל:

15 אלף ק"מ ממוצע בשנה

והיסטורית טיפולים מלאה ושקופה.

הייתי מעדיף את זה ככה כל יום מאשר אוטו יד שניה עם שאר הנתונים יותר לוטים בערפל.

ליביו

וכמה יש כמו הרכב שלך בודדים,נכון?

ומה עם כל שאר מאות אלפי המכוניות?

פורסם

אתם מפספסים את הויכוח. הויכוח לא על קנית או אי קנית רכב עם הרבה ידיים אלה על עצם מניעת מידע.

כמו כן למה אתם כל כך בעד הביטול, אני יכול להבין את אלו שמספר הידיים ברשיון לא משנה להם אך לא מבין מה טוב בביטול הסעיף. אני חוזר לא מה טוב/רע בכמות הידיים (על זה ויכוח עם בכלל שונה) אלה למה קיום הסעיף מפריע לכם ? למה "טוב" להוריד אותו ? למה לא להשאיר, פשוט אל תעשו בו שימוש, זה הכל.

• תוכן חדש...