Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בבעלותי הרכב שבנדון מנוע  cjzc 1.2 טי אס איי.

לאחרונה הבחנתי בשלולית שמן מתחת לרכב, וכשהתכופפתי ראיתי שיש גם כתמי שמן על מגן הפלסטיק התחתון (מצורפות תמונות)

לאחרונה אף  שמתי לב שנוזל הקירור במיכל העיבוי יורד מתחת למינימום. 

אציין כי מאז שרכשתי את הרכב הייתה צריכת שמן אבל מפלס נוזל קירור למיטב זכרוני היה יציב. לא נדלקה נורית חיווי מפלס נוזל קירור ושמן אני בודק ומוסיף באופן עקבי.

אתמול בבוקר הלכתי למכונאי שלי, שהרים את הרכב ואמר שהנזילה היא מצד ימין, ולדעתו מפלאנש, ולכן גם יש חוסר בנוזל קירור.

מפאת חוסר זמן בגלל ערב החג לא היה זמן לבחון זאת לעומק.

אשמח לחוות דעתכם באשר למקור אפשרי של הנזילה, צירפתי תמונות בתקווה שיסייעו. 

תודה!! IMG_0777.thumb.jpeg.0f5a745b2ca0ad0dcce5817e415ba51c.jpegIMG_0286.thumb.jpeg.03612ecd7680d40dab79122509171caf.jpegIMG_0774.thumb.jpeg.effa1ecc4cc5b1f50fa13a560dd42727.jpegIMG_0768.thumb.jpeg.c0ab3c1635ae264fca4309329e16689b.jpegIMG_0776.thumb.jpeg.b3c7cf368f2629da1eb41c144f526589.jpegIMG_0777.thumb.jpeg.0f5a745b2ca0ad0dcce5817e415ba51c.jpeg

IMG_0282.jpeg

IMG_0281.jpeg

IMG_0767.jpeg

IMG_0779.jpeg

IMG_0771.jpeg

IMG_0773.jpeg

IMG_0770.jpeg

IMG_0766.jpeg

פורסם (נערך)

יש לי נסיון רק מקריאה בפורומים בלבד, אז אשאל אבל בלי נסיון בפועל:

האם המכונאי הזכיר את החומר הזרחני הזה שקונים ואז אפשר לראות בדיוק מאיפה הנזילה מתרחשת?

מוסיפים את החומר לשמן הקיים ורואים מאיפה החומר הזוהר יוצא..

להבנתי זה עוזר, לא יודע אם יש בארץ, ראיתי ברדיט שהפנו לאמזון לגבי זה

ממה שאני מכיר בפורום פה, אי אפשר להגיד מאיפה זה עד שלא מבצעים בדיקה מקיפה.. אפשר רק לנחש (מאמין שאתה יודע את זה)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 49 דקות, גולדן191 כתב:

האם המכונאי הזכיר את החומר הזרחני הזה שקונים ואז אפשר לראות בדיוק מאיפה הנזילה מתרחשת?

ממה שאני מכיר בפורום פה, אי אפשר להגיד מאיפה זה עד שלא מבצעים בדיקה מקיפה.. אפשר רק לנחש (מאמין שאתה יודע את זה)

למיטב ידיעתי שמים חומר זרחני במערכת המיזוג ולא בשמן מנוע.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Deutz912 כתב:

למיטב ידיעתי שמים חומר זרחני במערכת המיזוג ולא בשמן מנוע.

https://a.co/d/36C3L3h

LF2008 Automotive Oil-Based Fluid Leak Detection Dye, Services Auto Oil, Fuel, ATF, Power Steering, 8oz Ultraviolet Fluorescent Dye Twin-Neck Bottle, Made in USA

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה פשוט הרבה פחות שימושי כשמחפשים נזילת שמן בהשוואה לדליפה במערכת המיזוג. במערכת המיזוג, ללא חומר זרחני, אי אפשר לראות את מקור הדליפה. לעומת זאת במקרה של דליפת שמן, אתה תראה... את השמן. אז תשים חומר זרחני, ותראה גם אותו - איך בדיוק זה קידם אותך באיתור הנזילה? בתמונות של פות"ש רואים מצוין את השמן בחלק מהתמונות/זוויות, וזה מה שהיית רואה גם עם חומר זרחני...

• אהבתי 2
פורסם
לפני 19 שעות, גולדן191 כתב:

היי תודה

החומר לא הוצע לי ואת האמת שכמו שנכתב פה, אני מכיר אותו בהקשר של מיזוג.

מצד אחד נשמע שזה לא נדרש, שכן נזילות שמן רואים, אבל מצד שני תא המנוע לא אחת מלוכלך בפיח ועוד שאר מריעין בישין כך שיכול להיות שזה טוב לזהות נזילות מסוימות.

משה המכונאי שאליו אני הולך פשוט אמר שצריך לפרק חלקים ורציתי לקבל איזושהי חוו״ד או כיוון לפני שאני מאפשר לפרק חצי אוטו, זה בגדול.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אולי אפשר קודם לשטוף טוב טוב עם גרניק. 

ואז כשהכל נקי קל יותר לאבחן. הדוגמה מניסיון עבר:

פעם מזמן, היתה לנו איביזה ידנית שנת 2000. היתה נזילת שמן אדום. שמו לב שזה צבע אדום וזה היה שמן משאבת הגה. הידקו את הצינור עם קלמרה טובה, הנזילה פסקה. הכל למיטב זכרוני. 

לפי הצבע ידעו איזה נוזל זה. 

• רעיון טוב! 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 15.10.2025 בשעה 17:36, saar5555 כתב:

אולי אפשר קודם לשטוף טוב טוב עם גרניק. 

ואז כשהכל נקי קל יותר לאבחן. הדוגמה מניסיון עבר:

פעם מזמן, היתה לנו איביזה ידנית שנת 2000. היתה נזילת שמן אדום. שמו לב שזה צבע אדום וזה היה שמן משאבת הגה. הידקו את הצינור עם קלמרה טובה, הנזילה פסקה. הכל למיטב זכרוני. 

לפי הצבע ידעו איזה נוזל זה. 

כן. אציין שחששתי שאולי מדובר בשמן גיר אבל זה מריח ונראה כמו שמן מנוע.

פורסם (נערך)

הנזילה נראית לי מהמחזיר שמן קאמשפט שנמצא מאחורי משאבת המים במיקום שבו נגעת בחלקו העליון של ראש המנוע מעל הגיר.

בשביל להגיע אליו צריך לפרק את משאבת המים תחילה ואז להחליף את המחזיר שמן ובמידת הצורך את המשאבה ורצועת ההנעה שלה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 16.10.2025 בשעה 19:39, ba323f כתב:

הנזילה נראית לי מהמחזיר שמן קאמשפט שנמצא מאחורי משאבת המים במיקום שבו נגעת בחלקו העליון של ראש המנוע מעל הגיר.

בשביל להגיע אליו צריך לפרק את משאבת המים תחילה ואז להחליף את המחזיר שמן ובמידת הצורך את המשאבה ורצועת ההנעה שלה.

תודה רבה על הכיוון, אני אבדוק אותו!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...