Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר זורקים פה לינקים אז אני מצטרף וזורק המלצה לפודקאסט טוב בנושא חיטוב ואימונים של כמה מאמני כושר.

http://youtube.com/@MindPumpShow

מסתבר שיש להם אפילו תוכנית אימונים לכאלו שלוקחים זריקות הרזיה

https://www.mindpumpmedia.com/maps-glp-1

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

מבחינתי כדי לשמור על משקל נמוך הייתי מניח אותו על הרצפה.

יש הרגל מאוד פשוט, זול, נגיש לכולם ולוקח 10 שניות ביום. להישקל כל בוקר.

לי זה עבד כדי להוריד 20 קג לפני למעלה מ10 שנים וכדי לשמור על המשקל ולא לעלות.

אני חושב שיש גם מחקרים שמראים שזה עוזר. זה פשוט נותן לך מוטיבציה יומיומית בזמן הירידה (כל יום הוא סיפור חדש בפני עצמו, גם אם אתמול אכלת 2 לאפות) וגם עוזר להיות עם אצבע על הדופק כל הזמן ולא לתת למשקל לברוח לך, אחרי שירדת.

פעם הייתי מעדכן כל שקילה ידנית באפליקציה. היום אני עם משקל חכם שמעדכן את האפליקציה בעצמו..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

@איציק נ. שאלה טכנית: מי הציע לך את מד הסוכר וכיצד אושר לך?

ביקשתי מהדיאטנית, היא סירבה בטענה שזה ישגע\יטריל אותי (כבר שמה לב שאני חצי משוגע שאוהב ללכת עם הדברים עד הסוף... ;-) ).

בסופו של דבר (הצעתי גם תשלום כמובן) הבנתי שהדרך הטובה ביותר זה לגשת לקהל המבוגר במשפחה ומשם להפעיל קשרים הלאה (לשאול מי יש לו) או פשוט לקנות בבית מרקחת (לסופרפארם יש את ה CARESENS בקניה ישירה באתר) - ואכן הצלחתי להפעיל את הגזרה המבוגרת יותר של המשפחה - שהצליחה ללקט אחד מפה ואחד משם - מאנשים חולי סכרת שהסכימו לתת אחד שנשאר להם עודף (עדיין בתוקף) ולא משתמשים בו - אז הצלחתי לאסוף שלושה (השתמשתי עד כה רק באחד) ואפילו לא ביקשו על זה כסף...

אגב, יש מכירה שלהם גם באליאקספרס אבל לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה.

אפרופו מד סוכר רציף - נועה אברהם משתמשת בו כחלק מהתהליך שלה (3500 שקל לשבועיים כולל המד הרציף), אני מניח שהיא קונה ישירות מ"גפן מדיקל" בקרטונים... :) 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פשוט קונים פעם אחת לבד ומנסים. אם זה עוזר כמו לאיציק - מגניב.

לי זה לא נתן שום אינסייט מעניין, יצא שאני תקין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כל הדיבורים אלה על אורח חיים בריא הזכירו לי מודעה נוסטלגית:

1771016682931.thumb.jpeg.50ccaab6db277e8f73920024414c2463.jpeg

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

יש הרגל מאוד פשוט, זול, נגיש לכולם ולוקח 10 שניות ביום. להישקל כל בוקר. זה פשוט נותן לך מוטיבציה יומיומית בזמן הירידה.

או גורם לך לרצות להתאבד, כשאחרי כל הנסיונות לרדת במשקל פתאום אתה עולה בחצי קילו או סתם נשאר חודשים באותו מקום. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

אגב, יש מכירה שלהם גם באליאקספרס אבל לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה.

חבר היפוכונדר קנה לעצמו ונתן לי אחד בשביל הכיף, הסתובבתי איתו עד גמר הסוללה. הכול מקורי, תקין עובד עם אפליקציה ייעודית - freestyle libre link -אחרי רישום. סוכר תקין לגמרי ותגובה טובה מאוד גם להגזמות פרועות באכילה... היום עם כולסטרול מעל לתקן אבל אני סבור שזה יסתדר אחרי שאוריד איזה 12-15 מיותרים שצצו באשמתי הבלעדית.

עריכה: הה, עדיין יש שאריות בטלפון... סתם לדוגמה מיצוע של 6 ימים - בוא נראה מי מפענח מה מיוחד בגרף :)

Screenshot_20260220_011754_Photos.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, hans כתב:

חבר היפוכונדר קנה לעצמו ונתן לי אחד בשביל הכיף, הסתובבתי איתו עד גמר הסוללה. הכול מקורי, תקין עובד עם אפליקציה ייעודית - freestyle libre link -אחרי רישום. סוכר תקין לגמרי ותגובה טובה מאוד גם להגזמות פרועות באכילה... היום עם כולסטרול מעל לתקן אבל אני סבור שזה יסתדר אחרי שאוריד איזה 12-15 מיותרים שצצו באשמתי הבלעדית

שים לב שבאליאקספרס יש את הסוג הישן (את הליברה) ויש את הליברה 2 (סליחה מראש שרשמתי קודם פלוס, התבלבלתי :-) ) . קיים גם 2 פלוס (כמדומני הפלוס כבר יודע לעבוד מול משאבת אינסולין, מה שמיועד לסוכרתיים הארדקור עם בעיה של הפרשת אינסולין ופחות בעיה של תנגודת אינסולין).

אני עבדתי עם ה-2 והגרף בכלל לא נראה כמו אצלך, גם אצל הדיאטנים\ות זה לא נראה כמו אצלך.
יכול להיות שלא אכלת כל היום או שהיית בצום (או שתית רק קפה במהלך היום) ?

בגרף שלך נראה שאין תגובה של הגוף לסוכר בכלל. גם אצל אנשים בריאים לחלוטין הגוף מגיב לסוכר בדם ורואים את זה בגרף (הבעיות עם סוכר, בכלליות ובלי להרחיב יותר מידי, קשורות לאיך הגוף מתמודד עם הסוכר [סופג אותו ומשתמש בו ומוריד אותו לערכים תקינים] ולא זה שרואים אותו עולה בגרף של החיישן).

(נזכרתי ש: הזמנתי לפני כמה חודשים אחד כזה מאליאקספרס אבל טרם השתמשתי בו, עדיין יש לי אחד "ישראלי" סגור שאשתמש בו לפניו - אבל אוהב להערך מראש עם מאכלים מסויימים שאני עוד רוצה לבדוק את התגובה של הגוף אליהם וכמובן שילובים).

חשוב לציין שה-24 שעות הראשונות לא רלוונטיות אלא רק לאחר מכן (לליברה 2 יש כיול אוטומטי, לליברה 1 כמדומני אין כיול אוטומטי ואתה צריך לכייל דרך האפליקציה מול מדידה של סוכר בדם).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אכן, לא אוכל בין 22:00 ל-12:00 בצהריים, בגלל זה הגרף שטוח לגמרי בבוקר. לא זוכר אם זה ה-1 או ה-2. התוצאות החלו להירשם רק אחרי 24 שעות, אז כנראה שזה ה-2.

גרף יומיומי נראה יותר חד, אני אנסה לאתר אם יש לי כזה.

עריכה: מצאתי, גרף מ-12:00 עד 12:00

רואים בבירור שנישנשתי איזה משהו לפני השינה ואז כלום. זה פחות חשוב לאיזה גובה קופץ הסוכר מיד אחרי האוכל, מה שיותר חשוב זה המהירות שבה הוא יורד בחזרה (וכמובן, רמת סוכר בצום/מנוחה). 

עריכה 2: מצאתי עכשיו גם את הדוח, pdf מפורט בהגזמה משעשע כזה. שורה תחתונה - לא סכרתי אבל בכלל 😆

Screenshot_20240715_114231.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, hans כתב:

Screenshot_20260220_011754_Photos.jpg

הקו השחור זה הקו שמה שהיה.

הכחול כהה מיועד לפחמימות מתי הכי טוב לאכול אותם

הכחול בהיר מיועד למשהו אחר מתי הכי טוב לאכול אותם

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 14 שעות, hans כתב:

היום עם כולסטרול מעל לתקן אבל אני סבור שזה יסתדר אחרי שאוריד איזה 12-15 מיותרים שצצו באשמתי הבלעדית.

ה״תקן״ לכולסטרול הוא אינדיבידואלי, לפי רמת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

חוץ מזה - אל תסמוך על ״אחרי שאוריד״ - גם כיוון שלא מובטח שתוריד אותם ומתי, וגם כיוון שלא מובטח שהשומנים בדם אכן יירדו. גש לרופא שלך שיבצע הערכת סיכון ויתאים לך טיפול, אם נדרש.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 19.2.2026 בשעה 15:58, איציק נ. כתב:

פעם הייתי מגיע לעבודה, השעה 7:00 ואני מרגיש שאני לא יכול לקום מהכסא, אין לי כח. כאילו משהו במשקל 200 קילו יושב עליי ואני לא יכול לקום.

אני מכיר את זה היטב אבל מכיוון אחר לגמרי- "התקפי היפר אקטיביות". 

כמה שההתקף חזק יותר- ההתרסקות מתישה וכואבת יותר. 

שינויים שעשיתי בתזונה כבר לפני 10 שנים (או יותר, יכול להיות- לא זוכר) די סתמו את הגולל על הHרA הזה של ההתקפים האלו אצלי. זה סיוט לא קטן, זה. 

שאלה. 

לפני עמוד או 2 דובר פה על "להפעיל ביטוח בריאות פרטי" עבור הזריקות. 

מה הפרוצדורה? יש לי ביטוח בריאות פרטי, אולי שווה לי לברר- מאיפה מתחילים? 

תודה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

שאלה. 

לפני עמוד או 2 דובר פה על "להפעיל ביטוח בריאות פרטי" עבור הזריקות. 

מה הפרוצדורה? יש לי ביטוח בריאות פרטי, אולי שווה לי לברר- מאיפה מתחילים? 

תודה. 

אם יש לך ביטוח שכולל תרופות שלא בסל הבריאות חלק מהביטוחים לא החריגו זריקות הרזייה ולכן הם ממנים אותן. אם לא אז זה בסביבות 270 שקל לחודש שמתקזזים עם מה שאתה טוחן פחות.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תתחיל עם רופא המשפחה. ייתכן שתזקק גם למכתב של יועץ כלשהו.

ובמקביל תתקשר לביטוח ושאל שם מה הפרוצדורה ומה התנאים לאישור התרופה - כי ייתכן שיש תנאים מקדימים כמו תקופה של טיפול תזונתי בליווי תזונאי.ת.

חוץ מזה, יתכן שהתרופה כלולה בשב״ן. שוב, צריך לבדוק את הקריטריונים. בדקתי בטבלה של אחת מתוכניות השב״ן, העלות היא 300-1,000 ש״ח בחודש, בתלות בסוג התרופה ובמינון.

• מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יודע שוויגובי במכבי נהנת מ 50%. נדמה לי שלכולם ללא קשר למשלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא לפי האתר של מכבי.

החריג הוא נוער בגיל 12-18 שלגביו התרופה הוכנסה לסל הבריאות בימים אלה - אבל בלי פתרון למי שעובר את גיל 18.

אוזמפיק (אך לא ווגובי) כלולה בסל הבריאות - לסכרת, עםם דרישה למילוי תנאים מסויימים.

• תוכן חדש...