Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

מה הקשר? את הכלים שאתה צריך להשתמש בהם במקצוע, אתה תקנה. חומרים, גם. איך התחביב ייפגע פה?

הכוונה היא בעיקר לכאלה שעוסקים בתחביב והסובבים אותם שואלים "למה שלא תהפוך את זה למקצוע".
ההסבר הוא שכרגע אני עובד בעבודה מסויימת, ומרוויח X כסף בחודש, מה שמשאיר לי הכנסה פנוייה ומאפשר לי לעסוק בתחביב. 
אם אני אנסה להתפרנס מזה, אני ארוויח פחות, ולא תישאר לי מספיק הכנסה פנוייה...

הכל בהגזמה כמובן. ברור שיש כאלה שמצליחים להתפרנס יפה מאוד מעסק שלהם, כנ"ל בנוגע ליתר הסעיפים שרשמתי. 
ברור שאם אף אחד לא היה מקים עסק עצמאי וכולם היו שכירים, לא היה לשכירים איפה לעבוד 😄

הדגש שלי היה לסט שאלות שכל אחד שרוצה להקים עסק חייב לשאול את עצמו ולא לבוא בראש של "וואו אני ממש טוב בזה וראיתי שמבקשים על זה X כסף לשעת עבודה/ יום/ גיג אחד בשבוע" ולהיות בטוח שהנה הוא הולך לעשות את המכה. 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 3.1.2026 בשעה 14:44, ezuf כתב:

וכן,אני רוצה נייח חדש,לא רוצה מיני פיסי משוקץ מסורס,עד עכשיו אכלתי סרטים ודחיתי שנים,עכשיו עם הקפיצה במחירי זכרונות\דיסקים בכלל,עוד תירוץ לדחות :( (אפילו לאישה נמאס ממני בקטע הזה)

לאופי השימוש שלי ושלך, המיני פיסי תפור כמו כפפה ליד.

[אגב, החלפה ל SSD במחשב הקיים כן תיתן לך הרבה אבל בגלל שאין זיכרון אתה לא באמת תהנה מזה עד הסוף]

אתמול קיבלתי את המיני-פיסי שהזמנתי (מחודש עם 16GB זכרון, כונן SSD 500GB ומעבד i7-6700).

נתחיל עם הדברים הפחות טובים (אבל זניחים) ונעבור להתמקד בדברים שלשמם התכנסנו:

1. מגיע ספק כח חדש עם כבל חדש - הכבל שמתחבר לספק לא היה תואם (3 פינים במקום 2 פינים סטנדרטי - כמו "8" לרוחב), כנראה טעות אנוש של האורזים. מאחר וזה כבל נפוץ ויש לי כזה בבית (מטלויזיה ישנה) - לא היתה בעיה.

2. לא מגיעה אנטנה ל WIFI (אבל את הרשת בבית הוא מצליח לקלוט למרות זאת) - אני לא משתמש בWIFI במחשב הזה בכל מקרה אז זה פחות רלוונטי עבורי.
3. אין יציאת VGA או HDMI, כל היציאות הן יציאות מודרניות DP (באריכות: Display Port) - הדור המתקדם של ה HDMI. כמובן שניתן לרכוש מתאם DP ל VGA או DP ל HDMI (זה עניין זול מאוד). מסתבר שזה עניין נפוץ ורק אנחנו עם המחשבי-אלטזאעכן שלנו נשארנו מאחור.

4. אין BT

בכל חנות מחשבים יש על המדף מתאמים. קפצתי לחנות שנמצאת 200 מטר מהבית וקניתי מתאם DP-HDMI 4K (כ-45 שח).

במקביל, הזמנתי אחד זהה נוסף מאליאקספרס בעלות מצחיקה (כמה מצחיקה ? מספר חד ספרתי של שקלים)

בצד הדברים הטובים:

1. כצפוי, לשימושים קלים כמו שלנו (כמה טאבים פתוחים), המחשב פשוט טס. זה OVERKILL מטורף.

2. קטן, שקט (רוב הזמן המאוורר לא עובד או לא נשמע בכלל, רק במצב "מאמץ")

3. חיבורי USB כמו שצריך - 4 מאחורה ועוד 2 בחזית.

4. יציאות ל-3 מסכים

5. גם הביצועי רשת (קווית כמובן) השתפרו (המחשב נמצא מאחורי 2 סוויצ'ים, אחד בארון תקשורת ואחד נוסף לידו - הכל ב CAT5E נחושת מלאה). סיב אופטי 1GB/100MB.
6. גם הילדים מרוצים שעכשיו "רובלוקס" עולה ממש מהר ועובד חלק....

מה עשיתי בנוסף:

1. העברתי דונגל קטן של BT מהמחשב הישן למחשב החדש (לחלק האחורי) והמשכתי להשתמש ברמקול BT שמחובר אליו.

שורה תחתונה:

פתרון מעולה.
בסכום של מתחת ל 900 שקלים עד הבית (דרך "ביחד בשבילך") , זאת עסקה מעולה שלא שווה התעסקות עם מחשב ישן בן 200. (המחיר הרגיל באתרים - 1000 שח).
@ezuf לדעתי אתה צריך לתת לזה צ'אנס.

Lenovo.jpg

WhatsApp Image 2026-01-05 at 07.30.28.jpeg

WhatsApp Image 2026-01-05 at 09.36.34.jpeg

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטער. הייתי חייב. 

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

ונעבור להתמקד בדברים שלשמם התכנסנו:

אבל, אבל... אבל זה לא הדברים שלשמם התכנסנו :cry:

:rofl:

talk about חטיפת שרשור:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

talk about חטיפת שרשור:lol:

וואלה שדדנו לך את נושא השרשור.

• מצחיק 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

וואלה שדדנו לך את נושא השרשור.

תכלס

בסוף ברווז יפתח חנות מחשבים וימכור לנו את אשר אהבה נפשנו (סטייל ארז וולף)

איציק לא רוצה מיני ושאר קומבינות..רוצה נייח שהכל שליף ובר שינוי/שדרוג/תיקון בעת הצורך

מה לעשות..הייתי איש pc/mcse ל5דקות וזה בוער בי..לא אוהב פתרונות קסם..רוצה חומרה טובה ושקט נפשי לשנים...

• מצחיק 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני כשעה, ezuf כתב:

הייתי איש pc/mcse ל5דקות וזה בוער בי..לא אוהב פתרונות קסם..רוצה חומרה טובה ושקט נפשי לשנים...

שים ת'אג'נדות ש'ך בצד.

גם אני הייתי איש PC לכמה שנים טובות מאוד אי שם לפני כמה עשורים.

לא רלוונטי לצרכים שלי היום או למה שקורה היום.

במחירים של היום - לא צריך להתחתן עם המחשב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

בסכום של מתחת ל 900 שקלים עד הבית (דרך "ביחד בשבילך") , זאת עסקה מעולה שלא שווה התעסקות עם מחשב ישן בן 200. (המחיר הרגיל באתרים - 1000 שח).

נראה אחלה אבל זה שזה יד2.. אני מתכוון, יש מצב שיחזיק 3+ שנים אבל למה לא העדפת לקנות חדש מעליאקספרס?

כי זה עם אחריות מקומית?

פורסם

נו תן לינק למחודש עם 32 זכרון ו1טרה ססדי..נסתכל ונשקול

תיזהר שלא נציף אותך בפרטי בשאר שאלות פיסי 😎🤪

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

אגב, איציק, עשית בשכל לגבי המעבד

המעבד שיש לך חזק פי ב 30% בערך מה- 3750H שיש לי במיני PC.

ככה שלא נראה שיהיה לך מבאס בכלל. 

עם תוסף כמו OneTab בכרום למשתמש ממוצע+ אין סיבה להחזיק יותר מ 16GB RAM. אתה תהנה.

פורסם (נערך)

בטח שיש

תפתח טאב אחד בכרום ולך לטאסק מנגר..תראה 700 פרוססים רק שלו.

אותו שיט בפיירפוקס והשאר אבל קצת פחות נורא.

16 לטעמי היום זה קצת..גם לשימושי "פרווה" כמו שחפרתי...אם כבר אז כבר שים 32 ושקט תעשייתי לעוד כמה שנים )

אולי שנה הבאה (או שנה וחצי+) המחירים יירדו מעט ואז אפשר להוסיף ל64 בכלל...שיהיה אוברקיל אם לא כבד על הכיס..מה רע...)

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

נראה אחלה אבל זה שזה יד2.. אני מתכוון, יש מצב שיחזיק 3+ שנים אבל למה לא העדפת לקנות חדש מעליאקספרס?

כי זה עם אחריות מקומית?

יצא שהיו לי מחשבים נייחים רק "יד2" בעשורים האחרונים (רק אחת ל 5-6 שנים יצא לי להחליף נייד, לפעמים גם יותר).
היום ?  לשימושים שלי ? לא רואה שום סיבה לקנות חדש, כבר עברנו את תקופת המחשבים עם HDD מגנטי. 
הבלאי ברכיבים האלו הוא אפסי.

3 שנים אחריות. עם התקנה נקיה של WIN עם רישיון.
במחיר שלו ? שווה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

3 שנים אחריות. עם התקנה נקיה של WIN עם רישיון.

הבנתי, זה יתרון ענק, כי מיני PC דרך עליאקספרס זה רק חצי שנה אחריות בפועל, בגלל פייפל

ייתכן שאם מישהו פונה למוכר ישירות הוא יתן אחריות גם מעבר. לא יודע. אם אצטרך עוד אחד אבדוק.

לפני 4 דקות, ezuf כתב:

אולי שנה הבאה (או שנה וחצי+) המחירים יירדו מעט ואז אפשר להוסיף ל64 בכלל...שיהיה אוברקיל אם לא כבד על הכיס..מה רע...)

לפני 5 דקות, ezuf כתב:

תפתח טאב אחד בכרום ולך לטאסק מנגר..תראה 700 פרוססים רק שלו.

לפני 4 דקות, ezuf כתב:

16 לטעמי היום זה קצת..גם לשימושי "פרווה" כמו שחפרתי...אם כבר אז כבר שים 32 ושקט תעשייתי לעוד כמה שנים )

נקווה שירדו המחירים, המחירים של SSD M2 NVME לא חזרו למה שהיה לפני שנתיים+ שיכלת לקנות 2TB ב 74.5$ מאמזון עם משלוח חינם לצערי לא חזר המחיר

אני מסכים שעדיף 32GB RAM אם מסתכלים קדימה, ככה עשיתי

עם 16GB היה לי סבבה אבל לא יכולתי "להתפרע" עם 40 טאבים בכיף

פורסם

74דולר ? מיצרן מוכר נורמלי אמין ? אין מצב.

אולי סנדיסק ושאר שיקוצים שקורסים בממוצע אחת לחצי שנה (יש לי חבר שקנה ושלחו לו פעמיים חדש בתשעה חודשים כי קרס)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם (נערך)

הייתה תקופה שהיה SSD NVME M2 במחיר של 74$ כולל משלוח חינם מאמזון. נפח 2TB. כן כן, ויצאתי פריאר ולא קניתי. כי לא רציתי להרגיש בזבזן. והיה לי כבר SSD NVME והייתי מסודר.

התקופה הזו עברה מהר מדי. חבל שלא קניתי. 

זה היה SAMSUNG EVO במחיר כזה. סביב סוף 2022. 

לא SAMSUNG PRO

היה גם את המתחרה של ה EVO מכמה חברות שונות. לא חזר המחיר הזה. לא קרוב.

לצורך העניין, אותו מחיר היה גם ל MX המקביל של EVO. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 36 דקות, ezuf כתב:

16 לטעמי היום זה קצת..גם לשימושי "פרווה" כמו שחפרתי...

דיי בחייאת אללה שלך, דיי.
אתה מסמן לך יעדים כל כך רחוקים ולא רלוונטיים שאתה לא מסוגל לראות מה יש באמצע.

אתה היום עם 2GB במחשב פרה-היסטורי ואתה בא להגיד לי ש 16GB זה מעט לך ? אתה מגזים בטירוף.

גם בשביל להגיע מפיאט פונטו למרצדס 2026 אפשר לעבור בדרך ב VW גולף או וולבו משומשת.
פתח את הראש ותקנה כבר משהו במקום לסבול.

איציק

• מצחיק 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...