Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לאחר שראיתי שבמורשה שמים שמן של פז ודורשים עליו מחיר יחסית גבוה.

מחפש המלצה לשמן איכותי שיתאים לסוזוקי קרוסאובר 2018 מנוע 1.4 טורבו.

זה מה שמופיע בשני ספרי הרכב:

20250821_041857.thumb.jpg.370bb1b6652b8c1128b75d5d44c869ff.jpg

20250821_042359.thumb.jpg.ce5d63f07daea89246973d04dba6ac57.jpg

אגב מישהו יודע אולי למה בספר רכב בעברית מופיע תחת פז/קסטרול שמן מסוג C3 ובהוראות יצרן משהו שונה לחלוטין?

איך השמן הזה? לא הצלחתי למצוא בבירור אם הוא סינטטי מלא או לא..

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-castrol-magnatec-5w30-a5

עריכה אחרונה על ידי ArchDevil
פורסם (נערך)

יש לי סוזוקי ויטארה

אני שם שמן kixx 50W30

זה חצי סינטטי

זה בטוח יותר טוב מהשמן פז במוסך.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)

רק לציין שהשמן של פז הוא סינטטי מלא ועומד גם בתקנים אחרים, כולל ACEA A3/B3/B4 ו-API SM.

אנשים קובעים על סמך כלום ושום דבר שהוא פחוּת משמנים אחרים. רק בדיקת מעבדה תוכיח דברים כאלו.

שמנים של פז מופיעים בטבלאות מאושרות של רכבים שונים כולל מרצדס למשל (למרות שהמדובר משום מה לא, לפחות לא תחת האישור שלכאורה יש לו, יש שם אחר Top Paz 5W-40. יתכן והאישורים הנוספים הם מה שנקרא Meets ולא Approved).  אבל מה כבר מרצדס מבינים :roll: 

תקני ACEA C עדיפים בגדול בהגנתם על הממיר הקטליטי בגלל שימוש מופחת בתוספים מסויימים (SAPS). ההגנה על המנוע נשמרת באמצעות תוספים/כימיה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 1 דקה, Tom_22 כתב:

רק לציין שהשמן של פז הוא סינטטי מלא ועומד גם בתקנים אחרים, כולל ACEA A3/B3/B4 ו-API SM.

אנשים קובעים על סמך כלום ושום דבר שהוא פחוּת משמנים אחרים. רק בדיקת מעבדה תוכיח דברים כאלו.

שמנים של פז מופיעים בטבלאות מאושרות של רכבים שונים כולל מרצדס למשל (למרות שהמדובר משום מה לא, לפחות לא תחת האישור שלכאורה יש לו, יש שם אחר Top Paz 5W-40. יתכן והאישורים הנוספים הם מה שנקרא Meets ולא Approved).  אבל מה כבר מרצדס מבינים :roll: 

תקני ACEA C עדיפים בגדול בהגנתם על הממיר הקטליטי בגלל שימוש מופחת בתוספים מסויימים (SAPS). ההגנה על המנוע נשמרת באמצעות תוספים/כימיה אחרת.

מאמין יותר ליצרנים מוכרים בחו'ל שמוכרים במסות רציניות בכל העולם מאשר שמן פז שמוכר רק בישראל

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, ArchDevil כתב:

שלום,

לאחר שראיתי שבמורשה שמים שמן של פז ודורשים עליו מחיר יחסית גבוה.

מחפש המלצה לשמן איכותי שיתאים לסוזוקי קרוסאובר 2018 מנוע 1.4 טורבו.

זה מה שמופיע בשני ספרי הרכב:

20250821_041857.thumb.jpg.370bb1b6652b8c1128b75d5d44c869ff.jpg

20250821_042359.thumb.jpg.ce5d63f07daea89246973d04dba6ac57.jpg

אגב מישהו יודע אולי למה בספר רכב בעברית מופיע תחת פז/קסטרול שמן מסוג C3 ובהוראות יצרן משהו שונה לחלוטין?

איך השמן הזה? לא הצלחתי למצוא בבירור אם הוא סינטטי מלא או לא..

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-castrol-magnatec-5w30-a5

כל עוד השמן עומד בתקן היצרן, הוא טוב עבורך.

השמן של פז עומד בתקן, ולכן הוא טוב לרכבך. למה שתהיה איתו בעיה אם מאושר בידי היצרן?

עם זאת, אם אתה רוצה שמן סינטטי מלא מיצרן לא ישראלי אשר עומד בתקן, תוכל לנסות את יורול 

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-eurol-plx-5w30-סינטטי-מלא-1

נחשב לשמן מנוע מצוין במחיר הוגן לגמרי.

אגב, כדאי לך לברר במוסך אם מאשרים לך להביא את השמן איתך, לא בכל מוסך יאפשרו זאת.

עריכה אחרונה על ידי HaimO
פורסם

מלפני כ 5 שנים - תקן C3 כולל ועומד בתקנים A3 , B3, B4 .
בנוסף - תקן C3 - עומד במאמצי שמן מנוע גבוהים, והגנות על המנוע והממיר הקטליטי.
לכן שמן מנוע סינטטי מלא - הוא ברירת המחדל שלו.

עד כמה שזכור לי - אין שמן חצי-סינטטי, העומד בתקן C3.
 - כל שמן מנוע בתקן C3 וצמיגות 5W-30 ו 5W-40 מתאים לדרישת סוזוקי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.9.2025 בשעה 13:45, Tom_22 כתב:

יש ספר רכב עבה באנגלית ושם בהוראות יצרן לא מופיע שום זכר לשמן של פז או לתקן C3 כמו שבתמונה הראשונה אז אני מנסה להבין למה בספר השני הקטו יותר בעברית אחרי העמודה של ההוראות יצרן שזהות לספר הראשון פתאום מופיע השמן של פז וגם C3.

השאלה אם השמן של קסטרול ששלחתי או למשל שמן של חברת Valvoline/LM שאפשר לקנות בארץ בתקן A5/B5 גם יתאים ולא תיהיה בעיה להשתמש בהם.

עריכה אחרונה על ידי ArchDevil
פורסם

כי ספר שירות לא יכול להכיל את כל סוגי השמן בעולם שמתאימים, גם כך הספר שמן. אז מתאימים אותו לשוק המקומי. לספר ההדרכה של הקרוסאובר בעברית יש מספר מהדורות לפי תת דגמים, ההמלצה לפז C3 מופיעה רק בחלקן.

נתקלתי פעם בספר בתאמת שמנים של מרצדס. אנציקלופדיה בריטניקה באותיות קטנות. והחברות הישראליות הופיעו, לפחות בסוגי שמנים מסויימים.

שים לב שבתחילת ספר ההדרכה מצויין כי במקרה חוסר התאמה בין הספר בעברית לספר בלועזית קובע הספר בלועזית. החריג הוא ההמלצות לטיפולים תקופתיים, שבהן קובעים ההמלצות והעדכונים מטעם היבואן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 5.9.2025 בשעה 13:45, Tom_22 כתב:

בעיניי מה שמבדיל בין שמן מנוע של היצרנים המובילים בעולם לבין יצרנים עלומים זה הבלנד של התוספים לחסכון בדלק ומניעת התיישנות המנוע.

משתמש שנים רבות בשמנים של יצרנים מובילים מחו"ל במספר רכבים אירופאיים. בכל אותו זמן סבלתי רק פעם אחת מתקלה קטנה במנוע. אפס תקלות עם טורבו.

לחברות בחו"ל יש תקציבי עתק למו"פ לפיתוח בלנדים קנייניים ואני מוכן לשלם פרמיה על תוספים טובים.

האם פז ודלק יודעים לייצר תוספים ברמה של AMSOIL, MOTUL,WOLF,LIQUI MOLY? אחרי שאראה מספיק עדויות אמינות של מוסכניקים ובעלי רכבים 

שהשמנים של פז ודלק מוכיחים את עצמם שנים רבות על פני מאות אלפי ק"מ, כמו של אותם מתחרים מחו"ל, אז אני אעבור אליהם בשמחה.

פורסם (נערך)

לא יודע למה יצא לשמן של פז שם רע. היה לי אוטו הודי. סוזוקי one. שנת 1999. ידנית. עשיתי 40 אלף בשנה. אם שמן של פז. 0 תקלות. לא אכל שמן. לא עישן. הגעתי למצב. שכל 5000 קלומטר בדקתי שמן מים. וזה אם שמן. 40 -15. הגעתי ל 170 אלף איתו. ונמכר. לא בגלל בעיה.

גם הרכב החרב. רק שמן של פז. הגיע ל 230 אלף קילומטר.  לא צרך שמן בכלל.  אז כבר התקדמו ל 40 -10. לא היו בעיות שקשורות לשמן.

אחשב אם אלטו 2012 ידנית. טפו טפו אין אכילת שמן. או בעיות. אחשב מקבל 30 -5. 

מה שכן. במוסכים לוקחים מחיר יקר.

לפי דעתי. מנועי סוזוקי. פחות רגישים. לסוג השמן. או יצרנו.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

מדובר במנוע מוגדש, אז אולי הוא יותר רגיש. לא יודע.

מכל מקום, כבר 15 שנה אני שואל כאן מה הבעיה בשמנים תוצרת הארץ. התשובות הן כל מיני תירוצים, לא ראיתי שום הוכחה לכאן או לכאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הבעיה היא שאתה כותב דברים כמו "אני שם...זה חצי סינטטי. זה בטוח יותר טוב מהשמן פז במוסך." בלי שום גיבוי ומוליך אולי שולל משתמשים אחרים במקום לספק מידע שימושי שאיתו כל אחד יחליט מה טוב לו.

אם לקחת את זה צעד אחד קדימה זה אפילו עובר על חוקי הפורום הטכני (הקישור האוטומטי הוא לחוקים הכלליים, לא לטכני. אבל גם שם סעיף 2 רלוונטי) - 

1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו. 

2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

תודה רבה לכל התגובות.

אני פחות משנה עם הרכב וכוונתי הייתה שהחלטתי לא לעשות את הטיפול במורשה של היבואן אלה במורשה רגיל קרוב יותר לבית עקב המחיר וגם עקב חוסר אופציות במוצרים אחרים "יש רק את זה וזהו".

בגלל זה שאלתי לגבי תאימות שמן של חברות  אחרות כמו CastrolValvoline או המלצה אחרת לא של פז כי לא ראיתי בשום מקום אחר חוץ ממורשה יבואן שיש להם את השמן של פז.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...