Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היה לי רשיון B על ידני

קיבלתי רשיון D והוסיפו לי הערה אוטובוס דרגה D אוטומט בלבד

אני מבין שאם היה לי הגבלה של אוטומט על B זה גם היה מופיע וזה שלא כתוב זה מראה שמותר לי.

האם זה אומר שכל מה שלא אוטובוס D מותר לי לנהוג על ידני כמו ספרינטר ידני שמוגדר D1?

20260629_020254.jpg

עריכה אחרונה על ידי GREEN.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם (נערך)

שאלה מעניינת,

אם כי אני מניח שאתה שואל על ספרינטר בגרסה של פחות מ-3.5 טון, שמקבילה לדרגה B,

אבל מעל 3.5 טון מקביל לדרגה C1 אין סיבה שיהיה מותר לך, (אם לא היה לך קודם רשיון C1 ידני)

אגב, משעשע האבסורד שמותר לך לנהוג על ספרינטר נוסעים D, אבל על ספרינטר משא C אסור לך גם אם זה רכב זהה,

עריכה אחרונה על ידי chezik
פורסם

סתם כך כל הנושא הזה מוזר

מותר לי לנהוג על אוטובוס אבל על סילברדו אסור

פשוט הזוי

אני מכיר חברה שיש לה ספרנטרים משוריינים להסעת תלמידים וזה מוגדר כרכב מסחרי שמורשה להסעת תלמידים.

נהגי c יכולים לנהוג עליו ונהגי אוטובוס לא

פורסם
בתאריך 1.7.2026 בשעה 00:01, GREEN. כתב:

אני מכיר חברה שיש לה ספרנטרים משוריינים להסעת תלמידים וזה מוגדר כרכב מסחרי שמורשה להסעת תלמידים.

נהגי c יכולים לנהוג עליו ונהגי אוטובוס לא

נשמע כמו טעות בהבנה.

רכב שמוגדר כמסחרי אינו אמור להיות מורשה להסעת נוסעים. אמור להיות לו תא מטען ללא מקומות ישיבה, אז איך מורשה להסעת נוסעים ?

ואם יש לו מושבים לנוסעים, אז לא אמור להיות מוגדר כררכב מסחרי אלא בתור אחת מהגרסאות של דרגה D.

פורסם

הרכבים המדוברים הם רשיון c ולא d ויש להם מספר מקומות קטן (נראה לי 7)

והחברה לצורך זה מעסיקה ברכבים אלו נהגים שיש להם רשיון c ולא d.

פורסם

שאלתי את הAI, 

אז אני טיפה מסייג את דבריי.

להבנתי משנה הרכב איתו למדת נהיגה. אם למדתי על רכב C1 ידני, אז בדרגת C1 זה ידני.

ואם זה D אוטומטי, אז אתה יכול לנהוג על D אוטומטי בלבד. 

"

מזל טוב על קבלת רישיון ה-D!

ההיגיון שלך נכון לחלוטין לגבי רישיון ה-B, אבל בעולם רכבי הציבורי והמשא (דרגות C ו-D), החוקים עובדים קצת אחרת.

התשובה הקצרה היא: לא, אסור לך לנהוג על ספרינטר ידני (דרגה D1) או על כל רכב אחר בדרגות D שאינו דרגה B, אלא אם כן הוא אוטומטי.

הנה ההסבר המלא והמדויק איך זה עובד:

1. רישיון ה-B שלך נשאר ידני

אתה צודק לחלוטין שאם הייתה לך הגבלת אוטומט על ה-B, היא הייתה רשומה. מאחר שלא כתוב כלום לצד דרגה B, מותר לך לנהוג על כל רכב פרטי או מסחרי (עד 3.5 טון) ידני. הרישיון הידני שלך ב-B מוגן.

2. הגבלת אוטומט בדרגות ה-D

במשרד הרישוי, דרגות ה-D (כלומר D, D1, D2, D3) נחשבות "משפחה" אחת של רכב ציבורי. כאשר אתה עושה טסט על אוטובוס (D) אוטומטי, ההגבלה של האוטומט תופסת לגבי כל דרגות ה-D שקיבלת איתה (כולל D1 ו-D2).

כדי שמותר יהיה לך לנהוג על ספרינטר (D1) ידני, היית צריך לבצע את המבחן המעשי (הטסט) על רכב ידני מאותה משפחה.

💡 בשורה התחתונה:

• דרגה B: מותר ידני ואוטומט.

• דרגות D, D1, D2: מותר אוטומט בלבד. ספרינטר ידני (המוגדר כ-D1) אסור לך לנהיגה.

אם תרצה בעתיד להסיר את ההגבלה הזו כדי לנהוג על טיוליות או מיניבוסים ידניים, תטרך לעבור טסט קצר ("הסרת הגבלה") על רכב ידני בדרגה המתאימה."

ולאחר שכתבתי לו לבדוק את התשובות, הAI (ג'מיני ענה)

"

מבחינה משפטית ותעבורתית בישראל, אין כאן שטח אפור:

• הרישיון שלך פוצל רשמית לשני סטטוסים: דרגה B (ידני + אוטומט) ודרגות ה-D (אוטומט בלבד).

• הגבלת ה"אוטומט בלבד" תופסת לגבי כל סוגי ה-D: מאחר שמבחן הנהיגה שלך על אוטובוס (D) בוצע על רכב אוטומטי, משרד הרישוי מחיל את ההגבלה הזו על כל דרגות ה-D המשויכות אליו (D, D1, D2).

לכן, החוק רואה בספרינטר ידני (D1) כרכב שאתה לא מורשה לנהוג בו, למרות שבספרינטר פרטי (B) ידני היית יכול לנהוג ללא בעיה.

אם מציעים לך עבודה שמצריכה נהיגה על רכב ציבורי זעיר (D1) ידני, אל תסתכן בנהיגה ללא רישיון מתאים – הפתרון היחיד הוא לגשת לטסט קצר של "הסרת הגבלה" על רכב ידני מהדרגה המתאימה."

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...