Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי מיספייר [בריחת ניצוץ] פוקוס 2008

מעבר לפיתרון נפתר ע"י PASHUT,

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, itzik123 כתב:

מניסיון שלי, גם המתאמים הפשוטים בדולרים בודדים עובדים עם FORScan.

רק חשוב לציין שהתוכנה מורכבת בהשוואה לאפליקציות, וצריך ללמוד עליה קצת (לקרוא/לראות סרטונים) לפני שמתחברים לרכב על מנת לא לעשות נזקים.

הפשוטים יכולים להתחבר ולקרוא רק חלק מהמערכות כי בפורד-מאזדה יש 2 מערכות תקשורת במהירויות שונות. בינונית (MS-CAN) ומהירה (HS-CAN).

במתאם פשוט שלא יודע לעבור אוטומטית ביניהם הוא יקרא רק את מחשב הרכב והגיר ואולי עוד משהו מתוך כל המערכות. ולכן אם קונים עדיף כבר מתאם שיקרא הכל ברכב הספציפי שלך.  קשה מאוד לעשות נזקים ברכב איתה. קודם כל צריך רשיון בשביל לכתוב ולעדכן מה שהפות"ש לא מעוניין. וגם ברשיון מקבלים ערימה של אזהרות בלי סוף עד שמעדכנים, ויש המון בקרות נזק. המפתחים כבר עברו לפחות כמה אלפי משתמשים שלחצו איפה שלא היו אמורים והסיקו מסקנות בגרסאות העדכניות. מנסיון, גם אם לוחצים איפה שלא אמורים, ניתן לצאת כמעט מכל סינריו. חבר סיפר לי (; 

• אהבתי 2
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית פחות חזק בנושא הטכנולוגי, יותר קל לי הדברים המכניים לכן תודה למגיבים אבל פחות רלוונטי לי, אני לא עד כדי כך גאון במיחשוב וכו'.

משתדל לעזור

• חודשיים מאוחר יותר...
  • פיתרון
פורסם

עדכון:

האוטו הפסיק להניע כי לא הגיע דלק

המוסך אבחן משאבת דלק [מחלה ידועה בפוקוס] עשיתי לו על הדרך טיפול גדול וטסט, סה''כ 4.5 אש''ח [כולל אגרת הטסט] ובעזרת השם ייסע עוד הרבה באמינות מלאה..

למתעניינים: משאבת דלק- מכלול מלא 

גומיות ציריה

משולש ותפוח הגה שמאל

כיוון פרונט

טיפול 10K

מגבים וליטוש פנסים

מתברר שנורת המנוע דלקה עקב בעיות בשריפת הדלק שלא היתה תקינה כי המשאבה גרמה לגמגומים, כעת הממיר נוקה ונוסע טוב ב''ה.

שורה תחתונה- אין תקלת ממיר.

פלאגים ומע' הצתה נבדקו ונמצאו תקינים.

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 37 דקות, Buki כתב:

אף אחד כמעט לא עושה את זה. 

כן ידוע לי.

בכל אופן זה מסביר את הרעידות בשיוט רגוע- פשוט לא הגיע מספיק דלק עד שלא הניע כלל.. שלחתי עם גרר

כדי לחסוך לי בעלויות הוא חתך מתחת למושבים והדביק חזרה..

לגבי השמן ששם לי- 10 40 חצי סינטטי לטענתו בגלל הק''מ הגבוה 270, ניחא, אבל מה זה המותג ''VLADIMIR''? הוא טוען שזה הכי טוב שלו ושם אותו הרבה עם תקן אירופי.. בכל אופן שוקל להחליף אותו עוד 5000 ק''מ מקווה שיסחוב טוב ולא יגרום בוצה

משתדל לעזור

פורסם
לפני 30 דקות, גולדן191 כתב:

איזה מוסך זה??

ההוא שדיברנו בפרטי, מעדיף לא לרשום ציבורי

האגרה 1.432 העבודה של המוסך 2400- זול מאוד

הוא מכיר אותי שנים ועשה מחיר ''חברי'' [מניח שהחלפים תחליפיים כמובן]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 14 דקות, PASHUT כתב:

לגבי השמן ששם לי- 10 40 חצי סינטטי לטענתו בגלל הק''מ הגבוה 270, ניחא, אבל מה זה המותג ''VLADIMIR''? הוא טוען שזה הכי טוב שלו ושם אותו הרבה עם תקן אירופי.. בכל אופן שוקל להחליף אותו עוד 5000 ק''מ מקווה שיסחוב טוב ולא יגרום בוצה

אצל מעל 360 אלף ק"מ על השעון, עדיין משתמש ב 5W30 בתקן שיצרן מגדיר. יש אכילת שמן מסויימת משהו כמו ליטר ל 6000-7000 ק"מ. 

לפוקוס היה מוגדר תקן שמן ספציפי 

Ford WSS-M2C913-C. אני ממליץ להשתמש בשמנים שיש להם את התקן הזה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 29 דקות, גולדן191 כתב:

מחיר מטורף 

בהחלט. והוא מקצוען עם תעודה מוסדרת של משרד התחבורה, לא מוסך מדרכה.

יש לו ספקי חלפים והוא משיג מהם תחליפי איכותי במחיר טוב.

לפני 30 דקות, Buki כתב:

לפוקוס היה מוגדר תקן שמן ספציפי 

Ford WSS-M2C913-C. אני ממליץ להשתמש בשמנים שיש להם את התקן הזה.

בטוח בסבירות גבוהה שהשמן ששם לא קשור לתקן זה

במידה וארצה לקנות בחנות חלפים מסודרת, עדיף 5 30 בתקן זה? או 5 40 ליקוי מולי שאמרו לי שמעולה לק'''מ כזה?

בנוסף האם ניתן 'לסחוב' עד החורף בשמן החדש ששמו לי השבוע? אין לי כוח שוב למוסכים..

וברשותך @Buki שאלה נוספת- בהחלפה לשמן תואם, צריך להחליף שוב פילטר? כי הוא חדש מקורי

משתדל לעזור

פורסם
לפני 17 שעות, PASHUT כתב:

מתברר שנורת המנוע דלקה עקב בעיות בשריפת הדלק שלא היתה תקינה כי המשאבה גרמה לגמגומים, כעת הממיר נוקה ונוסע טוב ב''ה.

שורה תחתונה- אין תקלת ממיר.

כמו שאמרתי בהודעה קודמת, בעיית יעילות ממיר לא בהכרח מצביעה על בעיה בממיר אלא יכולה לתת אינדיקציה על בעיה בשריפה ובתערובת. אין לי ספק שמספר לא מבוטל היו מאבחנים P0420 כבעיית ממיר ומחליפים ממיר, וטוב שהמוסך הזה לא עשה זאת. בארץ מחליפים ממירים כמו לחמניות, בעוד ממיר זה דבר שבגדול די עמיד ולא אמור להיות מוחלף כלל כל חיי הרכב אם התערובת נכונה. שילוב של חוסר הבנה ו/או רצון לרווח קל.

עשית יישור קו קטן, מקווה שתהיה מרוצה עכשיו מהרכב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 57 דקות, נירו72 כתב:

עשית יישור קו קטן, מקווה שתהיה מרוצה עכשיו מהרכב.

תודה רבה! בהחלט הסתמכתי על דבריך שלא ממהרים להחליף ממיר.

ברוך השם יש לי בן דוד עם טיוטה אוריס שהיה לו בעיה דומה לשלי, השתנקויות פתאומיות של המנוע, וזה רכב מטופל מאוד והוחלפו פלאגים בזמן. אצלו אובחנה משאבת דלק, עשתי 1 פלוס 1 ואמרתי למוסך שלי ''תבדוק לי בשלב ראשון את משאבת הדלק'' מה גם שזה מחלה בפוקוס.. הוא בדק ואישר שהיתה תקולה

כבר אחרי יום בודד של נסיעה (כ 60 ק''מ) אני מרגיש שיפור בצריכת הדלק! [הקודם עמד על 1 ל7-8..]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 2 דקות, PASHUT כתב:

תודה רבה! בהחלט הסתמכתי על דבריך שלא ממהרים להחליף ממיר.

ברוך השם יש לי בן דוד עם טיוטה אוריס שהיה לו בעיה דומה לשלי, השתנקויות פתאומיות של המנוע, וזה רכב מטופל מאוד והוחלפו פלאגים בזמן. אצלו אובחנה משאבת דלק, עשתי 1 פלוס 1 ואמרתי למוסך שלי ''תבדוק לי בשלב ראשון את משאבת הדלק'' מה גם שזה מחלה בפוקוס.. הוא בדק ואישר שהיתה תקולה

כבר אחרי יום בודד של נסיעה (כ 60 ק''מ) אני מרגיש שיפור בצריכת הדלק! [הקודם עמד על 1 ל7-8..]

תמיד שמח שהצלחתי למנוע ממישהו לזרוק סתם כסף. אחת הבעיות עם משאבות דלק שיושבות במיכל (יש גם חיצוניות) שהן מקבלות את הקירור למנוע מהדלק עצמו. ברגע שיורדים ממפלס מסוים רמת הקירור יורדת והן מתחממות מה שמעלה בלאי. אלו שיסבלו הכי הרבה זה אלו שיש להם נטיה למלא דלק רק כשהגיע לסוף ונדלקה מנורה. בשלב הזה 80% מהמשאבה ללא דלק סביבה וקירור ומתחממת. זו אחת הסיבות והעיקרית שבהן שממליצים לא לרדת מחצי מיכל דלק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 34 דקות, נירו72 כתב:

לא לרדת מחצי מיכל דלק.

כלומר בפוקוס לא לחכות עד רבע? כיום אני על חצי בדיוק, לרוץ למלאות או לחכות לרבע /שליש [כלומר עוד לפני הנורה כמובן]

אני נזכר שהבעלים הקודם אמר לי שממלא כל פעם קצת אז כנראה הוא דפק את המשאבה..

משתדל לעזור

פורסם
לפני 29 דקות, PASHUT כתב:

כלומר בפוקוס לא לחכות עד רבע? כיום אני על חצי בדיוק, לרוץ למלאות או לחכות לרבע /שליש [כלומר עוד לפני הנורה כמובן]

אני נזכר שהבעלים הקודם אמר לי שממלא כל פעם קצת אז כנראה הוא דפק את המשאבה..

תשמע עדיף בחצי, לא תמיד מסתדר החיים זה לא שחור ולבן, אפשר לחטוא פה ושם ולעשות בשליש או רבע עד שמסתדר למלא. אבל לא כשיטה ובצורה קבועה. זו הדרך הבטוחה לגמור משאבת דלק.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...