Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך משחררים מנוע תפוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלנו לשפץ מנוע שלא עבד משהו כמו 30 שנה.

מן הסתם הוא היה תפוס,שפכנו לצילינדרים שמן ברקס ונתנו לו לעבוד כשבוע,אחרי זה הצלחנו לשחרר את המנוע דרך גלגל שיניים של סטרטר ופולי.

שטפנו את המנוע בנפט והגענו למצב שנתנו סטרטר המנוע הסתובב יפה תוך השפרצת הנפט דרך חורי הפלאגים החוצה.עד לכאן הכל טוב ויפה...

רצינו לסדר את ההצתה ולנסות ולהניע את המנוע,סידרנו את הפלטינה והחלפנו כבלי הצתה עד שקיבלנו ניצוץ,דאגנו לדלק וניסינו להניע,לאחר כמה ניסיונות המנוע הניע משהו למשך שתי שניות ואז נוצר BACK FIRE מהקרבורטור והקרבורטור התחיל לבעור,נלחצנו,בניסיון לכבות את השריפה מחשש לעיוות בקרבורטור,שפכנו מים לתוך הקרבורטור,מילא מים לאחר ליטר וחצי כאשר עדין הבעירה לא כבתה שפכנו מיץ תפוזים (דיאט פריגת עם לחיה,PULP) הבעירה כבתה, לפי דעתי בלי קשר למה ששפכנו שם.

הטעות שלנו היתה שלא שטפנו את המנוע מיד וחיכינו יומים (תהרגו אותי אין לי מושג למה)

כרגע הוא שוב תפוס וכל הניסיונות שלנו לחזור על מה שעשינו בהתחלה אפילו לא מדגדגים אותו,

משהו מכיר איזשהוא ממיס שיכול לשחרר מנוע במצב כזה שלהערכתנו נדבק בגלל ייבוש המיץ,

או שאין מנוס מלפרק אותו .תודה

פורסם

הילוך שלישי בלם יד משוחרר ולדחוף חזק קדימה , לתת לאוטו להשתעל אולי ומקווה שיעזור!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

כמדומני שהקיץ הזה מחולל נפלאות,הלחות, החום ,ההתנתקות,הכתומים, הכחולים,משפיעים חזק על המוח

וגורם לו להתעלות על עצמו , ולפברק ספורים הזויים שמתחילים בשמן ברקס ,נגמרים במיץ תפוזים( מתוצרת פריגת נדמה לי... אך מה זה משנה?!), ונגמרים בגב תפוס,,, או מנוע תפוס, או בק פייר.... מה זה משנה, הסיפור ההזוי ביותר ששמעתי ,בימי חיי, מעניין אם הוא נפוץ רק באספנות או גם

בפורום טכני???

לאירית ולבני הספל הפתרונים?! בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שפכתם מיים על הקרבורטור כנראה שנכנס מיים לצילינדרים (ענילה הידרוסטטי)פרק את כל הפלגים ותסובב את המנוע מהפולי בעזרת בוקסה מתאימה מסתובב חופשי יופי עכשיו שפוך שמן מנוע לתוך הצילינדר דרך הפלג וסובב שוב מסתובב תן סטרטר עד שיצא כל בגיפה מהצילינדר חשוב בזמן הסטרטר נתק את הכוהל מסתובב טוב חבר את הפלגים חזרה ואולי יניע בהצלחה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

פרק את כל הפלאגים, רסס פנימה כמות נדיבה של WD40, המתן כמה דקות ואז נסה לתת כמה פעמים סטרטר ולראות אם הוא משתחרר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חכמים בלילה.

נכנס נוזל לצילינדרים.

אוויר אפשר לדחוס.

נוזל לא.

אין לבוכנה איך לעלות.

בפעם הבאה מומלץ לשפוך פנימה חומצה כלשהי , חריפה ככל שאפשר - זה ינקה לכם את חלל הצילינדר טוב טוב. כולל רינגים , בוכנה , ומה שתרצו...:screwy: :screwy: :screwy: :screwy:

פורסם
חכמים בלילה.

נכנס נוזל לצילינדרים.

אוויר אפשר לדחוס.

נוזל לא.

אין לבוכנה איך לעלות.

בפעם הבאה מומלץ לשפוך פנימה חומצה כלשהי , חריפה ככל שאפשר - זה ינקה לכם את חלל הצילינדר טוב טוב. כולל רינגים , בוכנה , ומה שתרצו...:screwy: :screwy: :screwy: :screwy:

מה ששמר ידידי החכם אומר, שיש לפרק את המצתים, על מנת לתת לנוזלים הנמצאים כרגע בחלל הצילנדר, לצאת החוצה דרך הפתח היחידי שנשאר להם וזה פתחי המצתים, מיץ, מים ,וכל נוזל כלשהו תופסים נפח, ולכן לא ניתן לסובב את המנוע!

בברכה

צביקה

פורסם

אח, באמת חבל שלא הייתה עימנו לראות את זה.

באמת חבל,אבל באמת

בברכה

כמדומני שהקיץ הזה מחולל נפלאות,הלחות, החום ,ההתנתקות,הכתומים, הכחולים,משפיעים חזק על המוח

וגורם לו להתעלות על עצמו , ולפברק ספורים הזויים שמתחילים בשמן ברקס ,נגמרים במיץ תפוזים( מתוצרת פריגת נדמה לי... אך מה זה משנה?!), ונגמרים בגב תפוס,,, או מנוע תפוס, או בק פייר.... מה זה משנה, הסיפור ההזוי ביותר ששמעתי ,בימי חיי, מעניין אם הוא נפוץ רק באספנות או גם

בפורום טכני???

לאירית ולבני הספל הפתרונים?! בברכה

צביקה

פורסם
אח, באמת חבל שלא הייתה עימנו לראות את זה.

באמת חבל,אבל באמת על מה חבל??

בברכה

האמן לי אני מוותר על "חוויה"

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה אם לא הבנת אני הייתי ציני,באמת לא חבל.

אני לא מבין מה הקטע שלך,אני שואל פה שאלה לגיטימית לגבי בעיה שיש לי ברכב מסוים ואתה קורה לי הוזה, תשמע זה מאוד נחמד שאתה מוסיף את הבברכה בסוף אבל זה בערך כמו שאני ארשום עליך דברים לא נעימים ובסוף אוסיף בברכת יום נעים .

אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי,ואין לי שום בעיה אם המצב הזה אני מעדיף שזה ישאר כך,אבל לקרוא לי הוזה ואחד שמפברק זה כמו לאמר עלי שאני שקרן,ולזה אני לא מוכן,כן, הכבוד שלי חשוב לי יותר.

אם אין לך מה לאמר בנושא אתה יודע,אתה לא חייב.

בברכה

פורסם

שמעתי שיש תערובת מסויימת של בנזין וסולר שמשחררת מנועים שלא השתמשו בהם הרבה זמן, אם מעניין אותך אני ינסה לברר עוד פרטים

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם
שלום צביקה אם לא הבנת אני הייתי ציני,באמת לא חבל.

אני לא מבין מה הקטע שלך,אני שואל פה שאלה לגיטימית ?????לגבי בעיה שיש לי ברכב מסוים ואתה קורה לי הוזה, בהחלט!!! תשמע זה מאוד נחמד שאתה מוסיף את הבברכה בסוף אבל זה בערך כמו שאני ארשום עליך דברים לא נעימים ובסוף אוסיף בברכת יום נעים .

אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי,( זהו לא פורום הכרות)ואין לי שום בעיה אם המצב הזה אני מעדיף שזה ישאר כך,( גם אני)אבל לקרוא לי הוזה ואחד שמפברק זה כמו לאמר עלי שאני שקרן,ולזה אני לא מוכן,כן, הכבוד שלי חשוב לי יותר.( אני לא קורא לך שקרן, אבל הניסיון להתניע את הרכב , והדרך שבחרת לכבות אותו הוא הזווי בהחלט לדעתי המקצועית)

אם אין לך מה לאמר בנושא אתה יודע,אתה לא חייב.

בברכה

את מה שיש לי לאמר בנושא אמרתי, ובהחלט אמרתי אך אתה התמקדת בנושא הביקורתי, והתעלמת מההיבט המקצועי, שלי ושל שמר, שהם לדעתי המקצועית הפתרון היחידי לבעייתך!

ואני מודה אני יודע לתת סטירה מצד אחד, וליטוף מצד שני, את המנידע המקצועי הרלבנטי הנכון

קבלת, אך לא התייחסת. ולא הערכת נכון את עזרתי , וזהו נון שלך, וכנראה שקריאתך את תגובתי סלקטיבית, ואינה , מתמקדת , בהיבט המקצועי , אלא האישי!

אך בכל זאת אני סולח לך!

ושוב בברכה

צביקה

• תוכן חדש...