Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נהנה משני העולמות-לפעמים אני נוסע על הקנגו של אבא(למכירה,0506666004 ליוסי)ונהנה מכל רגע.אני מאד אוהב ידני אבל בעליות המטורפות של חיפה(כרמל צרפתי,ציונות,פרויד,בלפור...)זה סיוט ועוד בפקקים.רק במקרים האלו אני שמח שיש לי אוטומט.בנסיעות ארוכות אינ מעדיף ידני-הרבה פחות משעמם.אוטומט=נוחות=שיעמום טוטאלי.אין לכם מושג כמה שעוזר לי הרדיודיסק...בלעדיו הייתי מתחרפן...

אגב,כמה שהקנגו זה עגלה,יש לו ביצועים..............

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טיפטרוניק=שטויות.

אפשר להגיע לרמת תפקוד באוטומט רגיל ולקבל כוח בדיוק מתי שצריך, פשוט צריך להתרגל.

למשל: אצלי בפוקוס יש כפתור אובר-דרייב.

בהאטה לפני סיבוב מכבה את האובר דרייב=הורדה לשלישי, מגיע לשמונים קמ"ש ועם הבורר מוריד לשני(שאפשר למשוך עד 110), וככה אני מקבל כוח ברמה מספקת בתוך הסיבוב(כמובן תוך נקיטת אמצעי בטיחות, כשאין תנועה, ורצוי במקומות שוממים)

פורסם
גם כשיוצא לי לנהוג באוטומט אני מעביר הילוכים (1,2,3,D).

אני כל יום עומד בפקקים וממש לא מפריע לי הגיר הידני.

למה אתה מעביר? בשביל הכיף או כי אין כסף לשיפוץ?.....:wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ברור שאין על אוטומט בנוחות בייחוד כשיושבת לידך בחורה ואתה שולח ידיים

מנסיוני הרבה יותר כיף כשהחברה יושבת לידך ואתה שולח לה יד מידי פעם

אבל כשאתה עם גיד ידני אתה לא יכול לשלוח ידיים מקסימום לקוות שהיא תפנק אותך ותעביר

הילוכים מידי פעם...

אבל אין שום דבר שיכול להחליף את התחושה של החלפת הילוכים הכיף שבזריקת תחת ברמזור ריק

העזיבה של הקלאץ להזיז את הידית הילוכים כל זה שילוב שגורם לך מין ריגוש שאין לו תחליף

אני פשוט הייתי מושיב את החברה מאחורה כשהייתי נוהג בידני ככה הייתי יכול להנות מהאוטו בזמן

הנהיגה ומהבוחרה אחר כך...

בכל מקרה אין שום גיר אוטו או חצי אוטו שיכול להחליף את התחושה של העברת הילוכים

שום דבר, גם לא יד על החלון וגם לא הזינוק בעליה

פשוט חווית נהיגה טהורה.

אין תחליף להעברת הילוכים !

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
אצלי בפוקוס יש כפתור אובר-דרייב.

בהאטה לפני סיבוב מכבה את האובר דרייב=הורדה לשלישי, מגיע לשמונים קמ"ש ועם הבורר מוריד לשני(שאפשר למשוך עד 110), וככה אני מקבל כוח ברמה מספקת בתוך הסיבוב(כמובן תוך נקיטת אמצעי בטיחות, כשאין תנועה, ורצוי במקומות שוממים)

בכלל התיבה האוטומטית בפוקוס נהדרת. פשוטה מאוד לתפעול ומהירה מאוד בכל התגובות, לא מתערבת כשלא צריך, גם עד למנתק, פשוט נהדר.

כמובן שאין תחליף מבחינת שליטה ודיוק לגיר ידני (להוציא מהכלל את התיבות החצי אוטומטיות SMG וה DSG החדשות, ויש עוד כמה דוגמאות).

אני אוהב לנהוג גם על ידני וגם על אוטומטי, תלוי ברכב, במצב רוח, וכמובן איפה מתי ואיך..

הפוקוס למשל תמיד מהנה, גם עם תיבה אוטומטית. אני מניח שכשאני אקנה רכב הוא יהיה ידני..

אבל כשאתה עם גיד ידני אתה לא יכול לשלוח ידיים מקסימום לקוות שהיא תפנק אותך ותעביר הילוכים מידי פעם.

אני יסתדר עם ההילוכים, אני מעדיף פינוק אחר :wink:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
לסיכום:

בסופו של דבר, כולם מגיעים לאוטומטי.

אמא שלי בת 60+ ולא נוהגת באוטומטית עד היום...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אמא שלי בת 60+ ולא נוהגת באוטומטית עד היום...

האם זה בגללה או בגלל הילדים שלה שהתעקשו לקנות סלספיד....:lol:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
האם זה בגללה או בגלל הילדים שלה שהתעקשו לקנות סלספיד....:lol:

היא נתרצתה להסתפק בסלספיד לאחר שניסתה בעצמה והשתכנעה.

דרך אגב, גם אשתי, לא חובבת נהיגה מושבעת, לא אוהבת אוטומט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין ספק שלגיר הידני יש יתרון בשמירה הרכב בסל"ד אופטימלי בלימות מנוע טובות יותר לזריקות...וכו'

אבל תאחלס אוטומט לא כזה רע...בT5 אפילו עם האוטומט אף פעם לא חסר לי כח....מה שכן אם כבר אוטומט אז שיהיה טיפטרוניק ועדיף כזה שמתערב לך בחיים כמה שפחות (נגיד כמו הפג'ארו )

ולזה שאמר : טיפטרוניק זה חרטה אני משחק עם ההילוכים...זה אוטו דבר...אז זה לא אוטו דבר,

כי אצלך יש השהיות בין הפקודה למעבר בטיפטרוניק זה מידי

פורסם

בכלל פותח השרשור שגר בחיפה, עם יותר עליות תלולות איבוד הכח באוטומט יותר משמעותי ונדרש! וכן הילוך מתאים!

פורסם

אין כמו רכב ידני, רק כך ניתן להרגיש את חוית הנהיגה, נהיגה אמיתית.

כל חובב נהיגה יהנה להחליף הילוכים בכל מצב ולתפעל את הרכב גם כאשר הוא נמצא בפקק, בעליה או בירידה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...