Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל סטטי מהאוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים כשאני יוצא מהאוטו ואני נוגע בדלת כדי לסגור אותה אני מקבל "מכת חשמל" קטנה.

אני לא בטוח, אבל נראה לי שזה קורה בדרך-כלל אחרי שאני נוהג "חזק".

ע"פ הבנתי נוצר חשמל סטטי כאשר אני נוסע מהחיכוך בין הגלגלים לרצפה וטוען את מרכב הרכב, כאשר אני נוגע במרכב החשמל עובר עליי.

במכוניות ישנות יש פס גומי שמצוייר עליו ברק שמחובר מהמרכב ואמור לגעת ברצפה, האם יש קשר?

האם אני צודק בהנחות שלי ואיך פותרים את הבעיה?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

החשמל הסטטי נטען בגופך במהלך הנסיעה מחיכוך בגדיך במושב הרכב.

ביציאה מהרכב, המטען החשמלי בגופך מתפרק לגוף הרכב, ויוצר את תופעת הניצוץ החשמלי.

זה מסביר נהיגה אגרסיבית - גופך זז יותר במושב!

ההתקן החשמלי להארקת גוף הרכב לכביש , לא אפקטיבי!

פתרונות: נסה להרכיב כיסויי מושבים מאיכות גבוהה (100% כותנה). חיכוך בד סינטטי יוצר מטען חשמלי גדול יותר.

אני באופן אישי רגיש לתופעה וסובל מזה נורא, עם הזמן פיתחתי לי מספר שיטות:

1. יוצא מהרכב בזהירות מבלי לגעת בפח, ונותן תפיחה קלה ומהירה בדלת או בגג כדי לפרק את המטען במהירות, ככול שהניצוץ יפרוץ קרוב לגוף הרכב כך הוא פחות יכאיב.

2. עם אני לבוש בגדים סינטטיים - אני פשוט לא נוגע בפח! סוגר את הדלת עם הנעל.

הבעיה שהניצוץ בסוף חייב להתפרק ואז זה קורה בזמן שאתה הכי פחות מוכן לו, לאדם אחר, לדלת הבית וכו'.!

אשמח לשמוע על רעיונות נוספים למניעת הניצוץ עם הרכב. תודה

פורסם

שיטות נוספות.

1. צא מהרכב כשאתה אוחז במתכת של הדלת תוך כדי.

2. הרכב על הנעל מתקן הארקה כמו של עובדים בסביבת רכיבים אלקטרוניים.

3. אחוז את המפתחות ביד, ופרוק את המטען באמצעות קצה המפתח.

4. גע במתכת של הרכב עם גב היד, שם המכה פחות מורגשת.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
החשמל הסטטי נטען בגופך במהלך הנסיעה מחיכוך בגדיך במושב הרכב.

ביציאה מהרכב, המטען החשמלי בגופך מתפרק לגוף הרכב, ויוצר את תופעת הניצוץ החשמלי.

זה מסביר נהיגה אגרסיבית - גופך זז יותר במושב!

ההתקן החשמלי להארקת גוף הרכב לכביש , לא אפקטיבי!

פתרונות: נסה להרכיב כיסויי מושבים מאיכות גבוהה (100% כותנה). חיכוך בד סינטטי יוצר מטען חשמלי גדול יותר.

אני באופן אישי רגיש לתופעה וסובל מזה נורא, עם הזמן פיתחתי לי מספר שיטות:

1. יוצא מהרכב בזהירות מבלי לגעת בפח, ונותן תפיחה קלה ומהירה בדלת או בגג כדי לפרק את המטען במהירות, ככול שהניצוץ יפרוץ קרוב לגוף הרכב כך הוא פחות יכאיב.

2. עם אני לבוש בגדים סינטטיים - אני פשוט לא נוגע בפח! סוגר את הדלת עם הנעל.

הבעיה שהניצוץ בסוף חייב להתפרק ואז זה קורה בזמן שאתה הכי פחות מוכן לו, לאדם אחר, לדלת הבית וכו'.!

אשמח לשמוע על רעיונות נוספים למניעת הניצוץ עם הרכב. תודה

גם אני רגיש לנושא הזה. כמה מכות חשמל קיבלתי... ובלילה אפילו ראיתי כמה הבזקונים קטנים. אני סוגרתי את הדלת בקרייזליר ברגל ( בעדינות ) ונגעתי רק בגומיות.

וכן, ההתקן החשמלי להארקת גוף הרכב לכביש , לא אפקטיבי! ( מנסיון )

אבל עכשיו יש לי 206 XS , מושבים מבד ספורטיבי ( ככה רשום בפרוספקט ) ופעם אחד אפילו לא קבלתי זרם :) טפו טפו טפו... :lol:

פורסם

מה זה?????? אפשר לפרט בבקשה?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

זה פשוט, תעשה מה שאני תמיד עושה,

תצא מהאוטו בזהירות, גש לחבר קרוב ותגע בו - ככה לא תסבול לבד...

הראל. 8)

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אני אישית נוהג לפזר אבקת חשמל על הרצפה של הרכב.

מאז, הפסקתי להתחשמל לגמרי.

מי שרוצה לקנות - 100 גרם של אבקת חשמל באוטו דיפו עולה 85 ש"ח, זה יספיק לכם לפחות לשנתיים.

למי שרוצה לחסוך קצת נשארת כמובן אופציית הפרסי, תקבלו את אותה כמות ב65 ש"ח.

אני אישית מייבא את האבקה ישירות מהמזרח (תוצרת יפן בלבד, שמעתי הרבה תלונות בנוגע לאבקה הטייוואנית - הQA שלהם על הפנים), ניתן להזמין אצלי במפגשים של יום שישי (לפני כניסת השבת בלבד), מחיר מדויק נסגור שם, אני יכול רק להבטיח שהוא יהיה מאוד אטרקטיבי.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

מי שרוצה לקנות - 100 גרם של אבקת חשמל באוטו דיפו עולה 85 ש"ח, זה יספיק לכם לפחות לשנתיים.

אני אישית מייבא את האבקה ישירות מהמזרח (תוצרת יפן בלבד, שמעתי הרבה תלונות בנוגע לאבקה הטייוואנית - הQA שלהם על הפנים), ניתן להזמין אצלי במפגשים של יום שישי (לפני כניסת השבת בלבד), מחיר מדויק נסגור שם, אני יכול רק להבטיח שהוא יהיה מאוד אטרקטיבי.

יש מחיר מיוחד לחברי פורום ??

האמת ... שהייתי בצבא קראתי על זה מאמר שלם ... במסגרת שבוע בטיחות שעשו לנו בבקו"ם , זה מונע תאונות הדבר הזה !! :idea:

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

ישי, אתה פראייר.

אני לוקח סוללות נטענות מהבית ומטעין אותן באמצעות "הבזקי חשמל סטטי" בזמן יציאה מהרכב, זה הרבה יותר זול מהאבקה שאתה מייבא וגם אפשר (אם יש לך מספיק סוללות) להפעיל עם זה את המזגן בבית. בנוסף, אני גם עוזר לחברת חשמל בכך שאני מספק לעצמי חשמל ומוריד מהעומס שלהם.

מי שמעוניין לקבל המלצות באיזה סוללות להשתמש (ניקל קדיום, ניקול מטאל, ליתיום) נא ליצור איתי קשר במפגשים. ברשותי גם מבחר סוללות למכירה במחירים אטרקטיביים להחריד. זה כדאי !

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק שתדעו לכם שזה מאוד מאוד מסוכן

אני מכיר מישהו שסובל ממכות חשמל בתדירות גבוהה

וזה השפיע לו על המוח

הוא נעשה מטורף!!!

אני חושב שאני יקנה לו מהאבקה של ישי

שלא יתהדה לו המוח לגמרי

ורק שתדעו שזה לא קשור למכונית

היתה לו וי טי אס כחולה

הקטנה הכי טובה בעולם

והוא עדיין קיבל מכות חשמל

אבל כשאני חושב על זה שוב

הוא היה לוחץ מאוד מאוד חזק

הוא היה נוסע נסיעות ספורטיביות באופן קבוע

אומרים שהוא לא ראה אף אחד ממטר

אז אולי זה קשור לנסיעה

בכל מקרה

בשבילי רק אבקה

בזזזז בזזזזז

פורסם

אביב - גם אני גיליתי את העניין הזה בצבא. עברתי הרצאה במז"י במדור ברברי"מ (מפקדת זרוע היבשה - מדור בחינות, רישוי ובטיחות רכבי מילואים) ובדיוק אמרו שישנו המוצר הזה ומדינת ישראל משקיעה הון תועפות ביבוא שלו לארץ. אז לקחתי על עצמי את נושא היבוא ומשרד הבטחון הוא אחד מהלקוחות הגדולים שלי יחד עם עוד משרדי ממשלה רבים.

איציק - אני אודה לך אם בימי משבר כלכלי קשים שכאלה, לא תשבור לי את השוק. תודה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
אביב - גם אני גיליתי את העניין הזה בצבא. עברתי הרצאה במז"י במדור ברברי"מ (מפקדת זרוע היבשה - מדור בחינות, רישוי ובטיחות רכבי מילואים) ובדיוק אמרו שישנו המוצר הזה ומדינת ישראל משקיעה הון תועפות ביבוא שלו לארץ. אז לקחתי על עצמי את נושא היבוא ומשרד הבטחון הוא אחד מהלקוחות הגדולים שלי יחד עם עוד משרדי ממשלה רבים.

איציק - אני אודה לך אם בימי משבר כלכלי קשים שכאלה, לא תשבור לי את השוק. תודה.

אני מאשר את דברי ישי כחייל עובד משרד הבטחון בגוף האחראי על תקציבי צה"ל. כל שנה מושקעים מאות אלפי שקלים בקניית המוצר המעולה הזה - וכך מוגנים כלל נהגי צה"ל ממכות חשמל (חבל רק שזה לא עוזר להם לעשות פחות תאונות).

יש לציין כי לדעתי ישי מפסיד בגדול מזה, אם היה ממנה לו יועץ כלכלי משלו (כמו שיש לרמטכ"ל :wink: ) הוא היה יכול להרוויח הרבה יותר כסף מזה. זאת גם הסיבה שכרגע הוא על ראלי ג'יפתית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה זה?????? אפשר לפרט בבקשה?

זו מין חצי גרב שמתלבשת על העקב, ובחוט להארקה

shoe grounder.jpg

פורסם

QC - לא QA.

ואני הפסקתי להשתמש באבקה. יש ל-STP מוצר יותר טוב הנקרא F*ck! I Got Electrified Again.

או - FIGEA. עולה כ- 25 לקופסא. מספיק לשנה וניתן להשתמש גם בבית.

ובלי שום קשר - לכל המחושמלים:

קראו כאן ו- כאן.

• תוכן חדש...