Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי גריז לבלמים

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,
לאחר התייעצות בבסוגי בלמים באשכול אחר התחלתי לחקור על סוגי גריז לבלמים.

לאחר שיחה עם מספר חנויות חלפים ,חקירה בפורום(אשכולות מלפני מעל 10 שנים) ואף התייעצות עם GPT מצאתי המון סתירות כאשר כל גוף ממליץ על סחורה שונה אז אשמח לקבל הכוונה

ראיתי שקיימים הסוגים הבאים:
1)גריז סיליקון
2)גריז סינטטי
3)גריז מבוסס גרפיט
4)גריז מבוסס נחושת
5)משחה קראמית

כאשר חנויות חלפים הציעו לי גרפיט / נחושת
ומנגד GPT אומר שזה יגרום לנזק.

אשמח לעזרתכם.

עריכה אחרונה על ידי rami91
פורסם (נערך)

גריז קרמי על המובילים

על הפחיות הקטנות גריז נחושת

גריז נחושת גם כן על הרפידה בשטח המגע עם הקליפר, לא עם הצלחת כמובן

קרדיט - הכנופיה

במקרה הזה הוא סגר את הפינה לא צריך AI ו GPT

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, גולדן191 כתב:

גריז קרמי על המובילים

במאזדה ההוראות הן להשתמש ב-Rubber Grease עבור הקליפר (כולל מובילים), וב-Brake Grease עבור הפדים. כשמחפשים גריז של מאזדה (OEM), מקבלים גריז סיליקון עבור הקלפירים. אני אישית משתמש בגריז סיליקון עבור שני האלמנטים (כפי שהומלץ לי בפורום של מיאטות), והכל עובד מצוין ואין רעשים.

• מעניין 1
פורסם

גריז סיליקון וקרמי אינם תוקפים גומי, לכן משתמשים בהם עם המובילים.

מתכת ומתכת - משחת נחושת מספיקה.  היא עמידה בחום גבוה  ומונעת היתפסות.

גריז סיליקון יכול להתאים גם למגע של מתכת ומתכת, הסיבה לא להעדיף אותו היא נטו בגלל עלות גבוהה יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

צריך לבדוק את ההוראות של יצרן הרכב.

בהוראות של הגולף שלי, למשל, כתוב בשום אופן לא להשתמש בגריז נחושת על נקודות ההחזקה של הרפידות אלא רק במשחה קרמית. במובילים להשתמש בגריז ליטיום לבן.

כנ"ל בBMW כתוב להשתמש במשחה המקורית שלהם, אני חושב שזאת גם משחה קרמית. זה בוודאות לא גריז נחושת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שימו לב שפורמולציות רבות של "גריז נחושת" מכילות חלקיקים שוחקים (דמיינו חול עם גרגירים דקים שמעורבב בתוך הגריז) שתפקידם לשפר את תכונות ההתנגדות להיתפסות (Anti-sieze) של הגריז, שזה השימוש העיקרי בגריז מסוג זה. בעוד שזה מצוין, למשל, עבור ברגים של סעפת פליטה שנרצה לפתוח מספר שנים לאחר ההתקנה, לאחר שכבר עברו אינספור מחזורי חימום-קירור וכוסו בשכבה עבה של חלודה, למערכות בלמים "גריז נחושת" לא מתאים! (אלא אם היצרן הגדיר גריז כזה באופן ספציפי לשימוש במערכות בלמים, וגם זה תלוי מיקום במערכת).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...