Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

עליי זה לא עבד.

אני יכול להעיד שבין גיל 30 ל 50 שום דבר לא עבד אצלי.

לפחות עשר פעמים הורדתי 15 ק"ג פלוס-מינוס ותמיד חזרתי.

כמו שאמר יוחאי

לפני שעתיים, yohai71 כתב:

כל אחד צריך למצוא את זה בעצמו

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הדבר היחיד שעובד לי כבר 5 שנים, למרות שאני עדיין עם עודף משקל, זה אכילת חלבון.

להבין שכל ארוחה צריכה להכיל את זה, גם אם לא טעים, אבל זה בסדר למשל לאכול קוטג' 5 אחוז קופסא שלמה, עם 30 גרם בייגלה (שקול על המשקל)

עדיף 20 גרם, אבל עדיין, קשה רק לאכול נקי.

קלוריות של חלבון פשוט הרבה יותר משביעות אותי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

4. באמת 7 חודשים בלי צ'יט אחד? אפילו לא פעם בחודש?

אולי הבעיה היא בהגדרה שלך. מה זאת אומרת "צ'יט"? זה לא משחק ואתה לא מרמה אף אחד חוץ מעצמך. מעבר למה שכתבתי למעלה על כח הרצון, שבאמת הקל עלי את ההרזיה, הבנתי שכל מה שלא אמור להיכנס לפה שלי ונכנס, זה "עלי". אין את מי להאשים, ואין למי למכור סיפורים ש"זה בסדר, לא משנה השוקולד הקטן הזה בראיה הכללית". כי זה כן משנה (אנחנו מדברים רק על תקופת ההרזיה המאסיבית, כן? לא על שמירה מתמשכת (שזה היום, למשל). בעיקר פחדתי שאם רק אקח את הממתק הקן הזה או חתיכת עוגה ההיא, משם תתחיל ההדרדרות, כמו שתמיד היה בדיאטות הקודמות שעשיתי. אז פשוט נמנעתי.

גם שכחתי לציין בהודעה הקודמת, שוויתרתי מראש על תחליפים למיניהם. מעדנים 0% שומן וכד', גבינות מופחתות שומן וכאלה - פשוט העפתי. כי ממילא אני מעדיף לאכול מעדן כמו שהוא צריך להיות ולא איזו גרסה חיוורת שלו. כנ"ל חלב דל שומן - בראיה כוללת, זה פשוט זניח לחסוך את קלוריות האלה.

אבל מה לגבי תזונה יומיומית, מה שנקרא, שמירה על הקיים (אורח חיים בריא) באופן מתמשך? שוב, אני רושם מה שעובד עבורי, ולאחר הרבה שנים;

בגדול, החיים עצמם גם השתנו - להתחתן ולהפוך להורה, יש השלכות גם על התזונה שלך ואתה סופג הרבה אינפוט מאשתך, אם יש לך מזל... למשל, אשתי באה מבית בו כילדה, היו אוכלים הרבה יותר בריא מהבית שאני גדלתי בו. יש לי אח ואחות גדולים ממני וכולנו היינו שמנים כילדים, לתקופות שונות - זה לא סתם. אצל אשתי, לא הייתה ארוחה בלי סלט ירקות וכך גם היום אצלנו. כמו כן, מאז הילדים, אשתי התחילה לבשל אז אפשר להתקדם משניצל גם לקציצות בשר, ראגו (עם בורגול, לא פסטה!) ומרקים שונים.

עוד דבר, שיכול היה לדכא אבל אני לקחתי אותו לכיוון חיובי, זה שגם לגיל יש השפעה; מסתבר שמאכלים שיכולתי לאכול בלי בעיה, היום קשה לי יותר לעכל (אתה מכיר את זה - הבטן כואבת עד שאתה "משחרר" בשירותים...). למשל, חומוס כבר לא יורד לי טוב, דבש משום מה, מילון שאני מאד אוהב - משום מה לא יכול לאכול בערב (אל תשאל אותי למה). ועוד כאלה שאני לא זוכר כרגע.

העבודה שלי גם השתנתה בשנה האחרונה, ומלשבת ליד שולחן אני נע רוב יום העבודה - על קורקינט חשמלי - בין מוסדות חינוך, ששם אני עובד באופן יותר פיזי = פחות זמן להתעסק ולחשוב על אוכל. יש לזה תרומה אדירה לשמירה על המשקל.

אז תפריט נוכחי, הרבה יותר מגוון מהנ"ל, נראה בערך ככה:

ארוחת בוקר - גרנולה\מוזלי עם יוגורט, מוסיף צימוקים, חמוציות ופרי. קפה.

ארוחת עשר (יותר 12:00 בגלל תנאי העבודה הנ"ל) - 4\5 עגבניות שרי ותפוח חתוך

ארוחת צהרים (בבית, סביבות 14:40-15:00) - אם יש קציצות או אוכל מבושל אחר של אשתי, אני אוכל. אם לא, אוכל את מה שהבן שלי, שאני מכין לו אוכל (כיתה ד'), אוכל; אותו שניצל מוכר, הפעם תוצרת בית או מוכן (של יוחננוף, הסבא קונה כמויות ומביא ואנחנו מקפיאים), והפעם עם טחינה, שהחליפה אצלי את החומוס והאמת שיותר טעימה לי. פרי או ממתק קטן עם הבן.

ארוחת ארבע - אין ממש, לפעמים עובר ליד הארון ולוקח איזה קרקר או אם יש פיצוחים, כמה קשיו מומלחים. גם תמרי מג'הול מאד מתאימים לי.

ארוחת ערב - פה יכול להיות סלט ירקות (עם אותה טונה מפורסמת, או גבינה בולגרית), יכול להיות בתוספת לחם עם גבינה. מה שכן, לאחרונה גיליתי שמנת שיבולת שועל יחד עם משקה שיבולת שועל, עושים הבדל אדיר בעיכול אצלי (שוב, עניין הגיל), אז אני בדר"כ לא אסיים את היום ללא מנה כזו, מבחינתי אם אני לא ממש רעב אז כמה ירקות שטופים במקום הסלט אבל כן עם מנת השיבולת. מנה אחרונה יכולה להיות כפית ריבה (אמיתית, לא הממרחים המזוויעים) בתוך גביע אישי של גבינה לבנה "סקי". בעצם אני מייצר מעדן פרי משלי.

ולא לשכוח, הרבה מים משך היום - וספורט. אני רץ כ-4.2 ק"מ ארבע פעמים בשבוע, והסיבה שאני רץ זה כי זה הספורט הכי זמין שיש; לובש בגדי ריצה, נועל נעלים ויורד למטה - ואני בספורט. בלי הכנות מיוחדות, בלי לשלם למכון כושר ובלי לנסוע לאיזו בריכה, ששם אני צריך לבזבז זמן על כל ה"מסביב". ספציפית הצלחתי גם להפוך את הריצה לזמן מחשבות עם עצמי (עד המלחמה אפילו לא רצתי עם הנייד, רק עם מפתח של הבית).

זהו, בגדול. לי זה עובד, וזה מה שחשוב. אתה צריך למצוא לעצמך את המקומות שבהן תוכל ליישם את השמירה על המשקל לנוחות עד כמה שאפשר, כי אחרת תישבר.

מי שרוצה יכול לשאול עוד, אני בטוח ששכחתי כמה דברים אבל אולי העיקר הכי חשוב: עד היום, ואנחנו מדברים על 25 שנה, אני לא מתייחס לעצמי כ"רזה" אלא כ"שמן לשעבר". כנאה זה המניע הכי אפקטיבי עבורי, כי אני תמיד זוכר כמה מהר אפשר להדרדר חזרה, וככה אני מתייחס לזה. חוץ מזה שאני אוהב להיות רזה. אני נהנה ללבוש בגדים שמחמיאים לי (מה שלא תעשה, אתה אף פעם לא נראה טוב כשאתה שמן), וזה נותן לי מוטיבציה להמשיך.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, yohai71 כתב:

אולי הבעיה היא בהגדרה שלך. מה זאת אומרת "צ'יט"? זה לא משחק ואתה לא מרמה אף אחד חוץ מעצמך. מעבר למה שכתבתי למעלה על כח הרצון, שבאמת הקל עלי את ההרזיה, הבנתי שכל מה שלא אמור להיכנס לפה שלי ונכנס, זה "עלי". אין את מי להאשים, ואין למי למכור סיפורים ש"זה בסדר, לא משנה השוקולד הקטן הזה בראיה הכללית". כי זה כן משנה (אנחנו מדברים רק על תקופת ההרזיה המאסיבית, כן? לא על שמירה מתמשכת (שזה היום, למשל). בעיקר פחדתי שאם רק אקח את הממתק הקן הזה או חתיכת עוגה ההיא, משם תתחיל ההדרדרות, כמו שתמיד היה בדיאטות הקודמות שעשיתי. אז פשוט נמנעתי.

זהו, שאני חושב שאין ברירה אלא לחתוך את זה לגמרי. אצלי מדובר בערך ב 2,000 קלוריות בשבוע שאני אוכל שכוללות מגנומים קטנים, קינדר כלשהו, ועוד אולי M&M וכאלה. אני לא מצליח להגיע למצב שזה רק 500 קלוריות בשבוע, ולכן נראה לי אחתוך את זה לגמרי.

היתרון הענק אצלי ב IF Diet בשישי שבת (אני רווק ללא ילדים, קל לי לעשות את זה יחסית למישהו שנשוי עם ילדים) זה שזה הרבה יותר משמעותי מאותם 300-500 קלוריות שמגיעות משוקולד מתישהו באחת הארוחות אחרי צום של 18 שעות. ז"א, יש ארוחה, עוד ארוחה, וקינוח. וזהו. אבל הזמנים יגידו אם אני יכול להתמיד בזה.

עוד דבר, שיכול היה לדכא אבל אני לקחתי אותו לכיוון חיובי, זה שגם לגיל יש השפעה; מסתבר שמאכלים שיכולתי לאכול בלי בעיה, היום קשה לי יותר לעכל (אתה מכיר את זה - הבטן כואבת עד שאתה "משחרר" בשירותים...). למשל, חומוס כבר לא יורד לי טוב, דבש משום מה, מילון שאני מאד אוהב - משום מה לא יכול לאכול בערב (אל תשאל אותי למה). ועוד כאלה שאני לא זוכר כרגע.

אין לי כאבי בטן בכלל, כבר מעל 5 שנים. שכחתי מה זה כבר.

יש לי שריפות מדי פעם כשאני בשירותים, אני לא יודע אם זה בגלל מעדני היופלה GO, סוכרזית, או אספרסו 4 פעמים ביום. צריך להפחית סוכרזית ל - 0 ולראות אם השתפר, או להפחית חלבון ולתסף פחמימה איכותית כמו בורגול. נראה.

חשוב לציין שאני בן 38.

ככה שאני לא מעל 50 ומערכת העיכול שלי יחסית צעירה למישהו שבן 55 אם אני מבין נכון שאתה ובועז סביב הגיל הזה.

מי שרוצה יכול לשאול עוד, אני בטוח ששכחתי כמה דברים אבל אולי העיקר הכי חשוב: עד היום, ואנחנו מדברים על 25 שנה, אני לא מתייחס לעצמי כ"רזה" אלא כ"שמן לשעבר". כנאה זה המניע הכי אפקטיבי עבורי, כי אני תמיד זוכר כמה מהר אפשר להדרדר חזרה, וככה אני מתייחס לזה. חוץ מזה שאני אוהב להיות רזה. אני נהנה ללבוש בגדים שמחמיאים לי (מה שלא תעשה, אתה אף פעם לא נראה טוב כשאתה שמן), וזה נותן לי מוטיבציה להמשיך.

אצלי מדברים על 5 שנים.

הקצב פחות מהיר ממה שרציתי. ירדתי בערך מ 140 ל 120 ק"ג.

המטרה הייתה להגיע ל 100 ק"ג מזמן.

אגב, אם יש משהו משמח באמת, זה שההתרעה של האנדוקרינולגית עזרה בתכל'ס. לדבריה, אם 95% עלו הכל חזרה, ואפילו עם ריבית, וואלה אני ואתה לא כאלה. אני רחוק מ 140 ק"ג יחסית, וגם אתה לא עלית חזרה למעל 100. 

(היא התכוונה לכאלה שלא עשו ניתוח או זריקות)

כשהיא אמרה את זה נבהלתי.

זהו, בגדול. לי זה עובד, וזה מה שחשוב. אתה צריך למצוא לעצמך את המקומות שבהן תוכל ליישם את השמירה על המשקל לנוחות עד כמה שאפשר, כי אחרת תישבר.

שמירה על המשקל לא העניין אצלי. אני רק בחצי הדרך. אני כן אומר תודה שירדתי ולא נשארתי או עליתי חלילה, אבל יש עוד דרך. ירדתי בהיקף מותניים מ 51 אינץ' בערך ל 42 אינץ'.

ארוחת ערב - פה יכול להיות סלט ירקות (עם אותה טונה מפורסמת, או גבינה בולגרית)

מאד אוהב את זה, עושה טונה עם בולגרית כשיש לי. משתדל שתמיד יהיה בולגרית וטונה כמובן. 4 מלפפונים, 1 עגבניה, לימון, מלח, טונה מסוננת ובולגרית. עם קצת אלף האיים דיאט.

אם יש קציצות או אוכל מבושל אחר של אשתי, אני אוכל. אם לא, אוכל את מה שהבן שלי, שאני מכין לו אוכל (כיתה ד'), אוכל; אותו שניצל מוכר, הפעם תוצרת בית או מוכן (של יוחננוף, הסבא קונה כמויות ומביא ואנחנו מקפיאים), והפעם עם טחינה, שהחליפה אצלי את החומוס והאמת

צריך להתחיל לבשל יותר, התרגלתי שיש אוכל בעבודה וכבר אין.

שוב תודה על פירוט הדברים!

פורסם
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

יותר מ 100?

כן. לפחות היה עוד היום. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בקבוצת פייסבוק של דיאטה קטוגנית פורסם ממש היום:

גבר בן 60.

שלושה חודשים ירידה של 15 קילו התחלתי בשתיי ארוחות בלי ספורט למשך שבועיים ירידה של 5 קילו. לאחר מיכן הכנסתי ספורט . יום הליכה 45 דקות , יום כוח והליכה למשך שבועיים 3 קילו.
לאחר מיכן ועד היום שלושה ארוחות ביום ועד היום ירדתי את שאר הקילו.
אוכל
בקר 2 ביצים קבוע ,עם לחם בשר ,אבוקדו או לחם פשתן עם אבוקדו וגבינה . או בשר עם טחינה ( 350-450 קלוריות)
 צהוריים
בשר , עוף, דג ברטבים שונים.(250גרם) סלט עם שמן זית
ערב יוגורט או נקניק עם תוספת שומן ( אבוקדו למשל)
ד״א משלב המון כרוב ,כרובית כבושים שזה ממלא אותי מוריד לגמרי את הרגשת הרעב ועוזר לכניסה לשירותים
הירידה עדיין לא עוצרת
שקלתי 110 קילו כרגע 95
ההצעה שלי לכולם לגוון המון !
לא להשתעמם!
והכי חשוב זהה לשתות מים בכל הזדמנות.

• מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 26.3.2026 בשעה 19:40, yohai71 כתב:

אני 187 ס"מ, אפשר לומר עם מבנה גוף טיפה יותר רחב מהממוצע. החל מגיל 9/10 ועד גיל 30, הייתי בעודף תמידי, כולל עליות וירידות עם דיאטות כאלה ואחרות, עד שהגעתי לשיא, בסביבות 120 ק"ג, שנראה כך (זה ינואר 2001):

סוף סוף ירדתי (מבחינתי) סופית למשקל 78 ק"ג. 

הולי שיפט.  78 על 187?!

אני באותו גובה כמוך, זה נשמע כמו מדע בדיוני משולב עם אנורקסיה. הפעם האחרונה שהייתי 78 הייתה ביסודי... 

אני הגעתי ל-125 וזה היה אחד מהטריגרים להתחיל להתאמן ולעבוד על התזונה. 

כשסופר השקעתי הגעתי לשבריר שנייה ל99 ומשהו. נשמתי והופ שוב 3 ספרות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

הולי שיפט.  78 על 187?!

אני באותו גובה כמוך, זה נשמע כמו מדע בדיוני משולב עם אנורקסיה. הפעם האחרונה שהייתי 78 הייתה ביסודי... 

אני הגעתי ל-125 וזה היה אחד מהטריגרים להתחיל להתאמן ולעבוד על התזונה. 

כשסופר השקעתי הגעתי לשבריר שנייה ל99 ומשהו. נשמתי והופ שוב 3 ספרות.

אני 175 ס"מ ועל 100 ק"ג הייתה לי בטן שטוחה. זה לא רק עניין של משקל אלא גם של מסת שריר, לא יודע מה הולך אצלך.

אם אתה 187 ס"מ על 100 ק"ג אמורה להיות לך בטן שטוחה אם יש לך מסת שריר קצת מעל הממוצע אני חושב. ככה שזה לא נחשב שמן בכלל.

נכון שיהיה לך BMI=29 בערך אבל זה עדיין יותר קרוב ל BMI=25 מאשר BMI=35 ולכן זה כמעט תקין לגמרי.

במידה ואין לך מסת שריר גדולה מהממוצע, תשאף ל 90 ק"ג ומטה.

לפני 14 שעות, Michazzz כתב:

בקבוצת פייסבוק של דיאטה קטוגנית פורסם ממש היום:

גבר בן 60.

שלושה חודשים ירידה של 15 קילו התחלתי בשתיי ארוחות בלי ספורט למשך שבועיים ירידה של 5 קילו. לאחר מיכן הכנסתי ספורט . יום הליכה 45 דקות , יום כוח והליכה למשך שבועיים 3 קילו.

אני מסתדר מצוין עם IF Diet 20:4 יומיים בשבוע ואני יורד בוודאות. אבל אם לא ילך לי אחפש משהו אחר.

במהלך שאר השבוע אוכל מאוזן.

תודה על המידע.. :)

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

לא יודע מה הולך אצלך.

מה שזה לא יהיה, זה לא הולך מספיק :lol:

טוב. 

זמן לעדכון רשמי. 

ביום רביעי הלכתי לאחיות שיראו לי איך משתמשים בזריקות האלו. 

לא בוצעה הזרקה, אני מעדיף להתקבע על יום אחר בשבוע (ולא היה תור ליום זה). לא מסובך בכלל. 

רק מקווה שתופעות הלוואי יהיו נסבלות. 

עלות במינון 2.5 לחודש- סביב 450 ש"ח. 

לפני שארכוש את המנה הבאה אדבר עם הביטוח שלי, אולי יהיה אפשר לעשות שם משהו עם זה. זה קצת כבד עליי (סליחה על המשחק מילים הלא מכוון). 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

לא הייתי הולך על זריקות לפני שאתה מנסה IF DIET 18:6 עם אלקטרוליטים ושתיית מים מרובה, אבל בחירה שלך. 

תקרא ברדיט על IF ועל Fasting, אנשים בכל אמריקה עושים זאת ויורדים מעולה, וגם נשארים ככה. בארץ לא מכירים מספיק IF Diet וחבל.

זה שבארץ הולכים על הפתרון הקל והחלש לא אומר שגם אתה צריך לעשות זאת

במידה ואינך יכול לבצע IF DIET בשישי שבת איתך הסליחה. אני יכול, וזה עובד לי מעולה. 

פורסם

גולדן, קרא את ההודעה הראשונה בבקשה. 

מה שמטריד אותי זה לא המשקל שלי- הרזייה היא עבורי "תופעת לוואי" (רצוייה מאד, אבל עדיין רק תופעת לוואי). 

הזריקות נועדו לטפל במדדים נוספים שאני לא מצליח להשתלט עליהם, ולא נטו להרזייה. 

פורסם (נערך)

הבנתי, בעקרון IF DIET אמור לטפל בכל המדדים, סוכר לחץ דם וכו', בריא מאד. אבל אני לא יודע להמליץ לך מנסיון אישי כי אני עושה זאת אך ורק בשישי שבת. 

ולכן לא בטוח שזה מטפל במדדים כי גם לא ביצעתי בדיקת דם מאז שהתחלתי. אבל תקרא ברדיט, יש ימבה מידע על כך שזה כן עוזר לכל המדדים.

בשישי הזה צמתי 21 שעות (משישי ב 2AM עד שישי ב 11PM ) ובשבת 19 שעות (משבת ב 1AM עד שבת ב 8PM) 

תנסה. אל תלך על הפתרון הקל והלא טבעי לפני שהלכת על פתרון טבעי. 

על מנת לרכוש אלקטרוליטים, תחפש ב KSP "מלח" או "מלחים" שכן אתה לא יכול לרכוש מ iHerb כרגע. (יקח לזה חודש כנראה להגיע או יותר)

מותר מסטיקים מדי פעם, אספרסו, תה, (סוכרזית סבבה) ולשתות כ-4 ליטרים של מים בתקופת הצום.

לא קשה מדי, אפשרי לגמרי, ומאד בריא מנסיון (אני מרגיש את זה, ולפי כל המאמרים זה טוב להורדת סוכר, להפחתת לחץ זה טוב ללב וכו')

צמתי מעל 15 פעמים מתחילת 2026, במידה ואעשה בדיקת דם אעדכן בתוצאות. פעם קודמת הסוכר שלי היה סביב 103 אני חושב, הכל היה תקין חוץ  מ ALT GPT של כבד, סביב 40-50 אני חושב. לפני שנה.

פורסם
לפני 31 דקות, גולדן191 כתב:

אבל תקרא ברדיט,

זה קצת יומרני מצדך, בלשון המעטה, להציע לאדם שאתה לא מכיר, לנסות פרוטוקול קיצוני של צומות, על סמך ידע שאספת ברדיט.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0939475324004393

ציטוט

Isocaloric intermittent fasting (IF) is not superior to calorie restriction (CR) in enhancing health outcomes in adults and the elderly.

The health benefits induced by intermittent fasting are calorie restriction dependent.

Intermittent fasting does not provide additional health benefits beyond those achieved by calorie restriction.

Combining intermittent fasting with calorie restriction is an effective approach for achieving health.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...