Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

אפילו

לסבים שלי, עד היום, קשה מאוד להתרגל ל"מנהג" זריקת האוכל. זה פשוט משהו שלא יעלה על דעתם, למרות שהם חיים בישראל, עם תרבות השפע, בערך 30 שנה. 

הם לא הסכימו לפרט הרבה על הרעב שהם חוו, אבל המבט בעיניים היה אומר הכל. ללכת לישון על בטן ריקה יום אחרי יום משאיר חותם, כנראה, עד סוף ימיך.

--

לא יודע להגיד לגבי כיבוי אורות בכניסה לחדרים, אבל אני בעצמי מעדיף תאורה מעומעמת בשעות הערב,  וכמה שיותר אור טבעי במהלך היום במקום הפלורסנטים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

זה מסוג הדברים שיש סיכוי להשתמש בהם כחומרי גלם ליצירות של הנכדות. דף שקוף חזק.

חוץ מזה, ראית מה הצעתי לפני יומיים בשרשור המסירה? הבעיה היא להיפטר מדברים עם פוטנציאל לשימושיות. ואני לא מתעסק עם מכירות יד 2.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 19.11.2025 בשעה 08:09, פינדר כתב:

החבר ושאר חובבי החושך היו נהנים מהשירותים אצלנו בעבודה.

אם במקרה הישיבה מתארכת מעל עשר דקות ואף אחד לא נכנס בזמן הזה לשירותים, האור כבה ואתה נאלץ לסיים את העניינים בחושך מוחלט או לאור הפנס של הטלפון. אל תשאל איך אני יודע.

SAME

כמה פעמים יצא לי להתקשר לחברים בעבודה - במיוחד בקורונה כשבקושי היו אנשים במשרד - שיכנסו לשירותים כדי שהאור ידלק

עד שהסבירו לי שכל מה שצריך זה לפתוח את הדלת והחיישן יזהה :) 

מלחיץ ביותר

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 15 שעות, Gosser1860 כתב:

לסבים שלי, עד היום, קשה מאוד להתרגל ל"מנהג" זריקת האוכל. זה פשוט משהו שלא יעלה על דעתם, למרות שהם חיים בישראל, עם תרבות השפע, בערך 30 שנה.

זה כן עולה על דעתך?

זה אוכל, זה מזון, מישהו עבד על זה, מישהו מת בשביל זה. יש בדיוק בדיוק 0 סיבות לזרוק אוכל. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 25 דקות, David32 כתב:

יש בדיוק בדיוק 0 סיבות לזרוק אוכל. 

זה כיף. הרגשה טובה של שפע וחיים במדינה מתקדמת בערך. 

חוץ מזה, לפעמים הוא מקולקל. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מזכיר לי את המנהל (יוצא העדה) שלנו שנוהג לחתוך את הסופגניות של הדלקת הנרות המשרדית לחצאים, כדי שלא יזרקו סופגניות מיותרות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

זה כיף. הרגשה טובה של שפע וחיים במדינה מתקדמת בערך. 

זה נשמע לי כמו משהו חולה מבית היוצר האמריקאי, סורי. 

שפע לא אומר שאתה קונה עשרה תפוחים וזורק חמישה. מדינה מתקדמת לא נמדדת ביכולת שלך לזרוק כסף ומזון לפח.

המזון המקולקל שלך הוא פאשלה תיכנונית שלך ואמור להיות מינימלי.

שלא נדבר על זה שבמדינה המתקדמת שלך (וגם שלי, אבל אני לא מודד לפי זה) יש אנשים רעבים שאין להם אוכל וחיים על תרומות או הולכים לישון רעבים. זה לא שפע ומדינה מתקדמת.  

- By lifting money bags

פורסם

אני מבין מה אתה אומר וגם אני שונא לזרוק מזון. אבל יש איזה גבול שבו זה הופך לאובססיה מיותרת בהינתן שאנחנו לא במדינת עולם שלישי ואצל רוב הכותבים פה אין ילדים רעבים בבית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מעניין. יש לי שתי כלות שמוצאן באותה אימפריה, הן משליכות מזון לפי תאריך התפוגה או אחרי 3 ימים במקרר, גם כשהוא תקין לגמרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לזרוק? אפשר לשים יפה בפח.

אבל ברצינות, לא מכיר אף אחד מאף עדה שזורק אוכל. אם זה אוכל מקולקל, מה אפשר לעשות. אבל לזרוק סתם כי לא יודע, אין מקום לאוכל חדש או שסתם לא רוצים לאכול את זה, בחיים לא ראיתי.

מניח שיש כאלה אבל הם יוצאים מן הכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 20 שעות, Buki כתב:

אין לי מושג מדוע הוא עשה את זה ברכב של העבודה אבל מבחינת חיסכון בדלק נטו זה לא שגוי לחלוטין. 

נכון, כזעוזבים את הגז והגיר משולב להילוך, צריכת הדלק 0 לעומת צריכה קטנה כלשהי שקיימת כשהגיר בניוטרל.

אבל בהילוך הרכב נבלם, זה מצויין בירידה אבל במישור המהירות של הרכב יורדת וידרש דלק נוסף בשביל להאיץ חזרה. 

זה לא מופרך לשלב קטעים של נסיעה בניוטרל במישור או בשיפוע מאוד מתון. 

בתיבות DSG חדשות וכן בתיבות אוטומטיות מודרניות של יצרנים אחרים קיים מצב Coasting, התיבה עוברת לניוטרל בעזיבת גז כשהנהג לא נוגע בבלם ומאפשררת לרכב "לגלוש". נגיעה בבלם מיד גורמת לשילוב הילוך. 

לא בטיחוטי לעשות את זה בגיר ידני ואני עדיין ממליץ בידני להיות עם הילוך משולב 100% מהזמן אבל מבחינת חיסכון בדלק נטו זה לא מופרך.

אתה צודק לגביי dsg (מניסיון), אבל מצד שני dsg תגיב הרבה יותר מהר ברגע שאני אלחץ על הגז, אני לעומת זאת אצטרך לקלוט את הסיטואציה מגיעה, ללחוץ על הקלאץ' ולשלב הילוך מתאים, מחשב יעשה את זה הרבה יותר מהר וזה יכול להיות קריטי בסיטואציות מסוימות.

נהגתי כמה שנים טובות על ידני, לא זוכר שאי פעם גלשתי על ניוטרל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

יש לי שתי כלות שמוצאן באותה אימפריה

אני חושב שזה תופס בעיקר לדור שגדל שם בתקופות של מחסור וחינוך קומוניסטי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לפני 5 דקות, dorsht כתב:

אתה צודק לגביי dsg (מניסיון), אבל מצד שני dsg תגיב הרבה יותר מהר ברגע שאני אלחץ על הגז, אני לעומת זאת אצטרך לקלוט את הסיטואציה מגיעה, ללחוץ על הקלאץ' ולשלב הילוך מתאים, מחשב יעשה את זה הרבה יותר מהר וזה יכול להיות קריטי בסיטואציות מסוימות.

נהגתי כמה שנים טובות על ידני, לא זוכר שאי פעם גלשתי על ניוטרל.

בידני אכן לא מומלץ לעשות אז זה, אולי יותר נכון לאמור "אסור לעשות את זה". התייחסתי לזה בפוסט.

רק רציתי לאמור שעצם הרעיון של חיסכון בדלק בניוטרל לא מופרך. 

פורסם
לפני 48 דקות, פינדר כתב:

אבל יש איזה גבול שבו זה הופך לאובססיה מיותרת בהינתן שאנחנו לא במדינת עולם שלישי ואצל רוב הכותבים פה אין ילדים רעבים בבית.

א. אני לא חושב שיש אובססיביות בעיניין של לקנות ולאכול את המזון שאתה קונה. שמישהו מגדל. שמשהו נרצח בשבילו.

ב. אני שוב חוזר על זה, זה לא עיניין של מדינת עולם שלישי, הקונספט ש"מדינת עולם שלישי == אין מזון ומדינת עולם ראשון == כול כך הרבה מזון שאפשר לזרוק" הוא קונספט שגוי, לא מעוגן במציאות, לא ערכי. 

ג. במדינת עולם הראשון, שהיא ממש לא ענייה, שאני גר בה, שרחוקה מברית המועצות הקומוניסטית, יש קמפיינים (ברבים!) נגד ביזבוז וזריקת אוכל. מדינה מערבית. 

מדינה שהפעם האחרונה שהיה בה רעב היה לתקופה קצרצרה אחרי מלחמת העולם השניה ותור לחנות זה משהו שרק הזקנים זוכרים. 

כול זה כדי להגיד שזה לא עניין של מדינות מפתחות, כושלות, או לא יודע. זה עיניין ערכי, זה עיניין פרקטי, זה נכון לא לזרוק אוכל. 

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

מנהג זריקת המזון לא הגיע רק מארצות הברית, להפך, זה נפוץ בכל מיני תרבויות שנטמעו פה, עם שלל סיבות שונות. באופן אישי זה גורם לי להתפלץ אבל לא הצלחתי אף פעם לשכנע מישהו שזה לא בסדר 🙄 משום בחינה - כלכלית, אנרגטית, ערכית וגו.

נשגב מבינתי הקטע הזה.

מבחינה תרבותית גדלתי בכלל עם השפעה שוויצרית - אני לא יודע מה קורה שם היום אבל בעבר לא זרקו שם אוכל, אפילו שמעולם לא היה שם מחסור.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

למה לזרוק? אפשר לשים יפה בפח.

אבל ברצינות, לא מכיר אף אחד מאף עדה שזורק אוכל.

כל עם ישראל, חוצה מגזרים ועדות ומעמדות, בהמוניהם, רוחבית. זה מתחיל מגיל אפס בכל אירוע, משפחתי או לא. אוספים הר של חטיפים לצלחת, נותנים ביס או שניים, כל השאר נזרק.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...