Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

בסופו של יום, כשמדובר בנותני שירות, לקוחות מחפשים אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיעשו את העבודה כמו שצריך ויתפרו ללקוח את המוצר המתאים. בלי חפירות.

אני מסכים. 

מקצועיות, מקצוענות, יושרה וכנות. 

מבחינתי אם אני מקבל את 4 אלו מנותן שירות, הסבירות שאני לא אשתמש בשירותיו נמוכה מאוד. גם אם הוא יותר יקר או עמוס או כל סיבה אחרת. בסוף זה מה שאנשים רוצים, שיפתרו להם את הבעיה ושלא ישקרו להם או ירמו אותם. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, phpclub כתב:

אני היום מנהל מחלקה ואני עדיין חוטא ועושה דברים בעצמי כי "עד שאני אסביר לו מה לעשות כבר יהיה יותר מהר לעשות את זה לבד", אבל זאת טעות, וכשאני קולט מה אני עושה אני עוצר, וגם אם זה משהו קטן ויקח לי עכשיו חצי שעה להסביר, אני מסביר את זה לאחד החברה כדי שבפעם הבאה הוא כבר ידע להתמודד לבד.

לא הבנתי אם אתה שכיר או בעל העסק.

בתור שכיר שניהל כמה וכמה מחלקות לאורך השנים, התסכול הכי גדול שלי הוא שלא הכל ניתן להסביר/ללמד, ומצד שני אני גם לא יכול להעיף את העשבים השוטים ולהשאיר רק את העובדים האיכותיים. זה מתסכל בישראל ומסתכל שבעתיים באירופה, היכן שרוב העובדים מאוגדים. וזה גם לא שעובדים חדשים ומיומנים עומדים עכשיו בתור ומחכים להחליף את זה שפיטרת... 

כתלות בתחום בו אתה עובד, לפעמים לעשות חלק קטן מהעבודה לבד זה באמת הצעד הכי חכם - מזרז תהליכים מחד ומשדר לצוות שאתה חלק מהם מאידך. בגלל זה (בין היתר) ניהול צוותים וכח האדם הוא מיומנות שונה מאד מניהול פיננסי או תפעולי, והסיכוי שאדם אחד שהוא גם מקור הידע המרכזי וגם בעל/מנהל העסק ידע לעשות זאת היטב הוא נמוך ביותר. 

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

בסופו של יום, כשמדובר בנותני שירות, לקוחות מחפשים אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיעשו את העבודה כמו שצריך ויתפרו ללקוח את המוצר המתאים. בלי חפירות.

אני מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל עם המשפט הזה - לא תמיד. זה נכון אולי בתחום העיסוק הבינארי שלך (ברז נוזל/לא נוזל, בית ישן/משופץ) אבל יש שלל תחומי שירות וקליינטים שבעיניהם ה'סטוריטלינג' והיכולת להסביר את מה שאתה הולך לעשות באופן ססגוני לא פחות חשובים. ובדיוק כמו עם מכוניות ש'נדלקים' עליהם, כנ"ל עם בעלי מקצוע - לעתים קרובות לקוח יעדיף לקבל שירות פחות איכותי ומתאים לצרכיו הפרקטיים (גם אם הוא לא עושה זאת באופן מודע) כל עוד האריזה בה עוטפים את השירות הבינוני שלו עושה לו נעים בגב ומשאירה אותו עם סיפור שאפשר לחלוק עם החבר'ה. 

כאן נכנס לתמונה המשפט שהתחלת איתו - בלי אג'נדות, אבל מצד שני גם קשה מאד לקבל שלפעמים למוצר/שירות האיכותי שלך אין דרישה או הערכה, וע"מ להופכו לרווחי ובר קיימא צריך 'לטמטם' אותו בשביל הקהל הרחב. בערך כמו קורות חיים כשמחפשים עבודה חדשה. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Derish כתב:

לא הבנתי אם אתה שכיר או בעל העסק.

בתור שכיר שניהל כמה וכמה מחלקות לאורך השנים, התסכול הכי גדול שלי הוא שלא הכל ניתן להסביר/ללמד, ומצד שני אני גם לא יכול להעיף את העשבים השוטים ולהשאיר רק את העובדים האיכותיים. זה מתסכל בישראל ומסתכל שבעתיים באירופה, היכן שרוב העובדים מאוגדים. וזה גם לא שעובדים חדשים ומיומנים עומדים עכשיו בתור ומחכים להחליף את זה שפיטרת... 

כתלות בתחום בו אתה עובד, לפעמים לעשות חלק קטן מהעבודה לבד זה באמת הצעד הכי חכם - מזרז תהליכים מחד ומשדר לצוות שאתה חלק מהם מאידך.

בגלל זה (בין היתר) ניהול צוותים וכח האדם הוא מיומנות שונה מאד מניהול פיננסי או תפעולי, והסיכוי שאדם אחד שהוא גם מקור הידע המרכזי וגם בעל/מנהל העסק ידע לעשות זאת היטב הוא נמוך ביותר. 

אני שכיר בחברה גלובלית.

היה לי עשב שוטה אחד בעבר ולי מאוד כאב על לשחרר אותו, עד שהחלטתי שזהו, היו כל מיני עניינים שהפכו את זה לבלתי אפשרי לפרקים וזה עשה לי המון המון המון צרות. למדתי מהטעות הזאת ולא אחזור עליה.

אני דווקא חושב שכן ניתן ללמד הכל, פשוט צריך שהעובד יהיה מספיק ראש גדול כדי להסתכל על הדברים גם בראייה רחבה יותר. צודק שיש המון שהם באים לעשות משהו ספציפי  ונופלת להם העט בשעה 16. כשאני מגייס אני קודם כל מסתכל על הפוטנציאל של המועמד ואיך הוא כבנאדם, על הרמה המקצועית אני מתפשר, העיקר שהבסיס והחומר האנושי יהיה מעולה. ידע תמיד אפשר ללמד.

קרה לי כמה פעמים שעובדים חשבו שאני מעמיס עליהם את העבודה שלי, אני מסביר להם שאני יכול לעשות את העבודה הזאת בעשירית מהזמן שהם יעשו אותה, ולפעמים כשאין ברירה אני גם עושה אבל חשוב לי שהם יעשו אותה כדי שהם ילמדו ויתפתחו. אני חושב שבסופו של דבר הם מבינים ומעריכים.

לגבי ניהול צוותים וניהול פיננסי/עסקי, במקרה של עסק קטן בדר"כ אין הפרדה וזה חלק מההבדל בין מנהל בעל עסק לבין מנהל שכיר.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם
לפני 9 שעות, phpclub כתב:

הרעיון בעצמאי הוא להעסיק אחרים שיעשו את העבודה ואתה תביא את הרעיונות, את הלקוחות ובעצם תנגן על כל התזמורת.

בקטע של לנגן על התזמורת, פה הרבה אנשים נופלים.

חושבים שלזרוק את הפועל באתר וללכת זאת העבודה.

לא זה לא.

אני יכול להרחיב הרבה על הפיסקה מעלה, אבל ארשום משפט אחד שמסכם הכל -

כשבעל הבית נמצא בעסק/בשטח, דברים נראים אחרת (או: שהחתול לא בבית, העכברים חוגגים). רואים את זה כמעט בכל עסק (גם נותני שירות פרונטלי וגם לא).

צריך גם לקחת בחשבון שבכל עסק יש רמה מסויימת של אנשים שאפשר לגייס, אז למכון ויצמן תחפשו דוקטורים אבל בשיפוצים אף דוקטור לא יגיע - אז יש גם התמודדות עם רמה מנטלית מסויימת שהכח אדם הזה בא איתה (וגם זה, קיים בכל תחום. ככל שיש יותר קידמה אנשים נהיים יותר סתומים וקשה לעבוד איתם).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 26 דקות, איציק נ. כתב:

אבל בשיפוצים אף דוקטור לא יגיע

במקצועות השירותים (שיפוצים/ טכנאים וכו') מי שמגיע אצלך לרמה של שגר ושכח ילך להיות עצמאי ולא ימשיך לעבוד אצלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 12 שעות, itaysamurai כתב:

מי שבונה על מזל, על לקוחות שיבואו כי שני יושבי פרלמנט טוטו אמרו לו שזה בדיוק מה שחסר ברחוב ועל הצלחה "כי תראה איזה מיליונרים כל בעלי העסקים", עדיף שלא יכנס לדבר הזה.

מדוייק, וזה מה שניסיתי להסביר עם כמה מגילות- התימצות פה מצויין. 

ההכנות חייבות להיות לא פחות מיסודיות כדי שיהיה איזה שהוא סיכוי. 

חייבים לדעת מה רצוי, מה כדאי ומה צריך לעשות. 

ועדיין יש למזל משקל...

לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

הדבר הראשון שכל אחד שפותח עסק צריך להבין הוא פשוט מאוד:

הלקוח מגיע אליך שיש לו בעיה או שהוא מחפש פתרון למשהו (לא בהכרח בעיה מוחשית, לפעמים זה יושב על משהו אחר - יכול להיות פסיכולוגי לגמרי, אולי אפילו צורך לא מוסבר [בא לו פתאום לקנות משהו] ).

הסבר מצויין שלמדתי:

כשלקוח בא אליך ורוצה מקדח.

הוא לא רוצה מקדח! הוא. צריך. חור.

תלמד לפתור לו את הבעייה - איך עושים את החור בצורה הכי מותאמת (מדוייק יותר או פחות, סוג החומר, עומק הקידוח, הכלי שמשתמשים בו לביצוע ועוד אי אילו שאלות רלוונטיות) ובמחיר הכי הגיוני. לא ארחיב (כי זה עולם בפני עצמו), אבל מקדח הוא לא הבכרח הכלי המתאים והנכון - או אפילו הזול ביותר למשימה במקרים מסויימים.

תשאירו את האג'נדות בצד.

תפתרו ללקוח את הבעיה בצורה הכי מקצועית והכי מתאימה לו.

תפסיקו לחפור ( @ברווז, שמעת ?)

שמעתי, מה אתה רוצה מחיי?... אני חופר פה, בכתב. 

פנים אל פנים אני משתדל להיות הרבה יותר תמציתי ותכליתי. לא דברן מי יודע מה... (זו גם הבעייה העסקית שלי!)

כל ניסיונות המכירה, קורסים וכו' - הם ברוב המקרים לא עוזרים הרבה. לקוחות מריחים מקילומטר שאתה בא למכור להם משהו - והם נרתעים.

נקודה מצויינת. מסכים כמעט לגמרי. 

כן, יש כאלו. ועדיין, יש סיבה למה כל השיטות, קורסים, טריקים ושטיקים עדיין קיימים. הם עובדים על אחוזים מסויימים (לא נמוכים, אגב) של לקוחות פוטנציאלים. 

אחרי כל מה שלמדתי, והקורסים שלקחתי, וכל הדברים האלו, אני מזהה את השטיקים והטריקים האלו מקילומטר וחצי. יש הרבה אנשים שלא. ויש הרבה אנשים שמזהים אבל "אז מה"\ "נו ו?".

הקורסים הללו לדעתי הם "כלי עזר לבסיס טוב". עוזר להבין כמה קונספטים ולהמשיך הלאה לפתח את הגישה שלך.

בחלק גדול מהמקרים זה עוזר להבין אם הלקוח הוא "טכני יותר" - בא ממוקד לפתרון בעיה (בעיית איטום או צרכים שהשתנו עם השנים) או בא עם חלום שתגשים לו (להפוך את המקום למודרני יותר, חמים יותר וכו' - כי ככה הוא פינטז עליו כבר המון זמן וחסך לזה כסף). הגישה היא שונה לגמרי כשמדובר בפתרון טכני של בעיה או הגשמה של חלום.

זו נקודה מדהימה. ובעייתית לפעמים. 

כשאני צריך לדבר עם "מישהו" על "משהו"- נניח, יש לי בעייה במזגן. זה לא משהו שאני מבין אותו, מכיר אותו, חי אותו. 

אבל אני לומד קצת מסביב, מנסה להבין טיפה, להכיר את הטרמינולוגיה- כדי שיהיה לי בסיס כלשהו לשיחה מול האיש מקצוע ולראות שלא מורטים לי את הפוך. לפעמים קל לבלבל את זה עם לקוח שהוא באמת טיפוס טכני שמבין עניין, למרות שהכל סופר שטחי. 

בעסקים מסויימים לפעמים באמת צריך "מזל". ה"מזל" יכול להיות גם מיקום טוב - וגם יכול להיות בדיוק העניין ששבוע לפני שפתחת את החנות - המתחרה שלך ברחוב הסמוך סגר את שלו.

בכולם... בכולם... 

לפעמים זה משהו בנאלי כמו להיות במקום הנכון בזמן הנכון ותו לא. 

נראה לי שדיברתי מספיק על מזל.

מעבר לזה חשוב להבין שלא משנה אם אתה מוכר מערכת לסינון מים ( @ברווז) או שיפוץ חדר אמבטיה; הלקוח לא מבין כלום בחומרים או מפרטי עבודה, לא מעניין אותו אם בסנן שאתה מוכר לו יש 3000 גרגרי פחם או 3500 גרגרי פחם) - מעניין אותו שתפתור לו את הבעיה. אם יש טעם לוואי למים והוא מחפש מערכת קלה לתפעול - תכוון אותו למקום הנכון. לא כולם צריכים אוסמוזה הפוכה בבית.

אהבתי. זו בדיוק הייתה הגישה שלי. 

קודם כל- לאפיין את הצורך.

מהצורך להציע פתרון מותאם. 

היו לי לקוחות שהורדתי מרעיון האוסמוזה (אוברקיל עבורם), היה לי אפילו לקוח אחד שרצה מערכת סינון סטנדרטית- כשהגעתי להתקנה, ובדקתי את איכות מי הברז שלו, נדהמתי לגלות שהמי ברז באיכות יותר טובה ממה שמערכת הסינון מפיקה (בחלקיקים למליון, TDS). הורדתי אותו מהרכישה כי הוא לא צריך פתרון- לא היו לו בעיות אמיתיות. זה היה הדבר הנכון לעשות, ולכן זה מה שעשיתי. אחזור על זה- שכנעתי לקוח לא לקנות כי הוא לא צריך לקנות משהו.

(מעניין אם זה קשור לעובדה שהעסק נסגר בסוף? :?::confused:)

או. נקודה מהותית. 

איך אתה מתרגם את זה בפועל? 

או, איך אתה מוכיח ללקוח שאתה האיש הנכון? זו הנקודה הקשה בשלב הפרי-סייל. זו אומנות שלא הצלחתי לרכוש.

@ברווז אחד כמוך בקלות היה יכול להמשיך לתת שירות התקנות למערכות סינון - פשוט תבין שאתה מתקין. אתה מוכר התקנה (ותופר ללקוח את המוצר שמתאים לו).
הולך לחנות, קונה את החלקים שצריך, ונוסע להתקין. לא צריך חנות, לא צריך מלאי, לא צריך שום דבר חוץ מארגז כלים קטן (לא תשכנע אותי שאתה לא יכול, אתה תפור לזה). אבל יש כמה דברים שכן צריך: שינוי תודעתי, לברבר פחות, לעשות עבודה מ-ק-צ-ו-ע-י-ת ומהירה.

נכון. וכך גם עשיתי לתקופה מסויימת. 

אני עצרתי. 

זה היה ממש על אש קטנה, וזה היה מטריד עבורי ברמה האישית, היה לי קשה עם כל הטראומה והבלגאן שהעסק השאיר אותי בתוכה. יכלתי להמשיך, החלטתי לחתוך בשביל השפיות שלי. זה, פלוס בעייה אישית חדשה ששינתה לי קצת סדרי עדיפויות.

ודבר אחרון שלמדתי מניר אידלמן (יש לו דף בפייסבוק, אני עוקב);
תלמדו לסתום את הפה. כשאתם סותמים - הלקוחות כמו קסם מתחילים לזמר.

עצה זהב ויהלומים. 

אנקדוטה. 

חינכו אותי להקשיב בסבלנות למי שמדבר ולא להתפרץ. 

אם היה לך מושג ירוק, במקום העבודה הקודם שבו הייתי עסוק הרבה גם עם טלפונים, כמה פעמים הלקוחות היו עוצרים באמצע המשפט ואומרים "הלו? הלו, אתה שומע אותי?" פשוט כי אני לא קוטע אותם ומקשיב לנאום... :lol:

לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

הפכתי לשכיר, אבל נשארתי עם ראש של עצמאי.

לגמרי, וחצי. זה נשאר אתך. לטוב ולרע.

לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

ושבגיל 50+ כבר אי אפשר לעבוד כמו בגיל 30.

כן, זו תובנה חשובה. הבנתי את זה סביב גיל 30+, למזלי, כך שיכלתי לעשות את השינויים הנדרשים בזמן לפני שגרמתי לעצמי לנזקים מהותיים (בגיל 30 עוד יכלתי לקחת משהו ששוקל 50 ק"ג על הכתף וללכת לטייל איתו מהמחסן לחנות. בגיל 40? אין סיכוי).

לפני 8 שעות, phpclub כתב:

פעם איזה מנהל חכמולוג ניסה להסביר לי שמנהל טוב לא חייב לדעת לעשות את העבודה בעצמו, הוא רק צריך לדעת לנהל אותם.

נקודה זו עלתה פה כבר. לא חייב לדעת לעשות את העבודה מ-0 למאה, אבל כן, חייב להבין בה יותר מהפועל הממוצע. זו דעתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

בקטע של לנגן על התזמורת, פה הרבה אנשים נופלים.

חושבים שלזרוק את הפועל באתר וללכת זאת העבודה.

לא זה לא.

ברור שלא, גם אם לא יהיה מנצח בתזמורת כל אחד ינגן משהו אחר וזה לא ישמע טוב ..

פורסם
לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

כל ניסיונות המכירה, קורסים וכו' - הם ברוב המקרים לא עוזרים הרבה. לקוחות מריחים מקילומטר שאתה בא למכור להם משהו - והם נרתעים.

יש לי לקוח שיושב בצפון רמת הגולן והיה צריך שירות שדה למוצר.

כל הסיפור זה החלפה פשוטה של שני מיסבים וכיול פשוט של המכשיר אז סברתי לו שאם אבוא אליו ואקח לו אפילו 4000 שקל שנינו מפסידים אז שיקנה שני מיסבים לפי המספר שאני אתן לו, שירים טלפון, אסביר לו איך מחליפים ונעשה יחד את הכיול בטלפון ולא יעלה לו כלום.

אז נכון שיהיו את אלה שיגידו למה ויתרת על סכום יפה שיכולת לקחת מלקוח שאין לו ברירה וזקוק לך אבל מה שהם לא מבינים זה שאני הופך לכתובת אצל הלקוח לכל דבר שהוא צריך כי הוא מאמין לי וסומך עליי.

החוכמה היא לא להרויח את המכירה אלא להרויח את הלקוח.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם

זה לגמרי הדבר הנכון לעשות. מכל הבחינות האפשריות. 

פורסם

בכלל כיצרן וספק ציוד אני מתייחס לשירות שדה כאל חלק מהשיווק ולא כאל מקור רווח. 

פורסם

זו נקודה שכל כך לא ברורה לכל כך הרבה אנשים. 

השירות זה חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהמכירה. אם מכרת משהו למישהו, האחריות שלך לא נגמרת שם, במכירה היחידה הזו (WHATEVER הסכום). ואם אפשר לבצע את השירות מרחוק, בלי צורך בעלויות מיותרות ללקוח, כולנו מרוויחים מזה מאד. הלקוח מרוצה עד הגג (שזה חשוב לי אישית, מעבר ליתרונות של לקוח מרוצה מעסק והופך להיות שגריר נאמן), העסק לא צריך לבזבז זמן ואנרגיות מיותרות על הגעה, WIN-WIN אולימפי. 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, ברווז כתב:

אם אפשר לבצע את השירות מרחוק, בלי צורך בעלויות מיותרות ללקוח, כולנו מרוויחים מזה מאד. הלקוח מרוצה עד הגג (שזה חשוב לי אישית, מעבר ליתרונות של לקוח מרוצה מעסק והופך להיות שגריר נאמן), העסק לא צריך לבזבז זמן ואנרגיות מיותרות על הגעה, WIN-WIN אולימפי. 

יש לקוחות שיעריכו את זה

ויש לקוחות שיראו מזה בריחה מאחריות, יעדיפו לשלם יותר ושתגיע

(מן הסתם זה גם תלוי במה מדובר)

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

ברור שיש ויש. אלו שיעדיפו שתגיע, לא יתביישו להגיד לך את זה! (ותשאל אותי איך אני יודע). 

פורסם
לפני 46 דקות, אלעדית כתב:

יש לקוחות שיעריכו את זה

ויש לקוחות שיראו מזה בריחה מאחריות, יעדיפו לשלם יותר ושתגיע

(מן הסתם זה גם תלוי במה מדובר)

זו בחירה שלהם. מחובתי לתת להם את האופציה לעשות לבד בהדרכה שלי (אלה לא מוצרי צריכה והלקוחות הם אנשים טכניים) ואם עדיין ירצו שאגיע ברור שאגיע רק שזה עולה ולפעמים לא מעט.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

החוכמה היא לא להרויח את המכירה אלא להרויח את הלקוח.

בדיוק.

...אבל זה ההבדל בין בעל עסק שחושב קדימה ועל לקוחות חוזרים (כי נתת לומשירות, פתרת לו בעיה, וגם חסכת לו כסף), ביחס לבעל עסק או מוכרן שכיר שחושבים רק על עמלת מכירה או רק מכירה, בלי לחשוב הלאה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...