Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יכול לספר לך. אני עצמי עשיתי רשיון ב2006 בתור בחור ישיבה עשיתי בסתר עם חבר שגם עשה הוא אמר לי אני הכי אוהב לקחת את האוטו של אבא שלי בלילה בשקט בלי שמשגעים אותי ולעשות סתם סיבוב

אני שלא היה לי אבא עם אוטו לא נהגתי עד 2012 שקניתי אוטו ראשון ואז כמו בן אדם ניכנסתי בקצב שלי

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהעצה הכי טובה שאפשר לתת היום לנהג חדש היא:

תעזוב את הסלולרי.

שים אותו בכיס או בתא כפפות, ובתור התחלה תלמד את המסלול בע"פ,

ותפעיל ניווט קולי רק ב"מייל האחרון" ורק אם אתה מוכרח.

מעבר לזה פשוט תנהג ותנהג. בכל הזדמנות. תתנדב להקפיץ כל מי שצריך וכדו'.

תלמד את "שפת הכביש" ותצבור בטחון עם הזמן והנסיון.

קח בחשבון שבשלב רכישת הבטחון יש מדרגה של בטחון יתר,

שמפילה הרבה נהגים חדשים וצעירים. תישמר ממנה ותהיה מודע אליה כי שם הסיכון לתאונה עולה.

כשתחשוב שאתה כבר "שם" תשקיע קצת בקורס נהיגה מתקדמת. זה גם כיף וגם מאלף...

ובקיצור - תנהג בחוכמה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מנסיוני: שמירת מרחק - קריטי גם כשכביש רגוע

האטה בסיבובים- לא לאבד שליטה

תקינות צמיגים ברכב שאתה נוהג בו גם חשוב

מהירות מותרת!!! אל תהיה טייס!! [למרות הגירוי... חח]  זהירות ממצלמות מהירות או שוטר סמוי- תשים לב היטב לתמרורי המהירות- כי עם נהג חדש החוק מחמיר מאוד על כל עבירה מתחום המהירות/ טלפון בנהיגה ומצריך שוב תיאוריה/טסט.

דבר נוסף- רוורס. זהירות כפולה ומכופלת לבדוק היטב מכל הצדדים ולא לנסוע מהר ברוורס.

התאונות היחידות הקלות שהיו לי כנהג חדש - היו ברוורס לא זהיר.

בהצלחה ותסע בדרכים ישרות בע''ה!!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

משתדל לעזור

פורסם

שני הטיפים שהצילו לי את החיים ואת הכיס יותר מפעם אחת -

לתכנן עקיפה הרבה זמן לפני המעבר בפועל, ככה אתה מצמצם לאפס את הסיכוי שיהיה לך רכב בשטח מת

ברוורס גולשים לא נוסעים! ככה אם בטעות נגעת בהולך רגל או רכב זה יגמר בטוב

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, דובצע כתב:

אני יכול לספר לך. אני עצמי עשיתי רשיון ב2006 בתור בחור ישיבה עשיתי בסתר עם חבר שגם עשה הוא אמר לי אני הכי אוהב לקחת את האוטו של אבא שלי בלילה בשקט בלי שמשגעים אותי ולעשות סתם סיבוב

אני עשיתי עכשיו גם בתור בחור ישיבה שאף אחד לא יודע,

אבל למזלי לאבא שלי יש גטס ידני אז יש לי למי לקחת רכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, shlomiko כתב:

לתכנן עקיפה הרבה זמן לפני המעבר בפועל, ככה אתה מצמצם לאפס את הסיכוי שיהיה לך רכב בשטח מת

יפה מאוד!

מוסיף טיפ ממורה הנהיגה הזקן שלי- כאשר אתה כבר באמצע העקיפה, תן גז ותעלה מעט מהירות, ותחזור לימין לא במיידי אלא רק אחרי שצברת פער משמעותי מהרכב הנעקף, כדי לצמצם סיכון אם ההוא בימין יחליט להאיץ פתאום.

ולגבי שטח מת- חשוב לסובב מעט לחלקיק שניה את הראש ולראות שהשטח נקי..

[אגב ראש הישיבה שלך יכול לברר לאיזה בחור יש גטס ידנית לאביו חחח]

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, דובצע כתב:

לעיתים נדירות שהראש ישיבה מאיים או תעוף מהישיבה או תבטל את הרשיון

כנראה שהוא יודע עם מי יש לו עסק.

וצל"ש לפות"ש שהוא בא להתייעץ ולהתעניין ולא יוצא לכביש "עלא באב אללה"...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

@PASHUT הכלל שלי - לחזור לימין כאשר אני רואה את כל חזית הרכב הנעקף במראה המרכזית.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, PASHUT כתב:

מנסיוני: שמירת מרחק - קריטי גם כשכביש רגוע

שמירת מרחק זה ה'ואהבת לרעך כמוך' של נהיגה - אם אתה מקפיד על משהו, תקפיד על זה.

זה גם לא רק מקדימה, אל תיתן לרכבים להידבק אליך מאחור. עשה מה שצריך כדי שיעקפו - תוריד רגל מהגז בעדינות, תעבור לנתיב ימני, מה שצריך. 

במידת האפשר, תנסה לתכנן את המסלול שלך.

עדיף לסוע בכבישים חד סטריים, עם יותר מנתיב אחד. עדיף לסוע דרך כיכרות מאשר דרך צמתים.

בדר"כ עדיף (מבחינת בטיחות) לסוע עוד שני ק"מ בדרך בינעירונית מאשר לרדת מהכביש המהיר מוקדם ולסוע בעיר. 

בכל עיר, יש צמתים דרעק - ראות לא טובה, קשה להשתלב עד לרמה שאנשים מתפרצים לכביש - תשתדל להימנע מהם.

הכי חשוב, סע רגוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תסתכל רחוק קדימה, הרבה מעבר למכוניות שממש לפניך וככה לא תופתע.

שמור מרחק גדול.

אלה שני הדברים הכי חשובים.

ממליץ מאוד על קורס נהיגה מתקדמת, אני שולח את הילדים שלי מיד אחרי סיום מלווה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ועוד טיפ חשוב מ 1996 [המורה של אבא שלי] לחפש בעיות, לשים לב מזוית העין אם חלילה ילד קופץ לכביש וכו'

וכמו שהגדיר מורה נוסף שלמדתי אצלו - 90 אחוז בכביש קדימה ועוד 5 אחוז מכל צד

משתדל לעזור

פורסם

מנסיון שלי ואני נחשב נהג טוב, א לקחת מישהו בוגר מיד אחרי הרישיון לנסיעה של יום שלם וכדי שזה יהיה מישהו אם נסיון ולא לחוץ מדי, ולהתאמן מאוד על השטח מת, וכמובן רוורס תמיד לעשות לאט

ולדעתי האישית אחרי שאתה נוהג בסדר ומסתדר מצוין אם השטח מת וכו , לנסוע איזה זמן מסוים במהירות בין 150 ל200 בשביל שיגביר לך את הבטחון עצמי [אבל זה תלוי איך הנהיגה שלך....]

ההערה הודגשה ע"י ההנהלה כדי להגביר את האבסורד שלה ולהבהיר שזו אחת העצות היותר מטופשות שנכתבו פה.

• רעיון גרוע 6
  • מצחיק 4

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני כשעה, דאבל קלאצ כתב:

איפה, ומה העלות?

ב"אלטרנטיבי", בלטרון, עלות תבדוק איתם.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 8.3.2026 בשעה 16:36, פשטות כתב:

לנסוע איזה זמן מסוים במהירות בין 150 ל200 

קמ"ש או מייל? 

(בהתנשאות): אתה בטוח שהסדר של אותיות המשתמש שלך נכון?

והעצה שלי: החבר הכי טוב שלך ברכב זו המראה המרכזית, זו שרבים שוכחים מיד לאחר הטסט. היא נותנת לך את התמונה הכוללת בכביש ומסייעת ליצור תרבות נהיגה נכונה.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...