Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברור לי, כי כמו שלפני 20 שנה המוניות הנפוצות ביותר היו סקודה אוקטביה, פאסט 1.9 טורבו אם אני זוכר נכון (לא סגור על דגם המנוע אבל היו יםםם פאסט כמוניות) , והיו משמעותית פחות מרצדס כמוניות. אבל היו. נסעתי בכמה כאלה במהלך חיי, מושבי עור, איכות. גם האוקטביה הייתה ליגה. וגם הפאסט היה נוח כנוסע במונית.

הקאמרי זה כמו הפרימיום של טויוטה והקורולה זה יותר מקביל לאוקטביה או פאסט 1.9 טורבו.

קאמרי כרכב פרטי היה נדיר אז לפי מה שזכור לי. ראיתי בחיפה באופן קבוע במסלול ההליכה שהייתי עושה, וזה היה נדיר. לא ראיתי עוד אחת כזו אף פעם אני חושב באותה תקופה ובכללי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 26 דקות, גולדן191 כתב:

לא סגור על דגם המנוע אבל היו יםםם פאסט כמוניות

זהה לסופרב, 1900 עם 130 כ''ס.

האוקטביה טור הגיעו ל 800 אק''מ..

ואני זוכר גם את הפולו קלאסיק וקורדובה הקטנות, וקיה ריו 2011, קיה סיד ידני ואוטומט, ודווקא מרצדס היו המון C200 ודומיהן.

• מעניין 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

אני חושב שראיתי קורדובה כמונית אבל היה די נדיר. לא מכיר פולו כמונית ומעולם לא ראיתי, מעניין, היו כאלה?

מרצדס היה המון אם אתה מסתכל על הסה"כ, לפחות בחיפה, אבל ביחס לאוקטביה ולפאסט הם היו משמעותית פחות באחוזים.

לא מכיר קיה כמונית בחיפה של 2003-2007 בכלל. 

זוכר רנו אבל לא בחיפה. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אני ירושלמי במקור, את הפולו היו רואים עד 2009 בערך וזה היה סוס עבודה אמיתי ללא טורבו ואמין מאוד, הקורדובה מנוע זהה עם 64 כ''ס.. 

מרצדדס היה כל מונית שניה, או אוקטביה/פאביה ספייס, או מרצדס

אה, וגם פאביה סדאן היתה עם מנוע של פולו 1900 SDI.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 9 דקות, גולדן191 כתב:

הקאמרי זה כמו הפרימיום של טויוטה

מה פתאום.

קאמרי זה הקורולה של האמריקאים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בארץ הוא התכוון.. 

בארה''ב הרכבים זולים יותר והפער לא נורא, מה גם שהנסיעות שם ארוכות וחייבים רכב חזק ונוח.

משתדל לעזור

פורסם

הפרמיום של טויוטה זה לקסוס.

מצטער, אני לא חושב במושגים של "בארץ". מסתכל ברמה גלובלית.

אגב. אין שום דבר נוח בקאמרי, בדיוק כמו בקורולה. 

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 1.3.2026 בשעה 04:57, Derish כתב:

גם היום חלק מהמנועים של הסדרות A ו-B פשוטים יותר ומשותפים עם רנו וניסאן. סדרה C הקודמת השתמשה למיטב זכרוני במנוע דיזל של רנו מגאן (עם כמה שינויים והתאמות להנעה אחורית), אבל הנוכחית כבר לא. 

מבחינת גירים, מכלולי הנעה ואינטריור - השת"פ בסדרות האלה כ"כ הדוק שעד לפני כמה שנים אינפיניטי QX30 פשוט הייתה מרצדס GLA עם מרכב שונה. סיפור דומה מתרחש היום עם מרצדס סיטאן (רנו קנגו) וסדרת הטנדרים X (ניסאן נבארה). 

למיטב הבנתי, סדרות C, E, S כיום הן מרצדס 'אמיתיות' - מה שכאמור לא מפריע להן להתחיל לקרקש ולצקצק אחרי תקופה כמו קוריאניות מתחילת הניינטיז. גם המנועים המודרניים אינם אמינים כמו פעם, עקב ריבוי אלקטרוניקה ובקרה מתוחכמת שלא בכל מקום יודעים לטפל בה. 

למשתמש הישראלי/מערב-אירופאי המצוי יש הבנה מוגבלת של בעיות האמינות האלה, אבל מי שמבין אנגלית ורוסית יכול למצוא הרבה סרטונים ביוטיוב שנכנסים לעובי הקורה ומציגים root cause analysis המצביע בד"כ על פאקים של היצרן - בין אם בשלב הפיתוח, הייצור, או כתיבת הוראות האחזקה. 

אם אפשר אשמח לכמה ערוצים בשפה הרוסית בנושא

אני עוקב אחרי כמה אבל מאז המלחמה יותר מידי מהם עברו להתעסק בסינים ובתחומים אחרים

פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

הפרמיום של טויוטה זה לקסוס.

מצטער, אני לא חושב במושגים של "בארץ". מסתכל ברמה גלובלית.

אגב. אין שום דבר נוח בקאמרי, בדיוק כמו בקורולה. 

יצא לי לנסןע כמה פעמים על קאמרי מונית, הנוחות מאכזבת,מרגישה נוקשה, דווקא לדעתי הקורולה נוחה  יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, PASHUT כתב:

בארץ הוא התכוון.. 

בארה''ב הרכבים זולים יותר והפער לא נורא, מה גם שהנסיעות שם ארוכות וחייבים רכב חזק ונוח.

לפחות בחלק מהדורות, הקורולה בארה״ב היא רכב שונה לחלוטין מהקורולה באירופה.

מרצדס היווה רוב מוחלט במוניות בשנות ה-70, בגרסאות מאורכות 1+7 נוסעים, שהחליפו את הצ׳קר מאראתון. בהמשך הופיעו מוניות יותר קטנות של כל מיני יצרנים. לפני 15-20 שנה היו נפוצות, למשל, הקיה ריו והפולקסוואגן פולו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

אני חושב שראיתי קורדובה כמונית אבל היה די נדיר. לא מכיר פולו כמונית ומעולם לא ראיתי, מעניין, היו כאלה?

מרצדס היה המון אם אתה מסתכל על הסה"כ, לפחות בחיפה, אבל ביחס לאוקטביה ולפאסט הם היו משמעותית פחות באחוזים.

לא מכיר קיה כמונית בחיפה של 2003-2007 בכלל. 

זוכר רנו אבל לא בחיפה. 

היה מוניות קורדובה מסוף שנות התשעים ועד שנת 2008.

היו מוניות פולו בגרסת סדאן גם בסוף שנות התשעים.

היו גם בכמויות קטנות יותר מוניות פולו סטיישן וקורדובה סטיישן.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...