Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לצורך שיפוץ שעשיתי בסלון, הבאתי חשמלאי כדי להעביר לי כמה נקודות חשמל ולחצוב לי תעלה. התחילת העבודה החשמלאי דפק כמה מכות לא מאוד חזקות עם הפטיש על הקיר איפה שהטלוויזיה הייתה והבלוק התפרק בצד השני בחדר של הילדה.

החשמלאי היה בהלם ואמר לי שלא בטוח שהקיר יצליח להחזיק זרוע עם טלוויזיה 75 אינץ (יציאה של כ 30-40 ס"מ מהקיר).  אציין שבהמשך העבודה הוא חצב עם פטישון בקיר בשביל התעלה ולא קרה כלום לקיר בצד השני. רק הכמה מכות פטיש שנתן פירקו את הקיר בצד השני.

חשוב לציין שזה בית חדש מקבלן שנבנה לפני 6 שנים. לטענתו זה אופיייני  לרוב הבניה החדשה. אין לי מושג האמת איזה סוג של בלוקים שמו לי אבל כנראה שלא מאוד חזקים. למיטב זכרוני זה היה איטונג אבל אני כבר לא בטוח.

אני מפחד ששמו לי קירות גבס ואז אני בבעיה. מצרף תמונות לחוות דעתכם האם הסיכוי לתליה של טלוויזיה על זרוע אבוד?

2.jpg

3.jpg

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

ההוי, אם יש לך ספק: 

1. קנה זרוע לקיר ותלה עליה משהו כבד, כמו האנציקלופדיה העברית, נפל? לא תתלה טלויזיה שם. 

2. קנה זרוע לתקרה . אל תשכח להתפלל לבורא עולם קודם שזאת התקרה לא תיפול, זרוק מעט מלח ותרום לבודהה חי שקלים. 

אוהד

פורסם

מסגרת תליה שטוחה ומקבילה לקיר עם 4-6 עוגנים (ברגי ג'מבו בלשון העמך) לא אמורה להוות בעיה, משום שהמשקל יהיה מפוזר מספיק כדי לא ליצור מנוף משמעותי.

זרוע, מהסוג שיוצא החוצה ומאפשר לסובב את הטלוויזיה לכיוונים שונים, כנראה תהיה בסיכון גבוה יותר ואחוזי ההישרדות שלה תלויים באופן בו הדגם הספציפי מתחבר אל הקיר.

פורסם

לא "שמו לך גבס".

התמונות לא ברורות מספיק, אבל רואים שם בבירור בלוק מחיצה קל, דוגמת פומיס או איטונג. מעליו נראה שבוצע טיח גבס, אבל שוב, לפחות בטלפון, עם התמונות הקיימות קשה לקבוע בוודאות 

הסיבה שהקיר התפרק כמו שקרה היא, שהאיזור שנחצב מפוצץ בצנרת חשמל, והיתה שם חציבה כבר במקור, כשבנו את הבית והעבירו שם את הצנרת הזו. 

אם היו מסתתים עכשיו בזהירות, היה אפשר למנוע את הנזק.

שאר הקיר אמור להיות יותר מונוליטי.

אגב, גם על בלוקי גבס, וגם מחיצות גבס קרומיות אפשר לתלות דברים כבדים.

צריך פשוט לעשות זאת נכון

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

היה לי בעבר קיר מבלוקי גבס, היה בעייתי מבחינת תליית חפצים - לדעתי לפני שאתה מחליט לתלות טלויזיה הוועץ בבעל מקצוע האם הדבר אפשרי וכיצד לעגן את ההתקן, אפשר שתזקק לעוגנים מיוחדים. נשאל את המומחה @איציק נ..

היה חיסרון רציני נוסף שאמור להיות לא רלוונטי היום - תגובה כימית עם צינורות מים ממתכת שגרם להם איכול ופריצה עם השנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

לא "שמו לך גבס".

התמונות לא ברורות מספיק, אבל רואים שם בבירור בלוק מחיצה קל, דוגמת פומיס או איטונג.

@natco אני קובע לך תור לאופטומטריסט :-) (ב😍כמובן).

מדובר בבלוק איטונג, וכמו שנאמר הוא היה חלש בנקודה הספציפית בגלל שמלכתחילה חצבו שם והעבירו מלא צינורות - ואכן שאר הקיר הוא יותר מונוליטי ולא תהיה בעיה לתלות עליו מסך 75" (לדעתי).

כמו שהמלצתי כאן בעבר (הלא רחוק) במקרים של מסך כבד (75" זה אמור להיות באיזור 30 ק"ג ומעלה) או קיר חלש (או שילוב של שניהם) תמיד כדאי לקחת זרוע שהתושבת שלה בקיר היא מלבנית רחבה ולהקפיד על עיגון מקסימלי עם דיבלים היכן שיש מקום לשים.

ההמלצה שלי עדיין הולכת לכיוון דיבל רוזט אדום - אבל לדעתי גם דיבלים אחרים (בקוטר 10ממ לפחות) יתאימו, עם כי הייתי לוקח מרווח ביטחון וקודח אותם מעט באלכסון בשביל לקבל שכבת הגנה נוספת (קטנה) לעמידות בפני שליפה.

אצלי בבית עם בלוק גבס (אשבונד) תליתי את כל המסכים עם הרוזט אדום (אומנם מדובר במסכים של 50" - במשקל 15 ק"ג) ללא שום בעיה. אחד מהם עם זרוע מפרקית ארוכה של 60 ס"מ והיתר עם זרועות נשלפות קדימה עד 30-40 ס"מ.

• מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי קיר בבית, באופן אירוני בסדנה שלי, שמאד לא אוהב ברגים. מאד. גם דברים קטנים וקלים, הדיבל לא נתפס. משתחרר. גם שם זה קיר בלוקים. 

בהמלצת הפורום, רכשתי דיבלים של פישר כמו שפרוגי מעליי ציין, מרוצה עד התקרה. עובדים היטב. 

בזמנו המליצו לי גם על דיבל רוזטה, שזה עבורי היה אוברקיל למשהו קטן וקל, אבל עשוי להיות משמעותי לקירות כאלו ולמשקל של טמבלויזיה עם זרוע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

איפה מוצאים דיבלים של פישר?
מה מייחד אותם? 

למדתי משהו חדש היום

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

מאיפה אתה בארץ? 

באיזור חיפה, יש בשז"ר. 

לגבי מה מייחד אותם, אני פשוט בדקתי מה כותב היצרן, וראיתי את הסרטונים שרצים להם במרשתת.

מניסיון (מידה 6 ממ), הם מתרחבים בצורה טובה יותר מאשר הדיבלים החביבים עליי ("גפרור", יש להם כמה יתרונות בולטים עבורי- אבל לא הכי טובים במקומות בעיתיים) ונתפסים טוב יותר בקיר. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כנראה האזור שנפל בגלל ויברציה היה מילוי על הדרך שהקבלן ביצע משברי בלוק עם קצת חומר לפני הטיח, דבר שלמרבה הצער נפוץ.

חשוב לכל החציבות לעשות מילוי של 100% חומר קשיח עם השארת מרווח לחומר רך (שפכטל אמריקאי שניתן לשיוף וצביעה.

חשוב לעשות לקיר משני הצדדים מבחן הקשה לזהות אזורים חלולים ורופפים לפני קידוח, לוודא שלא עוברות בקיר תשתיות נוספות כמו מים או חשמל , להשתמש בדיבל מתאים לאיטונג ולבחור בתושבת טלוויזיה עם פלטה רחבה כדי לפזר את המשקל על שטח פנים רחב ולא הכל בנקודה אחת.

• מעניין 1
פורסם
לפני 40 דקות, lior2321 כתב:

מבחן הקשה

מעניין. 

לא זוכר אם בעבר ביצעתי את זה והפסקתי או שאף פעם לא ניסיתי (אולי רק כדי לגלות איזה סוג קיר זה). 

קריטי לבדוק שאין בקיר תשתיות חשמל ומים... או אפילו צנרת וואקום של שואב אבק מובנה בתוך הקיר (תשאלו אותי איך אני יודע. אני מכיר מישהו שגילה את זה בדרך הקשה, זה איך אני יודע. ולא, זה ממש לא הייתי אני). 

יש מכשיר ייעודי לזה, שאני מקפיד מאד להשתמש בו לפני קידוחים. כבר שיניתי תכניות קצת בעקבות השימוש בכלי. 

יש לי כישרון לתכנן חורים בדיוק לתוך הברזל שבבטון. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

ש לי כישרון לתכנן חורים בדיוק לתוך הברזל שבבטון. 

אני זוכר שעם מקדחה נתקלתי בזה הרבה פעמים. מתחילה 'לטייל' לצדדים במקום פנימה.

מאז שעברתי לפטישון לא זוכר אף מקרה כזה.

אולי מזל, ואולי (כך מרגיש לי) המקדח פשוט מעקם או חודר את הברזל בלי בעיה.

לפני 6 שעות, שביט כתב:

איפה מוצאים דיבלים של פישר?
מה מייחד אותם? 

פעם היה ב'עמנואל' (אאל"ט אתה מהרצליה...)

כיום אני קונה אצלם דיבל ירוק לא ממותג, אבל איכותי ברמות.

ברוב המקרים של קירות ישנים כבר אין לי צורך לתקוע קיסמים וכדו' כדי לבסס אחיזה. הירוק הזה מחזיק מעולה.

מה שמייחד דיבל טוב (לבלוק) זו התפיסה שלו בקיר שמצליחה להחזיק את הדיבל תוך כדי ההברגה בלי שהוא יסתובב ויפורר את הבלוק.

ברגע שהבורג בפנים ו'מנפח' את הדיבל, כבר כמעט ואין לו יכולת לפורר את הבלוק והוא נתפס חזק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

סתם זורק...

שאבא שלי תלה לנו טלווזיה בחדר כילדים. (אז היו הטלוויזיות השמנות והכבדות)

הוא תלה את הזרוע לטלוויזיה ונתלה עליה.

ששאלתי אותו מה הוא עושה.

הוא אמר שהוא מעדיף הוא ליפול מאשר זה יפול עלינו.

• אהבתי 1

.

• תוכן חדש...