Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדוגמה, מערכות של בוש שבהן אני מתמצא. גם אצלי ברכב 1987 יש הזרקה רב נקודתית.

כל המערכות כאן הן רב נקודתיות חוץ מהmonojetronic, שהיא עם מזרק אחד ויצאה לראשונה לשוק ב1988. שים לב כמה מערכות היו לפני כן.

אצל האמריקאים אכן היו מערכות TBI לפני 1988.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

אני בספק אם פות"ש או מי מהמנצל"שים שוקלים רכישה של טסלה, BMW, רנו או פורד משומשת בתור עסקה משתלמת.

אני שוקל יותר byd משומשת

עושה רושם שזה יצרן מספיק מבוסס שלא יקרוס מחר בבוקר

כיום מחזיק וולבו s60 2009 לא טורבו שותה אחד ל9.5 ממוצע. סה"כ נחמד אבל הבלאי הרגיל לא פסח עלי.

בעבר ניסאן אלמרה פרפקט ומציבושי כריזמה.

אחרי ששילמתי על טיימינג+רדיאטור+בולמים קדמיים+שני טיפולי עשר אני מתחיל לחשוב למה גם תחזוקה וגם דלק?

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

BYD הוא לדעתי אחד היצרנים שלא הייתי חושש לרכוש רכב משומש שלהם. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

שהאירופאים בהחלט צריכים להיות בלחץ.

הם כבר מזמן בלחץ, למזלם הצרכן האירופי הוא לא זה הישראלי שמוכן להתמכר למותגים חדשים לחלוטין ברגע אחרת המצב שלהם היה גרוע עוד יותר. 

לאירופים יש כבר רכבים חשמליים ראויים מאוד ואם לשפוט לפי הדגמים החשמליים החדשים של ב.מ.וו ומרצדס אז בכלל אירופה בכיוון הנכון, הבעיה של אירופה נותרה ללא שינוי, חוסר היכולת להתחרות בעלות הייצור הסינית. 

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

את מי אהבת?

את כולן - אבל לכל אחת החוזקות שלה;

ה ATTO2EV זה SUV-B עם גובה מצויין, איכות חומרים מצויינת ויתרונות רבים; תא מטען 450 ל' (שהוא גדול ביחס לקטגוריה - שים לב שהוא עמוק [כלפי מטה] ולא ארוך), מרווח פנים מצויין ביחס לקטגוריה וביחס למרחק בין הסרנים שהוא קטן יחסית (2.62 לזכרוני). רשימת האיבזור סופר נדיבה, סוללה של 64.8KWH, גג פנורמי עם וילון חשמלי, מתגים (מעבר למסך) ולוח שעונים מפורט. אין תא מטען חשמלי, אין I PEDAL אבל הרגנרציה חזקה וטובה והשימוש בבלמים מזערי. הספק 204 כ"ס. המושבים טובים ונוחים.

ה MG S5 היא כבר SUV-C גדול יותר שאחד היתרונות שלו זה פשוט הביצוע והאיכות הכללית. האוטו פונה לאירופה. נוחות נסיעה טובה מאוד, מרווח פנים טוב מאוד (מרחק סרנים 2.734 מ'), יש מצב נהיגה בפדל אחד I-PEDAL, תא מטען בגודל סביר לקטגוריה (453 ל') אבל בגלל שהוא לא עמוק (כמו ב ATTO2) אלא יותר ארוך, הוא נראה גדול יותר. מדובר בחבילה ממש טובה שאחד היתרונות העצומים שלה הוא: ש-פ-ע גדול של מתגים פיזיים לשליטה על מזגן ושאר בקרות, לצד רשימת איבזור נדיבה מאוד (סאנרוף אמיתי חשמלי עם וילון, תא מטען חשמלי וכו'). אהבתי מאוד והתבאסתי רק על הסוללה (62.2KWH). הספק 170 כ"ס.
כמו כן רעש המפוח של המזגן (לייתר דיוק - יציאת האויר דרך הגריל אספקה בדשבורד) היו לטעמי מעט רועשים. האוטו מבפנים נראה טוב בשילוב בז' ושחור (הרוב בז').
עסקה מצויינת למשפחתית ב 150,000 ש"ח.

ה Deepal S05 בגרסת ה MAX (עולה 10K יותר ביחס ל ATTO2\MGS5) מציעה דברים אחרים: SUV-C מ-א-ו-ד מרווח (הגדול מבין ה-3 הנ"ל כאשר המרחק בין הסרנים הוא 2.88 מ'), רשימת איבזור סופר נדיבה; תא מטען חשמלי (בנפח 492 ליטר - הגדול מבין ה-3 הנ"ל), מושבים מפנקים חשמליים כמובן (כולל ריקליינר חשמלי למושב נוסע), גג פנורמי עם וילון חשמלי, הספק של 272 כ"ס, תא מטען קדמי של 159 ליטר (יחד יש לך כושר מטען של 651 ליטר !), מערכת סאונד עם 14 רמקולים כולל סאב (איכות השמיעה מעולה), Head Up Display (הקרנה של מידע על גבי השמשה - אין לוח שעונים). המסך המרכזי גדול, סופר חד (2K) קריא מאוד וזז על ציר (חשמלי) ימינה או שמאלה. לצד כל החששות מול צמיגים בקוטר 20" וחתך של 45 (245/45R20) האוטו התברר כמאוד (!) נוח - והתחברתי אליו תוך 3 דקות כאילו נהגתי עליו שנים. סוללה 68.8KWH - הגדולה מבין -ה3 הנ"ל.
לצד החסרונות - תלוי למי - יש: רגנרציה לא חזקה במיוחד, אין I PEDAL (לך תדע, אולי בעתיד עוד יוסיפו - אבל כרגע אין), אין לוח שעונים.
ולמרות הכל - בנסיעה של חצי שעה (!) פשוט אתה מבין שאתה לא צריך את המסך "לוח שעונים" תקוע מול העיניים, את המידע שצריך יש ב HUD והמסך המרכזי קרוב אליך והכל במרחק קצר מאוד ומאוד אינטואיטיבי. במסך קיים "בר" עליון ותחתון קבועים, כך שלחיצה על הבר התחתון באיזור הטמפרטורה - מייד נותנת לך את האפשרות לשחק עם הטמפ'... מבחינת "מספר הקשות" - כמו שיש לי היום ב 3008. עוד דבר שאהבתי הוא מצב AUTO למפוח מזגן - ז"א שהוא מחליט על מהירות המפוח בהתאם לטמפ' שבחרתי. כמו כן - לטעמי - המפוח היה שקט יותר בדגם הזה ביחס ל MG-S5 (רוצה לדייק: לא המפוח עצמו אלא רעש האויר שבוקע מהגרילי אספקה בדשבורד שמוציאים אויר).

בכל המכוניות נוחות הנסיעה היתה טובה מאוד. ב ATTO2EV לא חפרתי אם אפשר לשחק עם קשיחות ההגה אבל הוא היה הכי קל  (באף אחת מהן אין תקשורת מההגה). הבנתי שבמעבר ל "ספורט" הגה מתקשה אבל עדיין לא בדקתי אם זה משהו שאפשר לעשות על מצב אקו או קומפורט.
ב MG וגם בדיפאל ההגה היה עם קשיחות נעימה כבר מהתחלה ולא הרגשת שאתה משחק באיזה נינטנדו - זה לא הגה מתקשר, אבל מעט מאוד קשיחות גורמת לו להרגיש יותר נעים.

בדיפאל קיים מצב CUSTOM שמאפשר לך לבחור את הספק המנוע, רמת רגנרציה וקשיחות ההגה - שזה בעיקרון מאפשר לך לכייל את הכל לפי טעמך. יש גם את המצבים הגנריים הרגילים (אקו, קומפורט, ספורט) שלכל אחד מהן ערכים קבועים של רגנרציה והספק מנוע.
בכל המכוניות הנ"ל יש עבור הסלולארי מטען אלחוטי מהיר עם חריץ איוורור. בדיפאל התא האמצעי (מתחת למשענת יד) פשוט ענק וגם מקורר (אין תא כפפות - ולמען האמת גם לא צריך).

לצד כל זה יש את עניין הטעם האישי. מאוד אהבתי את הדיפאל; יש בה משהו נקי יותר וזורם יותר, פחות מוחצן אבל עדיין עם קווים שמאפיינים את היצרן שלו. 

הגעתי לנסיעת מבחן האחרונה (בדיפאל) בחששות כבדים;
מצד אחד - אהבתי את מה שאני רואה, מצד שני: מה יקרה אם משהו ממש יפריע לי וארגיש לא בטוח עם רכישה של כזה דבר ?
מה יקרה אם יפריע לי המחסור בלוח שעונים ? או מתגים ?
מה יהיה אם הנוחות נסיעה תהיה גרועה ? או שמשהו לא יהיה לי נוח במושב  ?

אחרי הנסיעת מבחן (אליה לקחתי גם את אישתי וגם את אמא שלי) ירדתי מהאוטו בלי חששות.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

ותנו לי לספר לכם שבימים האחרונים נהגתי על ה ATTO2EV, MG-S5 ו deepal S05 - ואני אומר לך חד משמעית שהאירופאים בהחלט צריכים להיות בלחץ.

אם זה משהו שהולך להיות אמין ויציב, וזה יוכיח את עצמו לשנים, מאמין שיהיה נדיר לראות אירופאיות על הכביש עוד כעשור+.

פורסם
לפני 26 דקות, גולדן191 כתב:

אם זה משהו שהולך להיות אמין ויציב, וזה יוכיח את עצמו לשנים, מאמין שיהיה נדיר לראות אירופאיות על הכביש עוד כעשור+.

ההחלטה של סטנלטיס לשנות אסטרטגיה ולחזור לדיזל היא חכמה כי הם מבינים במה יש להם ניסיון ומה יהיה הקלף שלהם בעוד כמה שנים.

לאורך שנים - לאירופאים היתה התמחות טובה בטורבו דיזל וטורבו בנזין. ליפאנים היתה התמחות מעולה בבנזין אטמוספרי וגם בבנזין אטמוספרי משולב הייבריד, סיניים בתכל'ס צריכים להתמחות בחשמליות כי שם הם מקדימים את רוב העולם. הקוריאניים פשוט העתיקו בהתחלה מכולם ועכשיו הם צברו ניסיון מעולה בכל התחומים והם שולטים דיי טוב כמעט בכל הקטגוריות למעט דיזלים שכמעט כבר לא רואים אצלם.

• אהבתי 1
  • מעניין 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, GREEN. כתב:

אחרי ששילמתי על טיימינג+רדיאטור+בולמים קדמיים+שני טיפולי עשר אני מתחיל לחשוב למה גם תחזוקה וגם דלק?

אני כול הזמן מתפלא על זה, אבל כדאי שאני אפסיק כי זה חוזר על עצמו המון פעמים. 

אם זה שיקול כלכלי, זה הדבר הכי פשוט שיש. טיפולים, דלק, ירידת ערך, ושאר דברים, הכול ניתן לחישוב ולדעת מה "משתלם" יותר. באמת שזה מאוד קל. משפטים כמו שציטטתי, זה פשוט להכניס רגש למה שלא אמור להיות בו רגש. 

מילא אם היית אומר שנמאס לך לנסוע ברכב ישן, או להכנס למוסך מעבר לפעם בשנה, או סתם  בא לך להתנסות בטכנולוגיה הנעה חדשה. אלו אחלה סיבות להחליף רכב. אבל בגלל החלפת רדיאטור וטיימינג? 

ובקשר לרכב עצמו, המציאות היא שאף אחד לא יודע...

עד לפני 4 שנים אף אחד לא ידע בכלל מה זה BYD, ובטח שאף אחד לא יודע מה יהיה איתם, ועם הליין הרכבים מה-3 שנים האחרונות.

הדבר היחיד שכן אפשר לדעת על סמך תצפיות שבדומה לרכבי בעירה, קילומטראז הוא לא כזה פקטור, ולא נדיר לראות רכבים שעברו קילומטראז די גבוה והאמינות שלהם היא בסדר גמור. 

מה יהיה עם הזמן, כשהרכבים יגיעו לגילאים מבוגרים יותר?  נצטרך לראות. 

כנ"ל לגבי ירידת ערך- כרגע כולם חטפו חזק מאוד. האם ימשיכו לחטוף או שהירידת ערך תתמתן? מאוד תלוי בדגמים העתידיים אם יציגו חידושים או יורידו מחירים. 

• אהבתי 2
פורסם

להערכתי, יש תחרות בין היצרנים על הטווח, נניח יציעו גם מעבר ל 600 ק''מ, מה שיגרום שרכב כמו MG ZS 2020 עם טווח 260, יעלה 35K בערך [כמו קורולה 2013..]

ואז גם יירד הערך של ג'ילי 2022 עם טווח 460 שעולה היום 95K לסביבות 75K

זו דעתי הענייה..

משתדל לעזור

פורסם
לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

עד לפני 4 שנים אף אחד לא ידע בכלל מה זה BYD

לפני 10 שנים ידעתי, פשוט: רכבים סינים זה Great Wall, SAIC, BYD והונגצ'י. מעבר לכל הביואיק וVW בייצור מקומי.

היום? לא מצליח להתמצא בזיליון המותגים הסינים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 11 דקות, PASHUT כתב:

להערכתי, יש תחרות בין היצרנים על הטווח, נניח יציעו גם מעבר ל 600 ק''מ

דעתי האישית:

זה מסוג הדברים שאפשר לעשות גם היום וכבר הגיעו אליהם היום ועושים אותם - הבעיה היא משקל הסוללה (כתלות בסוג החומר והצפיפות שלו).

עד לנקודות משקל מסויימות למדו להתמודד היטב עם המשקל של הסוללות (שים לב שממש בשנים האחרונות היו לא מעט ביקורות על רכבים חשמליים עם מתלים רכים מידי \ מתנדנדים). עכשיו שכבר מגיעות מכוניות עם מתלים דיי טובים - ברגע שתעלה שוב את המשקל אתה מתרחק מנקודת ה sweet spot  שכבר הגיעו אליה.

ברגע שהמשקל של הסוללה עולה אתה צריך לחזק את כל הרכב, כשאתה מחזק את הרכב אתה מעלה את המשקל שלו...שאתה מעלה את המשקל שלו אתה צריך יותר אנרגיה להניע אותו... לופ בעייתי.

שים לב שב-ATTO2EV במעבר מסוללה של 45-51KW ל 68.8KW נאלצו להחליף את כל המתלה האחורי (מה שהיטיב עם התנהגות הכביש שלו + הנוחות + נפח תא המטען,  אבל בחו"ל תמצא שרוב המבחנים הם על הדגמים עם הסוללה הקטנה יותר והמתלה הפחות עדיף שכבר גם ככה היה על הקצה שלו - ושם תמצא תלונות על רכות יתר ותא מטען של 400ל' במקום 450ל').

גם בתקופות עבר יצרנים תיכננו ושידכו את גודל מיכל הדלק בהתאם לתאבון ונפח המנוע. לרוב היה מדובר בטווחים ריאליים של 400 קמ למיכל דלק. שנים לאחר מכן זה השתפר בזכות מנועים חסכוניים יותר וחזקים יותר.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לפחות ע"פ כול מיני כתבות, ניראה שיש מירוץ חזק מאוד לפיתוח סוללות מצב מוצק. שאמרות להביא טווח הרבה יותר גדול תוך שמירה על אותו נפח ומשקל. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

רגע שהמשקל של הסוללה עולה אתה צריך לחזק את כל הרכב, כשאתה מחזק את הרכב אתה מעלה את המשקל שלו...שאתה מעלה את המשקל שלו אתה צריך יותר אנרגיה להניע אותו... לופ בעייתי.

צודק מאוד, והתחרות היא לעשות טכנולוגיה שמקטינה בטריה אבל מגדילה נפח

[סטייל מנועי 1.0 טורבו TSI שחזקים מהפוקוס 1.6 שלי]

משתדל לעזור

פורסם

כרגע לא נראה שסוללות מצב מוצק יהיו זמינות בכלי רכב עממיים בשנים הקרובות. 

כלי רכב ראשונים מתוכננים ל 2027, אם לא יהיו דחיות, והם יהיו יקרים יחסית. ככל שהזמן יעבור הטכנולוגיה תבשיל.

ממה שנראה כרגע הסוללות הקיימות הגיעו לסוג של בשלות והן מספקות טווחים מספקים. כאשר משלבים לתוך זה את הטכנולוגיה של הארכת הטווח עם מנועי בנזין נראה שיש פתרון לכל צורך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 5 שעות, GREEN. כתב:

אדרבה כבר שילמת אז תהנה ממנו עוד שנתיים שלוש ואז תחשוב הלאה

אגב בלי קשר:

מישהו יודע מה עם מכוניות המימן שטויוטה פרסמו בקול רעש גדול?

זה יכול לתת מענה לבעיית הטעינה שיש בחשמלי

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...