Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום המסורים,

אני נוהג כבר כמה שנים בהונדה CRV מודל 2017 (הדגם האחרון לפני ההיברידי). אני מאוד נהנה מהרכב, אבל הגיע הזמן להשתדרג וחשבתי על מעבר לרכב חשמלי.

ככל שאני בודק יותר, עולות לי שתי נקודות שקצת מטרידות אותי:

1. חרדת טווח: אני חושש שנתקע באמצע הדרך לצפון או בנסיעות ארוכות ואצטרך לחפש עמדות טעינה ולהמתין זמן רב.

2. ירידת ערך: שומעים לא מעט על ירידת הערך המשמעותית של החשמליות החדשות, וזה קצת מרתיע.

בגלל זה, עלו לי כמה כיוונים ואשמח לשמוע מה דעתכם:

• האם כדאי ללכת על רכב חשמלי יד שנייה (כמו BYD אטו 3 למשל) כדי "לספוג" פחות את ירידת הערך של רכב חדש מהניילון?

• או שאולי הפתרון הוא בכלל קיה נירו פלאג-אין (PHEV)? מצד אחד יש לו אפשרות להטענה וחיסכון, ומצד שני הוא מאפשר שקט נפשי עם מנוע בנזין לנסיעות ארוכות, והוא גם זול יותר לרכישה.

• ובכלל – למי שהגיע מהונדה, איזה רכב ירגיש לי הכי "בבית" מבחינת מרווח ואיכות נסיעה?

אשמח מאוד לעזרתכם ולכל המלצה על רכב ספציפי שיכול להתאים להתלבטות שלי.

תודה רבה מראש לכולם!

פורסם

יש לך אופציה לעמדת טעינה בבית?

מה הנסועה היומית שלכם בערך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פלאג-אין הוא כיוון נכון, אבל גודל החסכון תלוי בנסועה היומית שלך. נירו יביא לחסכון מקסימלי אם הנסועה היומית שלך היא עד 50 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא ציינת מה הנסועה הכוללת הצפויה ואופיה.

כתבת ״נסיעות לצפון״ - אבל לא מהיכן. זה שונה אם אתה יוצא מחדרה או מבאר שבע. לכן השאלה היא כמה ארוכות הנסיעות הארוכות, כמה הן תכופות והאם מדובר בנסיעות שבהן יש לך האפשרות לבצע הפסקת טעינה, אם יש בכך צורך.

לא ציינת כמה זמן בכוונתך להחזיק ברכב. מינשמחזיק ברכב 3 שנים הרבה יותר רגיש לעניין ירידת הערך ממינשמחזיק בו 7 או 10 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

כתבת ״נסיעות לצפון״ - אבל לא מהיכן. זה שונה אם אתה יוצא מחדרה או מבאר שבע. לכן השאלה היא כמה ארוכות הנסיעות הארוכות, כמה הן תכופות והאם מדובר בנסיעות שבהן יש לך האפשרות לבצע הפסקת טעינה, אם יש בכך צורך.

מאיזור השומרון - עמנואל

פורסם
לפני 20 שעות, מוטי שלזינגר כתב:

יש לי אופציית הטענה ליד הבית

אני לא נוסע באופן קבוע אבל יוצא הרבה לנסיעות לא צפויות

תודה על התגובה המהירה והאכפתית

מה הכוונה "ליד הבית"?

עמדה פרטית שלך או ציבורית בתשלום בקרבת מקום?

אני כותב בלי ניסיון אישי אבל די ברור שאם זו לא עמדה שלך אז עדיף לוותר על רכב חשמלי

לפני 20 שעות, מוטי שלזינגר כתב:

שלום לכל חברי הפורום המסורים,

אני נוהג כבר כמה שנים בהונדה CRV מודל 2017 (הדגם האחרון לפני ההיברידי). אני מאוד נהנה מהרכב, אבל הגיע הזמן להשתדרג וחשבתי על מעבר לרכב חשמלי.

ככל שאני בודק יותר, עולות לי שתי נקודות שקצת מטרידות אותי:

1. חרדת טווח: אני חושש שנתקע באמצע הדרך לצפון או בנסיעות ארוכות ואצטרך לחפש עמדות טעינה ולהמתין זמן רב.

2. ירידת ערך: שומעים לא מעט על ירידת הערך המשמעותית של החשמליות החדשות, וזה קצת מרתיע.

בגלל זה, עלו לי כמה כיוונים ואשמח לשמוע מה דעתכם:

• האם כדאי ללכת על רכב חשמלי יד שנייה (כמו BYD אטו 3 למשל) כדי "לספוג" פחות את ירידת הערך של רכב חדש מהניילון?

• או שאולי הפתרון הוא בכלל קיה נירו פלאג-אין (PHEV)? מצד אחד יש לו אפשרות להטענה וחיסכון, ומצד שני הוא מאפשר שקט נפשי עם מנוע בנזין לנסיעות ארוכות, והוא גם זול יותר לרכישה.

• ובכלל – למי שהגיע מהונדה, איזה רכב ירגיש לי הכי "בבית" מבחינת מרווח ואיכות נסיעה?

אשמח מאוד לעזרתכם ולכל המלצה על רכב ספציפי שיכול להתאים להתלבטות שלי.

תודה רבה מראש לכולם!

אני חושב שכמו בכל שאר סוגי הרכבים לקנות חשמלי משומש זה משתלם יותר.

ככל שאתה נוסע יותר כך רכב חשמלי משתלם יותר. אם אתה נוסע 10,000 ק"מ בשנה המספרים שונים דרמטית מאשר 30,000 בשנה. אם תפרט יענו לך באופן יותר מדוייק.

אוטו 3 זה רכב עם טווח לא משובח. חפש חלופה אחרת.

ממה שאני מבין מחברים הם מסתדרים יופי בנסיעות ארוכות. ובמעט המקרים שבהם נדרשים לטעינה זה קצת לא נוח ומסרבל, אבל לא דרמה. אסור לשכוח שרכב חשמלי חוסך שהיות רבות בתחנת דלק. אמנם קצרות ואנחנו מורגלים, אבל ברגע שזה נעלם נהנים מהשינוי לטובה. 

פורסם

לא כתבת את הסיבה האמתית להחלפה: מה לא טוב לך בהונדה? מעבר להתקף השַדרֶגֶת שיש לך.

אני בכלל לא בטוח שמעבר לסינית, בטח לא משומשת מהווה שדרוג ששווה את זה. ההתלהבות מהמסך הענק שאר הצילצולים תעבור מהר מאד. היצרנים הסינים מתייחסים למכוניות כמו לפלאפונים. כל שנה יוצא דגם "חדש" עם שדרוגים באבזור וטווח הנסיעה. גם אם השיפור הוא מזערי הדגם הקודם מאבד מהאטרקטיביות שלו, בדיוק כמו כשיוצא אייפון חדש. 

בניגוד להרגשה של רוב האנשים  צריכת הדלק למרות שהיא "מכה בכיס" ברציפות היא הגורם השלישי, או הרביעי בסכומי האחזקה הכוללת וצריך לייחס לה חשיבות מופחתת, במיוחד כשהנסועה נמוכה.

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יש סיבה שמכירת רכבים חשמליים לא צומחת ל 100% .

1) חשמל ביתי עולה 60 אגורות לקילווואטשעה .. ונותן לך 5-6 ק"מ ,  טעינה מהירה עולה 2.7 ש"ח ל אותם 5-6 ק"מ. 
אם אין לך תחנת טעינה ביתית , אין שום יתרון כספי ברכב חשמלי .

2) אף אחד לא יודע כמה זמן תחזיק סוללה?  10 שנים?  8 שנים ? 150,000 ק"מ ? 200,000 ?
רכב חשמלי ישן שצריך להחליף סוללה, כנראה יהיה שווה 0... (בטח כבר יהיו עשרות רכבים במצבו .. אז לא בטוח שמישהו יצטרך אותו לחלקים)
3) למרות שמשווקים את הרכבים עם טווח של 400 ק"מ, בפועל הם יכולים לסחוב 300 פלוס מינוס, אבל לאף אחד לא כיף למשוך את הרכב לכיוון ה 10 אחוז סוללה.
אז אפקטיבית מרגישים לחץ לטעינה אחרי 200-250 ק"מ. 
עדיין טווח יפה, למי שגר בקריות וצריך לנסוע עד תל אביב ולחזור באותו יום.. הרכב עושה את זה כמו גדול.. ואז 5 שעות בחנייה בבית ובבוקר הוא כמו חדש על 100%. 
4) ירידת ערך..   זאת אכן בעיה. בגלל כל הסעיפים הקודמים.   אבל עדיין יש שוק לרכבים חשמליים יד 2. 

לסיכום.. אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה ביתית בחנייה פרטית -  כזאת שבערב אתה פשוט מחבר את הטעינה וכל בוקר מתחיל עם 100%
ו99% מהנסיעות היומיות שלך לא עוברות את ה 200 ק"מ מצד אחד , אבל אתה עושה לפחות 20,000 או 25,000 ק"מ בשנה (שזה 60 ק"מ ביום בממוצע) 
אז תתייחס כאילו אתה קונה בנק של ק"מ מראש.... 

לדעתי בערך 70% מהאוכלוסייה לא מתאים להם רכב חשמלי 100%..  

ולפני 3 שנים באמת היתה בעיה של מטענים מהירים .. היום כמעט בכל תחנת דלק יש כמה, ולרוב הן ריקות 

• אהבתי 2
פורסם

הצלחת להתמקד רק בחסרונות של החשמליים.

ומה עם היתרונות?

שקט

תחזוקה זולה

חסכון משמעותי אם יש תנאי טעינה

בנוסף רוב המכוניות החדשות הן עם טווח תיאורטית של מעל ה 400 שציינת. וטווח מעשי של מעל ה 300 שציינת.

בינתיים הטווחים עולים, מחירי הסוללות יורדים והטעינות משתפרות. 

אני לא יודע לגבי מצב הסוללות המשומשות בעתיד. אבל ממה שאני רואה עם ההיברידיות הרגילות התחזיות הפסימיות שניתנו לגבי הסוללה שלהם התבדו. נכון שבהיברידי זה פחות קטלני. אבל זה מדד לגבי התחום של הסוללות באופן כללי: בפועל הן מחזיקות יותר ממה שחזו והשיפוץ שלהן לא מאוד יקר ודי אפקטיבי.

רכב חשמלי אינו מושלם ויש לזה חסרונות. אבל די קל להמר שהעתיד ילך ויתחשמל על חשבון בעירה פנימית.

נראה לי יותר שהטכנולוגיה תתגבר בעתיד גם על המחסור בעמדות ביתיות.

פורסם

אין פה עניין של "למכור" רכב חשמלי בהתאם לחסרונות וליתרונות 

כרגע העובדה היא שרכב חשמלי מאבד מערכו הרבה יותר מרכב בעירה פנימית. זאת המציאות כרגע. 

יכולים להיות לזה מגוון הסברים, אבל הנקודה התחתונה שסך החסרונות של רכב חשמלי מקבל הרבה יותר משקל מהיתרונות שלו. 

האם זה ישתנה בעתיד ? 

לדעתי לא בעתיד הקרוב, מהסיבה הפשוטה שציינו כבר:

לפני 9 שעות, korola כתב:

1) חשמל ביתי עולה 60 אגורות לקילווואטשעה .. ונותן לך 5-6 ק"מ ,  טעינה מהירה עולה 2.7 ש"ח ל אותם 5-6 ק"מ. 
אם אין לך תחנת טעינה ביתית , אין שום יתרון כספי ברכב חשמלי .

אלא אם באורך פלא היצרנים פשוט יפסיקו לייצר רכבי בעירה/יפסיקו לשווק אותם בארץ, ואז לא תהיה ברירה. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 שעות, razi_pazi כתב:

הצלחת להתמקד רק בחסרונות של החשמליים.

ומה עם היתרונות?

שקט

תחזוקה זולה

חסכון משמעותי אם יש תנאי טעינה

צודק,  יש הרבה יתרונות לרכב חשמלי  100%. 
נקי , שקט, זול לנסיעה (בהינתן שיש מטען זמין)
אבל.. יצא לנו כבר כמה פעמים שמגיעים לרכב.. ואופס.. לא טענו אותו. 
ואיפה שאנחנו גרים .. רק המטען המהיר הקרוב ביותר נמצא 20 ק"מ מהבית.
וכבר יצא שחברים עצרו אצלנו לשעתיים להטעין את הרכב שלהם , כי לא חישבו נכון ונתקעו באיזור בלי סוללה.

בנוסף רוב המכוניות החדשות הן עם טווח תיאורטית של מעל ה 400 שציינת. וטווח מעשי של מעל ה 300 שציינת.

300-400 ק"מ זה טווח יפה שמספיק ל 95% מהאנשים ל 95% מהזמן. 

בינתיים הטווחים עולים, מחירי הסוללות יורדים והטעינות משתפרות. 

אני לא יודע לגבי מצב הסוללות המשומשות בעתיד. אבל ממה שאני רואה עם ההיברידיות הרגילות התחזיות הפסימיות שניתנו לגבי הסוללה שלהם התבדו. נכון שבהיברידי זה פחות קטלני. אבל זה מדד לגבי התחום של הסוללות באופן כללי: בפועל הן מחזיקות יותר ממה שחזו והשיפוץ שלהן לא מאוד יקר ודי אפקטיבי.

מקווה,   שיהיו כאלה שיתקנו סוללות במחיר הוגן.
כרגע לפי סרטונים של פירוקי סוללות , זה נראה בעייתי , הם קורעים הלחמות וכרטיסים קטנים על מנת לפרק תאים 

רכב חשמלי אינו מושלם ויש לזה חסרונות. אבל די קל להמר שהעתיד ילך ויתחשמל על חשבון בעירה פנימית.

נראה לי יותר שהטכנולוגיה תתגבר בעתיד גם על המחסור בעמדות ביתיות.

הטכנולוגיה כבר כאן,   מבחינת ניצול המנועים כמעט כולם הגיעו לניצול של 5-7 ק"מ לקילווואט שעה.
זה ניצול לא רע. 
טעינה ביתית בקצב של 11KW  או 22KW , מספקת לך בכמה שעות את הנסיעה היומית הממוצעת.  200 ק"מ בשעתיים או 4 שעות. 
הטעינות המהירות בארץ , יש פריסה גדולה של מטעינים בקצבים של  מעל 100KW. 
זה נותן לך 500-700 ק"מ בשעה טעינה.. אז 20 דקות הפסקת פיפי וקפה אתה מקבל 200 ק"מ לנסיעה.  

הבעיה זה רק המחיר לטעינה המהירה, הם משלמים לחברת חשמל 60 אגורות ומוכרים לך ב 2.7 ש"ח. 
יורים לעצמם ברגל..   הם כבר השקיעו בתשתית ובמערכות הטעינה.
אם היו מוכרים 1 קילווואט ב 1.2  או בשקל.. אז היו מוכרים יותר רכבים חשמליים והיה להם תור ליד המטענים המהירים.
והמטענים היו עובדים יותר שעות ביום .. והרווח שלהם היו גדול יותר.  

במשך שנה איימו עלינו ב15 אגורות אגרת נסיעה ברכב חשמלי , לפי מה שאני מבין הרפורמה הזאת נקברה סופית.
מקווה שלא ירימו אותה שוב.

פורסם
לפני 3 שעות, korola כתב:

מקווה,   שיהיו כאלה שיתקנו סוללות במחיר הוגן.
כרגע לפי סרטונים של פירוקי סוללות , זה נראה בעייתי , הם קורעים הלחמות וכרטיסים קטנים על מנת לפרק תאים 

אני לא יודע במה מדובר והאם זה דומה להיברידי רגיל או לא.

מה שאני כן יוד הוא שבהיברידי הרגיל הסוללות מחזיקות יותר ממה שצפו להן לפני 15 שנה ושהשיפוצים של הסוללות טובים וזולים יותר ממה שצפו.

אם זה יהיה כך בחשמל זה מצויין

לפני 3 שעות, korola כתב:

במשך שנה איימו עלינו ב15 אגורות אגרת נסיעה ברכב חשמלי , לפי מה שאני מבין הרפורמה הזאת נקברה סופית.
מקווה שלא ירימו אותה שוב.

נקבר סופית?

נראה לי שזה מתבקש. כל רכב חשמלי שעולה לכביש מצמצם את הכנסות המדינה בהשוואה למנוע בעירה פנימית.

מיסי קניה מופחתים, חלפים, תחזוקה דלק ובלו.

אני מניח שזה עלול לצוף מחדש

מה שכן חשוב להבין הוא שהיתרונת של רכבים חשמליים מצטמצמים מאוד ברכבים קטנים שנוסעים מעט.

אני לא רואה בעתיד הקרוב חלופה חשמלית כלכלית טובה לרכב מיני שנוסע 5,000-7,000 ק"מ בשנה. התחזוקה והתדלוק שלהם זולים.

שלא נדבר על עירוניות שבאה פעמים רבות עם קשיי טעינה בבית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...