Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אני אעלה מספר תמונות, אישית לא הצלחתי לקרוא את המדיד.

אין MIN או MAX. כן מופיע - cool או hot. ויש סימנים של ריבוע ומלבן.

לא הצלחתי למצוא איך קוראים את המדיד הזה, וגם בספר רכב - אין התייחסות לנושא.

אם אני צריך לנחש. הייתי חושב שלפני התנעה אמורים לראות את השמן בקצה המדיד בצורה של ריבוע, ואילו אחרי התנעה ונסיעה בצורה של מלבן?

זה מה שאני מצליח להבין מהסימנים שעל המדיד, או שטעיתי בניחוש, והשמן אמור להגיע עד לסימנים עצמם?

היה נחמד אם היה מקור אמין לאמת את זה. איך אמורים לקרוא את המדיד.

צירפתי גם כמה תמונות שיהיה ניתן לראות עד להיכן השמן מגיע במיכל ותמונה של איך נראה המפלס בפנים.

דגם הרכב טרנספורטר T5 שנת 2013 מנוע CAAA

( Volkswagen (VW) Transporter T5 2013 TDI CAAA Engine )

תודה מראש לעונים

1914102025.jpg

141019122025.jpg

141020251909.jpg

141020251910.jpg

141020251911.jpg

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

הניחוש שלך נכון - כשהרכב חם השמן צריך להיות עד הסימון hot ושהרכב קר הוא צריך להגיע לסימון cool

משתמשים בזה בד"כ במדדי שמן גיר, שלמיטב זכרוני לך אין את זה ברכב

פורסם (נערך)

תודה רבה לך על ההתייחסות!

מקווה שלא גרמתי נזק שנסעתי כל כך הרבה זמן עם חוסר בשמן הגה.

כי אני שומע רעשים מכיוון הגלגלים (הקדמיים) כבר מספר חודשים.

אז אני מבין שחשוב שארכוש שמן הגה בהקדם ואמלא עד למפלס של ה-cool.

הבנתי שאני צריך שמן שכתוב על הבקבוק "הידרואלי" ועם המקט או עם התקן G 004 000 M2

אני רק מקווה שאמצא כזה עם M בסוף. או עם הספרה 4 כי ראיתי שיש כאלה עם הספרה 2 אחרי האפסים.

מנסיונכם האם באוטו דיפו יש שמן הגה? או הסיכוי גדול יותר למצוא בחנויות חלפים ייעודיות? אני מבין שאני צריך בקבוק של 1 ליטר.

האם השמן הזה בסדר? אני רואה שהוא מתאים לתקן. אבל לא מצויין שהוא להגה (זה קריטי?)

https://autohitech.co.il/שמן-הידראולי/שמן-הידראולי-ירוק

VWG0.thumb.jpg.8f8b9ec284ac622f8b5a07feb1ca1480.jpg

פורסם

כתוב עליו באנגלית נוזל הידראולי והיגוי.

שים לב שהוא לא עומד רשמית בתקן אלא מומלץ לשימוש ע"י החברה במקרים בהם התקן אצלך נדרש. אבל זה כנראה נכון עם כל יצרן אפטרמרקט אחר.

אולי מדובר בסמנטיקה ואולי יש חשיבות בכל זאת להשתמש בנוזל מקורי (בטח אם הכוונה רק להשלים כמות ובעצם לערבב נוזלים), איני בטוח. אבל נוזל מקורי גם יעלה פי 2 בערך.

אבל, בהתחשב בתלונת הרעש שלך עוד מאוגוסט והמחסור בנוזל שהתגלה כעת, ובהתחשב שנוזל כזה לא נעלם סתם ללא נזילה - אני מציע לבדוק את הענין מול מכונאי אמין.

אגב הנה סרטון של החלפת נוזל DIY (לא התעמקתי אם "לפי הנוהל").

פורסם

תודה רבה לך Tom_22.

גם על התיקונים הקטנים וההערות, אני לומד מזה. תודה.

צפיתי בסרטון, והוא מראה את המדיד. זה עונה על השאלה האם חסר אצלי נוזל - חד משמעית.

יש לי נזילה (אלא אם ישנה אפשרות נוספת שהמפלס ירד, אולי בלאי טבעי אחרי עשור? אני לא יודע).

אבל עד שאמצא איך לטפל בנזילה, אני צריך למלא את המפלס לקו התקין, כדי שיהיה ניתן להשתמש ברכב.

גם מסקרן לדעת אם לאחר המילוי, ייפסקו הרעשים. שהם בעצם מה שגרם לי לעלות על זה שהמפלס נמוך.

וכך גם אוכל לעקוב אחר המפלס ולראות לאחר כמה זמן הוא יורד.

האם מישהו מכם, חברי הפורום, מכיר מכונאי אמין לרכב טרנספורטר? אני חושב שיש לא מעט מכונאים שלא מטפלים ברכב כזה, כי הוא גדול (מסחרי).

לגבי ההערה שלך, שימוש בנוזל מקורי (כי אני לא מבצע החלפה מלאה, כמו בסרטון, אלא רק משלים למפלס תקין - אוודא לפי המדיד) אני חושב שאתה צודק.

המחיר יקר יותר, אבל נראה שזה חכם יותר.

אני רק מקווה שיהיה פשוט למצוא את הנוזל הזה, מקורי, בחנויות. אם לא, אאלץ לבצע משלוח, וזה אומר עוד כמה ימים ללא הרכב עד קבלת המשלוח.

אגב, האם אני מגזים, ובמצב כזה ניתן לנסוע עם הרכב? כי אני כרגע הפסקתי להשתמש עד שארכוש את השמן.

פורסם (נערך)

מעדכן - שקניתי את השמן (יותר זול מאבי חלפים, ברוך ה'🙂) מקורי (תודה ל-Tom_22, אם לא הוא, הייתי רוכש תחליפי כלשהו,

אבל אחרי ההערה שלו, על ערבוב השמנים - כי אני הולך רק למלא עד לגובה המדיד (cool), ולא לבצע החלפה מלאה, אז נראה שבאמת חכם לא לערבב כל מיני סוגים, ולקנות כבר את המקורי).

אני אמלא מחר, באור יום, נראה לי חכם יותר, מאשר לבצע את זה עכשיו כשחשוך בחוץ.

מסקרן יהיה לראות אם באמת אחרי המילוי ייפסקו הרעשים בזמן הנסיעה ובזמן סיבוב ההגה בנסיעה.

מקווה שהכל בסדר עם המשאבת הגה, ושהצלחנו לתפוס את זה בזמן בעזרת ה'.

כמובן שאם היה לי המלצה למכונאי אמין, הייתי מבקש ממנו שיבצע לי החלפה מלאה. כי גם ככה הבקבוק הוא 1 ליטר. חבל רק להוסיף. בטח אני לא אשתמש אפילו לא בחצי.

אבל אין לי למי לפנות (מבקש שוב אם יש לכם המלצה, אשמח, אולי יהיה חכם לתייג את החבר פורום שמכיר הרבה בעלי מקצוע @רפי לין - אם יש מכונאי אמין לרכב טרנספורטר 2013)

אז אני מבצע מה שאני יכול בכוחות עצמי - מילוי עד לגובה המדיד.

לא היה קל למצוא את השמן הזה. התקשרתי ללא פחות מ-5 חנויות שונות, באזורים שונים. לאף אחד לא היה את השמן המקורי.

נאלצתי לנסוע ולקנות אותו מחוץ לעיר. או שהאפשרות השניה הייתה לבצע הזמנה ולהמתין בין 7 ל -14 ימים עד שיגיע, כשבזמן הזה לא משתמשים ברכב. אז היה נכון יותר לכתת רגלים, ועכשיו יש את השמן ברוך ה'.

1LG00415101935.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני מאזור הדרום.

קצת קשה למצוא מוסך שיסכים לטפל ברכב (לא שיש סיבה, מלבד שזה ואן מסחרי ולא פרייבט) אז אם 

בעל המקצוע באמת מומלץ, יהיה אפשר לנסוע גם עד למרכז

גם קראתי פה ולא ידעתי את זה, שגם אם יש בעל מוסך מומלץ, לא בעל המוסך עצמו מטפל ברכב. זה יכול להיות עובד חדש, מתלמד. 

ואז יוצא שמגיעים בעקבות המלצות, אבל מתבאסים על השירות ועל התוצאה.

ברור לי שבעל מוסך לא יכול לטפל לכל אחד ברכב, בסוף הוא בן אדם אחד. השאלה איך מגיעים לבעל מקצוע כזה שהוא מומלץ וגם אמין (כולל העובדים שלו כמובן).

מאמין שמהמלצות קרובות ואישיות, רק שאין לי (חוץ מכם) ממי לקבל המלצות כאלה🙂

נראה שהכי טוב לטפל לבד, אבל בשביל זה צריך לפחות עוד זוג ידיים שיעזרו, ואם אפשר עדיף שהחבר יהיה אחד שמבין וצבר ניסיון.

יש היום המון מידע ביוטיוב, וזה טוב. אפשר לעשות הרבה עבודה מוקדמת (שיעורי בית) ולבוא מוכן. בסוף אין תחליף לניסיון המעשי (מישהו שילווה) כי להתחיל בלי ניסיון יכול לעלות ביוקר.

פורסם

חזרתי לעדכן: אם יש רעשים בזמן נהיגה, במיוחד בסיבוב ההגה - כדאי לבדוק את מפלס שמן ההגה. אצלי ברוך השם אחרי המילוי נעלמו הרעשים🙂

אז תודה רבה לכולם. אין רעשים והכל טוב🙂

אני עדיין בלי המלצה למכונאי אמין, אבל גם זה אני מאמין יבוא בהמשך. אם מישהו יראה את ההודעה הזאת, לא משנה מתי, אשמח אם יגיב פה או אפילו ישלח לי הודעה בפרטי. תודה!

• אהבתי 3
פורסם

אני מטפל בגרמנייה שלי במוסך "מוטור אפ" בפתח תקווה - 

ברוך ה' לא יצא לי להיתקל בתקלה גדולה ברכב, אבל בסה"כ מהטיפול השגרתי אני מבסוט מהשירות והאמינות

פורסם

מצוין, המלצה מניסיון אישי זה טוב. במיוחד שזה מחבר פורום. תודה רבה חבר!

כמובן למי שיש עוד המלצות - תמליצו בשמחה. זה אף פעם לא מזיק מספר המלצות. תמיד טוב שיש מבחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...