Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה דקות אחרי נסיעה של איזה חצי שעה עם מזגן דולק... שהחנתי תרכב *** תרכב = את הרכב *** החלטתי לבדוק את השמן גיר אז כמובן שהמנוע דולק העברתי בין D ל R לכמה שניות בין כל הילוך ויצאתי לבדוק... על המדיד המפלס הגיע בדיוק עד לאן שצריך כמובן על המדיד המסמן שמן חם אך על המדיד היה מין שמן מוקצף... ממש טיפה קצף... ללא צבע מוזר או משהו כזה... מה יכולה להיות הבעיה? אני ממש מפחד... בנוסף לכך ארצה לציין שכבר איזה חודש ממתי שאני שהגיר מעביר מ 2 ל 3 ב 50 פלוס מינוס אז יש מין רעש לפעמים כמו של רצועה... אז מתחתי את הרצועות עוד... והרעש עדיין ממשיך... אני מציין את זה בהודעה מכיוון ששאלתי מכונאי על הרעש הזה והוא אומר דבר מאוד מוזר אני מצטט "לגירים האוטומטיים של מזדה יש מחלה והם אחרי כמה שנים עושים את הרעש הזה" אך אפשר לסוע עם הרעש הזה מבלי לפחד עוד שנים ארוכות...

אני ממש מפחד שיש לי בעיה בגיר גם בגלל הקצף וגם בגלל הרעש הזה (למרות שלא נראה לי שזה מהגיר)

מי שמבין שיגיב ויתן לי דעות כי אני ממש בלחץ... למה היה לי טיפה קצף על המדיד וממה יכול לנבוע הרעש הזה שעובר הילוך משני לשלישי

שיהיה שבת שלום לכולם

ממני בן עמי

פורסם

גם אצלי בלנטיס מודל 2000 יש את אותו קול בהעברה מ2 ל3.

זה נשמע כמו חריקה קטנה כזאת ממש. פעם מישהו אמר לי שבזמנו יצאו סדרות שלמות של לנטיסים ו626 עם גירים שעושים רעשים קראו לזה "נביחת כלב" ואצלו הוחלף הגיר מתוקף האחריות.

ביקרתי במכון גירים שנחשב אמין באיזור חיפה והבחור לאחר נסיעה די ארוכה אמר שלא צריך להתרגש מזה ואם אני באמת רוצה לבדור מה הסיבה אז צריך לפתוח את הגיר - כמובן שאמרתי "לא תודה" אז הוא המליץ להחליף שמן גיר ופילט גיר בטענה שאלי זה יעזור.

פורסם

תבדוק מה צבע השמן ומה הריח שלו.

איזו מזדה זו ואיזו שנה ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מזדה 323 מודל 2000 מנוע 1800

עשתה 113K

אז כאמור כמו שאמרתי עוד מישהו אומר שיש להם מחלה עם הרעש הזה ושהוא לא מזיק...

אני כנראה שבוע הבא שיהיה לי זמן יעשה החלפת שמנים ופילטר לגיר (אם מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פילטר מקורי אני ישמח) מה שהכי מפחיד אותי זה לא הרעש... אלא המעט קצף שהיה על המדיד... יש מישהו שמבין בזה במקרה?

פורסם

ולמה לעזאזל בהילוך ? בודקים שמן גיר ב-N.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הגיר היה בניוטרל! אבל לפני שבודקים צריך להעביר בין D ל R כדי שהמדידה תהיה אובייקטיבית... בכל מקרה... מישהו יודע מה זה אומר שהשמן גיר מוקצף?

פורסם
גם אצלי בלנטיס מודל 2000 יש את אותו קול בהעברה מ2 ל3.

זה נשמע כמו חריקה קטנה כזאת ממש. פעם מישהו אמר לי שבזמנו יצאו סדרות שלמות של לנטיסים ו626 עם גירים שעושים רעשים קראו לזה "נביחת כלב" ואצלו הוחלף הגיר מתוקף האחריות.

ביקרתי במכון גירים שנחשב אמין באיזור חיפה והבחור לאחר נסיעה די ארוכה אמר שלא צריך להתרגש מזה ואם אני באמת רוצה לבדור מה הסיבה אז צריך לפתוח את הגיר - כמובן שאמרתי "לא תודה" אז הוא המליץ להחליף שמן גיר ופילט גיר בטענה שאלי זה יעזור.

שמן גיר חייב ליהיות ורדרד , במידה והוא יוצא כהה ועכור ז"א משהו לא כשורה!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

ניוטרל זה לא בהילוך! השמן היה בצבכ ורדרד... ד"א ב 75K לפי היצרן עשו לגיר החלפת שמן ופילטר... ככה כתוב שכצריך לפי הוראות היצרן והרכב לפני שהגיע אלי עשה טיפולים רק במוסל המרכזי בחולון... בכל מקרה... אני יעשה שבוע הבא החלפת שמן גיר ופילטר... רק מה שמציק לי זה הקצף... מישהו?

פורסם

אני ממש לא מבין על מה הלחץ.

כאילו שיש מה לעשות בכלל...

אם מטפלים בזמן ולפי הוראות היצרן, אז כמו כל גיר אוט' אחר הגיר יחיה כמה שצריך לחיות ואז יתחילו תקלות אופייניות של דפיקות בהעברת הילוכים/הילוכים שלא נכנסים לפעולה/החלקות בהעברת הילןך וכו'

חוץ ממקרים נדירים בהם יש תקלה ממוקדת ב"מוח אלקטרוני" למשל, שאז ניתן לשפץ רק את החלק הספציפי, הרי שכל כשל אחר בגיר אוט' יצריך בכל מקרה פירוק ושיפוץ כללי של הגיר.

אין מה לעשות כדי לעצור את התהליך - יש שחיקה טבעית.

צריך רק לטפל בזמן ולקוות שיחזיק כמה שיותר.

ממש אין שום טעם או סיבה לדאוג ולשבור את הראש...

HFturbo

פורסם

בכל מקרה... תודה רבה על תשובתכם ועל ניסיונכם לעזור... הפנו אותי למכון ממש מומלץ בסגולה והוצאתי עכשיו גימלים אז אני ילך מחר לשם ונראה מה אומרים לי שם במכון... מבטיח לעדכן...

פורסם

לא ממש ברור למה שמן ורדרד זה טוב, ושמן אדום-כהה זה רע. מים בשמן גורמים לו להיות ורדרד!

לעומת זאת, אם השמן כהה אבל נקי ללא שבבים אז סביר שהגיר תקין.

בכל אופן, במזדה בודקרים ב P מנוע חם ומונע.

אם הקצף הוא שמן גיר מוקצף, זה נורמלי. יש תנועה של שמן בתוך הגיר, ונוצרת בועות. אז מה?!?

אם הקצף הוא תוצאה של חדירת מים לגיר, כדאי לגשת למוסך, להחליף ראדיאטור או לחלופין להרכיב קולר נפרד לשמן גיר, להחליף פילטר, להחליף את כל השמן שבגיר ולהתפלל.

יש סימנים של שמן במים?

באיזה נוזל קרור אתה משתמש? מי מעיינות או נוזל קירור צבעוני?

פורסם

* נתקע לך מקש ה ח במקלדת, תבדוק אותה*

אתה מצחיק... שוב... לא יודע איזה סוג שמן גיר שמו... כי כאמור הטיפול שהרכב עבר ב 75K במוסך הרכב עדיין לא היה שלי... אבל מין הסתם שמו Dextron III

• תוכן חדש...